Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΥ


2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΥΑυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη - Δημιουργία2ήμερο εκδηλώσεων:

Τρίτη 24/319:00 Εκδήλωση - Συζήτηση σχετικά με την εξέγερση του Δεκέμβρη----------------------------------------------------------------------
Τετάρτη 25/313:00 Ενημέρωση για τον κήπο. Προοπτικές για συνέχιση του εγχειρήματος
15:00 Συντροφική κουζίνα
17:00 Θέατρο δρόμου
19:00 "Φλοξ": Κουκλοθεατρική παράσταση μετά χορού
21:00 Προβολές ταινιών μικρού μήκους

Toπική λασπολογία και κρατική στοχοποίηση των καταλήψεων


Για ακόμη μία φορά η συγκεκριμένη τοπική εφημερίδα οπως και άλλες αντίστοιχες στο Ηράκλειο (και στην υπόλοιπη ελλάδα),όπως το καλοκαίρι του 2008 (σχετικά με την απειλή εκκένωσης της κατάληψης ευαγγελισμού)έτσι και τώρα συνεχίζει να λασπολογεί και να συκοφαντεί τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο μιλώντας για έκνομες δραστηριότητες και περί χρήσης ναρκωτικών.Τα φερέφωνα του κράτους είναι εκπαιδευμένα να μαγειρέυουν τις ειδήσεις όπως τους εχει εκπαιδεύσει το ίδιο το σύστημα ,να παραπληροφορούν, να αποσιωπούν και προσπαθούν να απονοηματοδοτήσουν τον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων.Για ακόμη μία φορά,οι αυτοοργανωμένοι αντιεξουσιαστικοί χώροι, στέκια και καταλήψεις, αποτελώντας ορατά σημεία αναφοράς του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους και των λακέδων του με σκοπό την καταστροφή των συγκεκριμένων εστιών αντίστασης αλλά και ευρύτερα τον εκφοβισμό όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία του κράτους και του κεφάλαιου.Με όπλο την αλληλεγγύη μας, θα υπερασπιστούμε μαζικά, συλλογικά και με κάθε μέσον όχι μόνο το χώρο μας αλλά και κάθε χώρο της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Θα είμαστε πάντοτε στους δρόμους μαζί με όσους αντιστέκονται ενάντια στη βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ candia alternativa
- ακολουθεί άθρο τοπικής εφημερίδας όπως είναι :
Αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του «Ευαγγελισμού» (21-3-09)Νέες εξελίξεις στην «υπόθεση Ευαγγελισμός» του απασχολεί έντονα την Πανεπιστημιακή Κοινότητα της Κ ρήτης και όχι μόνο… αναμένονται μετά τη χθεσινή εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά. Συγκεκριμένα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί αν τελούν υπό κατάληψη κτίρια που ανήκουν σε ΑΕΙ, σε ΝΠΔΔ ή στο Δημόσιο γε νικότερα. Υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έρχεται να ενισχύσει σημαντικά το αίτημα της πρυτανικής αρχής το υ Πανεπιστημίου Κρήτης για την «απελευθέρωση» του «Ευαγγελισμού», όπως έχει κατά καιρούς μιλήσει ο ίδιος ο πρύτανης Γιάννης Παλλήκαρης αναφερόμενος στην κατάληψη του κτιρίου τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε και ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε παρέμβει στην υπόθεση κατάληψης του «Ευαγγελισμού» ύστερα από την κινητοποίηση της πρυτανικής αρχής που είχε επανεργοποιήσει το ενδιαφέρον της για την αξιοποίηση του κτιρίου ιδιοκτησίας από κληροδότημα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παράλληλα με την παραγγελία του υπογραμμίζει την ανάγκη, σε περίπτωση που αυτό συμβαίνει, να ερευνηθεί για ποιο λόγο οι υπεύθυνοι δεν έχουν μεριμνήσει για την αποβολή των καταληψιών. Ο κ. Σανιδάς καταλήγει λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι των κτιρίων αυτών θα αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που δεν λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποβολή των καταληψιών. Επιπλέον ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με την παραγγελία του ζητάει από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών αν διακριβώσουν αν στα υπό κατάληψη ακίνητα, πέραν της καταλήψεως που αυτή καθαυτή είναι παράνομη πράξη, λαμβάνει χώρα και περαιτέρω έκνομη δραστηριότητα από τους καταληψίες, όπως π.χ. διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή ή κατασκευή όπλων κ.λπ. Υπενθυμίζεται ότι η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει αναφερθεί σε ανάλογες έκνομες δραστηριότητες (χρήση ναρκωτικών) από τους καταληψίες του «Ευαγγελισμού».
(πηγή :http://www.tolmi.gr/one.asp?ui={843D1C64-939E-4FCC-A42F-BEA9EA806F0F})
- ακολουθεί άθρο αθηναϊκής εφημερίδας όπως είναι :

