Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ


Σχεδον τα δυο τριτα των φυλακισμενων ειναι κατηγορουμενοι για ψιλουποθεσεις ναρκωκτικων.Συνηθως χρηστες και μικροβαπορακια.
Ετσι σκεφτηκαμε οτι παραλληλα με το τεραστιο θεμα των κολαστηριων,να ξεκινησουμε μια καμπανια για την αποποινικοποιση των ναρκωτικων.
Πιστευουμε ακραδαντα οτι η απομυθοποιηση των ουσιων,θα θεσει τελος στην ομηρια χιλιαδων χρηστων.
Με την αντιααπαγορευτικη πολιτικη και την αποποινικοποιηση των ουσιων ,θα τελειωσουμε μια για παντα(?) με το παραμυθι της παραμυθας.
Πολυαναφερομενο αλλα πολυ ισχυρο επιχειρημα ειναι το τι εγινε στην Αμερικη του μεσοπολεμου,οπου η ποτοαπαγορευση ειχε οδηγησει εκατομυρια Αμερικανακια στον αλκοολισμο.
Φυσικα και οταν επετραπηκε η ελευθερη χρηση αλκοολ,εξυποννοειται οτι δεν λυθηκε ως δια μαγειας το προβλημα,
αλλα σιγουρα μειωθηκε σημαντικα.
Η αποψη μας εξαλλου εδω στην διαδυκτιακη κολεκτιβα OMNIA SUNT COMMUNIA, ειναι πως κρατος και αφεντικα σκοπιμα κρατουν τα ναρκωτικα(καποια απο τα οποια ειναι μεγαλης και εγνωσμενης θεραπευτικης αξιας),μονο και μονο σαν ενα ακομα οπλο καταστολη,εκει που δεν φτανει το γκλομπ του μπατσου και το μαχαιρι το μαχαιρι του φασιστα...
Πραδειγματα υπαρχουν πολλα. Απο τις εξεγερσεις της δεκαετιας του '60 στην Αμερικη,μεχρι τις καταληψεις στην αθηνα ακατοικητων σπιτιω την δεκαετια του '80.
Ενας πιο σηματικος ομως λογος κατα την αποψη μας γιατην συνεχιζομενη κατασταλτικη πολιτικη.
Τα μεγαλα τραστ των φαρμακοβιομηχανιων,καπνοβιομηχανιων και ποτοβιομηχανιων, θα ειχαν υποστει τεραστια "ζημια" στα κερδη τους,αν οι ναρκωτικες ουσιες(σκληρες η μαλακες δεν εχει σημασια) ηταν νομιμες.
Μονο ο τζιρος απο τα ψυχοφαρμακα-αγχολυτικα,αντικατιθλιπτικα,αντιψυχωσικα,νομιμα οπιουχα κ.α
ανερχεται σε εκαατονταδε δις.
Η κατασταλτικη πολιτικη που ξεκινησε απο την μεταξικη χουντα,μεχρι σημερα αλλαξε πολλα προσωπα και προσωπεια ,αλλα στην ουσια της εχει αποτυχει.
Τελικα,οποιος πιστευει οτι η καταστολη ειναι η λυση,βλεπει το δεντρο και δεν βλεπει το προβλημα.



ΟΜΝΙΑ SUNT COMMUNIA


Υστερογραφο1: απο σημερα και για αρκετο καιρο το blog θα δημοσιευει-οπως και στο παρελθον εχει κανει-
κειμενα που αφορουν την αντιαπαγορευτικη πολιτικη,στο παλισιο της γενικοτερης καμπανιας που ηδη εχουμε ξεκινησει για την αρση της απαγορευσης κα8ε ουσιας...
Υστερογραφο2: αναδημοσιευουμε καποια πρωτα κειμενα απο το site:All Greek Cannabis Society's


Προσδιορίζονται τα όρια μεταξύ χρήσης και εμπορίας. (view more)
Η κάνναβη σαν φάρμακο στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (view more)
Skunk, αλήθειες και μύθοι. (view more)

