Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις & τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους



Πανελλαδική ημέρα δράσης για τις καταλήψεις & ενάντια στην κρατική καταστολή
Τρίτη 28 Απρίλη
Αθήνα:
Πορεία αλληλεγγύης, [ 2 ] 28/4 Πάρκο Ναυαρίνου & Ζ. Πηγής, στις 6 μ.μ [ Ενημέρωση Φώτο ]Θεσσαλονίκη: Πορεία, 28/4 στις 6 μ.μ. Καμάρα [ Ενημέρωση ]Βόλος: Εκδήλωση αλληλεγγύης 28/4 στις 6:30 μ.μ. Πλατεία ΜατσάγγουΓιάννενα: Μικροφωνική-προβολή στις 7:30 μ.μ., ΝομαρχίαΚοζάνη: Ενημέρωση από μικροφωνική αλληλεγγύηςΟ κρατικός μηχανισμός φανερά πια τρομοκρατημένος, μετά τα φασιστικά ιδιώνυμα και την ποινικοποίηση της χρήσης οποιουδήποτε μέσου χρησιμοποιούν οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι, για να προστατευτούν από την κρατική βία, συνεχίζει να προκαλεί απειλώντας με ένα γενικευμένο κύμα διώξεων και καταστολής τόσο σε κατειλημμένους χώρους [2] όσο και με την καταπάτηση του ασύλου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Απρίλη στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.
Νέα προσπάθεια κρατικής καταστολής αποτέλεσε η "
παραγγελία" του εισαγγελέα άρειου πάγου, Γ. Σανιδά "να διερευνηθεί αν τελούν υπό κατάληψη δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια και να γίνει αποβολή των καταληψιών από αυτά."
Την πιο πρόσφατη περίπτωση -λίγο πριν δημοσιοποιηθούν οι παραγγελίες Σανιδά- αποτελεί η νέα απειλή εκκένωσης της
Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37, η οποία συμπλήρωσε στις 15 Απρίλη του 2008 τα 20 χρόνια κατάληψης. Η κατάληψη βρίσκεται πάλι αντιμέτωπη μια σειρά μεθοδεύσεων που βασίζονται σε ψεύδη και διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. [Eκδήλωση για τα 21 χρόνια της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37]
Αφού έχουν δοκιμάσει ανεπιτυχώς στο παρελθόν, κάθε τύπου
μεθόδευση (απειλές [1 2 3 4], εκβιασμούς [2 3 4] και επιθέσεις [2 3 4] ) ενάντια σε καταλήψεις...
... αφού ενεργοποίησαν τον παρακρατικό φασιστικό μηχανισμό με εμπρησμούς και επιθέσεις, τόσο ενάντια σε κατειλημμένους χώρους [
1 2] όσο και σε στέκια -αυτοοργανωμένους χώρους [1 2 3]
...καταφεύγουν τελικά στις εισαγγελικές εντολές και παραγγελίες σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να διατηρήσουν τον εξουσιαστικό μηχανισμό τους. Φυσικά από όλο το διαπλεκόμενο σκηνικό, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον ουσιαστικότατο
ρόλο των Mέσων Mαζικής Eξαπάτησης, που επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τον ρόλο τους ως μέσα προπαγάνδας του κράτους και των αφεντικών.
Κινήσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις και ενάντια στην κρατική καταστολή
Κατάληψη πρυτανείας Πολυτεχνείου Αθήνας
Κατάληψη πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης
Κατάληψη πρυτανείας Πανεπιστημίου Αθήνας
Κατάληψη πρυτανείας Πανεπιστημίου Πάτρας
Μικροφωνική αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκη)
Προβολή βίντεο (Αθήνα)
Συναυλίες ενάντια στην κρατική καταστολή
Θεσσαλονίκη Αθήνα
Κατάληψη και συγκρούσεις στο σταθμό imagine (Θεσσαλονίκη)
Κείμενα & αφίσες αλληλεγγύης:
Κατάληψη ΛΚ37 Αυτοδιαχειριζόμενη εστία Κατάληψη Ευαγγελισμού Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά Δυσήνιος Ίππος Αυτοοργανωμένος χώρος ΡΕΣΑΛΤΟ Κείμενο που διαβάστηκε στη συμβολική κατάληψη του ραδιοσταθμού Imagine (Θεσσαλονίκη 27/4)Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πολυτεχνείου

Άμεση απελευθέρωση του Η.Νικολάου

Στις 13 Γενάρη 2009 συλλαμβάνεται για απόπειρα εμπρησμού ο Ηλίας Νικολάου, με μοναδικό στοιχείο τις έωλες καταθέσεις κάποιων αστυνομικών. Από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Όλα συνέβησαν λίγους μήνες μετά τη λήξη της ιδιότυπης ομηρίας του για την υπόθεση που κατηγορούταν μαζί με το Β. Μποτζατζή και άλλα 2 άτομα.
Ο Η. Νικολάου δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στον αναρχικό χώρο. Αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί τις διωκτικές αρχές τόσο που μετά τη διαφαινόμενη κατάρρευση της προηγούμενης σκευωρίας δεν άργησαν να στήσουν νέα. Η υπόθεση όμως δεν εξαντλείται μόνο στην πολιτική δράση του Ηλία.
Η σύλληψη και προφυλάκισή του εντάσσεται στο κλίμα καταστολής της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Η συνέχιση της προφυλάκισής του μέχρι σήμερα είναι ένα κομμάτι του σχεδίου της κυριαρχίας για τη συκοφάντηση, την καταστολή και τελικά την απομόνωση των κοινωνικών κομματιών που αντιστέκονται, αλλά και την τρομοκράτηση της κοινωνίας εν γένει.
Είμαστε αντιμέτωποι με τη σκλήρυνση του νομικού οπλοστασίου της κυριαρχίας, την ολοένα εντεινόμενη αστυνομική βία, την εργοδοτική και (παρα)κρατική τρομοκρατία. Το βιτριόλι στην Κούνεβα, η χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια, ο κουκουλονόμος, η πρόσφατος ξυλοδαρμός του μετανάστη στην Ηγουμενίτσα και η προφυλάκιση του Ηλία είναι απλώς οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω.
Η εξουσία ποτέ δε θα συγχωρήσει το Δεκέμβρη. Θα κάνει τα πάντα για να ξεριζώσει ό,τι αυτός άφησε πίσω του για να μην έρθει ξανά αντιμέτωπη με μια ακόμη πιο γενικευμένη εξέγερση. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο της κοινωνίας απέναντι στην εξουσία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως ο Ηλίας δεν είναι μόνος του...
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
www.resistance2003.gr, buenaventurasc.blogspot.com