...........Αβατο στη γνώση, άσυλο στο έγκλημα (22-3-09)
Φοιτητές, αλλά κυρίως εξωπανεπιστημιακά άτομα έχουν μετατρέψει αίθουσες και γραφεία εντός των ΑΕΙ σε «αναρχικές νησίδες»
Τα αποκαλούμενα «στέκια» (κάτι σαν άβατο...) των ελληνικών πανεπιστημίων, οι χώροι που τελούν υπό κατάληψη, κυρίως από άτομα που εντάσσονται στον χώρο τον αναρχοαυτόνομων, βρίσκονται και λόγω των γενικευμένων κρουσμάτων βίας στο επίκεντρο. Βασικό ζητούμενο η έννοια του ασύλου, η (μη) εφαρμογή του σχετικού νόμου, οι ασχήμιες και οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί στο εσωτερικό πολλών ιδρυμάτων. Οι πρυτάνεις που μίλησαν στην «Κ» τόνισαν ότι ακόμη και εάν τελούνται παράνομες πράξεις με ορμητήριο τους χώρους αυτούς, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της αστυνομίας να συλλάβει τους υπευθύνους...
«Χωρίς καθόλου να παραγνωρίζουμε τις ευθύνες μας, είναι άδικο να κατηγορούνται τα πανεπιστήμια για παθογένειες και προβλήματα για τα οποία τα ιδρύματα δεν έχουν καίρια ευθύνη. Δεν μπορούμε να μεταθέτουμε στην πανεπιστημιακή κοινότητα το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της καταστολής της βίας, όταν άλλοι είναι οι θεσμικά αρμόδιοι» είπε, στην «Κ», ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρος Κουμπιάς.
Υπό κατάληψη
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσαν τα πανεπιστήμια στην «Κ», εδώ και χρόνια –ακόμη και 15ετία– εντός των ιδρυμάτων υπάρχουν χώροι που αποτελούν «άβατο» για τις πρυτανικές αρχές και τους πανεπιστημιακούς. Είναι αίθουσες που τελούν υπό κατάληψη από ομάδες ατόμων από τον χώρο των αναρχοαυτόνομων, άτομα που στην πλειονότητα δεν είναι φοιτητές.
Είναι ενδεικτικό ότι στο Πολυτεχνείο Κρήτης ο πρύτανης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης έχει, όπως ανέφερε στην «Κ», ζητήσει πάμπολλες φορές «επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο της παλαιάς Μεραρχίας, στο κέντρο των Χανίων, το οποίο έχουν καταλάβει εξωπανεπιστημιακά άτομα που έχουν κάνει το κτίριο ορμητήριο για εγκληματικές πράξεις», όπως λέει.
Από την άλλη, υπάρχουν «στέκια» στα οποία η κατάσταση εκτιμάται ότι είναι ελεγχόμενη από τις πρυτανικές αρχές. «Είναι φοιτητές μας και τους γνωρίζουμε», λέει στην «Κ» ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Τσίρης. «Εχουμε επαφές μαζί τους και μπορούμε έτσι να ξέρουμε τι συμβαίνει», προσθέτει από την πλευρά του στην «Κ» ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Η ύπαρξη αυτών των «αναρχικών νησίδων» μέσα στα πανεπιστήμια είναι μια πληγή (όπως τα χαρακτήρισε στην «Κ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννης Παλλήκαρης) στην ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων.
«Ο νόμος πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα για αυταπάγγελτη επέμβαση της δημόσιας δύναμης εφόσον υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αυτόφορων κακουργημάτων ή αυτόφωρων εγκλημάτων κατά της ζωής. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται άδεια των ακαδημαϊκών αρχών. Ο νόμος, λοιπόν, μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί. Ως προς τα υπόλοιπα, πρέπει να τονισθεί ότι οι πρυτανικές αρχές πράττουν με βάση τα συμφέροντα του ιδρύματος. Ας κάνουν το ίδιο όλοι...», καταλήγει στην «Κ» ο κ. Κουμπιάς.
Τα πιο γνωστά «στέκια» στα ελληνικά πανεπιστήμια