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ

Όπως γράφαμε το Νοέμβρη του 2006 στην Ειδική Έκδοση του Αναρχικού Δελτίου για τον Αχελώο: "Η κατασκευή του συμπλέγματος φραγμάτων και σηράγγων στον άνω ρου του Αχελώου για την εκτροπή του προς τη Θεσσαλία είναι το μεγαλύτερο έργο "ανάπτυξης" σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της γης και των φυσικών πόρων της τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, κι αποτελεί σήμερα την αιχμή της καταστροφικής επίθεσης του κράτους και κεφάλαιου στο φυσικό περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώθηκε εδώ και χιλιάδες χρόνια, με φαραωνικές κατασκευές περιορισμένου χρονικού ορίζοντα, αποσκοπώντας στην συγκεντροποίηση και την εμπορευματοποίηση των πόρων του, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το νερό, με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοσκοπία καθώς και τον έλεγχο της κοινωνίας από τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά".
Αυτό το γιγαντιαίο καταστροφικό έργο, παρά το ότι το συνοδεύει μια γιγαντιαία επίσης επένδυση προπαγανδιστικών ψεμάτων για την υποτιθέμενη κοινωνική χρησιμότητά του και τον δήθεν οικολογικό του χαρακτήρα καθώς επίσης και την ιδεολογική καταστολή σε βάρος όσων αντιδρούν, δεν προχωρά απρόσκοπτα. Και στις μέρες μας η αντίσταση που ξεκίνησε πριν από μια εικοσαετία και πλέον στο χωριό Μεσοχώρα, το οποίο προορίζεται να εκκενωθεί και να κατακλυσθεί από τα νερά ενός ακόμη τεχνητού ταμιευτήρα στον Αχελώο, τείνει να πάρει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις συναντώντας όλες εκείνες τις αντιστάσεις που ορθώνονται ενάντια στην κλιμακούμενη επίθεση καταστροφής και λεηλασίας του κράτους και κεφάλαιου σε βάρος της φύσης, των πόρων της και των ελεύθερων χώρων στην πόλη και την ύπαιθρο.
Η αρχή για την επέκταση της αντίστασης στα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου, πέρα από τα στενά όρια του αγώνα που εστιάζεται εδώ και χρόνια στη Μεσοχώρα, έγινε το Σεπτέμβρη του 2006 με πρωτοβουλία της Θεσσαλικής Κίνησης για τη Γη και την Ελευθερία μετά την ανακίνηση του ζητήματος από τον Σουφλιά, υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, που πέρασε σχετικό νόμο στη Βουλή. Ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία της Κίνησης με εκδηλώσεις στη Θεσσαλία όπου και επικεντρώνει η κρατική προπαγάνδα για την δήθεν αναγκαιότητα της εκτροπής του Αχελώου. Μια πρωτοβουλία που άνοιξε το δρόμο για την ευρύτερη γνωριμία με το ζήτημα, η οποία όμως αφενός αρνήθηκε να επεκταθεί πέραν του θεσσαλικού χώρου -παρά το εκφρασμένο ενδιαφέρον αγωνιστών από την Αθήνα- και αφετέρου κάποια στιγμή σταμάτησε.
Η επέκταση του αγώνα έγινε τελικά με επίκεντρο αυτή τη φορά το Αγρίνιο -στην Αιτωλοακαρνανία που θίγεται πολλαπλά από τα νέα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου-, και τη συγκρότηση της Πανελλαδικής Κίνησης Ενάντια στην Εκτροπή, η οποία κάλεσε τριήμερο κάμπινγκ στη Μεσοχώρα και πορεία στο φράγμα στα τέλη Αυγούστου του 2007. Η πρωτοβουλία είχε αρκετή ανταπόκριση με συμμετοχή από αγωνιστές προερχόμενους τόσο από τη Αθήνα -όπου είχαν πραγματοποιηθεί ήδη σημαντικές κινήσεις με αφορμή την πυρκαγιά της Πάρνηθας- όσο και από διάφορες άλλες γωνιές της χώρας -όπως τη Χαλκιδική όπου είχε πραγματοποιηθεί, στο χωριό της Μεγάλης Παναγιάς, ένα τριήμερο ενάντια στην ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία όμως στον Αχελώο σημαδεύτηκε από απαράδεκτες καταστάσεις που προκάλεσαν ορισμένοι από τους διοργανωτές του κάμπινγκ εναντίον αγωνιστών με αυτόνομη παρουσία, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση και την αποδυνάμωση της όλης κινητοποίησης.
Το Νοέμβρη του 2007 ακολούθησε κινητοποίηση στην Αθήνα με διαδήλωση στους δρόμους της πόλης και έξω από το Συμβούλιο Επικρατείας όπου εκδικαζόταν προσφυγή εναντίον του νόμου Σουφλιά για την εκτροπή του Αχελώου. Στη διαδήλωση συμμετείχαν με καλέσματα, εκτός του Συνδέσμου Κατακλυζομένων Μεσοχώρας, η Πανελλαδική Κίνηση Ενάντια στην Εκτροπή και η Ανοιχτή Συνέλευση από το Λόφο του Στρέφη.
Στις 7, 8, 9, 10 Αυγούστου 2008 πραγματοποιήθηκε και πάλι στη Μεσοχώρα κάμπινγκ της Πανελλαδικής Κίνησης, ταυτόχρονα με τις Γιορτές Αχελώου που οργάνωσε η τοπική ΜΚΟ "Αχελώου Ρους". Τις ίδιες ημερομηνίες επίσης πραγματοποίησαν τη συνάντησή τους στον Αχελώο η Ανοιχτή Συνέλευση από το Λόφο του Στρέφη και η Συνέλευση για τον Αμβρακικό συντρόφων/ισσών από την Άρτα, το Αγρίνιο και την Αμφιλοχία.
Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την όλη κινητοποίηση στον Αχελώο πραγματοποιήθηκε στη Μεσούντα, όχι πολύ μακριά από τη Μεσοχώρα, το λεγόμενο “1o Green Festival στον Ασπροπόταμο”, ένα κάμπινγκ "αφιερωμένο στο περιβάλλον", οργανωμένο από καθεστωτικούς -ευρωπαϊκούς, εθνικούς και τοπικούς- φορείς όπως η Γ.Γ. Νέας Γενιάς και η ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων, χρηματοδοτούμενο από το υπουργείο πολιτισμού και διάφορες ιδιωτικές εταιρείες, με την υποστήριξη ΜΚΟ και ΜΜΕ, και την παρουσία επισήμων όπως ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Το κύριο σύνθημά του ήταν The Green Revolution Starts Now ! και το μήνυμα της όλης εκδήλωσης πλάι στον πόταμο που έχει υποστεί τόσες καταστροφικές επεμβάσεις κι απειλείται άμεσα με ολοσχερή καταστροφή ήταν ότι η κοροϊδία του κράτους και η υποκρισία των λακέδων του σε ό,τι αφορά (και) το περιβάλλον πραγματικά δεν έχουν όρια!
Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση στην κοίτη του Αχελώου στη Μεσοχώρα, πραγματοποιήθηκε από συντρόφους ένα διήμερο εκδηλώσεων σε Αθήνα και Αγρίνιο στις 25 και 26 Ιούλη 2008 για τους αγώνες προάσπισης του φυσικού κόσμου, επικεντρώνοντας στην εκτροπή του Αχελώου, την καταστροφή του δάσους στην Πάρνηθα και του οικοσυστήματος του Αμβρακικού. Το διήμερο έγινε με σκοπό την ανάδειξη, τη σύνδεση και τη διεύρυνση των επιμέρους αγώνων με τη λογική ότι τα επιμέρους καταστροφικά έργα απορρέουν όλα από το ίδιο σύστημα του οποίου η ανάπτυξη και οι επεμβάσεις, όπου και να συμβαίνουν, εξαπλώνονται παντού, σε όλη την έκταση του φυσικού και κοινωνικού χώρου, παράγοντας έλεγχο, βία κι εκμετάλλευση.
Η εκδήλωση στην Αθήνα έγινε στο λόφο του Στρέφη με αρκετό κόσμο (περίπου 80-100 άτομα). Προβλήθηκε ταινία για τον Αχελώο ενώ είχαν προηγηθεί ενημερώσεις σχετικά με την ανάπτυξη των έργων στη Μεσοχώρα, την κατάσταση στον Αμβρακικό και την Πάρνηθα. Ανάλογη εκδήλωση έγινε και στο Αγρίνιο, στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, όπου έγινε συζήτηση που εστίασε στα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχουν αυτές οι επεμβάσεις του κεφαλαίου πάνω στο φυσικό χώρο και στον πολιτικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι κοινωνικές αντιστάσεις. Έτσι ώστε κάθε ένα από αυτά τα ζητήματα να αποτελεί κοινό τόπο όλων μας και οι επιμέρους αγώνες, όπως ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου, για την προστασία της Πάρνηθας και του Αμβρακικού και άλλοι, να είναι οι αφορμές οι οποίες θα μας στρέψουν ενάντια στην καταστροφική χρήση της φύσης ως πεδίο ανάπτυξης του σύγχρονου κεφαλαίου.
Η αυτόνομη παρέμβαση στον Αχελώο ξεκίνησε τη νύχτα της Τρίτης 5 Αυγούστου, όταν ομάδα συντρόφων/ισσών από την Αθήνα έφθασε στο φράγμα της Μεσοχώρας και κρέμασε από τη στέψη του, σε ύψος 150μ., ένα γιγαντιαίο πανό 250 τ.μ. που έγραφε: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Την επόμενη νύχτα, μια πολυπληθής ομάδα συντρόφων/ισσών από διάφορες πόλεις πήγε και πάλι στο φράγμα και αφού προσπέρασε την αστυνομική φρουρά έσβησε φασιστικά συνθήματα και έγραψε άλλα όπως “Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία” κ.ά.
Την επομένη το πρωί, 7 Αυγούστου, πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες ανέβηκαν στη βάση του φαραωνικού φράγματος και έγραψαν με γιγαντιαία γράμματα ΚΑΤΩ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ, χωρίς να τολμήσει να αντιδράσει η αστυνομική φρουρά που είχε ενισχυθεί πάνω στη στέψη του.
Να σημειωθεί ότι η υπογραφή του συνθήματος με ένα άλφα σε κύκλο προκάλεσε τη μήνι τοπικού παράγοντα που κατά τη διάρκεια των Γιορτών του Αχελώου στη Μεσοχώρα πλησίασε οργίλος στο σημείο παρέμβασης των συντρόφων χαρακτηρίζοντάς τους "ανεπιθύμητους" και απαιτώντας την αποχώρησή τους, πράγμα που φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κι αντιθέτως προκάλεσε την προσέλευση πολλών ακόμα συντρόφων που συμμετείχαν με τους ντόπιους στην τοπική γιορτή.
Την προηγουμένη μάλιστα από την προγραμματισμένη συγκέντρωση στο φράγμα έγινε και μια αποτυχημένη απόπειρα να σβηστεί το αλφάδι που υπέγραφε το μεγάλο σύνθημα πάνω στο φράγμα. Και ειδικότερα μάλιστα για αυτούς που προσπάθησαν μάταια να σβήσουν την υπογραφή του συνθήματος πάνω στο φράγμα, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων φωναζόταν από συντρόφους το σύνθημα: Τα αλφάδια μας δεν σβήνουν με μπογιά, χτίζονται με αγώνες για τη λευτεριά!
Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο Αχελώος, η Πίνδος, τα βουνά, τα νερά και τα δάση της, δεν είναι τσιφλίκι καμιάς εταιρείας, κανενός δήμου και κανενός τοπικού παράγοντα. Είναι μέρος του συνολικού φυσικού πλούτου που ανήκει σε όλους όσοι αγαπούν τη γη, τη ζωή και την ελευθερία και αγωνίζονται για την προάσπισή τους με αξιοπρέπεια κι ανιδιοτέλεια.
Την Κυριακή 10 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στο φράγμα στην οποία συμμετείχαν 300 περίπου άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν αρκετοί κάτοικοι της Μεσοχώρας. Ακολούθησε μια σύντομη πορεία μέχρι τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν μπλοκάρει το δρόμο πάνω στο φράγμα, κι οι οποίες σε σχέση με πέρσι ήταν ιδιαίτερα αυξημένες κι ενισχυμένες με ΜΑΤ λόγω και της ανησυχίας των αρχών για την παρουσία διαδηλωτών στην περιοχή που κινούνταν εκτός πλαισίου οποιασδήποτε συνεννόησης με τις αρχές. Όταν οι διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά στις παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, μια ομάδα των διοργανωτών πέρασε κατόπιν προσυνεννόησης ανάμεσά τους και με την άδεια και την επίβλεψη των αρχών κρέμασε πάνω στο φράγμα ένα πανό της Πανελλαδικής Κίνησης κάτω από τα χειροκροτήματα ορισμένων από τους διαδηλωτές, ενώ σύντροφοι φώναζαν αποδοκιμαστικά συνθήματα όπως:
“Δεν είναι κανενός ο ποταμός αυτός - Γι' αυτό και δεν ζητήσαμε την άδεια κανενός”, ”Καμιά υποταγή, καμιά συνδιαλλαγή - Στο διάολο οι παράγοντες, το κράτος και η ΔΕΗ”, “Καμία συμφωνία με την εξουσία - Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία”, “Οι εξεγέρσεις οι κοινωνικές δεν έχουνε παράγοντες και μεσολαβητές”.
Μετά το κρέμασμα του πανό και την αποχώρηση των περισσότερων διαδηλωτών, αρκετοί σύντροφοι καθώς και άλλοι αγωνιστές παρέμειναν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις φωνάζοντας συνθήματα κατά των μπάτσων, της ΔΕΗ, των φραγμάτων και της εκτροπής, όπως:
“Ο Αχελώος δεν είναι τσιφλίκι κανενός - Κάτω το κράτος και ο καπιταλισμός”, “Τσιμέντα και μπετά στο σπίτι του Σουφλιά”, “Λευτεριά στου Αχελώου τα νερά”, “Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία - Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία”, “Αυτή είναι της φύσης η λεηλασία - Φράγματα, εκτροπές και αμμοληψία”, “Ο Αχελώος δεν μπαίνει σε σιφόνι - Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”, “Σκυλιά, σκυλιά, φυλάτε τα μπετά”, “Μέσα στο κεφάλι σας έχετε μπετά - Τι να καταλάβετε από άγρια νερά”, “Στο φράγμα με τρέλα, να βάλουμε φουρνέλα”, “Το πάθος για τα άγρια νερά είναι δυνατότερο απ' όλα τα μπετά”.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης στο φράγμα, ακολούθησε αυτοσχέδια πορεία μέσα στους δρόμους της Μεσοχώρας η οποία είχε ευνοϊκή υποδοχή από αρκετούς κατοίκους. Στην πορεία αυτή συμμετείχαν περίπου 50 σύντροφοι/ισσες από την Αθήνα, την Άρτα, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, το Βόλο και αλλού, με συνθήματα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και την επίθεσή τους στη φύση και την κοινωνία, ενάντια στα φράγματα, την εκτροπή και τις αμμοληψίες στον Αχελώο, καθώς επίσης ενάντια στον παραγοντισμό και τη διαμεσολάβηση των κοινωνικών αγώνων.
Η πολυήμερη αυτόνομη παρουσία των συντρόφων από την Ανοιχτή Συνέλευση του Στρέφη στον Αχελώο συνδυάστηκε επίσης με περιηγήσεις κατά μήκος του ποταμού και αναβάσεις στα γειτονικά βουνά της Πίνδου, όπως στην υπέροχη κορφή του Χατζή που υψώνεται στα 2.038 μ. πάνω από το χωριό της Μεσοχώρας. Να σημειωθεί ότι ολόκληρη η κοίτη στην κάθοδο του ποταμού από την περιοχή “Καζάνια του Ντάβανου”, όπου είχαν κατασκηνώσει οι διαδηλωτές, μέχρι τη λίθινη τοξωτή γέφυρα της Μεσοχώρας ή “γέφυρα Κόκκου Χατζηπέτρου”, κοντά στο φράγμα, έχει ήδη καταστραφεί από τη συστηματική αμμοληψία και το νερό κυλάει ανάμεσα σε ένα νεκρό τοπίο με σωρούς από κροκάλες που απέμειναν μετά την αφαίρεση της ποταμίσιας άμμου. Αντιθέτως, μεγάλο μέρος της κοίτης του ποταμού προς την κατεύθυνση που οδηγεί βόρεια, στις πηγές του, μέχρι και τη “γέφυρα Αλεξίου” έχει διασωθεί ακόμα, δίνοντας μια εικόνα της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που απειλείται άμεσα με τη λεηλασία από την αμμοληψία και την καταστροφή της μέσα στη λάσπη του τεχνητού ταμιευτήρα.
Πέρα από τις γνωστές υπερβολές και τις ασκήσεις θριαμβικού ύφους ορισμένων όσον αφορά τη συμμετοχή κόσμου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μολονότι υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμετοχή κόσμου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην πλατεία του χωριού, η συμμετοχή στο κάμπινγκ στην κοίτη του Αχελώου υπολειπόταν κατά πολύ της περσινής και σε αυτό πιθανότατα να συνετέλεσαν, εκτός από τη διαφορετική εποχή -αρχές αντί στα τέλη Αυγούστου-, οι αρνητικές καταστάσεις που στιγμάτισαν το περσινό κάμπινγκ και απέτρεψαν φέτος τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, καθώς επίσης το αυτοπεριορισμένο και γιʼ αυτό αποθαρρυντικό πλαίσιο κινήσεων της διοργάνωσης που ήταν όλες προσυνεννοημένες με τις τοπικές αρχές...
Με το τέλος των εκδηλώσεων, των δράσεων και των συνελεύσεων άρχισε και η αποχώρηση των συντρόφων από το χωριό και το ποτάμι, ενώ διατρανώθηκε η απόφαση των ντόπιων να αντισταθούν στον αφανισμό της Μεσοχώρας και άλλων μικρότερων χωριών της περιοχής, καθώς και η απόφαση των αλληλέγγυων να επανέλθουν αγωνιστικά στον Αχελώο όταν το απαιτήσουν οι καταστάσεις.
Ο αγώνας συνεχίζεται... εμπλουτίζοντας τις κοινωνικές - ταξικές αντιστάσεις στο κράτος και το κεφάλαιο με τη δημιουργία, την ανάδειξη και την υποστήριξη μετώπων αγώνα για την προάσπιση της φύσης και των ελεύθερων χώρων.
http://www.geocities.com/a_deltio2/gr/deltio52.htm

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΤΣΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11(BOΛOS)


ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ…
Στις 7 Οκτώβρη σε μπλόκο των Ο.Π.Κ.Ε στον Αλμυρό έγινε καταδίωξη αυτοκινήτου που δε σταμάτησε για έλεγχο. Οι μπάτσοι ακινητοποιούν το ΙΧ και πυροβολούν τους επιβαίνοντες που προσπαθούν να διαφύγουν. Σκοτώνουν έναν από τους επιβαίνοντες με σφαίρα στο κεφάλι με την πρόφαση πως οπλοφορούσαν ενώ στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες μόνο από τα όπλα των Ο.Π.Κ.Ε.
Στις 4 Νοέμβρη σε μπλόκο των Ο.Π.Κ.Ε. στην Αργαλαστή έγινε έλεγχος σε δύο κατοίκους της περιοχής. Τους υπέβαλαν σε εξευτελιστική σωματική έρευνα (ξεγύμνωμα στη μέση του δρόμου, βρισιές, προπηλακισμοί). Στη συνέχεια χωρίς κανένα λόγο και χωρίς κανένα εις βάρος τους στοιχείο, τους μετέφεραν στο Α.Τ. Μηλεών όπου τους ξυλοκόπησαν με τη συνδρομή και των υπόλοιπων μπάτσων του τμήματος. Χωρίς ένταλμα εισαγγελέα μπούκαραν στα σπίτια τους και απογοητευμένοι από την έλλειψη οποιουδήποτε ενοχοποιητικού στοιχείου, τους μετέφεραν ξανά στο Α.Τ. Μηλεών όπου τους ξυλοκόπησαν για δεύτερη φορά. Το μίσος τους συνεχίστηκε ακόμα και όταν αφέθηκαν ελεύθεροι όπου προπηλακίστηκε ο ένας από τους δύο δημόσια στην πλατεία Μηλεών.
Αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτελούν μια καθημερινότητα που δεν έρχεται πάντα στην επιφάνεια.
Η αυξανόμενη καλλιεργημένη τρομολαγνεία που μεθοδικά σχεδιάζεται και σαν καρκίνωμα εισβάλει στις ζωές μας, σκοπεύει στην διάχυση του φόβου στο σύνολο της κοινωνίας για να σπάσει τη συνοχή της, μέχρι να παραδοθεί συναινετικά στα δόντια του κτήνους που λέγεται κράτος και εξουσία.
Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα δελτία τύπου της αστυνομίας σαν είδηση και προβάλουν σαν κοινωνικό αίτημα την μεγαλύτερη ασφάλεια μέσω της αύξησης της παρουσίας της αστυνομίας και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας.
Αν όμως η αστυνομία ήθελε να προσφέρει ασφάλεια στην κοινωνία, τότε θα έπρεπε να συλλάμβανε τους τοκογλύφους τραπεζικούς, τους μιζαδόρους πολιτικούς, τους οικοκτόνους βιομηχάνους που πουλάνε ορυκτέλαια για λάδι φαγητού, τους ληστές των ασφαλιστικών ταμείων, τους όσιους κτηματομεσίτες…
Αντʼ αυτού τα ένστολα μαντρόσκυλα του κράτους συμπεριφερόμενοι σαν στρατός κατοχής, και όταν δεν ξυλοκοπούν φοιτητές και απεργούς, όταν δεν βασανίζουν μετανάστες, όταν δεν καταστέλλουν αγωνιζόμενους κατοίκους και όταν δεν σκοτώνουν αδιακρίτως, αναλαμβάνουν την προστασία μαγαζιών, εμπορεύονται γυναίκες, πουλάνε ναρκωτικά…
Οι μπάτσοι είναι ένα παρασιτικό απόστημα στην κοινωνία που χρειάζεται να σπάσει. Άλλωστε η εγκληματικότητα δημιουργείται από το ίδιο το σύστημα και αυξάνεται όσο η ανέχεια και οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται. Η κοινωνία μέσα από δεσμούς αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και συντροφικότητας μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της χωρίς διαμεσολάβηση και να σταθεί ενάντια και απέναντι στο ιδεολόγημα της ασφάλειας και της αστυνομοκρατίας.
Όταν χτυπάγανε μετανάστες, δεν μιλούσες γιατί δεν ήσουν μετανάστης...
Όταν χτυπάγανε φοιτητές, δεν μιλούσες γιατί δεν ήσουν φοιτητής...
Όταν χτυπάγανε απεργούς, δεν μιλούσες γιατί δεν ήσουν απεργός...
και όταν θα έρθουν για σένα δεν θα είναι κανένας για να μιλήσει.
Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ;
ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 29.11.08 Πανεπιστήμιο (Θόλος) 12.00
Αναρχικοί/κές, Αντιεξουσιαστές/τριες από Βόλο

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΓΙΟΡΤΗ ΗΤΑΝΕ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.ΤΟΤΕ &ΤΩΡΑ)


Ενα καταπληκτικο βιντεο για το Πολυτεχνειο του τοτε και του σημερα απο το




Ακομα περισσοτερα απο το βιβλιο: ΝΟΕΜΒΡΗΣ '73-ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ:


-ΝΟΕΜΒΡΗΣ 73 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ αυτόνομη πρωτοβουλία πολιτών (Α! έκδοση 1979)-Πανσπουδαστικη ν8-Η δράση των Αναρχικών στο Πολυτεχνείο 1973: Κείμενο του συντρόφου Χρήστου Κωνσταντινίδη

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ,ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA:
video)

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ '73-'08: 35 χρόνια αγώνας χωρίς δικαίωση


ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ γραφει το πανο γιατι καμμια μα
καμία εξουσία δεν μπορεί να δώσει αυτά που έχουμε
αναγκη,αυτα που ονειρευομαστε...........................




ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ ATHENS INDYMEDIA:http://athens.indymedia.org/.ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΤΙΜΗΣ

ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΜΠΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙ




Οι δρόμοι θα γεμίσουν ξανά από την οργή αυτών που δεν έχουν τίποτε να χάσουν. 35 χρόνια μετά, το αίμα αυτών που εξεγέρθηκαν αναζητά τη δικαίωσή του.Στη σύγχρονη αστική δικτατορία του σήμερα, χιλιάδες φυλακισμένοι αντιστέκονται [ 1 2 ], θυσιάζοντας την ίδια τους τη ζωή, για να ξαναβρούν οι λέξεις "ανθρώπινα δικαιώματα" [ 1 2 ] την πραγματική τους σημασία.
Στον αγώνα για επιβίωση, ενώ τα αφεντικά και τα πολιτικά τους τσιράκια σχεδιάζουν την εξαθλίωση, την πείνα και τον θάνατο για όλους μας, νέες ακηδεμόνευτες αντιστάσεις [ 1 2 3 4 5 6 7 ] γεννιούνται από τα κάτω.
Οι φοιτητές και οι μαθητές [ 1 2 ] ξεχύνονται ξανά στους δρόμους, ζητώντας το αυτονόητο, μια ελεύθερη και για όλους παιδεία.
Η μνήμη της εξέγερσης του τότε δείχνει το δρόμο και σήμερα. Καμία εξουσία δεν μπορεί να δώσει αυτά που έχουμε ανάγκη, αυτά που ονειρευόμαστε.
Καμία εξουσία δεν μπορεί, όσο κι αν εξοπλίζεται, να καταστείλει την επιθυμία για ένα κόσμο και μια ζωή δίκαιη και ελεύθερη για όλους.
Καλέσματα [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ]

"Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων εμείς καθόμασταν τα βράδιακαι ζωγραφίζαμε σκηνές από την αυριανή ευτυχία του κόσμου Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας "

[ Αρχείο indymedia "Πολυτεχνείο" ]



Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Κλίμα τρομοκρατίας...Διαρροές και… αύρες (ΜΕΡΟΣ 2)

Το παρον κειμενο αποτελει πληρη αναδημοσιευση απο το:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=923798
και ειδικοτερα ενα κειμενο των" κόκκινων αντι-ρεπόρτερ
Διαρροές και ΑΥΡΕΣΠαράλληλα με τις υπηρεσιακές διαρροές –για σκληρά αστυνομικά μέτρα τάξης και ασφάλειας- με στυγνή «προληπτική» καταστολή υπάρχουν και οι κόντρα διαρροές –ακόμη πιο βρόμικα κόλπα δηλαδή – από κάποιους που θέλουν να βγάλουν το χεράκι τους από τα κάρβουνα και δηλώνουν δημοκρατικοί αστυνομικοί και ουχί στρατιωτικοί. Το διαρρέουν… ως «εμείς εμείς οι καλοί της ελληνικής αστυνομίας αντιδρούμε, γιατί βλέπουμε τους κινδύνους και προσπαθούμε να σώσουμε την κατάσταση»Ποιους κινδύνους? Το στρατιωτικό καθεστώς στην αστυνομία του κκ Χηνοφώτη και των όσων κυβερνητικών παραγόντων όπως ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ βλέπουν πραξικοπήματα και κάποιοι ήδη έχουν πάρει εργολαβίες για την επανεμφάνιση τεθωρακισμένων για τα… μουσεία …Ήδη οι επισκευές στις παλιές αύρες έχουν γίνει οι εισαγωγές στις νέες έχουν ολοκληρωθεί. Το στρατιωτικοαστυνομικο καθεστώς έχει βάλει σκοπό να τις δει να κινούνται και πάλι στους δρόμους για την επιβολή της έννομης τάξης. «ο Χηνοφώτης στο ΥΔΤ λένε οι κακές γλώσσες ότι είναι στην απαξία και παραγκωνισμένος και οι ψύχραιμες φωνές της συγκράτησης και της ψυχραιμίας υπερισχύουν. Πριν από αρκετούς μήνες τοποθετήθηκε –στο χώρο στάθμευσης του ΥΔΤ στην Κατεχάκη μια καλογυαλισμένη αύρα και όλοι απόρησαν με την ύπαρξη της. Μια από αυτές είχε μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό πάνω σε ειδικό γερανοφόρο της αστυνομίας με συνοδεία περιπολικών καταμεσήμερο στην άδεια καλοκαιρινή τότε Αθήνα. Μετά στάθμευσαν στον ίδιο χώρο και άλλες αύρες από την Αμιγδαλέζα. Οι πιο ηλίθιοι έλεγαν ότι επειδή ο Χηνοφώτης είναι παιδί των ένοπλων δυνάμενων θέλει να κάνει κάνα μνημείο…και να τις βάλει ως εκθέματα! Η νέα παρτίδα των ειδικών οχημάτων αντιμετώπισης διαδηλώσεων, προέρχεται από τη Γαλλία Η παραγγελία ήταν για τριάντα άρματα καταστολής διαδηλώσεων (αυρες). Και μάλιστα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των πληρωμάτων, από τους γάλους ειδικούς στους έλληνες ειδικούς που περιμένουν εντολές. Πρόκειται για ομάδα αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των αρμάτων καταστολής.Αυτοί λοιπόν που χαμογελούσαν κρυφά, στα διαρρέοντα σενάρια περί μουσείων και μνημείων δολοφονικών οχημάτων, ήξεραν και ξέρουν ότι ο Χηνοφώτης και τα άλλα παιδιά της παρέας που πέρασαν και άφησαν τον ασύμμετρο φασισμό τους αρέσκονται σε … αναπολήσεις του παρελθόντος με στρατό σους δρόμους…(είδαμε το στρατό στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα να επιβάλει στρατιωτικό νόμο λόγο ασύμμετρης απειλής στις φωτιές) Βέβαια τα κονδύλια εξοπλισμού της αστυνομίας ήταν πολλά και δικαίως χαρακτηρίστηκε αστρονομικό το ποσόν των 7.350.000 ευρώ για το 2008 και το 2009 που θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός προκειμένου να «εκσυγχρονιστεί» ο εξοπλισμός των δυνάμεων καταστολής. Κινητά φράγματα, ειδική υπηρεσιακή εξάρτυση με πυρίμαχες στολές για την προστασία του προσωπικού. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναθροίσεων κατά τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες διάπραξης έκνομων ενεργειών θα χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό και ιδίως κινητά φράγματα Πρόκειται για μάζες αγκαθωτών συρματοπλεγμάτων που τοποθετούνται μεταξύ μετώπου των διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, ενώ στον όρο «ειδικός εξοπλισμός» εντάσσονται και τα χρωμοσφαιρίδια και οι πλαστικές σφαίρες… που ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά χρόνια πριν επισημοποιηθεί η συναλλαγή (βλέπε σύνοδος κορυφής Θεσσαλονίκη …Μαρμαράς) και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν στις διαδηλώσεις. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι πλαστικές σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν πειραματικά πρώτα σε κρατούμενους σε φυλακές (βλέπε Κορυδαλός που στην τελευταία μεγάλη εξέγερση με νεκρούς και τραυματίες. Όταν εισέβαλαν οι δυνάμεις καταστολής τα ΜΑΤ πυροβολούσαν τους κρατούμενους ακόμη και από τα παραθυράκια στις πόρτες των κελιών όλη νύχτα …για συμμόρφωση…!)Επίσης τα περιπολικά που θα μεταφέρουν συλληφθέντες ή θα κάνουν προσαγωγές πολιτών θα έχουν σταθερό και άθραυστο υαλοπίνακα που θα διαχωρίζει τα πίσω καθίσματα, ενώ οι σκοπιές που βρίσκονται σε πρεσβείες, σε κατοικίες πολιτικών προσώπων κ.λπ. θα κατασκευάζονται από ανθεκτικό υλικό και θα έχουν αλεξίσφαιρα τζάμια και οι ειδικοί φρουροί θα είναι εξοπλισμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα, φορητούς ασυρμάτους και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αλλά απλά τώρα ο ναύαρχος ντύνει μπλε τη χωροφυλακή του αλλά για το κάτι παραπάνω κάποιοι από αυτούς τους κυρίους, ονειρεύονται να επαναφέρουν τα γνωστά δολοφονικά οχήματα καταστολής, τις αύρες.Τώρα στο γκαράζ του ΥΔΤ δεν είναι μόνο μια «μουσειακή» αύρα αλλά πολλές περισσότερες να γυαλίζουν στον ήλιο…
Υ.Γ (1) ΜΝΗΜΗ – ΙΣΤΟΡΙΑ

Να θυμίσουμε, όχι φυσικά σε αυτούς που ονειρεύονται αύρες και νεκρές ζώνες με συρματοπλέγματα και πλεξιγκλάς στους δρόμους της Αθήνας, αλλά σε εμάς τους ζωντανούς, να θυμίσουμε, τους νεκρούς και τις νεκρές μας σε διαδηλώσεις από την καταστολή της «μεταπολίτευσης» και της… «δημοκρατίας» .