Κείμενο και αφίσα για τη πορεία για τις καταλήψεις 28-4-09


ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠʼ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Επιχειρώντας μια σκιαγράφηση της κατάστασης στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές…. Απʼ τη μια πεζές περιπολίες να στριμώχνουν μετανάστες στις γωνίες , μπλόκα να στρατοπεδεύουν στους δρόμους κάνοντας συχνούς ελέγχους ,ματάδες και ζητάδες να περιφρουρουν τα κομματικά αφεντικά τους ,νέα σώματα καταστολής –ομάδα δέλτα- να περιφέρονται νυχθημερόν στην Αθήνα «προστατεύοντας» την κανονικότητα της κατανάλωσης και του εμπορεύματος των φιλήσυχων νεκροζώντανων πολιτών .Και απʼ την άλλη κάμερες -που έρχονται να συμπληρώσουν αυτό το κλίμα αστυνομοκρατίας- να μας περικυκλώνουν ασφυκτικά..
Βρισκόμαστε μπροστά σʼ ένα ευρύτερο πεδίο καταστολής αφού το κράτος έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς του προκειμένου να διασφαλίσει την «κοινωνική ειρήνη» ,να σπείρει τον φόβο και εν τέλει να φιμώσει οποιοδήποτε ζωντανό αυτοοργανωμένο εγχείρημα δημιουργίας και δράσης . Αρχικά με τον Σανιδά στο ρόλο του «ακριβοδίκαιου» εισαγγελέα να απειλεί με άρση ασύλου και εισβολή των Ματ στους καταληψεις. Συνεχίζοντας με την ποινικοποίηση της κουκούλας και των αντικρατικών συνθημάτων . Και τελικά με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ που έρχονται να επικυρώσουν και να ενισχύσουν την κρατική δικαιοσύνη. Τρομολάγνοι δημοσιογράφοι κατασκευάζουν σκηνικά αυξημένης εγκληματικότητας με πρωταγωνιστές τους κουκουλοφόρους. Μέσα σʼ ένα πλαίσιο σύγχυσης και τρομοκράτησης παρουσιάζουν τους κουκουλοφόρους σαν εγκληματικά υποκείμενα αποκομμένα απʼ την πολιτικότητα των επιλογών τους.
Όλη αυτή η επίδειξη δύναμης απʼ το κράτος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέγερση του Δεκέμβρη. Ήταν τότε που χιλιάδες κόσμου συγκρούστηκε στο δρόμο και δημιούργησε εστίες ελευθερίας στο κέντρο και τοπικά. Ήταν τότε που χιλιάδες κόσμου οικειοποιήθηκε την πρακτική της κατάληψης ως μέσο αγώνα . Οι κατειλημμένοι χώροι έχουν μια ιστορία τουλάχιστον 20 χρόνων. Λειτουργούν ως χώροι πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης που στοχεύουν στην ανατροπή της κανονικότητας και στην κατάρρευση της κυρίαρχης λογικής των κάθετων δομών και της διαμεσολάβησης .Αποτελούν κομβικά σημεία συνάντησης και κοινωνικοποίησης σκέψεων και πρακτικών βασιζόμενων σε συγκρουσιακές λογικές .Στηρίζονται στην αυτοοργάνωση, στην αλληλεγγύη, στην αυτοδιαχείριση στην συνδιαμόρφωση και στην αντιιεραρχία . Προφανώς οι λογικές αυτές ενοχλούν και φοβίζουν το κράτος αφού αντιπαρατίθενται στο κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης και κοινωνικών σχέσεων.
Είναι λοιπόν επείγουσα ανάγκη η προληπτική επιβολή του νομού και της τάξης .Όχι μόνο λόγω της δυναμικής των καταλήψεων αφού αποτελούν σημεία αναφοράς για την διάχυση και εξάπλωση του κοινωνικού αγώνα αλλά και λόγω της επικείμενης οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης που θα εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες θα αμβλύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις και που τελικά θα πλήξει κυρίως μη προνομιούχα κομμάτια της κοινωνίας. Ένα κράτος απειλούμενο από κοινωνικές εκρήξεις που το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι η διαιώνιση της ανέχειας και της μιζέριας του είναι λογικό να προβεί σε σπασμωδικές κινήσεις.
Η απάντηση μας απέναντι σʼ αυτό το νέο κατασταλτικό σχέδιο αλλά και σε κάθε τι που λεηλατεί την ζωή μας θα είναι άμεση…
ΠΟΡΕΙΑ για τις καταλήψεις και τα νέα κατασταλτικά μέτρα
ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ 18.ΟΟ 2009
ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ & Ζ.ΠΗΓΗΣ
.::Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου::.