Πολυτεχνείο. Εντός του ιστορικού χώρου της οδού Πατησίων υπάρχει το κτίριο Πλαστικής Ζωγραφικής. Πριν από μια 15ετία το κτίριο είχε παραχωρηθεί στους φοιτητικούς συλλόγους της Αρχιτεκτονικής. Καθώς οι αριστεριστές είχαν πάντα ισχυρή παρουσία μεταξύ των φοιτητών, ένα τμήμα του κτιρίου έχει μετατραπεί σε«στέκι» μιας ομάδας που αυτοτοποθετείται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των αναρχικών. Στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, «υπό χρόνια κατάληψη» τελεί μια αίθουσα που ανήκει στη σχολή των Χημικών Μηχανικών. Ουσιαστικά τη χρησιμοποιούν άτομα τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν στον χώρο των αναρχικών.
Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πηγές του ιδρύματος ανέφεραν στην «Κ » ότι υπάρχουν τρία «στέκια», τα οποία έχουν καταλάβει αναρχοαυτόνομοι που δεν ανήκουν στις γνωστές φοιτητικές παρατάξεις. Το πρώτο βρίσκεται στη Νομική Αθηνών επί της οδού Σίνα, το δεύτερο στο Χημείο επί της οδού Σόλωνος και το τρίτο στην Πανεπιστημιούπολη. Το ίδρυμα γνωρίζει τους καταληψίες και θεωρεί ότι μέσω μιας «διακριτικής εποπτείας» και σε συνεργασία με φίλιες ιδεολογικά παρατάξεις, ελέγχει την δράση τους.
Οικονομικό Αθηνών. Σημαδιακός για την παρακμή του λεγόμενου κτιρίου Βανκβούβερ, επί των οδών Δεριγνύ και Μαυρομματαίων, ήταν ο σεισμός του 1999. Λόγω των ζημιών που υπέστη χαρακτηρίστηκε «κίτρινο» κτίριο και έπαψε να χρησιμοποιείται από το πανεπιστήμιο. Αυτή ήταν η αφορμή για να καταληφθεί αμέσως μετά τον σεισμό από άτομα που αυτοτοποθετούνται στον χώρο των αναρχικών.
Πάντειο. Στο ίδρυμα υπάρχουν δύο «στέκια». Το παλαιότερο, πάνω από μια δεκαετία, βρίσκεται στο «Γυάλινο Κτίριο» εντός του χώρου της ιστορικής Παντείου σχολής. Το «στέκι» ήταν παλαιότερα γραφείο καθηγητή, το οποίο όμως άδειασε. Τελεί υπό κατάληψη από άτομα που αυτοτοποθετούνται στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταληψίες δεν μετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τα άτομα που έχουν έδρα στο νεότερο «στέκι» το οποίο δημιουργήθηκε αφού έγινε κατάληψη σε μια αίθουσα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο καινούργιο κτίριο του Παντείου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ιστορικό κτίριο (μεσολαβεί ένας πεζόδρομος).( κατάληψη ευαγγελισμού )
Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στο κέντρο του Ηρακλείου εδώ και περίπου μια δεκαετία, καταληψίες έχουν «εγκατασταθεί» σε ένα εξαιρετικό νεοκλασικό κτίριο του πανεπιστημίου, το οποίο ονομάζεται «Ευαγγελισμός». Μετά τόσα χρόνια... απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, το κτίριο παραμένει λειτουργικό, καθώς οι καταληψίες παίρνουν ρεύμα και νερό παράνομα. Η κατάληψη έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των πρυτανικών αρχών αλλά και κατοίκων, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν καταθέσει μηνύσεις ζητώντας την παρέμβαση των αρχών. Επικαλούνται το αίσθημα ανασφάλειας που προκαλούν οι φήμες ότι εντός του κτιρίου δεν διοργανώνονται μόνο εκδηλώσεις λόγου (κάθε Παρασκευή), αλλά διακινούνται ναρκωτικά ενώ κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ κ.ά. Η Σύγκλητος του ιδρύματος έχει ζητήσει την παρέμβαση των αρχών, όμως, όπως ανέφεραν πηγές της «Κ», η δημοτική αρχή αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι «δεν θα έχω τι να κάνω τους αναρχικούς», οι εισαγγελικές αρχές επικαλέστηκαν την έλλειψη δημοσιευμάτων καταδίκης της κατάληψης και άρα πολιτικής στήριξης μιας πιθανής άδειας για επέμβαση, ενώ οι αστυνομικές αρχές υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει κεντρική εντολή για επέμβαση.(κατάληψη Rosa Nera )