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΒΪΚΑ 1973 Την παρέσυρε αύρα.
"Στις 25 Μάη γίνεται συγκέντρωση οικοδόμων η οποία, παρά τις πιέσεις της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας, θα εξελιχθεί σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί, οι οικοδόμοι θα ενωθούν με χιλιάδες διαδηλωτές που καταφθάνουν από τις εργατικές συνοικίες εξαγριωμένοι και κατακλύζουν τις κεντρικές πλατείες και τους δρόμους της πόλης. Μέχρι αργά το βράδυ το κέντρο της πόλης θα μετατραπεί σε πεδίο άγριων συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής. Οι εξουσιαστές ξαναζούσαν τον εφιάλτη του Νοέμβρη του 1973. Η απάντηση του κράτους και των λακέδων του ήταν η ίδια, αιματηρή καταστολή και προβοκατορολογία. Στις συγκρούσεις θα τραυματιστούν δεκάδες διαδηλωτές αλλά και αστυνομικοί, ενώ μια αύρα θα σκοτώσει μια γυναίκα, την Αναστασία Τσιβίκα."
Η περίπτωση της ξεχασμένης, πρώτης νεκρής της Μεταπολίτευσης, είναι απ' αυτή την άποψη εξαιρετικά διαφωτιστική. Παρόλο που σκοτώθηκε στο κέντρο της Αθήνας από αφηνιασμένο τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας ( "αύρα") κατά τη διάρκεια των μαζικών εργατικών ταραχών της 25ης Μαΐου 1976 κατά του ν.330, η 66χρονη πλανόδια μικροπωλήτρια ("ζητιάνα" τη χαρακτήρισε η επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση) Αναστασία Τσιβίκα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για ανάδειξή της σε σύμβολο της καταστολής του εργατικού κινήματος από το αστικό κράτος. Διαφορετικά ήταν τα πράγματα με την 21χρονη φοιτήτρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου, μέλος της ΚΝΕ, που χτυπήθηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο της βιομηχανίας ΕΤΜΑ ενώ μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες.

ΣΙΔΕΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ. 1976
Ο πρώτος νεκρός της "δημοκρατικής" καταστολής. Σιδέρης Ισιδωρόπουλος. Μία άγνωστη ιστορία. Πρωτομαγιά του 1976.
Ο 16χρονος μαθητής Σιδέρης Ισιδωρόπουλος Μέλος της αριστερής οργάνωσης Κ.Ο.Μαχητής, κόλλαγε αφίσες στην πλατεία Κοτζιά την παραμονή της Πρωτομαγιάς του 1976, όταν κατέφθασαν τα αστυνομικά όργανα για συλλήψεις. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς. Η κηδεία του μετατράπηκε σε μαχητική διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα 'Κάτω η Νέα Τρομοκρατία'.
Ιακ. ΚΟΥΜΗΣ - Σταμ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ. Όταν στις 16 Νοεμβρίου 1980 η ανυπάκουη μειοψηφία της ΕΦΕΕ επιχείρησε να σπάσει την κυβερνητική απαγόρευση για πορεία μέχρι την βορειοαμερικανικη πρεσβεία, τα ΜΑΤ μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε σφαγείο. Από τα γκλόμπς σκοτώθηκαν η 21χρονη εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου κι ο 26χρονος φοιτητής της Νομικής Ιάκωβος Κουμής. Η κυβέρνηση περιορίστηκε να εκφράσει την οργή της για τις "οργανωμένες ομάδες αναρχικών και εξτρεμιστικών στοιχείων" που "αμαύρωσαν τη μεγάλη λαϊκή επέτειο και προκάλεσαν βάναυσα τα δημοκρατικά και ειρηνικά αισθήματα του συνόλου του ελληνικού λαού", διευκρινίζοντας απλώς ότι "για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε ο θάνατος νεαρής εργάτριας διετάχθησαν διοικητικές ανακρίσεις". Εξίσου διακριτικός απέναντι στην αστυνομική βία υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ το σύνολο των ΜΜΕ έσπευσε να ρίξει την ευθύνη της σφαγής στους (μη κατονομαζόμενους) "2.000 προβοκάτορες".Το μαζικό αιματοκύλισμα της πορείας για την 6η επέτειο του Πολυτεχνείου από τα ΜΑΤ πρόσφερε τη σαφέστερη ένδειξη της αλλαγής των καιρών. Απασχολημένοι με την καταμέτρηση των σπασμένων βιτρινών, ο Τύπος και τα περισσότερα κόμματα πέρασαν σχεδόν στο απυρόβλητο το γεγονός της δολοφονίας δυο νέων ανθρώπων

ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Μέλος της ΚΝΕ, η φοιτήτρια του Παντείου μοίραζε το μεσημέρι της 28ης Ιουλίου 1980 έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ στο Βοτανικό προκηρύξεις για την εργατική διαδήλωση της επομένης εναντίον της λιτότητας. Εξερχόμενο λεωφορείο της εταιρείας τη χτύπησε, πολτοποιώντας το κεφάλι της. Το ίδιο βράδι η 3η βάρδια του εργοστασίου προχώρησε σε απεργία διαμαρτυρίας, ενώ τα ΜΑΤ αναλάμβαναν να 'καθαρίσουν' την περιοχή από τους συγκεντρωμένους πολίτες. Με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση Γ. Ράλλη εξέφρασε τη δυσφορία της για "τις προσπάθειες που καταβάλλονται να πολιτικοποιηθεί το αστυνομικό δελτίο". Εντελώς διαφορετική γνώμη είχαν φυσικά οι χιλιάδες κόσμου που συνόδευσαν την 21χρονη φοιτήτρια στην τελευταία της κατοικία με συνθήματα `Λεύτερος συνδικαλισμός' και `Οχι άλλο αίμα για την εργοδοσία'.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ. Ο φόνος του 15χρονου μαθητή από τον αστυφύλακα Αθανάσιο Μελίστα με σφαίρα στο πίσω μέρος της κεφαλής κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων στις παρυφές της πλατείας Εξαρχείων ήταν το αποκορύφωμα ενός χρόνου βίαιων `επιχειρήσεων αρετής'. Οι παραιτήσεις των προϊσταμένων του Υπουργείου Δημ. Τάξεως Τσούρα και Κουτσόγιωργα δεν έγιναν δεκτές, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Χημείο συλλαμβάνοντας 37 νέους και το κέντρο της Αθήνας έζησε άγριες ώρες - με χιλιάδες αγανακτισμένους διαδηλωτές, κατάληψη του ΕΜΠ και κοινό αγώνα "αγανακτισμένων πολιτών" της ΠΑΣΚΕ με φασιστικές ομάδες κατά της `αναρχίας'. Καταδικασμένος πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση (με ανασταλτικό χαρακτήρα), ο Μελίστας θα αθωωθεί στις 25/1/1990 από το Εφετείο.
Νίκος Τεμπονέρας
Ο 38χρονος μαθηματικός Νίκος Τεμπονέρας αποτελεί αναμφίβολα την εξαίρεση στη μακριά σειρά των ξεχασμένων νεκρών της μεταδικτατορικής περιόδου. Η εν ψυχρώ δολοφονία του από παρακρατική ομάδα στελεχών της ΟΝΝΕΔ στο κατειλημμένο σχολικό συγκρότημα Βούδ της Πάτρας τα μεσάνυχτα της 8ης Ιανουαρίου 1991 ( σφήνωσαν σιδερολοστό στο κρανίο του, ενώ ήταν ήδη χτυπημένος και πεσμένος στο έδαφος) δεν πέρασε αναπάντητη.

"ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ". Η μαζικότερη σφαγή πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 1991. Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης 100.000 ατόμων στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις χιλιάδων νέων με τα ΜΑΤ. Ενα από τα 4.000 δακρυγόνα που επισήμως ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του 'Κ. Μαρούση'. Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα - αγνώστων στοιχείων - νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων (όχι μόνο διαδηλωτών) για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για "εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς"...
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ. Ο ιδιόρρυθμος γιατρός δολοφονήθηκε στις 11 Ιουλίου 1978, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εισβολής των νεοσύστατων τότε ΜΕΑ στο σπίτι του. Είχε προηγηθεί πολυήμερη καμπάνια της εφημερίδας 'Το Βήμα' για την εξουδετέρωσή του και τον τερματισμό της "ατμόσφαιρας ανυπαρξίας του κράτους" που δημιουργούσε η θορυβώδης παρουσία του στο Π. Φάληρο..ΤΑΣΟΣ ΜΑΓΛΑΡΙΔΗΣ. Παλαίμαχος ΕΑΜίτης, συμμετείχε σε συγκέντρωση αντιστασιακών που στις 28 Οκτωβρίου 1980 επιχείρησαν να παρελάσουν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου & Β. Γεωργίου δέχτηκαν επίθεση της αστυνομίας, με γκλόμπς και κλοτσιές. Χτυπημένος άσχημα στο κεφάλι, ο 76χρονος αγωνιστής μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για να υποκύψει στις 30 Νοεμβρίου.ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1986 ο 60χρονος εργάτης της ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ πραγματοποιούσε μαζί με 650 συναδέλφους του καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Βιομηχανίας, ύστερα από άρνηση της υφυπουργού Β.Παπανδρέου να τους δεχτεί για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων τους. Αστυνομικοί τους απώθησαν βίαια με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Πέθανε από μετατραυματική επιπλοκή στο ΚΑΤ (12/9/86).Υ.Γ (2) - Μνήμη ιστορία.- Όταν οι αύρες εξορμούσαν στους δρόμους της Αθήνας για να καταστείλουν πριν την καταστείλουν με τα τανκ την εξέγερση του Νοέμβρη του 73, οι μαθητές που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των οδοφραγμάτων μάθαιναν να αντιστέκονται και να πολεμούν το στρατό και τις σφαίρες με τα απλά μέσα που είχαν.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ_και ΦΟΤΟ_ΕΔΩ

<<…Εμάς (μαθητικό ΚΝΕ, ΜΟΔΝΕ τότε) μας ξαμολύσαν να μαζέψουμε τον κόσμο, να ενημερώσουμε πως αυτά τα κάνουν προβοκάτορες και τι να σας πώ, αυτομολύσαμε, όλοι παρέα (17χρονα) ενωθήκαμε με το πλήθος, πετροβολήσαμε,στα πηγαδάκια μορφωθήκαμε. Ακούσαμε τρόπους εξουδετέρωσης αυρών (με σκοινί δεμένο από τη μία άκρη του δρόμου στην άλλη στο ύψος του κεφαλιού του μπάτσου που προεξείχε, προς μεγάλη μας λύπη δεν εφαρμόστηκε γιατί λέει μπορεί να αποκεφαλιζόταν καθώς η αύρα έτρεχε),κατασκευή μολότωφ και άλλα εκπαιδευτικά θέματα. Και με τους εχθρούς (μαθητές Ρηγάδες (που κι αυτοί για ανάλογους λόγους με μας είχαν κατέβει) συμπολεμήσαμε, και στα γραφεία δεν ξαναπατήσαμε. Ο α/α χώρος τότε ήταν περιορισμένος, νομίζω μ΄αυτό και δυο τρία τέτοια που ακολούθησαν (τον Ιούλη της ίδιας χρονιάς το σκηνικό επαναλείφθηκε) και την ανάρρωση από τη σχετική παιδική αρρώστια (αριστερισμός η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού.Λενιν, βιβλίο που έπρεπε οπωσδήποτε να διαβαστεί) με την οποία μας τρομάζαν οι "μεγάλοι", ο α/α χώρος εμβρυουλκήθηκε…>>