Ενημερωση για την συγκεντρωση/πορεια απο το παρκο Nαυαρινου

H πορεία έιχε αρκετά καλό κόσμο, γύρω στις 2 με 2,5 χιλιάδες....( οχι παραπανω )Το μεγεθος του φανηκε μολις η πορεια βγηκε στην Πατησιων. Με την 1η σταση της πορειας στην καταληψη της Πατησιων και Σκαραμαγκα με πολλα συνθηματα και παλμο και τους καταληψιες να ανταποδιδουν , ετσριψε στην Ιουλιανου και κατευθυνθηκε προς την Villa Amaliaw, οπου οι καταληψιες ειχαν στησει και μικροφωνικη. Παλι χαμός συνθηματα φωνες , και οι μπατσοι σχεδον αφαντοι...Σπάστηκαν ΟΛΕΣ οι καμερες και σχεδον ΟΛΑ τα Atm κατα τη διαρκεια της πορειας και οπως ανεφερε ο συντροφος πιο πανω και κατι γραφεια του ΚΚΕ.Η πορεια συνεχισε προς το παρκο αλλα στην γωνια Πατησιων με Αγ. Μελετιου οι μπατσοι πεταξανε 2 κροτου λαμψης. Οι συντροφοι αμεσως κινηθηκαν εναντιον τους, η περιφρουρηση λειτούργησε αψογα και οι μπατσοι το βαλαν στα ποδια προς την Φωκιωνος Νεγρη, για να φτασουν στο ΑΤ . Εκει υπηρχαν και αλλες διμοιριες αλλα και διμοιριες απο την κατω πλευρα της Αχαρνων, που εμποδιστηκαν με καδους απο τους συντροφους να πλαγιασουν την πορεια....Η πορεια κατεληξε στο παρκο Κυπρου και Πατησιων.Θα ανεβουν και φωτο μιας και τραβηχτηκαν αρκετες.- Η σημερινη μεγαλη συμμετοχη αποδεικνύει οτι πολυς κόσμος πια δεν σκάει μονο σε συναυλίες για τις καταλήψεις αλλά βγαίνει και στον δρόμο με διάθεση να τις υπερασπιστεί. ( για παλαιοτερες αναφορες που λεγανε-με , που ειναι ο κοσμος των συναυλιων στις πορειες) - Οι μπατσοι πηραν ενα καλο μαθημα και αποδειξαμε στους εαυτους μας πρωτα απο ολα οτι οσο βγαινουμε συντονισμενα στον δρομο κανεις δεν μπορει να πλησιασει- Γυριζοντας απο την Αχαρνων , η θεα της με ολες τις τραπεζες και καμερες που υπάρχουν σπασμένες ειναι πανέμορφη...Ενα ακομη λουλουδι ανθισε στην πολη
ΔΕΚΑ - ΕΚΑΤΟ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΛΗΞΗΣ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1023070