Πολυτεχνείο Κρήτης. Από τον Ιούνιο του 2004, είκοσι μέτρα από το γραφείο του πρύτανη, εξωπανεπιστημιακοί έχουν καταλάβει στα Χανιά το κτίριο της πρώην Μεραρχίας, όπως ονομάζεται. Μετά την αναστήλωσή του το κτίριο προορίζονταν να στεγάσει τη Σχολή Καλών Τεχνών του ιδρύματος. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό δόθηκαν περί τα 700.000 ευρώ. Οι πρυτανικές αρχές έχουν καταγγείλει πάμπολλες φορές ότι το κτίριο αποτελεί ορμητήριο για εγκληματικές πράξεις, καθώς και ότι εκεί γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Για τους λόγους αυτούς έχουν –επίσης πάμπολλες φορές– ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να επέμβουν, αφού άλλωστε το κτίριο δεν λειτούργησε ως χώρος έρευνας και εκπαίδευσης, και άρα δεν καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ομως, επέμβαση των αρμοδίων δεν έχει υπάρξει.
Παρέμβαση Σανιδά για τις καταλήψεις
Παρέμβαση στα δρώμενα των τελευταίων μηνών συνιστά η παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε απευθυνόμενος προς όλους τους εισαγγελείς Πρωτοδικών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς, με ζητούμενο «να διακριβωθεί εάν στη δικαιοδοσία τους υπάρχουν υπό κατάληψη κτίρια του Δημοσίου, πανεπιστήμια ή ακόμα κτίρια στα οποία στεγάζονται Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου».
Σύμφωνα με τη σχετική παραγγελία του ανώτατου εισαγγελέα, οι αρμόδιοι εισαγγελείς καλούνται να διερευνήσουν την ταυτότητα των καταληψιών καθώς και το χρονικό διάστημα για το οποίο συγκεκριμένα οικήματα τελούν υπό κατάληψη. Επιπλέον, ο κ. Σανιδάς ζητεί διευκρινίσεις όσον αφορά τον λόγο ή τους λόγους για τους οποίους οι υπεύθυνοι των κτιρίων δεν έχουν φροντίσει να απομακρύνουν από αυτά τους καταληψίες, όπως άλλωστε ορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας...
Ο κ. Σανιδάς προχωρά ένα βήμα παρακάτω, καθώς ζητεί επιπροσθέτως να διερευνηθεί εάν στα υπό κατάληψη κτίρια διακινούνται ναρκωτικά ή κατασκευάζονται όπλα...
«Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να επιστήσετε την προσοχή στους υπεύθυνους διαχειριστές των υπό κατάληψη ακινήτων και για ενδεχόμενες δικές τους ποινικές ευθύνες...» καταλήγει ο κ. Σανιδάς.
Και σε βαγόνι του ΟΣΕ
Το βαγόνι του ΟΣΕ που είχε εγκαταστήσει ο Οργανισμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ), δίπλα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη, με σκοπό να λειτουργήσει ως εκδοτήριο εισιτηρίων για τους φοιτητές, αποτελεί «Στέκι» συγκέντρωσης για φοιτητές και άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το βαγόνι -ανενεργό ως εκδοτήριο- έχει καταληφθεί εδώ και καιρό και οι καταληψίες αρνούνται να αποχωρήσουν, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την Πρυτανεία.
Πριν από λίγες εβδομάδες, το θέμα της απομάκρυνσης του βαγονιού τέθηκε σε συνεδρίαση της Συγκλήτου, αλλά παρά τις αποφάσεις και τις προτάσεις που κατατέθηκαν, ακόμη και για παρέμβαση της δημόσιας αρχής, δεν έγινε κάτι. Οι Σχολές του ΑΠΘ που έχουν υποστεί τις περισσότερες επιδρομές κουκουλοφόρων κι αγνώστων νεαρών είναι κατά σειρά η Θεολογική, η Πολυτεχνική και το κτίριο της Φυσικομαθηματικής Σχολής.
Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκαν θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας στα δύο μεγάλα αμφιθέατρα της Πολυτεχνικής, που παρέμεναν ανοιχτά μετά τις καταστροφές του περασμένου Δεκεμβρίου.
(πηγή : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_22/03/2009_308596)
.παλιότερο άρθρο της ίδιας εφημερίδας για την κατάληψη της Villa Amalias :
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=70592