Προηγούμενη δημοσίευση: Διαρροές και προληπτικές «προσαγωγές» (ΜΕΡΟΣ 1) http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=921423
και αναδημοσιευση στο blog,εδω:

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Κυκλοφόρησε το 25ο τεύχος της Επί τα Πρόσω

ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ Για έναν κόσμο χωρίς επικύρωση και χωρίς επιτήρηση
-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ Η Ολυμπιακή είναι η επόμενη κοινωνική υπηρεσία που χαρίζεται από το Κράτος στο Κεφάλαιο
-ΠΟΥΛΑΝΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ
-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Όταν το ΠΑΜΕ κάνει εκλογές μέχρι να μαζέψει όσες ψήφους θέλει
-ΚΑΙ «ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΙ» ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΥΛΗΜΕΝΟΙ... Κύμα απολύσεων μέσα στο Νοέμβριο-ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Αυξήσεις πείνας και πολιτική "μυστική διπλωματία"
Τριήμερο συζητήσεων της ΕΣΕ στο Πολυτεχνείο (24-26/10)
-ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
-Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
-ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
-ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΡΑΧ
-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Οι αντιφάσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε
-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΙΤΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ
-90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ: Το παλιότερο κρατικό μονοπώλιο στην Ελλάδα
www.ese.gr

Αφίσα και κείμενο παρουσίασης της Κατάληψης Αντιβίωση(ιωαννινα)




ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ


Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ




Φυλακές: κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι κρατούμενοι


Mεγάλη συμμετοχή στην αποχή συσσιτίου από την πρώτη μέρα σε όλες σχεδόν τις φυλακές της χώρας. Περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι από την Παρασκευή 7/11 έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.
­­­­­­10/11: Συναυλία αλληλλεγγύης στα Προπύλαια - 11/11: Πορεία στην Καμάρα ­
­
7/11: Σε απεργία πείνας πάνω από 1.000 κρατούμενοι (αναλυτικά εδώ και εδώ).
Την Τετάρτη 5/11, οι επίσημα καταμετρημένοι κρατούμενοι που συμμετέχουν στην αποχή συσσιτίου έφτασαν τους 7.150, σε 19 φυλακές. Υπολογίζεται όμως ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος. Για την Τρίτη 4/11, εδώ και εδώ.
3/11, 1.00 μ.μ.: Μεγάλη συμμετοχή στη διαμαρτυρία. Πρώτη ενημέρωση από τη συμμετοχή σε κάθε φυλακή. Γενικόλογη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης - απάντηση από την Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων. ­Σε αποχή συσσιτίου και απεργία πείνας κατεβαίνουν από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 οι κρατούμενοι σε όλες σχεδόν τις φυλακές της χώρας, όπως είχαν προειδοποιήσει εδώ και τρεις εβδομάδες, διεκδικώντας την ικανοποίηση 16 συγκεκριμένων αιτημάτων τους.
Οι κρατούμενοι ζητούν, ανάμεσα στ' άλλα, κατάργηση των πειθαρχικών ποινών, μείωση του ορίου έκτισης της ποινής για την υφ’ όρων απόλυση, αποσυμφόρηση των φυλακών, να σταματήσει η κατάχρηση του μέτρου της προφυλάκισης, κατάργηση των φυλακών ανηλίκων, μείωση της «οροφής» των 25 ετών, χορήγηση αδειών, αναστολών με μόνο κριτήριο τις προϋποθέσεις του νόμου, θέσπιση εναλλακτικών μορφών κράτησης, βελτίωση των συνθήκων υγιεινής, των όρων επισκεπτηρίου, εξανθρωπισμό των συνθηκών μεταγωγών (εδώ: όλα τα αιτήματα).
Ηδη όμως, επιχειρείται η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας στις φυλακές με μαζικές μεταγωγές, απειλές και αιφνιδιαστικές εφόδους στα κελιά, με στόχο να καμφεί το ηθικό των κρατούμενων, που ωστόσο «είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με τον πιο μαζικό τρόπο στην απεργία πείνας, διεκδικώντας τα αυτονόητα». Την Πέμπτη 30/10 έγινε μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στις φυλακές Διαβατών.


Απεργία Πείνας στις φυλακές-Νταχάου


Πορεία αλληλεγγύης (Βόλος)Σάββατο 8/11 στις 12:00 Άσυλο
Συναυλία αλληλεγγύης (Αθήνα)Δευτέρα 10 /11, 7:00 μ.μ. Προπύλαια
Πορεία αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκη)Τρίτη 11/11, 18:00 Καμάρα
Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης (Αθήνα)Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008 στις 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια
Τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη νέες κινητοποιήσεις ξεκινάνε κρατούμενοι στις φυλακές όλης της χώρας, όπως είχαν ήδη προαναγγείλει [1 2 ] ξεκινώντας με την αποχή συσσιτίου και απεργία πείνας. Με κύρια απαίτηση τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης [και στα αγγλικά γερμανικά ] μέσα στα κολαστήρια των φυλακών οι κρατούμενοι και κρατούμενες ζητάνε μεταξύ άλλων μείωση του όριου έκτισης της ποινής για την απόλυση υπό όρους, κατάργηση των πειθαρχικών πεινών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, των όρων επισκεπτηρίου, εξανθρωπισμό των συνθηκών στα κέντρα μεταγωγών, να γίνεται χρήση αδειών καθώς και να εφαρμοστεί το μέτρο των εναλλακτικών ποινών, να πάψει η κατάχρηση της προφυλάκισης.
Η άμεση κρατική απάντηση στις αγωνιστικές διεκδικήσεις των φυλακισμένων είναι η ένταση του κλίματος τρομοκρατίας μέσα από μεταγωγές [1 2], απειλές, άσκηση ψυχολογικής βίας και εκδικητικά πειθαρχικά ενώ έμμεσα το κράτος σωφρονισμού προσπαθεί να εκτονώσει την κρίση με τη βοήθεια μέρους της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Ανακοίνωση του υπουργείου μετά τη συνάντηση που είχε η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Και μία απάντηση στις δηλώσεις του υπουργείου.
Δείτε παλιότερα κεντρικά σχετικά με τις φυλακές: Εξέγερση τον Απρίλη 2007 Τρομοκρατία στις φυλακές Ασφυκτικές συνθήκες εγκλεισμού 4 Νοέμβρη 2007: Ημέρα δράσης ενάντια στις φυλακές
Ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις
3/11: Διαβατά Kατάθεση υπογραφών Κορυδαλλός
4/11: Ενημέρωση από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις
5/11: Ξεκινάνε την απεργία πείνας οι κρατούμενοι σε Πάτρα και Λάρισα
6/11: Ολική άρνηση αποδοχής συσσιτίου στις φυλακές της Άμφισσας Καταστολή από τους ανθρωποφύλακες στα Γιάννενα Ενημέρωση από τις φυλακές Ξεκίνησε η απεργία πείνας στη Λάρισα
7/11: Ξεκίνησε η απεργία πείνας σε όλες τις φυλακές Τα πρώτα στοιχεία
Απέναντι στο διαρκές έγκλημα του εγκλεισμού, στην κρατική τρομοκρατία και απαξίωση της προσωπικότητάς τους που υφίστανται οι φυλακισμένοι, οι "εκτός των τειχών", στέκονται αλληλέγγυοι και καλούν σε ενημέρωση και δρομολόγηση κινήσεων αλληλεγγύης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Κινήσεις αλληλεγγύης
Κυριακή 5/10: Συγκέντρωση και πορεία στις φυλακές Ιωαννίνων
Πέμπτη 30/10: Μιχανοκίνητη πορεία στις φυλακές Διαβατών
Σάββατο 1/11: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις δικαστικές φυλακές Χανίων
Δευτέρα 3/11: Συγκέντρωση στις φυλακές του Βόλου
Τρίτη 4/11: Πορεία αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού Συγκέντρωση-Μικροφωνική Αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκη) Μικροφωνική αλληλεγγύης (Χανιά)
Πέμπτη 6/11: Mηχανοκίνητη πορεία στις φυλακές Διαβατών Ενημέρωση
Παρασκευή 7/11: Κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού (Θεσσαλονίκη) Κατάληψη του FM-1 (Λαμία) Συμβολική επίθεση στο ΣτΕ Μικροφωνική ενημέρωσης & αλληλεγγύης (Αθήνα) Ενημερωτικές εκμπομπές για τους αγώνες των κρατουμένων 1431am 98 fm Μικροφωνικές Αλληλεγγύης (Χανιά) (Σέρρες)
Κείμενα & αφίσες αλληλεγγύης: [ 1 2 3 4 5 6 7 8 ]
Πρόσφατα γράμματα κρατουμένων: Θ.Κ. (Γιάννενα) Πολύκαρπος Γεωργιάδης (Γιάννενα) Γιώργος Χαραλαμπίδης (Τρίκαλα) Π. Γεωργιάδης
Οι κινητοποιήσεις στις φυλακές και πώς παρουσιάζονται στον καθεστωτικό τύπο: keli.gr
Δύο κείμενα του Michel Foucault για τις φυλακές και τις πειθαρχίες: Η Κοινωνία Τιμωρός Επιτήρηση και Τιμωρία
Διαβαστε ακομα:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922820
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922811
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922777
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922480
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922453
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922448
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922273
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922259
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922238
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922223
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922223
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922197
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922174
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922207
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922700
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922585
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=922252

Hχητικό μήνυμα του B. Πάλλη, κρατούμενου στις φυλακές Xίου
Hχητικό μήνυμα του Μιχ. Μακρυγιάννη, κρατούμενου στις φυλακές Αλικαρνασσού
Ράβουν τα στόματα τους
Ψήφισμα για φυλακές
Συνέχεια ενημέρωσης για την Απεργία πείνας στις Φυλακές απο Κραυγή Ελευθερίας
Από την εκδήλωση για τις φυλακες στο Nosotros
Foto: Πορεία στα Διαβατά xtes
Συνήγορος του Πολίτη: Με γενικόλογες αναφορές «κόβουν» άδειες
Μια εικόνα από τις φυλακές
Ενημέρωση εξελίξεων απεργίας πείνας (από Κραυγή Ελευθερίας)
ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ:[ ATHENS INDYMEDIA KAI TO
ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ: Αρχείο Indymedia για τις Φυλακές kratoumenoi.ath.cx anarcores.blogspot.com ] keli.gr // Aρχείο Indy.gr: Φυλακές - Καταστολή

ΠΕΣΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ-ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ


AΦΙΣΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ


Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Από την εκδήλωση για τις φυλακες στο Nosotros