1η ΜΑΗ 2009

ΕΝΑΝΤΙΑ στις απολύσεις, την επισφάλεια, την εργοδοτική τρομοκρατία, τους μισθούς-ξεφτίλα
ΚΟΝΧρώμα  κειμένουΤΡΑ στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, τον εργοδοτικό και κομματικό συνδικαλισμό
Παρασκευή φέτος η Πρωτομαγιά και πολλοί συνάδελφοι την ψάχνουν για ένα 3ήμερο ξεκούρασης, και αν είναι δυνατόν, έξω από το κλεινόν άστυ. Δε θα προσπαθήσουμε να τους αποτρέψουμε με μεγαλοστομίες του τύπου, «η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι Απεργία». Νομίζουμε όμως, πως αξίζει τον κόπο να συμμετέχουμε στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση.
Τα αφεντικά, στο όνομα της κρίσης, για να αυξήσουν τα κέρδη τους με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος, δε θα διστάσουν να μας στείλουν για «ξεκούραση διαρκείας». Δεν πρέπει να περιμένουμε καρτερικά το μοιραίο. Μπορούμε και πρέπει να αντιδράσουμε. Η πρωτομαγιάτικη διαδήλωση ας αποτελέσει μια ευκαιρία, για να δείξουμε σε αυτούς που «κονομάνε, απολάνε, κυβερνάνε» την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητά μας. Η συμμετοχή του καθενός είναι απαραίτητη. Το 3ήμερο της ξεκούρασης, ας ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής. Το πρωϊ να βρεθούμε όλοι στη διαδήλωση.
Η κρίση, να την έφτασε… Εμπρός βήμα ταχύ, να την προϋπαντήσουμε με μίσος και οργή
«Μπαίνουμε σε περίοδο οικονομικής κρίσης», μας λένε. «Τέρμα οι υπερβολικές απαιτήσεις, τέρμα οι υπερβολικές αυξήσεις. Τώρα θα ζοριστούμε». Λες και εμείς οι εργαζόμενοι είχαμε μάθει, τόσο χρόνια, να τρώμε με χρυσά κουτάλια (!!!).
Κύριοι εργοδότες, ας σοβαρευτούμε! Εσείς διαχειρίζεστε την οικονομία, εσείς διαχειρίζεστε τις εταιρείες, εσείς κάνατε τόσα χρόνια τα χρηματιστηριακά παιχνιδάκια. Τώρα θα πληρώσετε τις επιλογές σας. Δεν ήμασταν, δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε συνέταιροι στις επιχειρήσεις σας, στην οικονομία σας, στην κοινωνία σας σε τελική ανάλυση. Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.
Η δική μας οικονομία μια ζωή σε κρίση βρίσκεται. Και πως αλλιώς να είναι, με μισθούς των 700 ευρώ, με ανεργία που τσακίζει κόκκαλα, με ακρίβεια, με τρομοκρατία και αυθαιρεσία κάθε φορά που διεκδικούμε τα στοιχειώδη. Αφού λοιπόν τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όπως λέτε, τότε να μειωθούν τα κέρδη σας. Οι κροίσοι να πληρώσουν την κρίση! Εμείς δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας.
Μας θέλουν επισφαλείς και αόρατους
Οι μαγικές λέξεις για τα αφεντικά είναι επισφάλεια, ευελιξία, ελαστικότητα. Τρελαίνονται για «εκσυγχρονισμένες» καταστάσεις, για «μαύρους» ανασφάλιστους, ωρομίσθιους, συμβασιούχους, ενοικιαζόμενους, μπλοκάκηδες, πλήρη ελευθερία απολύσεων, καταστρατήγηση ρεπό και αργιών, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, πάγωμα μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς. Απ’ την άλλη, παθαίνουν αλλεργία με «αναχρονισμούς», όπως δικαιώματα, εργατική νομοθεσία, κατακτήσεις.
Είμαστε ορατοί και επίμονοι σε αυτά που ζητάμε. Τα επαναλαμβάνουμε και ας πάθουν τα αφεντικά αλλεργικό σοκ:
- Σταθερή δουλειά, να σταματήσει το αίσχος των απολύσεων.
- Αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς χωρίς δεύτερη δουλειά και υπερωρίες.
- Να σταματήσει η «μαύρη» και επισφαλής εργασία. Κανένας ανασφάλιστος. Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Μετατροπή όλων των ωρομίσθιων σε πλήρους απασχόλησης.
- Ίσα δικαιώματα για τους συναδέλφους μας μετανάστες.
- Μείωση του χρόνου εργασίας και των ηλικιακών ορίων για συνταξιοδότηση.
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους.
- Επίδομα ανεργίας ίσο με το μισθό, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις.
Η λύση στα δικά μας χέρια
Ας μην έχουμε αυταπάτες. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Οι συνδικα-ληστές, τα κόμματα, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, οι κυβερνήσεις, οι αντιπολιτεύσεις υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα αφεντικά, όχι τους εργάτες. Τα δικά μας όπλα είναι η αντίσταση, η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη. Είναι καιρός να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα όπλα.
Στο χώρο του βιβλίου υπάρχει πλούσια εμπειρία από αγώνες, από κόντρες με τα αφεντικά, από πρακτικές συναδελφικής αλληλοστήριξης. Έχουν δοθεί μάχες ενάντια σε απολύσεις και αυθαιρεσίες, έχει κατακτηθεί κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που αποτελεί βάση για παραπέρα βελτίωση των όρων εργασίας μας, έχει καλλιεργηθεί η ιδέα της αντιμετώπισης των προβλημάτων συλλογικά και όχι εξατομικευμένα.
Στο χώρο του βιβλίου οι έννοιες της συναδελφικότητας, της αξιοπρέπειας, του να την ψάχνουμε για τα δικαιώματά μας δεν είναι άγνωστες. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη αγωνιστικού μαχητικού σωματείου, καθώς και στην ύπαρξη διαφόρων συλλογικοτήτων εργατικής παρέμβασης και δράσης.
Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην «Εργατική Συνέλευση για την Πρωτομαγιά του 2009» και να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες που οργανώνει. Η Εργατική Συνέλευση αποτελείται από πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, αγωνιζόμενους εργάτες-τριες, επισφαλείς εργαζομένους-ες, άνεργους-ες. Βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με αυτούς τους συναδέλφους. Σας καλούμε να διαδηλώσουμε όλοι μαζί.
ΠΟΡΕΙΑ Παρασκευή 1η Μάη, 11.00 πμ, Πλατεία Βικτωρίας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Τετάρτη 29 Απρίλη, 6.00 μ.μ., Πλατεία Κουμουνδούρου
Και δεν ξεχνάμε: Πέμπτη 28 Μάη ΑΠΕΡΓΙΑ στο χώρο του βιβλίου για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ.....ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Καταστολή και υπονόμευση


Αγρια επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης στον χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου πάρκου στην οδό Ναυαρίνου, που περικυκλώθηκε από διμοιρίες ΜΑΤ. Την ίδια μέρα, κόπηκε η παροχή νερού στο πάρκο της Κύπρου και Πατησίων.
Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το ξημέρωμα της Τετάρτης το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο-πρώην πάρκινγκ, ξυλοκοπώντας άγρια όποιον έβρισκαν μπροστά τους, με πρόσχημα την επίθεση, πολλές ώρες νωρίτερα, στην αστυνομική δύναμη που σταθμεύει στη Χαρ. Τρικούπη.
Δυο άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο με σπασμένα χέρια και ανοιγμένα κεφάλια
- ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Ναυαρίνου.
Πώς παρουσιάστηκε η επίθεση στις εφημερίδες - η μαρτυρία του χτυπημένου φοιτητή.
Eκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 25/4 στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο Ναυαρίνου και πορεία την Τρίτη 28/4 στις 6 μ.μ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Απρόκλητη και ιδιαίτερα βίαιη επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου από τα ΜΑΤ.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Απριλίου 2009, στις 5 π.μ., το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου δέχτηκε απρόκλητη και ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ.

Το βράδυ, γύρω στις 11μ.μ., είχε προηγηθεί ρήψη δύο μολώτοφ στη διμοιρία που σταθμεύει στη Χαρ. Τρικούπη. Έξι ώρες αργότερα, τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το πάρκο και ξυλοκόπησαν με άγριο τρόπο τον κόσμο που καθόταν εκεί χυδαιολογώντας, απειλώντας και εκφράζοντας απερίγραπτο μίσος και σαδιστική ικανοποίηση.

Δύο από αυτά τα άτομα στάλθηκαν στο νοσοκομείο με σπασμένα χέρια και ανοιγμένα κεφάλια. Τέσσερα άτομα προσήχθησαν αναίτια στη ΓΑΔΑ.

Λίγα μέτρα από το σημείο όπου πέντε μήνες πριν δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος βιώσαμε και πάλι να εφαρμόζεται από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ η λογική των μαζικών εκκαθαρίσεων, του πογκρόμ, της κοινωνικής καταστολής και της ʽσυλλογικής ευθύνηςʼ. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζεται με τη λογική της συλλογικής ευθύνης, όπου τυχαίοι περαστικοί και θαμώνες της περιοχής ξυλοκοπούνται αδιακρίτως, είναι αυθεντικό χαρακτηριστικό φασιστικών καθεστώτων.

Οι πρακτικές αυτές της ΕΛ.ΑΣ δεν μας εκπλήσουν. Γνωρίζουμε ότι είναι στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδίου που στόχο έχει την καταστολή, την ποινικοποίηση και την στρατικοποίηση της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων, καθώς και την εξαφάνιση κάθε κοινωνικής αντίδρασης, αμφισβήτησης και συλλογικού αγώνα.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής και τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους όλης της πόλης να συμμετέχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 25 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο Ναυαρίνου.

Καλούμε επίσης την Τρίτη 28 Απριλίου στις 6 μ.μ. σε πορεία που ξεκινάει από το πάρκο Ναυαρίνου για την υπεράσπιση των κοινωνικών κέντρων και των καταλήψεων.

Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.


Ανοιχτή Συνέλευση Αυτοδιαχειριζόμενου Πάρκου Ναυαρίνου

parkingparko.blogspot.com/

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΣΥΝΑΥΛΙΑ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Η κοινή αφίσα με τα καλέσματα:
Η στοχοποίηση και οι απειλές από μπάτσους, ΜΜΕ, εισαγγελείς για βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα αποτελούν μέρος της ευρύτερης αντιεξεγερτικής επιχείρησης της Δημοκρατίας, τη στιγμή που οι ιδέες και οι πρακτικές της αυτοοργάνωσης διαχέονται κοινωνικά σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης και κρίσης του συστήματος.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Η συνεχιζόμενη ομηρία των συλληφθέντων της εξέγερσης του Δεκέμβρη, το ιδιώνυμο με βάση τα μέσα αυτοπροστασίας όσων αγωνίζονται στους δρόμους, η ποινικοποίηση αντικρατικών συνθημάτων, η στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητας με τις εκατοντάδες κάμερες και τα νεα σώματα καταστολής, η απόπειρα κατάργησης του ασύλου, είναι αποτελέσματα του φόβου τους μπροστά στη διάχυτη κοινωνική ανταρσία.
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Σάββατο 25 Απρίλη, Θησείο, 8μμ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Τρίτη 28 Απρίλη, πάρκο Ναυαρίνου & Ζ. Πηγής. 6μμ
Καταλήψεις, Αυτοδιαχειριζόμενα Στέκια, Αναρχικοί/ες, Αντιεξουσιαστές/στριες


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗΣ ΣΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ


Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ABEL PAZ


Σύντροφε, η θύμησή σου θα είναι έμπνευση και νοσταλγία...
Στις 13 Απρίλη, με λιτή ανακοίνωση στο
Indymedia της Βαρκελώνης, μας έφτασε η είδηση του θανάτου του Diego Camacho, γνωστού με το ψευδώνυμο Abel Paz, αναρχικού αγωνιστή, που είχε την τύχη να ζήσει από κοντά και από τα μέσα την ισπανική επανάσταση και όλη την μετέπειτα πορεία του αναρχικού κινήματος και συγγραφέα ιστοριογραφικών βιβλίων, ανάμεσα σε άλλα της βιογραφίας του Buenaventura Durruti.

Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα.
Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα.
Από την επίσκεψη του Abel Paz στην Ελλάδα(κείμενα από την εφημερίδα ΑΛΦΑ)
Φωτογραφικό υλικό: Για τον
Buenaventura Durruti την Ισπανική Επανάσταση
Βίντεο: Για τα
70 χρόνια της Ισπανικής Επανάστασης Η δύναμη της αναρχίας
Τραγούδια από την
Ισπανική Επανάσταση

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους της εξέγερσης

Συγκέντρωση - Πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους του
.: η προωθούμενη ποινικοποίηση της "περιύβρισης αρχής" και της “
κάλυψης προσώπου”. .: η στοχοποίηση των κατειλημμένων αυτοοργανωμένων χώρων με απειλές για αστυνομική εισβολή .: η ανακοίνωση συγκρότησης ευέλικτων ομάδων καταστολής “ταχείας επέμβασης” .: η ανακίνηση του ζητήματος του πανεπιστημιακού ασύλου και των καμερών παρακολούθησης .: η προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της αδιαμεσολάβητης πληροφόρησης Όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά μόνο η έκφραση του φόβου ΔεκέμβρηΣάββατο 11 Απρίλη στις 12:00 μ. Πλ. Ελευθερίας, ΚορυδαλλόςΚαλέσματα: 1 2 3 4 5
Η κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη , υποδηλώνει την γενικευμένη ανυπακοή απέναντι στο κράτος και τους θεσμούς του. Η αλληλεγγύη, ο αγώνας για την ελευθερία, οι εξεγέρσεις που έρχονται... θα σαρώσουν την αντιεξεγερτική επιχείρηση που προωθούν οι ιδεολογικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί της Δημοκρατίας.
53 προφυλακισμένοι και εκατοντάδες διωκόμενοι -ορισμένοι βάσει του τρομονόμου- για τη συμμετοχή τους στην
εξέγερση του Δεκέμβρη τους...
Το καπιταλιστικό σύστημα σε βαθιά οικονομική, πολιτική και ιδεολογική κρίση δεν έχει τίποτα πλέον να εγγυηθεί ή να υποσχεθεί. Μόνο φτώχια... υλική, διανοητική, συναισθηματική. Μόνο φοβικά σύνδρομα και καταστολή.

[
Προηγούμενο κεντρικό blog της Ανοιχτής Συνέλευσης Εξεγερμένων Αρχείο για την Εξέγερση του Δεκέμβρη ]
rewriting from:
http://athens.indymedia.org/

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η "ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ" ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ


κλόουν της antifa προσφέρουν απολαυστικές στιγμές !Με τα γραφικά τυπάκια της «antifa area» και της «omnia sunt communia» θα ασχοληθούμε την επόμενη εβδομάδα.Επειδή επικοινώνησαν μαζί μας αρκετοί σύντροφοι κάνουμε γνωστό ότι σύντομα θα απαντήσουμε αναλυτικά στις γελοιότητες και στα γλοιώδη κείμενα τους.Και για να μην ξεχνιόμαστε επειδή έχουμε να ασχοληθούμε με πιο σημαντικά θέματα και όχι με διαδικτυακές γραφικότητες.
Αυτα τα.... ενδιαφεροντα εγραψε το φασιστοσαιτ ,και αναμενουμε με πολυ ενδιαφερον την συνεχεια που λενε.Εμεις θα σταθουμε σε μερικα σημεια-μια ανθολογηση -απο την κρεττινικη αντιληψη των γκαιμπαιλισκων του "κρινου".1.Ο «αντιφά» αντίθετα, επιτρέπεται να χρησιμοποιεί βία σε οποιοδήποτε μορφή, μπορεί να διαπράττει μέχρι και απόπειρες ανθρωποκτονίας δίχως το θέμα να προβάλλεται πουθενά δίχως το παραμικρό πολιτικό κόστος, δίχως να κλονίζει τις «δημοκρατικές» αυταπάτες του λαού....ανακριβεια πρωτη,οι αντιφα δεν χρησιμοποιουμε βια,αν καιπολλες φορες εχουμε γινει αποδεκτες ρατσιστικης-φασιστικης βιας,αν και εχουμε ερθει προσωπο με προσωπο στις γειτονιες και σαφως υπερτερουσαμε-οχι αριθμητικα- αλλα σε αποφασιστικοτητα και θαρρος,κατι που τα φασιστακια δεν γνωριζουν,μια και η πρακτικη τους ειναι η αγγελη και η δραση οταν τους παιρνει αριθμητικα και παντα με πιο ανισχυρους οπως μεταναστες κ.α,αλλοιως κανουν τις κοτες,ποτε δεν τεθηκε θεμα ασκησης βιας για την βια,γιατι πολυ απλα θα πεφταμε σε μια λουμπα εξισωσης των πρακτικων μας με τις πρακτικες που χρονια τωρα χρησιμοποιουν με την καλυψη των μπατσων τα ασπονδυλα κατακαθια.Ανακριβεια δευτερη,ποτε αντιφα συντροφοι μαχαιρωσαν-πεταξαν χειροβομβιδες η εκαψαν στεκια?Αν μπορουν ας το πουν αυτοκαι τα φασιστικα μουροχαυλα.Εξαλλου ειναι γνωστη πλεον η περιπτωση του...περιβλακα που εκλιπαρουσε για βοηθεια στις φυλακες οταν βρεθηκε κυρολεκτικα ξεβρακωτος απο καποιους ποινικους.Γεγονος που αποσιωπειται απο τους βαρυμαγκες της εθνικοφροσυνης και θαβεται επιμελως.2. ειναι χρηματοδοτούμενοι από το Σόρος(εννοει οι αντιφα)Δεν υπηρξε αλλα και ουτε προκειται ποτε να υπαρξει αντιφα-ομαδα που να πηρε εστω μια δραχμη απο πουθενα και απο κανεναν.Οι αντιφα ομαδες παντα ειχαν και εχουν αυτοοργανωση και οικονομικη στηριξη απο αυτους που τις απαρτιζουν. Αν τα ...κρινο"καλο"παιδα εχουν στοιχεια που να αποδυκνειουν οτι παγκοσμια το αντιφα κινημα χρηματοδοτειται απο οποιονδηποτε για να λειτουργησει οχι σαν αυτο που ειναι δλδ μια απαντηση στις διαρκως κλιμακουμενες επιθεσεις νεοφασιστωνμε αυτοχρηματοδοτηση ας τα δωσει στην δημοσιοτητα.Οι φασιστες παντα πληρωνοταν και πληρονονται αδροτατα απο την ΚΥΠ,την ασφαλεια και αλλες μυστικες υπηρεσιες.Ειναι γνωστο της πασι(εχουν δημοσιευτει στο παρον site αλλα και αλλου σχετικα εγγραφα)οτι ο Πλευρης,ο Μιχαλολιακος και αλλοι ρουφιανο-εθνικιστες πληρωνοταν απο την ΚΥΠ(σημερα πια ΕΥΠ) για τις υπηρεσιες τους.3.Ας το καταλάβουμε καλά : Κράτος και παρακράτος πάνε μαζί ενάντια σε κάθε φωνή που είναι ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση , το κεφάλαιο , τον Διεθνή Σιωνισμό και όλους τους γνωστούς εχθρούς της χώρας , της Ευρώπης αλλά και του πλανήτη.(γραφει το φασιστοσαιτ)παρακρατος ειναι αυτος που δρα και λειτουργει σε συνεργασια,παραλληλα και σαν αρωγος του κρατους.ειναι αυτος που αναλαμβανεινα κανει τις βρωμικες δουλεις του,εκει που δεν φθανει το γκλομπ η πρεζα.Αν ανατρεξει κανεις σε βιβλια οπως του Γ.Κατρη"γεννηση του νεοφασισμου στην ελλαδα"και του αειμνηστου Α.Λεντακη"21η Απριλιου και παρακρατος",η ακρα δεξια παντα ειχε επαφες και ερεισματα τοσο στην αστυνομια και τις μυστικες υπηρεσιες οσο και στο στρατευμα.Με αποτελεσμα την ρηση του -επισης ακραιου δεξιου-Γ.Ραλλη,για "σταγονιδια " στο στρατευμα...Η αριστερα και ο ευρυτερος χωρος τηςαριστερας,ειχε υποστει αγριες διωξεις καιβασανιστηρια και ουδεποτε δεν συνεργαστηκε με τους μπατσους,καραβαναδες και πιλαφια ουτε με τους μηχανισμους τους οπως οι ασφαλιτες και στρατομπατσοι...Ειναι σαν να λεμε οτι ο Μουστακληςη η ο Παναγουλης που βασανιστηκαν στα μπουντρουμια της ασφαλειας στην μπουμπουλινας και της ΕΑΤ-ΕΣΑ(και μαλιστα ο πρωτος επαθε ανηκεστο βλαβη) στην συνεχεια συνεργαστηκαν με τους διωκτες τους.Η τα θυματα των γερμανοτσολιαδων και των αλλων φασιστικων παρακρατικων-παραγερμανικων ομαδων,στην συνεχεια συνεργαστηκαν με τους προδοτες με τις γερμανικες στολες.Και επειδη η ιστορια επαναλαμβανεται στις 2 δεκεμβρη (αλλα και σε αλλες φασιστοσυναξεις) ειδαμε ποιοι κανανε πλατες σε ποιους.ασχετα αν ο καραγκιοζοφυρερ ηθελε να πεισει περι του αντιθετου με αποτελεσμα να εκνευρισει και τους φιλοσυμπαθουντες δημοσιοκαφρους.Παρακρατος τελος ειναι οι μπατσοι,οι ματαδες,οιαποστρατοι αξιωματικοι και οι ρουφιανοι που συμμετεχουν καθε χρονο στις φιεστες μισους που διοργανωνουν τα ακροδαξια απολοιφαδια.Εαν εχετε στοιχεια- αμοιρα μοιρακια του μαυρου κρινου-οτι υπαρχουν αντιφα που συνεργαζονατια με το κρατος σας προκαλουμε να τα δημοσιευσετε...4.ο μικης μαντακας ζει και αγωνιζεται μαζι μαςκαταλαβαινουμε οτι καθως ο εθνικοφασισμος ειναι η ιδεολογια των κρεττινων,των σφαγεων και των τραμπουκων,θελετε να δημιουργησετε ηρωες-προτυπα.Και οταν αυτοι δεν υπαρχουν ,εν αναγκη τους εφευρισκετε....Αξιοι,αξιος και ο μισθος σας απο την ΓΑΔΑ και την ΕΥΠ,αλλα δεν πειθεται κανεναν οτι οι παρακρατικοι ειναι αυτοι οι οποιοι υπεστησαν τα μυρια οσα βασανα απο τους γνησιους παρακρατικους,ακροδξια τσιρακια του κρατους και επαγγελματιες παρακρατικους, οπως ο Γκοτζαμανης και Εμμανουηλιδης.Ισως μονο καποιους λιγους με μυαλο αμοιβαδας,σαν και το δικο σας,που μαθαινουν ιστορια απο εσας και φαντασιοπληκτους τηλεπωλητες του εθνικιστικου συνομοσιολογικου παραληρηματος.ξερετε εσεις.....η συντακτικη ομαδα τηςANTIFA-AREA
ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
http://antifa-area.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.html
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ

Εφ. Βαβυλωνία Φ.54


διαδηλώσεις στο Στρασβούργο ενάντια στην σύνοδο του ΝΑΤΟ







Αυτές τις μέρες χιλιάδες διαδηλωτές καταφθάνουν από όλη την Ευρώπη στο Στρασβούργο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΝΑΤΟ. Η αστυνομία ξεκίνησε τις προσπάθειες τρομοκράτησης των διαδηλωτών πριν από την έναρξη των διαδηλώσεων και έγιναν 100άδες προληπτικές συλλήψεις καθώς και έφοδος στα κάμπινγκ όπου έχουν κατασκηνώσει οι διαδηλωτές [ Πέμπτη - Παρασκευή ] ενώ στην περίπτωση της πορείας στο Μπάντεν Μπάντεν την Παρασκευή επιστρατεύτηκε και ο στρατός [ ενημέρωση]

Η αστυνομία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάμψει το ηθικό των διαδηλωτών αλλά η απάντηση που παίρνει είναι πολλές φορές δυναμική και πραγματοποιούνται συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και ελέγχου τις προηγούμενες ημέρες [
φώτο – video ]

Ενημέρωση: από το πρωί έχουν γίνει ήδη 25 συλλήψεις από τα διάφορα μπλοκ που επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς την πόλη (κάτι τέτοιο το είχε απαγορεύσει η αστυνομία προς αποφυγή του αποκλεισμού με τα οδοφράγματα).
Ενημέρωση για τις διαδηλώσεις και τις δράσεις του Σαββάτου 4 Απριλίου Ενημέρωση για συλληφθέντες - τραυματίες
Αρχείο φωτογραφιών και βίντεo: [photo1 - photo2 - photo3 - photo4 - photo5 - βίντεο1 - βίντεο2 - βίντεο3 - βίντεο4 ]
Δράσεις Αντιπληροφόρησης και Προπαγάνδισης
το καινούργιο γερμανικό indymedia από το
Φράιμπουργκ με άμεση και συνοπτική πληροφόρηση
indyprint (english - german) από το linksunten imc
InfoSheet (και στα αγγλικά)
διαδικτυακός
ραδιοφωνικός σταθμός που αναμεταδίδεται από τοπικό ραδιόφωνο και στα FM ( dreyeckland )

[
linksunten.indymedia.org ]
ολα τα κειμενα και οι φωτο αποτελουν αναδημοσιευση απο το ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΙΝΤΥΜΗΝΤΙΑ:

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Είμαστε η κρίση σας!






Οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου για να ξεκαθαρίσουν την οικονομική κρίση που αυτοί οι ίδιοι βοήθησαν να δημιουργηθεί προωθώντας ανηλεώς νεοφιλελεύθερες πολιτικές στις αγορές.
Καθώς εμείς υποφέρουμε από εργασιακή ανασφάλεια και οικονομική αβεβαιότητα, οι τραπεζίτες ανταμείβουν τους εαυτούς τους με μαζικές επιχορηγήσεις αντάλλαγμα για το προνόμιο να ξοδεύουν τα δικά μας χρήματα.Ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη ιστορία δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να αρθρώσουμε τη
συλλογική μας οργή και να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές αιτίες της μιζέριας μας - τους θεσμούς των κυβερνήσεων και της παγκόσμιας οικονομίας - τους τραπεζίτες, τα αφεντικά και τους πολιτικούς. Είναι ώρα να πούμε ΑΡΚΕΤΑ!
Κάλεσμα αντίστασης για μέρες δράσης στο Λονδίνο 2009
Η πορεία του
Σαββάτου 28 Μάρτη video
Διαδήλωση για την Οικονομική κρίση και στο Βερολίνο
Φωτογραφίες και Βίντεο στο
UK Indymedia Αναλυτική ενημέρωση UK Indymedia

[
Αρχείο για την Οικονομία ]
απο την κεντρικη σελιδα του INDYMEDIA:http://athens.indymedia.org/

Φυλάκιση 18μηνών με αναστολή για τον αντιrρησία συνείδησης Λ.Πετρομελίδη

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή καταδίκασε την Τρίτη, σε δεύτερο βαθμό, το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο του Ρουφ τον αντιρρησία συνείδησης Λάζαρο Πετρομελίδη, μέχρι πρότινος πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Αντιρρησιών Συνείδησης, καθώς και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Αντίρρηση Συνείδησης.
Ο Πετρομελίδης, σύμφωνα με Το Βήμα, κρίθηκε ένοχος και για τις δύο κατηγορίες ανυποταξίας, οι οποίες τον βαρύνουν από το 1993. Συνολικά ήταν η 16η φορά που ο Πετρομελίδης βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ πρωτοδίκως η στρατιωτική δικαιοσύνη τον είχε καταδικάσει σε ποινή τριετούς φυλάκισης χωρίς αναστολή και σε χρηματικό πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ.
Διεθνής Αμνηστία: Παραβίαση των αρχών δικαίου
Η απόφαση του Αναθεωρητικού Στρατοδικείου προκάλεσε τις αντιδράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και των Οικολόγων Πρασίνων.
Η Διεθνής Αμνηστία σε κείμενο διαμαρτυρίας της κάνει λόγο για μια «αναχρονιστική απόφαση, που παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου» και ζητεί την παύση κάθε ποινικής δίωξης εις βάρος του αντιρρησία συνείδησης. Με αφορμή μάλιστα τη νέα καταδίκη του Πετρομελίδη, η οργάνωση ζητεί την αλλαγή του καθεστώτος που διέπει την εναλλακτική κοινωνικού χαρακτήρα θητεία, την οποία χαρακτηρίζει «μεροληπτική και τιμωρητική».
Σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν πως «εκθέτει τη χώρα μας η αιτία των διώξεων του Λάζαρου Πετρομελίδη, που αφορά ουσιαστικά τις αντιρρήσεις του για τη διάρκεια και το χαρακτήρα της εναλλακτικής κοινωνικής θητείας: Διάρκεια ελαφρά μεγαλύτερη από τη στρατιωτική θητεία μπορεί να αποτελεί εχέγγυο για την ειλικρίνεια των κινήτρων των αντιρρησιών συνείδησης, η απαίτηση όμως για κοινωνική θητεία 2-3 φορές μεγαλύτερη από τη αντίστοιχη στρατιωτική έχει καθαρά χαρακτήρα τιμωρίας των 'αντιφρονούντων'. Η άρνηση του Λάζαρου Πετρομελίδη να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, τον έχει αναδείξει σε μόνιμο στόχο της στρατιωτικής δικαιοσύνης».

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1012713
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1000717

Δίκη Γ. Βούτση - Βογιατζή

Σήμερα(χθες 1 Απριλη) δικάζεται ο Γιώργος Βούτσης - Βογιατζής που προέβη σε ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Γκύζη τον Οκτώβριο του 2007. Οι κατηγορίες που του απευθύνονται περιλαμβάνουν και την κατοχή εκρηκτικών υλών. Εν τω μεταξύ την εξαίρεση τριών ενόρκων, υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Φυτράκης. Ο κ. Φυτράκης κατήγγειλε πως η κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων έγινε μεταξύ 15 υπαλλήλων τραπέζης, 13 εκ των οποίων εργάζονται στην ΕΘΝΙΚΗ. Το αίτημα της υπεράσπισης δεν έγινε δεκτό και η δίκη ξεκίνησε με τρεις εκ των τεσσάρων κληρωθέντων ενόρκων να είναι υπάλληλοι της τράπεζας, η οποία είναι και κατήγορος στην υπόθεση. Η υπεράσπιση του Γ. Βούτση Βογιατζή καταγγέλει το γεγονός ως πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά και αφήνει σαφείς υπόνοιες για μεροληψία του δικαστηρίου.
Η δίκη συνεχίζεται.
http://www.tvxs.gr/v8699