candiaalternativa.blogspot.com/

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

·Ουτε στα βορεια προαστια ουτε πουθενα εξω οι φασιστες από κάθε γειτονια.

· Όχι σκουπιδια και ναζι σε παρκα και γειτονιες.

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ???

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ???Η ΑΠΛΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ(αφιερωμενο στα καραγκιοζακια απο τον "μαυρο κρινο"και τα "ανθη του κακου"
Ενα απλο σχολιο των συντροφων της διαδικυτακης κολεκτιβας omnia sunt communia(
http://omniasuntcommunianetcollective.blogspot.com/)
προκαλεσε την οργη καποιων ασπονδυλων που εχουν μπερδεψει τις βουρτσες με τα ...σωβρακα!
Ενα σχολιο στα "ψηλα γραμματα" με ενα κολαζ,προκαλεσε τα πλειστα οσα ερωτηματικα στους θιασωτες του ναζισμου. Αυτους που εχουν μπερδεψει τον εθνικοσοσιαλισμο και τον μπολιαζουν με μια σειρα ιδεες
που ο φυρερ θα τους τραβαγε το αυτι.
Αυτοι που εχουν μπερδεψει τον στρασσερ και τον εζρα παουντ με τον Καζαντζακη και τον Τσε.
To εμπολα και τον δραγουμη με τον Καρυωτακη μετον Παλαμα και τον Καραγατση
Τον αντιεβραισμο με τον ισλαμικο φονταμενταλισμο.
Δηλωνουν εθνικοσοσιαλιστες-ανησυχουν για το μελλον της (ΠΑΠ)αρειας φυλης και των λευκων παιδιων,αλλα δηλωνουν αρωγοι στον αγωνα της Κωνσταντινας Κουνεβα να μεινει στην ζωη υστερα απο την βιτριολικη επιθεση παρακρατικων καθαρματων.
Θαυμαζουν τον Τσαβεζ,τους μαχητες του IRA,τον καναρη και τον ...κωλο-κοτρωνη.
Δημοσιευουν ποιηματα (ετσι λενε τωρα τις παραληρηματικες και στην σειρα και στο νοημα εκμυστηρευσεις) του αλλοτε αρχιναζιστη-βομβιστη καλεντζη
Δηλωνουν ελληνες εθνικοσοσιαλιστες και αντι-αντιφα και εχουν δανειστει ενα σωρο συμβολα και ιδεες απο τον Α.Α χωρο
Ειναι μεταξυ αλλων: αντικαπιταλιστες,εναντια στα ναρκωτικα , δηλωνουν acab και θελουν να κλεισει το ιντυμηντια
Το αλλο γκροπυσκουλο δεν κρυβει τους δεσμους αιματος με τους χρυσαυγουλους,τον θαυμασμο στα χιτλερικα στρατευματα,τους ανεγκεφαλους καραφλες της blood &honor,την αρχαιολατρια και την εμμονη στα φασιστικα συμβολα:στοχαδια,αγκυλωτους σταυρους,χιτλερικα μεταλια κλπ κλπ.
ΤΕΛΙΚΑ,αν δεν εισασταν τοσο γελοιοι,τοσο γραφικοι και τοσο μπερδεμενοι,