Η εκδηλωσηπου διοργανώθηκε από την Κραυγή Ελευθερίας, με καλεσμένους Κούρτοβικ, Πατσάκη και Καρύδη, και ηχογραφημένα μηνύματα δυο φυλακισμένων (Βαγγέλης Πάλλης, κρατούμενος στη Δ.Φ. Χίου, Μιχάλης Μακρυγιάννης, κρατούμενος στη Δ.Φ Αλικαρνασσού)
Η εκδήλωση στο "νοσοτρος" ξεκίνησε με δυο μαγνητοφωνημένα μηνύματα, μέσα από τα κελιά. Στο δεύτερο, ο B. πάλλης, από τις φυλακες της Χίου, ανέλυσε ένα ένα τα 16 αιτήματα τον κρατουμενων, τη σημαντικότητα τους, τους λόγους για τους οποιους ξεσηκώνονται οι κρατούμενοι. Έκανε λόγο για τους τρόπους που βρίσκουν οι δεσμοφύλακες για να φυλακίζουν την ψυχή, να καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια τον κρατουμενων και τις αντιστάσεις τον ίδιον τον φυλακισμένων. Επισήμανε πως μαζί με κάθε κρατούμενο κρατιέται όμηροs και η οικογένεια του κι ο κοινωνικός του περίγυρος. Κι έκανε την αναγωγή: για 13.000 κρατούμενοuς, μαζί είναι φυλακισμένες και οι οικογένειες τους, δηλαδή 30-40.000 άνθρωποι, και ο κοινωνικός τους περίγυρος, που σημαίνει πως 150-200.000 άνθρωποι "υποφερουv" από το "σωφρονιστικό" μας σύστημα. Είπε για τον ξεσηκωμό στις παλιές φυλακες όπου είχε μεταφερθεί κάποτε, και έπρεπε να ζουν 67 άνθρωποι, να κοιμούνται, να ξυπνάνε, να βρίσκουν χορό, μέσα σε 100 τετραγωνικά μετρα. Και τότε, μαζί με άλλους συνανθρώπουςείχαν σπάσει την πόρτα του κελιού τους, διεκδικώντας αξιοπρέπεια. ΓΙ' αυτή την υπόθεση μάλιστα, θα δικαστεί σε μερικούς μήνες. Δύσκολο να μεταφέρω όσα πολύ σημαντικά είπε ο πάλλης.
Μετά μίλησε η Γιάννα Κούρτοβικ, που περιέγραψε ανάμεσα σε αλλα, την κατάσταση στις φυλακες, με τους κρατουμενους να μοιράζονται (στη διάρκεια της αποχης συσσιτίου) σε κάποιες φυλακες το φαγητό τους με εκείνους τους συγκρατουμενους τους που επειδή δεν έχουν κοινωνική υποστήριξη (είναι αλλοδαποί, η den mporoun na tous episkeftoun oi syggeneis tous) δεν είχαν δικό τους, τι έγινε στη συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης που γενικόλογα αναγνωρίζει το δίκαιοτον αιτημάτων τον κρατουμενων, μίλησε για τις εξοντωτικές ποινές που υπάρχουν στην Ελλάδα, σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη - το 60% τον κρατουμενων έχει ποινές κάθειρξης(πάνω από 5 χρονια) και το 30% φυλάκιση (έως 5 χρονια). Οι δικαστές δίνουν πολύ εύκολα, πολύ βαριές ποινές. Τόνισε ότι διαπιστώνουμε πωςτα αιτήματα τον κρατουμενων έχουν πια κοινωνική νομιμοποίηση, η κοινωνία ρωτάει "τι ζητάνε οι κρατούμενοι", που δείχνει πως τα αιτήματα τους έχουν πια ωριμάσει στην κοινωνική συνείδηση. Επέμεινε πολύ δε και στο ζήτημα τον πειθαρχικών ποινών, το νούμερο 1αίτημα τον κρατουμενων, καθώς οι πειθαρχικές ποινές (η ποινή πάνω στην ποινή) αποτελούν το κύριο μέσο ελεγχου και καταστολής τον κρατουμενων. Είπε ακόμα πως αυτό που γίνεται τώρα είναι πρωτόγνωρο:δεν είναι ένα ξέσπασμα οργής όπως οι παλιότερες εξεγέρσεις, αλλα μια οργανωμένη προσπάθεια διεκδίκησης συγκεκριμένων αιτημάτων από τους κρατουμενους, που οργανώνονται και επικοινωνούν με την υπόλοιπη κοινωνία.
Κατόπιν μίλησε ο B. Καρύδης, καθηγητής πανεπιστημιου, που σε κάποια στιγμή είπε πως δεν πρέπει να θεωρούμε ουτοπικό το αίτημα για κατάργηση τον φυλακων. Είναι τόσο ουτοπικό όσο ήταν κάποτε το αίτημα για κατάργηση της θανατικής ποινής. Στο σήμερα, θύμισε μια φράση του Η. Ηλιου, κάποτε προεδρου της ΕΔΑ, που είχε πει "θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα", εννοώντας ότι πρέπει να πιέζουμε τους ιδιους τους θεσμούς να τηρούν όσα οι ίδιοι επικαλούνται. Και γί gta, περισσότερα αργότερα. Αυτά τα ολίγα, από μια εκδήλωση που είχε παρα πολύ κόσμο.

2 αφισσες για τις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ σχολειων στην κλαματα




Πορεία αλληλεγγύης στους αναρχικούς Η. Νικολάου, Δ. Συριανού, Κ. Χάλαζα και Β. Μποτζατζή




ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση καλεί σε ανοιχτή συζήτηση το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με θέμα: «Διατύπωση των αιτημάτων των κρατουμένων των φυλακών». Θα μιλήσουν οι:Βαγγέλης Πάλλης (κρατούμενος στη Δ.Φ. Χίου)Νώντας Σκυφτούλης (από την ομάδα Κραυγή Ελευθερίας)Γιάννα Κούρτοβικ (Δικηγόρος – Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα)Ως γνωστόν, από τη Δευτέρα 3/11 η πλειοψηφία των κρατουμένων των 21 από τις 24 ελληνικών φυλακών πραγματοποιεί αποχή συσσιτίου απαιτώντας την ικανοποίηση 16 αιτημάτων που κατέθεσαν, την ίδια ημέρα, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην αποχή συμμετέχουν και οι κρατούμενοι των φυλακών Σταυρακίου (205 από τους 220 που κρατούνται εκεί).Η υπόθεση των φυλακών, αυτών των σύγχρονων ανθρώπινων χωματερών, η ίδια η ύπαρξη τους σαν απαραίτητος μηχανισμός ελέγχου ενός πέρα για πέρα εκμεταλλευτικού καθεστώτος, όπως το σημερινό, και οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στα κολαστήρια πρέπει να μας αφορά όλους και όλες. Όχι με διάθεση κροκοδείλιας φιλανθρωπίας αλλά ως πολίτες με στοιχειώδη αξιοπρέπεια και συνείδηση κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτή η κραυγή ελευθερίας των κρατουμένων όπως αποτυπώνεται στα άμεσα υλοποιήσιμα αιτήματά τους θα συζητήσουμε το ερχόμενο Σάββατο με στόχο να διερευνηθεί μία ευρύτερη κοινωνική δράση στη βάση των 16 αιτημάτων που έχουν προκρίνει οι ίδιοι οι φυλακισμένοι. Για άμεση δράση σήμερα, για μια κοινωνία χωρίς φυλακές αύριο!Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση
πηγ:http://www.resistance2003.gr

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008


Δικαίωση τώρα!καλεσμα αντιεξουσιαστικής θεσ/νικης για τις φυλακες.


Η αντιεξουσιαστική κίνηση θεσσαλονίκης
συμμετέχει και καλεί σήμερα πέμπτη 6 Νοεμβρίου
στη μηχανοκίνητη πορεία στα Διαβατά.
4.00μμ αγ.βενιζέλου.
και την τρίτη 11 Νοεμβρίου
στις 6.00μμ συγκέτρωση-πορεία Καμάρα.
Μαζί με τους κρατούμενους αγωνιζόμαστε για την δικαίωση των αιτημάτων τους.
Για μια κοινωνία χωρίς φυλακές αύριο.
http://www.resistance2003.gr/

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008



Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Διαρροές και προληπτικές «προσαγωγές» (No. 1) ΠΡΟΣΟΧΗ:Κλίμα εκφοβισμού δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ

Το παρον κειμενο αποτελει πληρη αναδημοσιευση απο το http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=921423 και ειδικοτερα ενα κειμενο των" κόκκινων αντι-ρεπόρτερ "


Με διαρροές οι αρχές «ασφαλείας» προσπαθούν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν για να μην υπάρξει συμμετοχή στην πορεία στις 17 Νοέμβρη 2008Με εντεταλμένες διαρροές προς τα ΜΜΕξημέρωσης προσπαθεί το στρατιωτικό καθεστώς της αστυνομίας να τρομοκρατήσει και να δημιουργήσει κλίμα φόβου στον κόσμο για να μην υπάρξει συμμετοχή στην πορεία της 17 Νοέμβρη σε λίγες ημέρες.Θέλουν να σπείρουν το φόβο και το κάνουν με το γνωστό τρόπο της τρομολαγνίας.Χρησιμοποιώντας το ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο όπως και πέρυσι με τις παρακολουθήσεις και τις προληπτικές προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας … έχουν αρχίσει να διαρρέουν επιπλέον ότι το φετινό σχέδιο θα είναι το ίδιο αλλά ακόμη πιο σφικτό και μάλιστα δεν αποκλείουν να εφαρμόσουν τις προληπτικές προσαγωγές και κατ οικία την πρώτη πρωινή . (!) Κοινή βάση σε όλα είναι η καταστολή με τις «προληπτικές προσαγωγές» που θα μας πουν τα αστικά ΜΜΕξαπατησης σε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην πορεία αλλά θα κριθούν –ως ύπατοι και επικίνδυνοι τρομοκράτες.Ασφαλίτες ΟΠΚΕ και άλλες δυνάμεις της χωροφυλακής θα πραγματοποιούν ελέγχους στοιχείων έρευνες σε σακίδια και οι ύποπτοι θα οδηγούνται στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση ανεξαρτήτου αν έχουν ταυτότητα η όχι. Οι σκέψεις των ειδικών της καταστολής προχωρούν ακόμη περισσότερο και προσανατολίζονται σε προληπτικές προσαγωγές πιο στοχευόμενες ακόμη και έξω από τα σπίτια των ήδη φακελωμένων της κρατικής ασφάλειας. όπως λένε και καμαρώνουν ψιθυριστά- ακόμη περισσότερο και θα έχουν και συγκεκριμένους στόχους… όλων όσων δηλαδή έχουν κατά καιρούς φακελωμένους και τοποθετημένους στην μαύρη λίστα της ασύμμετρης απειλής και των τρομοκρατών του πλανήτη. (*)Επιπλέον εκτός των γνωστών αστυνομιών δυνάμεων καταστολής ΜΑΤ (ΥΑΤ- ΥΜΕΤ) ασφαλίτες και τα άλλα του είδους, που θα χρησιμοποιηθούν στις 17 Νοέμβρη θα προστεθούν άλλοι 800 νέα «μπατσόπουλα» απόφοιτοι της σχολής. Οι ανάλογες διαρροές όπως πάντα φυσικά , απώτερο στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν να προκαλέσουν φόβο και να κάνουν τον κόσμο να μην δηλώσει την ανυπακοή του στην πορεία του πολυτεχνείου, απλά στρώνουν το έδαφος σιγά σιγά για να επιβάλουν όπως και πέρυσι τριήμερο στρατιωτικό νόμο, απαγόρευση κυκλοφορίας, αποκλεισμό στρατοκρατικά ολόκληρων περιοχών , πολιορκία σε στάσεις μετρό, προσαγωγές και προληπτικούς ελέγχους σ δεκάδες νεολαίους για να μην συμμετέχουν στην πορεία κλπ κλπ Οι ανεπίσημες και οι τηλεφωνικές ! συσκέψεις για τον τρόπο δράσης των ένστολων και μη ένστολων της ελληνικής αστυνομίας έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον τρεις μήνες ενώ οι εντολές που ήδη έχουν φτάσει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα είναι συγκεκριμένες και ακολουθούν πιστά το εγχειρίδιο Καραμανλή πολύδωρα και τώρα Χηνοφώτη μηδενική ανοχή ο στρατός είναι εδώ φοράει μπλέ και λέγεται αστυνομία. Φέτος μάλιστα σε απόλυτη συνεργασία των όσων στελεχών της σχολής Πολύδωρα έχουν απομείνει και των αρμοδίων εκλεκτών του κκ Χηνοφώτη εκλεκτού κύριου του Στράτου το σχέδιο θα δοκιμαστεί ακόμη πιο σφικτά… και στρατοκρατικά Βέβαια κάποιοι από τους ίδιους κύκλους των συγκεκριμένων διαρροών επικαλούνται και τη δημοκρατία και εμμέσως πλην σαφώς κάνουν λόγο για στρατικοαστυνομία και επικίνδυνες λογικές που έρχονται ως εντολές άνωθεν σε όλα τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα με κορυφαίο αυτό του Συντάγματος της Ομονοίας και φυσικά το μεγάλο της …ΓΑΔΑ. Αλλά έτσι και αλλιώς δε μασάμε. Υ.Γ (1) Ο γαλατάς. Για του λόγου το αληθές αλλά και για να μην ξεχνιόμαστε Ήδη το έχουν εφαρμόσει με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ εναεριτες στην πορεία για το ασφαλιστικό τον καλοκαίρι τους οποίους και τους συνέλαβαν στο σπίτι τους !!! και όχι μόνο) Υ.Γ (2) Παράλληλα τμήματα της κρατικής μηχανής θα πορεύονται μαζί με τα Ματ τους Ζίου ζίτσου και τους νέους ραμβο, προς άγρα υπόπτων κατά την διεξαγωγή της πορείας.Υ.Γ (3) (*) Για αυτό όχι κατά μόνας… και όσο πιο πολλές φωτογραφικές μηχανές και βίντεο τόσο χειρότερα για αυτούς. Έτσι και αλλιώς όταν οι μπάτσοι εκτελούν… καθήκον μας είναι, να αντιστεκόμαστε.


κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ το 77ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Το κράτος, όπως, έχει διαφανεί και στο παρελθόν, προτιμά κατʼ αρχήν να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις διαχωρισμού των αγωνιζόμενων ανάμεσα σε «σκληρούς» και σʼ αυτούς που θεωρεί ή είναι πραγματικά διαλλακτικοί.
Η ανάδειξη με κάθε τρόπο αυτού του διαχωρισμού συμπεριλαμβάνει, βέβαια, και όσους στέκονται ως αλληλέγγυοι ή συμπαραστάτες. Βέβαια η πολιτική αναγνώριση και υιοθεσία μιας κινητοποίησης από την αριστερά δεν θα πρέπει να συνεκτιμούνται, απλά, με την στενή τους έννοια, αλλά κάθε φορά να λαμβάνονται υπʼ όψη οι γενικότερες συνθήκες, που προσδιορίζουν την πολιτική διαπάλη ανάμεσα στους κομματικούς σχηματισμούς.
Έχουμε επισημάνει πρόσφατα, ότι όσο μεγαλύτερες θεωρούνται οι προοπτικές προσβασιμότητας στην εξουσία εκ μέρους της αριστεράς, τόσο αυξάνεται η διαθεσιμότητά της, να καλύπτει πολιτικά αιτήματα και διεκδικήσεις κινητοποιούμενων. Αυτήν ακριβώς την αναβαθμισμένη θέση στο εξουσιαστικό στερέωμα εξακολουθεί να παζαρεύει με ιδιαίτερο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που διανύουμε.
Σʼ αυτή την κατεύθυνση καλεί σε πανστρατιά έναν αριστερίστικο γαλαξία, που καλείται να συμμετάσχει συνεισφέροντας τον «οβολό» του… Η πολιτική κάλυψη, όμως, διαφόρων αιτημάτων, όπως είναι φυσικό, όχι μόνο δεν αφήνει χαραμάδες ριζοσπαστικοποίησής τους, αλλά προϋποθέτει την απαρέγκλιτη συμμόρφωση στα προκαθορισμένα όρια που θέτει ο αριστερός πολιτικός πάτρωνας.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η ουσία των λεονταρισμών των Συνασπισμένων εν όψει κινητοποιήσεων που είναι δυνατόν να επαναληφθούν είτε στο χώρο της εκπαίδευσης, είτε εκείνων που δρομολογούνται στο χώρο των φυλακών: «δεν στηριζόμαστε όσο θέλουμε από τα ΜΜΕ, πέφτουν τα ποσοστά μας; Θα χαλαρώσουμε λίγο τα γκέμια σʼ όποιους κινητοποιούμενους ελέγχουμε και βλέπουμε…».
Γιατί, πολύ απλά, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα ο ανέλεγκτος χαρακτήρας κάποιων κοινωνικών αντιδράσεων και άλλο πράγμα η εκπροσώπησή τους και η μεγάλη προθυμία της αριστερής διαμεσολάβησης να εισηγείται για την καλύτερη κοστολόγηση τους στο εξουσιαστικό χρηματιστήριο.
Γιʼ αυτούς, κυρίως, τους λόγους η αριστερή «αγωνιστικότητα» προβλέπεται στη συνέχεια να γίνεται περισσότερο λάστιχο από ποτέ. Με την δέουσα βέβαια προσοχή. Τα «κακά» παραδείγματα θα πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία τη στιγμή, μάλιστα, που η κοινωνική δυσαρέσκεια και ανασφάλεια μʼ αφορμή το οικονομικό ζήτημα είναι έντονη, χωρίς όμως να βρίσκεται σε αντιστοιχία με έμπρακτες και ακηδεμόνευτες εκφράσεις τους και όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο.
Την ίδια στιγμή οι κυρίαρχοι (πολιτικοί, τραπεζίτες, οικονομολόγοι) συνεχίζουν να συσκέπτονται, και να αναγγέλλουν τα κατάλληλα «παυσίπονα» από κοινού με τους αρμόδιους παγκόσμιους οικονομικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κλπ).
Ισχυρίζονται ότι η «κρίση» θα κρατήσει. Κάτι θα ξέρουν. Άλλωστε είναι οι μόνοι υπεύθυνοι. Η περαιτέρω εξαθλίωση τεράστιων πληθυσμών σʼ όλο τον πλανήτη επιταχύνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Μικρή σημασία έχουν τα οικονομικά μοντέλα που αναλύουν και ξαναναλύουν οι ειδικοί.
Λέξεις και έννοιες, όπως κράτος πρόνοιας, φιλελευθερισμός και «ελεύθερη» αγορά, κρατικός παρεμβατισμός και χρηματιστηριακή ασυδοσία, ηχούν κούφιες στα εκατομμύρια των αστέγων και απόκληρων, των αποκαλούμενων νεοφτωχών, σʼ ολόκληρους πληθυσμούς, που δεν έχουν καν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και δεν μπορούν καν να διανοηθούν ότι κάπου άλλου επικρατούσαν μέχρι πρότινος προβληματισμοί για τον περιορισμό της καταναλωτικής μανίας και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός εξωτερικών της Μ. Βρετανίας αρπάζει την ευκαιρία για να προτείνει να γίνει τουλάχιστον εκμεταλλεύσιμη η «ύφεση» για να σωθεί το περιβάλλον (!!!).
Είναι λοιπόν μια κρίσιμη «στιγμή» για την κυριαρχία και τις κοινωνίες και όχι μια «κρίση». Οι κοινωνικές εκρήξεις θα αποφευχθούν ή θα ξεσπάσουν ανεξέλεγκτες γιατί «δεν πάει άλλο» με τον στραγγαλισμό της ανθρωπινότητας, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις ανθρωποσφαγές, το απίστευτο δουλεμπόριο ζωών, την αλλοτρίωση συνειδήσεων;
Ευελπιστούμε για μιαν ακόμα φορά ο ανθρώπινος παράγοντας να αποδειχτεί όσο το δυνατόν καταστροφικότερα απρόβλεπτος για τους κυρίαρχους όσο ποτέ…

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
Χίλια χρόνια δίσεκτα...
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2008
Η ΤΡΥΠΙΑ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΤΩΝ «ΑΝΤΑΡΤΩΝ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ ΦΑΙΔΡΑ…
Η ιατρικοποίηση του τοκετού
...επανοικειοποίηση της πλατείας Εξαρχείων
Ιράκ, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν
Βιβλιοδιαδρομές
Η «στιγμή της αλήθειας»
Για την κατάσταση στις φυλακές στη Ρωσία
Ειδήσεις και σχόλια
http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=232&Itemid=1

www.anarchy.gr

ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΚ - ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ


ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/11 ΩΡΑ: 19:30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Νέα ανακοίνωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού




Κείμενο που μοιράστηκε στο Ηράκλειο,σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα οσον αφορά την απόφαση της συγκλήτου πανεπιστημίου Κρήτης για την κατάληψη ευαγγελισμού .

ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ , Μʼ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΑΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ
Στις 22 Ιουλίου του φετινού καλοκαιριού η κατάληψη Ευαγγελισμού δέχτηκε την επίσκεψη μιας κουστωδίας “φορέων” αποτελούμενη από τον πρύτανη (και μεγαλοεπιχειρηματία) του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Παλλήκαρη, τον αντιπρύτανη Κιτσόπουλο, τον εισαγγελέα Μαρκάκη, κάποιον υψηλόβαθμο μπάτσο, ασφαλίτες και δημοσιογράφους. Σκοπός της επίσκεψης αυτής, όπως είπαν και οι ίδιοι, ήταν να μας “προειδοποιήσουν” για την επερχόμενη εκκένωση του κτιρίου και “να δώσουν δεκαπενθήμερη διορία” για να αδειάσουμε το κτίριο.Δυο μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας, το Πρυτανικό Συμβούλιο έδωσε συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας και επίσημα τη λήξη του τελεσιγράφου. Ο πρύτανης προσπαθώντας να αποφύγει το πολιτικό κόστος μιας ενδεχομένως βίαιης εκκένωσης της κατάληψης Ευαγγελισμού, πετάει το μπαλάκι στην Εισαγγελία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, λες και αυτό, με κάποιο μαγικό τρόπο, τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του.Μέσα στα 6 χρόνια ύπαρξής της, η κατάληψη Ευαγγελισμού είναι ένας ανοιχτός κοινωνικοπολιτικός χώρος που λειτουργεί αντιθεσμικά, συλλογικά και αυτοοργανωμένα και που έχει αναπτύξει λόγο και δράση για μια σειρά ζητημάτων, από τοπικά και περιβαλλοντικά θέματα μέχρι κεντρικά πολιτικά ζητήματα με συμμετοχή σε φοιτητικές και άλλες κινητοποιήσεις, αλλά και με αυτόνομες δράσεις ενάντια στο ρατσισμό, ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων, για την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους, αλλά και στήριξης των αγώνων των φυλακισμένων, ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών και του εγκλεισμού και πολλά άλλα ζητήματα. Και γιʼ αυτό ενοχλεί τους κρατούντες και τους κολαούζους τους. Όπως ενοχλούν όλα τα στέκια και οι καταλήψεις που λειτουργούν συλλογικά, αδιαμεσολάβητα και αντιεμπορευματικά, «φτύνοντας» έμπρακτα το - διάχυτο γύρω μας - πολιτισμό του κέρδους, της εξουσίας και της ιδιοκτησίας και την κυρίαρχη λογική της εξατομίκευσης και της ιδιώτευσης. Όπως ενοχλεί που ο λόγος και η δράση μας δεν περιορίζονται εντός των κτηρίων στεκιών και καταλήψεων, αλλά διαχέονται ποικιλοτρόπως μέσα στον κοινωνικό ιστό.Προφανώς, η απειλή της εκκένωσης δεν θα μπορούσε να μας βρει με σταυρωμένα τα χέρια. Κινητοποιούμενοι άμεσα, πραγματοποιήσαμε διάφορες δράσεις αντιπληροφόρησης (μικροφωνικές συγκεντρώσεις, καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, κατάληψη στην πρυτανεία, κατάληψη στο ενετικό φρούριο Κούλε, παρεμβάσεις σε συναυλίες, μοιράσματα κειμένων σε λαϊκές αγορές και βιντεοπροβολές σε δημόσιους χώρους) με αποκορύφωμα την πανελλαδική πορεία περίπου 250 ανθρώπων στο κέντρο του Ηρακλείου στις 9 Αυγούστου.Άμεση ήταν και η κινητοποίηση δεκάδων συντρόφων από όλο τον ελλαδικό χώρο που μέσα στο κατακαλόκαιρο κατέφθασαν στο Ηράκλειο εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, τόσο με τη – για βδομάδες - συνεχή φυσική τους παρουσία, όσο και με την ολόψυχα ενεργή συμμετοχή τους στις ποικίλες διαδικασίες της κατάληψης (από τις «καθημερινές» που σχετίζονται με την απλή συμβίωση ανθρώπων σε έναν χώρο, έως τις συνελεύσεις, τις αφισοκολλήσεις και τις άλλες κινήσεις αντιπληροφόρησης).Ο λόγος και οι δράσεις δεν περιορίστηκαν στην πόλη του Ηρακλείου, αφού την ίδια περίοδο αλληλέγγυοι σύντροφοι στην υπόλοιπη ελλάδα κυκλοφορούσαν προκηρύξεις και αφίσες, αναρτούσαν πανό και έγραφαν συνθήματα σε κεντρικά σημεία των μητροπόλεων, και έκαναν ταυτόχρονη κατάληψη των πρυτανειών σε Αθήνα, Γιάννενα και Βόλο την ίδια ώρα με εκείνη στο Ηράκλειο.Θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικά τα άμεσα αντανακλαστικά, τη δυναμική και τη συσπείρωση που επέδειξε όλος αυτός ο κόσμος το περασμένο καλοκαίρι, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η αλληλεγγύη είναι ένα αναπόσπαστο και θεμελιώδες όπλο του αγώνα μας ενάντια στο κράτος και κάθε μορφής εξουσία.Παρά την καλοκαιρινή της αποτυχία, η πρυτανική αρχή, στις 23 Οκτωβρίου σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της συγκλήτου, επαναφέρει το ζήτημα του Ευαγγελισμού εκτός της ημερήσιας διάταξης, με προφανή σκοπό να αποφύγει τη δεδομένη παρουσία και παρέμβασή μας στη διαδικασία. Υποστηρίζοντας ψευδώς, ότι στο κτήριο δρουν άτομα που δεν έχουν τη φοιτητική ιδιότητα και επικαλούμενη μηνύσεις δύο γειτόνων για «διατάραξη κοινής ησυχίας», απέσπασε την έγκριση της συγκλήτου για ποινικές διώξεις εναντίον μας. Αντίθετα με τα όσα προηγουμένως υποστήριζαν (ότι δήθεν το κτήριο ήταν απαραίτητο να περάσει στα χέρια του πανεπιστημίου για να λειτουργήσει ως χώρος σίτισης ή φοιτητικό κέντρο), τώρα χωρίς καμία αναστολή δηλώνουν ότι στόχος τους είναι η πώληση του Ευαγγελισμού, που όπως ανέφεραν κοστολογείται στα δέκα εκατομμύρια ευρώ…Είναι προφανές ότι το χαρακτηριστικό που μας συνέχει ως συλλογικότητα δεν είναι η φοιτητική ιδιότητα, παρόλο που κάποιοι από εμάς τη διαθέτουν, αλλά οι πολιτικές και κοινωνικές μας ιδέες και δράσεις. Η απόφαση να εκκενωθεί ο Ευαγγελισμός και να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους καταληψίες είναι καθαρά πολιτική και όχι απλώς η επίλυση μιας υπόθεσης καταπάτησης περιουσίας, όπως παρουσιάζεται. Απειλείται ένας αυτόνομος χώρος με παρουσία στα κοινά της πόλης εδώ και έξι χρόνια, η ύπαρξη του οποίου ενοχλεί όσους έχουν κάτι να κερδίσουν από τη διαιώνιση αυτού του συστήματος κοινωνικής οργάνωσης, που προωθεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και το οποίο ποτέ δεν κρύψαμε ότι αντιπαλεύουμε και θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε...ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ( ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2008 )
http://www.katalipsievagelismou.blogspot.com/

Αναρχική Πρωτοβουλία Φοιτητών--Ηράκλειο Κρήτης vol2


Βαρεθήκαμε τη παραταξιακή λογική.
Δεν μας εκφράζουν τα πακέτα έτοιμων λύσεων που μας σερβίρει ο περίγυρος μας.
Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείρια της κάθε εξουσίας.
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ.
Θεωρούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα χωρίς να ακολουθούμε γραμμές και ηγέτες, μέσω της αυτοργάνωσης και του αυθορμητισμού. Είμαστε φοιτητές του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ στο Ηράκλειο που κινούμαστε στον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο όπου όλες οι αποφάσεις μας για τις δράσεις και το λόγο μας πάνω σε θέματα και γεγονότα των σχολών και του κοινωνικού μας περιβάλλοντος προκύπτουν μέσω της ζύμωσης των ιδεών μας.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρήσαμε αναγκαία τη δημιουργία της Αναρχικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών , μιας συλλογικότητας που σκοπό έχει :
τη συνεχή παρουσία του αναρχικού λόγου και δράσης στις σχολές...την άρνηση σε κάθε εξουσιαστική δομή, είτε αυτή προέρχεται από τις σχολές (Δ.Σ,προέδρους,πρυτάνεις,συγκλητικούς) είτε από τη κοινωνία(μηχανισμοί καταστολής,κοινοβουλευτισμός)...την αντίδραση σε ότι προασπίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του κράτους (νόμος πλαίσιο,διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων)...την αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας(είτε εργαζόμενους είτε φοιτητές), μετανάστες και περιθωριοποιημένους.ΜΟΝΟ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
email : apf_hrakleio@yahoo.com
Οι συνελεύσεις της ΑναρχικήςΠρωτοβουλίαςΦοιτητών γίνονται στο ΤΕΙ Ηρακλείου κάθε Τρίτη 8μμ. Επειδή η αίθουσα δεν είναι συγκεκριμένη (μπορεί η αίθουσα που αποφασίσαμε να χρησιμοποιούμε να είναι κάποια στιγμή κλειστή) όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνίσει μαζι μας μέσω του email.
Λόγω τεχνικών προβλημάτων με το email apf_hrakleio@riseup.net , το email είναι και πάλι apf_hrakleio@yahoo.com .
http://apfhrakleio.blogspot.com/

Πλατεία Ναυαρίνου-Μικροφωνική για τους 3 και τον Β.Μποτζατζή

Mικροφωνική στην Θεσσαλονίκη για την υπόθεση των 3 και του Β.Μποτζατζή που διώκονται με τον τρομονόμο Ακολουθει το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση, μαζί με τα τελευταία γράμματα των τριών συντρόφων και του Β. Μποτζατζή


ΚΑΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕ ΜΑΣ ΟΡΙΖΕΙ

Εδώ και 11 μήνες οι 3 αναρχικοί Δήμητρα Συριανού, Κώστας Χάλαζας και Ηλίας Νικολάου διώκονται με βάση τον τρομονόμο. Με ένα χαλκευμένο, διάτρητο και σαθρό κατηγορητήριο τους αποδίδονται 5 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα, που αφορούν εμπρηστικές ενέργειες ενάντια σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους (τράπεζα, οχήματα της ΔΕΗ και αντιπροσωπία αυτοκινήτων της Πεζό). Οι ίδιοι, αντιλαμβανόμενοι από την αρχή τις εις βάρος τους μεθοδεύσεις και τα μαγειρέματα των αστυνομικών συμμοριών της Θεσσαλονίκης, επέλεξαν συνειδητά το δρόμο της φυγής, αρνούμενοι τις κατηγορίες. Το ίδιο ισχύει και για τον αναρχικό Β. Μποτζατζή, ο οποίος από τις 29/11/07 βρισκόταν προφυλακισμένος στην Κομοτηνή, με το ίδιο κατηγορητήριο να τον βαρύνει. Πρόσφατα, η δικογραφία, που με διάφορα τεχνάσματα και έρευνες για δήθεν «στοιχεία», οι μπάτσοι προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτή, έκλεισε. Ταυτόχρονα και λόγω έλλειψης ακόμα και «ενδείξεων» που να μπορούν να στηρίξουν τις κατηγορίες, έγινε ολοφάνερο ότι η φαιδρότητα της παρατεινόμενης προφυλάκισης του Βαγγέλη δε μπορούσε να συνεχιστεί. Τα λαγωνικά της «υπηρεσίας προστασίας πολιτεύματος» (sic) της ΕΛΑΣ, αφού επιστράτευσαν και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τους 4 συντρόφους, κατέληξαν και πάλι στο να στηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον τους στην πιο παλιά μέθοδο:σε κατασκευασμένες μαρτυρίες και σε κακοφτιαγμένες καταθέσεις μπάτσων και ενός σεκιουριτά.
«Δεν παρακαλούμε, δε ζητιανεύουμε. Πολεμάμε γιʼ αυτά που επιθυμούμε. Και τώρα είναι η ώρα να ξαναφέρουμε κοντά μας τους 3 συντρόφους, αλλά και όσους αφήσαμε πίσω στα κάτεργα και στα μετόπισθεν της φυγοδικίας»
Β.Μποτζατζής, 13/10/08, Εκτός των τειχών

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ
ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ο Βαγγέλης αποφυλακίστηκε, όμως η ιδιότυπη ομηρία των 3 συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Όποιος βίωσε την υπόθεσή τους από την πρώτη στιγμή, είδε το όργιο των αστυνομικών επιχειρήσεων μέσα στην πόλη, το όργιο της παραπληροφόρησης και της χαφιεδολογίας των Μ.Μ.Ε., το όργιο των δικονομικών πειραματισμών να συμπυκνώνονται στη δήλωση του διευθυντή της ασφάλειας Θεσσαλονίκης «τώρα αρχίσαμε...». Τελικά αυτό που είχε αρχίσει ήταν το πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης για τη στήριξη των συντρόφων. Ήταν αυτονόητο για όποιον σκέφτεται ελεύθερα, για όποιον διαφωνεί με τον έλεγχο και την καταστολή, για όποιον συμπαραστέκεται σε συντρόφους το να κινηθεί και να δράσει σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους τέσσερις. Αδιαφορώντας για το δίπολο «αθώος – ένοχος», χωρίς να αλλοτριώνεται από τη ρητορική της εξουσίας περί «τρομοκρατών και εγκληματικών οργανώσεων», χωρίς να εμποδίζεται από τα διαχωριστικά διλήμματα περί συμφωνίας ή διαφωνίας με το δίκαιο των ενεργειών για τις οποίες αυτοί κατηγορούνται. Και έτσι θα συνεχίσει. Έτσι θα συνεχίσουμε.
Οι σύντροφοί μας βρίσκονται στο στόχαστρο λόγω της συνεπούς και συνειδητής τους στάσης. Η ζωή τους ορθώνονταν οργισμένη και ανυπότακτη, όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στους σημερινούς διώκτες τους, πραγματώνοντας καθημερινά, στο δρόμο, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια, οξύνοντας την πολεμική απέναντι στη βαρβαρότητα και τα εγκλήματα της εξουσίας. Και έτσι συνεχίζει. Κι αν κάτι έχει αποδειχτεί ως τώρα είναι ότι όσα μέσα και τεχνάσματα κι αν έχει επιστρατεύσει η εξουσία και τα όργανά της, όσους νόμους κι αν φτιάξει και χρησιμοποιήσει, τώρα και στο μέλλον, το δίκιο και τη συνείδηση των εξεγερμένων δεν πρόκειται να τα δαμάσει και να τα εξουθενώσει.
Αντιλαμβανόμενοι την αλληλεγγύη ως μια ανατρεπτική συνιστώσα της συνολικής μας δράσης ενάντια στο υπάρχον, τώρα, περισσότερο από ποτέ, δε μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα αφήσουμε μόνους τους συντρόφους μας. Μέχρι να συναντηθούμε μαζί τους στο δρόμο, κανείς μας δε θα ʽναι ελεύθερος.
ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ Κ. ΧΑΛΑΖΑ, Δ. ΣΥΡΙΑΝΟΥ, Η. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πορεία Παρασκευή 14/11/2008, 18:00 Καμάρα

TerraIncognita