δεν θα αναρωτιοταν και οι συντροφοι της OMNIA SUNT COMMUNIA αν ειστε ψυχοπαθητικες προσωπικοτητες η απλα μαλακες και καραγκιοζηδες....
δειτε σχετικα:
http://mavroskrinos.blogspot.com/
http://anthitoukakou.blogspot.com/
τα συμπερασματα δικα σας....
Αναδημοσιευση απο:ANTIFA-AREA(:
http://antifa-area.blogspot.com/2009/03/omnia-sunt-communia-httpomniasuntcommun.html)

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις & τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρουςΟ κρατικός μηχανισμός φανερά πια τρομοκρατημένος, μετά τα φασιστικά ιδιώνυμα και την ποινικοποίηση της χρήσης οποιουδήποτε μέσου χρησιμοποιούν οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, για να προστατευτούν από την κρατική βία, συνεχίζει να αυτογελοιοποιείται απειλώντας με ένα γενικευμένο κύμα διώξεων και καταστολής.
Νέα προσπάθεια κρατικής καταστολής αποτελεί η "
παραγγελία" του εισαγγελέα άρειου πάγου, Γ. Σανιδά "να διερευνηθεί αν τελούν υπό κατάληψη δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια και να γίνει αποβολή των καταληψιών από αυτά."
Την πιο πρόσφατη περίπτωση -λίγο πριν δημοσιοποιηθούν οι παραγγελίες Σανιδά- αποτελεί η νέα απειλή εκκένωσης της
Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37, η οποία συμπλήρωσε στις 15 Απρίλη του 2008 τα 20 χρόνια κατάληψης. Η κατάληψη βρίσκεται πάλι αντιμέτωπη μια σειρά μεθοδεύσεων που βασίζονται σε ψεύδη και διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας.
Αφού έχουν δοκιμάσει ανεπιτυχώς στο παρελθόν, κάθε τύπου
μεθοδεύση (απειλές [1 2 3 4], εκβιασμοί [2 3 4] και επιθέσεις [2 3 4] ) ενάντια σε καταλήψεις...
... αφού ενεργοποίησαν τον παρακρατικό φασιστικό μηχανισμό με εμπρησμούς και επιθέσεις, τόσο ενάντια σε κατειλημμένους χώρους [
1 2] όσο και σε στέκια -αυτοοργανωμένους χώρους [1 2 3]
...καταφεύγουν τελικά στις εισαγγελικές εντολές και παραγγελίες σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να διατηρήσουν τον εξουσιαστικό μηχανισμό τους. Φυσικά από όλο το διαπλεκόμενο σκηνικό, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον ουσιαστικότατο
ρόλο των Mέσων Mαζικής Eξαπάτησης, που επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τον ρόλο τους ως μέσα προπαγάνδας του κράτους και των αφεντικών.
Eκδήλωση για τα 2 χρόνια της κατάληψης Πραποπούλου

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ANTIFA-AREA & OMNIA SUNT COMMUNIA

Oι νεες φασιστικες προκλησεις δεν προκειται να μεινουν αναπαπαντητες.Και αν ο Αντωνακης-περιβλακας-Ανδρουτσοπουλος την εβγαλε με μερικες καρπαζιες απο τους συγκρατημενους του Γιαννη Δημητρακη,για την θρασειδειλη επιθεση με εναν μπατσο και εναν ακομα μπραβο, στον συντροφο μας,εμεις θα τον περιμενουμε.Τοσο τον ιδιο οσο και τους υπολοιπους ασπονδυλους φασιστες.Και θα φωναζει παλι για βοηθεια τους μπατσους και θα παρακαλα να ειχε μεινει φυλακη. Ακομα και αν το αστικο δικαστηριο τον εριξε στα μαλακα,και ακομα και οι ομοειδεατες του τον ξεχασαν.Εμεις δεν ξεχναμε...Η οργη μας θα πεσει στο κεφαλι του για καθε της γης κολασμενο που επεσε στα χερια της παρακρατικης συμμοριας του αλλα και καθε αλλης φασιστο-ομαδας.Ετσι αποφασισαμε να βαλουμε στην ακρη τις οποιες ιδεολογικες διαφορες και επιλογες στον αγωνα δρασης και να συνεργαστουμε για την συντριβη των παρακρατικων σκουλικιων σε καθε γειτονια.Η νεα ομαδα δρασης ANTIFA(O.S.C),οποτε κρινει θα παρεμβαινει σε γειτονιες η κοντρα σε καθε εκδηλωση μισους και ρατσισμου.

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

RECLEIM THE STREETS!


RECLAIM THE STREETS!
SEE YOY AGAIN ON THE BARRICADES...
EΠΕΙΔΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...
KAI ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ!
ΑSTA LA VISTA.....

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009

Ύπουλες κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις....

....είναι η τρομαγμένη απάντηση της εξουσίας σε όλους όσους αντιστέκονται!…έτσι εκεί που δεν μπορούν να «νομιμοποιήσουν» την κρατική βία, ξαποστέλνουν τα παρακρατικά τσιράκια τους να σπείρουν τον φόβο. Προσπαθούν να μετατρέψουν - μεταφράσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις σε «βεντέτες» μεταξύ μικροομάδων της πόλης και να θέσουν τον πολίτη εκεί όπου τους είναι χρήσιμος: στην απάθεια του καναπέ του.Όμως, δυστυχώς γι΄ αυτούς, αυτές οι εποχές φαίνεται να έχουν τελειώσει. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χωρίς φύλο, χρώμα, πατρίδα κατεβαίνουν στους δρόμους, για να επανακτήσουν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.Όλο και πιο ξεκάθαρα, η συμμετοχή, η επικοινωνία, η αλληλεγγύη, η βελτίωση της καθημερινότητας, η επαναοικειοποίηση των ελεύθερων χώρων, αδιαμεσολάβητα, αντιιεραρχικά και αμεσοδημοκρατικά είναι τα προτάγματα των συλλογικοτήτων που συγκροτούνται η μια μετά την άλλη, σε κάθε γειτονιά της πόλης.Με αυτά τα χαρακτηριστικά, στέκια, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, ομάδες πόλης, επιτροπές κατοίκων, καταλήψεις, πάρκα, πλατείες, δρόμοι, παραλίες, επανακατακτούνται και επαναπροσδιορίζονται ως χώροι περάσματα ελευθερίας.Κανένας φόβος δεν είναι ικανός να μας γυρίσει πίσωΑν πρέπει κάποιοι να φοβούνται και να ανησυχούν, σίγουρα αυτοί δεν είμαστε εμείς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ NOSOTROS

http://www.nosotros.gr/

Πορεία για την επίθεση στο Δίκτυο-ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009, 18:00

Το βράδυ της 24/02 χτύπησαν το κτίριο που στεγάζονται το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Μετανάστες, ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και άλλες συλλογικότητες. Η χειροβομβίδα σκοπό είχε τη μαζική δολοφονία ανθρώπων που βρισκόταν εντός της αιθούσης και το μόνο εμπόδιο ήταν το δεύτερο τζάμι του παραθύρου που πετάχτηκε αυτός ο εκρηκτικός μηχανισμός. Η δολοφονική επίθεση αυτή δεν είναι συμβολική αλλά αντίθετα απόλυτα πραγματική. Είναι το δολοφονικό χέρι της αντίδρασης που αποφάσισε να δείξει το αιματοβαμμένο πρόσωπό της. Και η αντίδραση δεν είναι μόνο το κράτος, το παρακράτος, οι φασιστικές συμμορίες αλλά και τα τσιράκια και οι οπαδοί του κρατισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας. Το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει καθένας είναι σαφές. Δολοφονική επίθεση ενάντια στα Εξάρχεια και ότι αυτό συμβολίζει. Δολοφονική επίθεση ενάντια στο κίνημα αντίστασης. Δολοφονική επίθεση ενάντια στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Δολοφονική επίθεση ενάντια στους αλληλέγγυους της Κούνεβα. Δολοφονική επίθεση ενάντια στη ζωές των ανθρώπων, που τόσο πολύ μισούν αυτές οι αντιδραστικές συμμορίες, αποδεικνύοντάς το επανειλημμένα στο παρελθόν.Όσο αφορά εμάς, θεωρούμε ότι έπεσε στο δικό μας παράθυρο και η επαγρύπνηση όλων των δυνάμεων του επαναστατικού κινήματος πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Αδέρφια επαγρυπνείτε, η αντίδραση δολοφονεί.
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009

Παρακράτος εν δράσει: Επίθεση στο Στέκι Μεταναστών


Το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου το στέκι μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, δέχτηκε επίθεση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Η χειροβομβίδα που πετάχτηκε σε παράθυρο της αίθουσας της εκδήλωσης αναπήδησε στο διπλό τζάμι και έσκασε έξω απο το κτήριο. Η παρακρατική επίθεση είχε ξεκάθαρο στόχο την δολοφονία μελών του ΣΑΣ και όσων συμμετείχαν στη συζήτηση.
Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο έντονων κοινωνικών συγκρούσεων τον Δεκέβριο και τον Ιανουάριο, που ακόμη συνεχίζονται, μετά από τη δολοφονία του
Αλέξανδρου και τη δολοφονική επίθεση στην Κ. Κούνεβα η αστική δημοκρατία δηλώνει και πάλι παρούσα. Μεσούσης της περιόδου λήψης αποφάσεων για τους νέους άχρηστους και επικίνδυνους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, το κράτος προσπαθεί απεγνωσμένα να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή.Tην Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί στο στέκι μεταναστών το μεσημέρι στις 13:00 συνέντευξη τύπου και στις 19:00 διευρυμένη συνέλευση για κινητοποιήσεις.

Πέμπτη 05/3, 6μμ.:
Διαδήλωση στα Προπύλαια
Ανακοίνωσεις για την επίθεση: