Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

εναντια στην δικαιοσυνη τους η ελευθεριας μας:ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 09/07 Θ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ






«Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού, με ή χωρίς ποινή, αυτοί που ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στη δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.»
(απόσπασμα από το τελευταίο γράμμα του απεργου πείνας Θ. Ηλιόπουλου)
6 δεκεμβρη 2008: Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. Ο ασκός του αιόλου ανοίγει, ταραχές και επεισόδια ξεσπούν από χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Στα επόμενα εικοσιτετράωρα η μορφή και η ένταση της οργής παίρνουν χαρακτηριστικά γενικευμένης εξέγερσης. Σχεδόν αμέσως μηνύματα και κινήσεις αλληλεγγύης φτάνουν από πολλά μέρη του κόσμου. Οι κρατικοί μηχανισμοί ανημποροι να ελέγξουν και να κατευνάσουν τα εξοργισμένα πλήθη, προχωρούν σε εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις. 67 άτομα προφυλακίζονται, οι περισσότεροι απο τους οποίους διώκονται με τον τρομονόμο. Ανάμεσα τους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και μετανάστες.
18 δεκέμβρη 2008: Σε αυτό το γενικευμένο κλίμα κρατικής καταστολής συλλαμβάνεται και επειτα από μερικές μέρες προφυλακίζεται και ο Θ. Ηλιόπουλος. Παρόλες τις αντιφάσεις του κατηγορητηρίου, τις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων ότι ο Ηλιόπουλος δεν συμμετείχε στα επεισόδια και το γεγονός ότι οι μόνοι μάρτυρες κατηγορίας είναι δύο αστυνομικοί ο Ηλιόπουλος παραμένει προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού για 61/2 μήνες.
10 Ιουλίου 2009: Ο Θ. Ηλιόπουλος ξεκινά απεργία πείνας. Μια μέρα πριν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέριψε την αίτηση αποφυλάκισής κρίνοντας οτι είναι «επικίνδυνος για τη δημοκρατία» και αποφάσισε την συνέχιση της προφυλάκισης του για τους επόμενους τουλάχιστον έξι μήνες.
Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό των δικαστικών και κρατικών μηχανισμών η απάντησή μας είναι απλή και ξεκάθαρη: Θα μας βρούν μπροστά τους. Όσο ποινικοποιούνται και διώκονται τα αγωνιζόμενα και καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, όσο στενεύει ο κλοιός γύρω από καταλήψεις, στέκια και άλλους απελευθερωμένους χώρους απο κρατικούς και παρακρατικούς ιθύνοντες, όσο μεθοδεύονται νέα κατασταλτικά μέτρα (ποινικοποίηση της κουκούλας. άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, αρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών, ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, κάμερες κ.λ.π.), όσο οι μετανάστες στοχοποιούνται ως εσωτερικός εχθρός και στοιβάζονται στα συγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η δράση μας θα ανθίζει...
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ
όλα συνεχίζονται..
Κατάληψη κτήματος Πραποπούλου
http://protovouliaxalandriou.blogspot.com/

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ [ΑΠΟ 10 ΙΟΥΛΗ] ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού χωρίς ποινή ή και με ποινή, αυτοί που ξέρουν πως ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στη δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.”

Θ. Ηλιόπουλος
φυλακές κορυδαλλού, 9 Ιούλη 2009


Ο Θ. Ηλιόπουλος συνελήφθη στις 18 Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω της εξέγερσης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε συγκρούσεις με τις μονάδες καταστολής. Ένα κατηγορητήριο βασισμένο αποκλειστικά σε μαρτυρίες μπάτσων, το οποίο ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται και με βάση αυτό βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές κορυδαλλού από τις 22 /12. Ο Θ. Ηλιόπουλος είναι ένας από τους εκατοντάδες ντόπιους και μετανάστες που συνελήφθησαν και διώχθηκαν, είναι ένας από τους δεκάδες που φυλακίστηκαν από το κράτος για την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Έπειτα από την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών για την παράταση της ομηρίας του για ακόμα έξι μήνες προφασιζόμενο πως με τις ενέργειες του “ τραυμάτισε τη δημοκρατία”, ο Θ. Ηλιόπουλου αποφάσισε να αγωνιστεί για την αποφυλάκισή του χρησιμοποιώντας το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας.
Οι γενικευμένες διώξεις και φυλακίσεις, η εκδικητικότητα απέναντι σε όσους έπεσαν στα χέρια του κράτους τον Δεκέμβρη, μαρτυρούν την επιλογή του να τρομοκρατήσει όλους όσοι με αφορμή την κρατική δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου αμφισβήτησαν έμπρακτα τον κόσμο της εξουσίας θρυμματίζοντας την πλαστή εικόνα της συναίνεσης και της ανοχής στο σύστημα της υποταγής, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η συνεχιζόμενη ομηρία του Θ. Ηλιόπουλου είναι μέρος της αντιεξεγερτικής επιχείρησης του κράτους, -που εκφράζεται με την αναβάθμιση του θεσμικού και νομικού οπλοστασίου του, με την στοχοποίηση των κατειλημμένων αντιεξουσιαστικών χώρων αγώνα, με ρατσιστικά και κατασταλτικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών- που στόχο έχει τον παραδειγματισμό και την καταστολή όλων όσοι αγωνίζονται στους δρόμους της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.
Για μας η αλληλεγγύη στον αξιοπρεπή αγώνα του Θ. Ηλιόπουλου για την αποφυλάκισή του δεν κινείται από μια φιλανθρωπική θέση αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού πολέμου - κορυφαίο σημείο του οποίου ήταν η εξέγερση του Δεκέμβρη- μέχρι την καταστροφή του κράτους και κάθε μορφής εξουσίας, μέχρι την παγκόσμια επανάσταση.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Ανοιχτή Συνέλευση Εξεγερμένων για την Αλληλεγγύη στους Διωκόμενους της Εξέγερσης

Καταγγελία του Θ. Ηλιόπουλου στην 22η ημέρα απεργία πείνας

(Σ.Ι:: η φωτογρασια ειναι απο προσφατη δραση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Θ.Η. στη Χαλκίδα,στο εργ.κεντρο της πολης.)

Παρά την σύσταση της γιατρού του Θοδωρή Ηλιόπουλου, την σύσταση των δικηγόρων του αλλά και κλιμακίου δικηγόρων στην Διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού για τη άμεση παραπομπή του σε χώρο αυξημένης φροντίδας, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μέχρι και σήμερα παραμένει δέσμιος των «τυπικών διαδικασιών» περιμένοντας να αποφανθούν οι υπεύθυνοι για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Εντωμεταξύ, εξαντλημένος πια, υποβάλλεται καθημερινά σε μετρήσεις ζαχάρου, βάρους και πίεσης που όμως δεν αρκούν για τη παραπομπή του στο νοσοκομείο των φυλακών παρά το ότι βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα και με το σωματικό του βάρος να έχει φτάσει πλέον τα 53 κιλά.
Επιστολή - ΚαταγγελίαΤο ημερολόγιο δείχνει 29 Ιουλίου του 2009.Βρίσκομαι στην 20η μέρα απεργίας πείνας, φανερά εξαντλημένος και νευριασμένος με το νοσοκομειακό σύστημα των φυλακών. Όλοι τάχα μου ενδιαφέρονται για μένα, για τη ζωή του συνανθρώπου τους, μα κανείς δεν έχει φροντίσει, «δεν έχει την αρμοδιότητα» να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να μεταφερθώ στο νοσοκομείο των κρατουμένων.Η καθημερινή ταλαιπωρία των εξετάσεων καταβάλει ολοένα τον οργανισμό μου ιδίως δε, η χθεσινή που με βρήκε στο πέρα δώθε επί 2μιση ώρες, ώστε να εξεταστούν τα ηζωτικά όργανα και να παραπεμφθώ σε εξετάσεις αίματος.«είμαι σε πρώτη προτεραιότητα για αυτές».Θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, όταν θα βρίσκομαι ήδη στην 25 ημέρα απεργίας πείνας…Παρότι που καίω πλέον μυϊκό ιστό και η πίεση και το ζάχαρο μου βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.Βέβαια το ότι κρατιέμαι στα πόδια μου, που η ψυχή μου ξέρει πως, θάβεται από κακεντρέχειες του τύπου: «αυτός τρώει κρυφά»
Εις το επανιδεινΘοδωρής ΗλιόπουλοςΑπό τα νεκροσέντονα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού
ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ 24-07-2009Εξέτασα σήμερα στο ιατρείο των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού τον κρατούμενο κ. Θεόδωρο Ηλιόπουλο, 31 ετών, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από την 10η 7ου 2009.Το σωματικό του βάρος είναι 56 Kgr (η μικρή σχετικά απώλεια βάρους οφείλεται στον σωματότυπο του ασθενούς-βάρος εκκίνησης απεργίας πείνας 60 Kgr), έχει όμως, σε σχέση με την προηγούμενη εξέταση, αρχίσει να εμφανίζει απώλεια μυϊκής μάζας. Εμφανίζει έντονη καταβολή και αδυναμία ενώ αναφέρει υπνηλία κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Δεν έχει εμφανίσει παρά μόνον ένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο, πάσχει όμως από ορθοστατική υπόταση (ξαπλωμένος έχει συστολική ΑΠ 100 mmHg και όρθιος 85-90 mmHg). Είναι έντονα ωχρός.Δεδομένου ότι 1. ο σωματότυπος του ασθενούς είναι τέτοιος ώστε δεν θα εκδηλώσει άμεσα μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, αναμένεται όμως να έχει στο άμεσο μέλλον επιπλέον απώλεια μυϊκού ιστού, συμπεριλαμβανομένου και του μυοκαρδίου, 2. δεν έχει υποβληθεί έως τώρα σε εργαστηριακές εξετάσεις που είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν, και τέλος 3. της ορθοστατικής υποτάσεως,είναι επιβεβλημένη η άμεση μεταφορά του σε χώρο αυξημένης φροντίδας (νοσοκομείο κρατουμένων ή κρατικό νοσοκομείο) προκειμένου να προληφθεί οποιαδήποτε βλάβη στην σωματική του υγεία.
Η γιατρόςΌλγα Κοσμοπούλουειδική παθολόγος, επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ



Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του απεργού πείνας Θ. Ηλιόπουλου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. ΔικαιοσύνηςΔευτέρα 20 Ιούλη, 9:00 π.μ.
Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύηςΤρίτη, 21 Ιούλη, 6:00 μ.μ. Προπύλαια
Σε απεργία πείνας από τις 10 Ιούλη βρίσκεται ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ένας από τους εκατοντάδες που συνελήφθησαν και διώχθηκαν για την εξέγερση του Δεκέμβρη. Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού με κατηγορίες για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα, που στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις μαρτυρίες δύο μπάτσων των ΜΑΤ. Σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποιείται αποχή συσσιτίου στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο Θ. Ηλιόπουλος αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και βρίσκεται έγκλειστος για περισσότερους από έξι μήνες στις φυλακές του Κορυδαλλού επειδή “τραυμάτισε την Δημοκρατία”, σύμφωνα με τους εισαγγελείς που διέταξαν την παράταση της προφυλάκισής του για άλλους 6 μήνες στις 8 Ιούλη.
Η συνέχιση της ομηρίας του Θ. Ηλιόπουλου είναι κομμάτι της αντιεξεγερτικής διαδικασίας του κράτους για τον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση όλων όσοι αγωνίζονται στους δρόμους της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, στους δρόμους της εξέγερσης…
Γράμμα του Θ. Ηλιόπουλου για την απεργία πείνας .:: στα Αγγλικά
Προηγούμενα γράμματα από τις φυλακές Κορυδαλλού 1 2
Κείμενα & αφίσες αλληλεγγύηςΝΑΡ-νΚΑ Σχεδία στ΄ ανοιχτά της Αίγινας Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας Ανοιχτή Συνέλευση Εξεγερμένων για την Αλληλεγγύη στους Διωκόμενους της Εξέγερσης [Αφίσα] Κατάληψη κτήματος Πραποπούλου Συνέλευση αλληλεγγύης στη Χαλκίδα Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ Rosa Nera EEK
Κινήσεις αλληλεγγύης
15/7: Εκδήλωση αλληλεγγύης στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας .: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Μυτιλήνη


πηγη:http://athens.indymedia.org/

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η προσφυγιά και η μετανάστευση ήταν και είναι καταστάσεις που υφίστανται σε κάθε εποχή της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι μετανάστες φεύγουν από τον τόπο τους κυρίως εξαιτίας οικονομικών λόγων, όπως άλλοτε οι Έλληνες που αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε Αμερική και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπως στην Γερμανία. Οι πρόσφυγες είναι ένα άλλο είδος μετανάστευσης. Άνθρωποι που διαφεύγουν από τις εστίες του κυνηγημένοι λόγω εμφυλίων πολέμων ( Σομαλία, Πακιστάν ) ή εθνικών πολέμων ( Αφγανιστάν , Ιράν..) , που μαίνονται σε αυτές. Η Ελλάδα ,ως το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης είναι δυνατόν να δέχεται μεγάλο μέρος από αυτά τα κύματα προσφύγων και μεταναστών.
Οι άνθρωποι αυτοί ερχόμενοι στην Ελλάδα , υφίστανται τον ρατσισμό και την κρατική καταστολή και μπαίνουν για άλλη μια φορά σε ένα νέο κύκλο κυνηγητού και αίματος .Αυτό που έχουν να συναντήσουν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντιμεταναστευτικές νομοθεσίες, απελάσεις, τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις από συνοριοφύλακες, βούλιαγμα βαρκών στο Αιγαίο, φασιστικές επιθέσεις, συνεχής προσπάθεια για απόκτηση χαρτιών ,που σπάνια παίρνουν και μπορούν να τους οδηγήσουν και στο θάνατο ( πολύωρο στίβαγμα στη Πέτρου Ράλη με θανάτους τα τελευταία χρόνια ).
Στα πλαίσια της πολιτικής της μηδενικής ανοχής ʽʼ, που έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό ο Μαρκογιαννάκης , έχει ενταθεί ο πόλεμος κατά μεταναστών και προσφύγων. Κόμματα, ΜΜΕ και ακροδεξιά στοιχεία ,βαπτιζόμενα αγανακτισμένοι πολίτες ΄΄ προσπαθούν να αποδείξουν , ότι η Ευρώπη δεν είναι πέρασμα αλλά φρούριο. Προσπαθούν να καθαρίσουν Παλαιό εφετείο , πλατεία Αττικής και Πάτρα με κάθε ΄΄ξένο΄΄ στοιχείο προς αυτούς. Αποκορύφωμα η φασιστική αστυνομική και θεσμική (Δήμος , Νομαρχία, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ) επιχείρηση στην Πάτρα , που είχε ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση και τον εμπρησμό του καταυλισμού των Αφγανών. Αποτέλεσμα , δεκάδες συλληφθέντες σε αστυνομικά τμήματα διάφορων πόλεων χωρίς νερό, φαγητό και νομική υποστήριξη και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Κόνιτσα, Μυτιλήνη, Σάμο. Συγκεκριμένα στη αστυνομική Διεύθυνση Αιτ/νίας έχουν μεταφερθεί σίγουρα 26 μετανάστες Αφγανοί και Σομαλοί , στοιβαγμένοι σε κελία κάτω από άθλιες συνθήκες. Ταυτόχρονα, 14 μετανάστες στο Α.Τ Γλυφάδας και 4 στην ʽΆρτα βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τα αυτονόητα. Το ίδιο το κράτος καταπατά τις διεθνής συνθήκες του 0ΗΕ σχετικά με το πολιτικό άσυλο.
Έτσι και αλλιώς το ανθρωπινό προσωπείο του κράτους έχει πέσει έδω και καιρό. Κυρίως είναι μέλημα της ίδιας της κοινωνίας να αποτρέψει το φασιστικό παραλήρημα των τελευταίων μηνών και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Εμείς , ως κομμάτι της, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι για τους μετανάστες άλλα μαζί με αυτούς για ένα κόσμο ελεύθερο με ισότητα και αλληλεγγύη χωρίς σύνορα, κράτη, πατρίδες, εκμετάλλευση.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


ΑΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ RADIO REVOLT ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.


Τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου ο κατειλημμένος χώρος που στεγάζεται το Radio Revolt, το βαγόνι του ΟΣΕ στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με 3 βόμβες μολότωφ. Αφού οι "άγνωστοι" δράστες επιχείρησαν να επιτεθούν στο στούντιο, χωρίς όμως επιτυχία, κατέληξαν να βομβαρδίσουν με τις μολότωφ τη χέστρα του ραδιοφώνου, στην οποία και περιορίστηκε το σύνολο των ζημιών. Ο σταθμός σταμάτησε να εκπέμπει μόνο για 3 ώρες μέχρις ότου να αποκατασταθεί το ρεύμα, που διακόψαμε για λόγους ασφαλείας. Η επίθεση στο Radio Revolt ήταν μια ακόμα ατυχής προσπάθεια απ'τη μεριά κράτους και παρακράτους που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων το τελευταίο εξάμηνο μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, που ανακοινώνει η πολιτική-οικονομική εξουσία και διεκπεραιώνουν μπάτσοι και κάθε λογής φασισταριά. Στόχος, κάθε ελεύθερη φωνή, κάθε φωνή και πράξη διαμαρτυρίας και αντίστασης. Στόχος τους, η σταδιακή συντηριτικοποίηση και φασιστοποίηση ευρύτερων κοινωνικών κομματιών, η ανάπτυξη ξενοφοβικών συνδρόμων και τελικά η επικράτηση του τρόμου. Η αστυνομία παρουσιάζεται ως νέος μεσίας, και το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας παρουσιάζεται ως πιο αναγκαίο από ποτε. Ας τους αφήσουμε όμως να ζουν στον κόσμο τους, καθώς μέρα με τη μέρα η πολυμέτωπη και πολύπλευρη αντίσταση δυναμώνει, και χιλιάδες άνθρωποι πλέον παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις και η πληθώρα των εκδηλώσεων αποδείκνυει πως κάθε απειλή απλά δυναμώνει τα κοινωνικά εγχειρήματα. Το Radio Revolt σε πείσμα όλων αυτών που προστέθηκαν στον κρατικό κορμό καταστολής, εκπέμπει και θα συνεχίσει να εκπέμπει.
Ενάντια στην καθεστωτική ενημέρωση
ΟΠΛΙΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ!
Radio Revolt 22/01/09


Radio Revolt announcement regarding the 21 July attack


On 21 July 2009 the station was attacked. Here is an adapted English translation of Radio Revolt's announcement, originally in Greek:During the morning of 21 July the occupied space where Radio Revolt is housed, the railway carriage of OSE (a Greek railway operator) in the centre of Aristotelian University's campus in Salonica, was attacked by persons unknown with three molotov bombs. After the ʽunknownʼ perpetrators attempted to attack our studio, without success, they resorted to bomb with their molotovs the WC of the radio station, and any damage done was limited within it. Our station stopped transmitting only for three hours just to allow for power to be restored, which we had cutted deliberately for safety reasons.This attack on Radio Revolt is merely one more of the failed attempts by the state and the parastate, part of a semester-long series of attacks after December, ordered by the political and economic elite and executed by cops and fascists. Their goal is to suppress all voices of freedom, everyone who protests and resists. They seek to turn society more conservative, fascist, and xenophobic; their final aim, of course, is the establishment of terror. The police is being advertised as the new messiah, and the dogma of order and security is being presented as more necessary than ever.Let them live in their dream: day by day the multifaceted resistance becomes more powerful, and thousands of people get their lives in their hands. The dynamic mobilisations and protests prove that all every threat manages to achieve is to make social movements more powerful.Radio Revolt, against all of them who wish otherwise, transmits – and will carry on transmitting.
Against the mainstream media.ARM YOUR VOICE!

Radio Revolt22/01/09

On 21 July 2009 the station was attacked. Here is an adapted English translation of Radio Revolt's announcement, originally in Greek:During the morning of 21 July the occupied space where Radio Revolt is housed, the railway carriage of OSE (a Greek railway operator) in the centre of Aristotelian University's campus in Salonica, was attacked by persons unknown with three molotov bombs. After the ʽunknownʼ perpetrators attempted to attack our studio, without success, they resorted to bomb with their molotovs the WC of the radio station, and any damage done was limited within it. Our station stopped transmitting only for three hours just to allow for power to be restored, which we had cutted deliberately for safety reasons.This attack on Radio Revolt is merely one more of the failed attempts by the state and the parastate, part of a semester-long series of attacks after December, ordered by the political and economic elite and executed by cops and fascists. Their goal is to suppress all voices of freedom, everyone who protests and resists. They seek to turn society more conservative, fascist, and xenophobic; their final aim, of course, is the establishment of terror. The police is being advertised as the new messiah, and the dogma of order and security is being presented as more necessary than ever.Let them live in their dream: day by day the multifaceted resistance becomes more powerful, and thousands of people get their lives in their hands. The dynamic mobilisations and protests prove that all every threat manages to achieve is to make social movements more powerful.Radio Revolt, against all of them who wish otherwise, transmits – and will carry on transmitting.
Against the mainstream media.ARM YOUR VOICE!

Radio Revolt22/01/09

On 21 July 2009 the station was attacked. Here is an adapted English translation of Radio Revolt's announcement, originally in Greek:During the morning of 21 July the occupied space where Radio Revolt is housed, the railway carriage of OSE (a Greek railway operator) in the centre of Aristotelian University's campus in Salonica, was attacked by persons unknown with three molotov bombs. After the ʽunknownʼ perpetrators attempted to attack our studio, without success, they resorted to bomb with their molotovs the WC of the radio station, and any damage done was limited within it. Our station stopped transmitting only for three hours just to allow for power to be restored, which we had cutted deliberately for safety reasons.This attack on Radio Revolt is merely one more of the failed attempts by the state and the parastate, part of a semester-long series of attacks after December, ordered by the political and economic elite and executed by cops and fascists. Their goal is to suppress all voices of freedom, everyone who protests and resists. They seek to turn society more conservative, fascist, and xenophobic; their final aim, of course, is the establishment of terror. The police is being advertised as the new messiah, and the dogma of order and security is being presented as more necessary than ever.Let them live in their dream: day by day the multifaceted resistance becomes more powerful, and thousands of people get their lives in their hands. The dynamic mobilisations and protests prove that all every threat manages to achieve is to make social movements more powerful.Radio Revolt, against all of them who wish otherwise, transmits – and will carry on transmitting.
Against the mainstream media.ARM YOUR VOICE!

Radio Revolt22/01/09

http://radio-revolt.org/

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Σε απεργία πείνας ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, τελευταίος προφυλακισμένος του Δεκέμβρη

Από τις 10 Ιουλίου ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του, ενώ από τις 14 Ιουλίου σε αποχή συσιτίου προχώρησαν άλλοι 3 αλληλέγγυοι κρατούμενοι.
Διαδήλωση τη Τρίτη 21/7 στα Προπύλαια στις 18:00 για την άμεση αποφυλάκισή του
Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελλήφθη στις 18 Δεκέμβρη 2008, μετά από «τυφλή» επιχείρηση των ΜΑΤ όπως επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις τους μάρτυρες και δημοσιογράφοι τις μέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου. Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Οι κατηγορίες στηρίζονται αποκλειστικά στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ και αναπροσαρμόζονται κατά το δοκούν.
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο Θ. Ηλιόπουλο

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ (ΑΠΟ 10/07) ΘΟ∆ΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,

Στις 18 ∆εκέµβρη 2008, µετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, σε µια τυπική επιχείρηση σκούπα των ΜΑΤ, συλλαµβάνεται ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ο οποίος µε τη σύνηθη για τις ηµέρες εκείνες διαδικασία (µαρτυρίες καρµπόν δυο µπάτσων) κρίνεται προφυλακιστέος στις 22/12. Είναι µια από τις πολλές προφυλακίσεις του ∆εκέµβρη σε µια απέλπιδα προσπάθεια του κράτους να εκφοβίσει και να αναχαιτίσει την κοινωνική εξέγερση.
Στις 8 Ιούλη και ενώ όλοι οι υπόλοιποι αιχµάλωτοι της εξέγερσης έχουν αποφυλακισθεί, το συµβούλιο πληµµελειοδικών αποφασίζει µε βούλευµα την παράταση της κρατησής του για έξι ακόµη µήνες, αναφέροντας, µεταξύ άλλων ανατριχιαστικών σκεπτικών, ότι η «αντικοινωνική συµπεριφορά του κατηγορούµενου και των οµοίων του τραυµάτισε την δηµοκρατία και έπληξε επι µακρόν την ασφάλεια των πολιτών». Η «δηµοκρατία», θορυβηµένη από την εξεγερτική δυναµική του ∆εκέµβρη, απορρίπτει τα προσωπεία της και αποκαλύπτει τον αποτρόπαιο αληθινό εαυτό της. Όταν οι µπάτσοι της, µετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 15χρονου γίνονται δέκτες της κοινωνικής οργής, τραυµατίζεται µαζί τους. Και επαναχρησιµοποιεί το παλιό καλό µύθευµα του ολοκληρωτισµού, την ασφάλεια, που δια στόµατος ∆ένδια χαρακτηρίζεται ως «το µέγιστο των ανθρωπίνων δικαιωµάτων», για να τερµατίσει κάθε διάλογο και κάθε διαµαρτυρία για την καταπάτηση στοιχειωδών ελευθεριών.
Η «δηµοκρατία» αντεπιτίθεται και αντεκδικείται καθηµερινά. Με συνεχιζόµενα πογκρόµ και βασανισµούς µεταναστών, µε ανατριχιαστικές τροπολογίες και νοµοθετήσεις για άρση απορρήτου προσωπικών δεδοµένων, λήψεις dna και ποινικοποίηση της κουκούλας, περισσότερες κάµερες, απειλές για εκκένωση στις καταλήψεις και επίσηµη κάλυψη και στήριξη στη δράση φασιστικών συµµοριών. Μέσα σ΄αυτό το πνεύµα γενικού εκφοβισµού των υπηκόων της, βρίσκει στο πρόσωπο του Θοδωρή Ηλιόπουλου, το κατάλληλο µέσο για να επιδείξει σε όλη την κοινωνία τα δόντια της. Χρησιµοποιεί έναν εκ των συλληφθέντων ως πεδίο πειραµατισµού για τα όρια των δυνατοτήτων της στον εκφοβισµό και τον παραδειγµατισµό των πολιτών. Και παράλληλα για να ανιχνεύσει τα κοινωνικά αντανακλαστικά έτσι ώστε να µπορέσει να περάσει ακόµη περισσότερη βία και αδικία στην καθηµερινή ζωή.
Και δεν προσπαθεί πλέον να κρυφτεί, έχοντας αναγκαστεί να περάσει από τη µέθοδο της εξαπάτησης σε αυτή της ωµής επιβολής και του εκφοβισµού. Όπως δε φοβάται να δείξει τους υπηρέτες της να βοηθούν µε τα γκλοµπ τους, τα ρόπαλα των φασιστών στους ξυλοδαρµούς των µεταναστών, έτσι και δεν προσπαθεί να κρατήσει πλέον τα προσχήµατα εκστοµίζοντας µια απόφαση παράτασης της –ούτως ή άλλως καταχρηστικής ως θεσµού- προφυλάκισης ενός ανθρώπου, γεµάτης επαίσχυντα ψέµατα και νοµικές καταστρατηγήσεις. Έτσι και παρά τις – κατασκευασµένες και µοναδικές- µαρτυρίες κατηγορίας των δυο µπάτσων ότι αναγνώρισαν τον Ηλιόπουλο επειδή δε φορούσε κουκούλα, επιχειρεί να δοκιµάσει πάνω του το νέο ιδιώνυµο της απόκρυψης προσώπου, κατηγορώντας τον ότι φορούσε κουκούλα. Ενώ, σε µια ισοπέδωση κάθε ηθικού και νοµικού δικαίου, αιτιολογεί την παράταση της κρατησής του, επειδή δεν έχει «επιδείξει µεταµέλεια». Μεταµέλεια για κάτι το οποίο ο ίδιος – όπως και αυτόπτες µάρτυρες- αρνείται ότι διέπραξε και για το οποίο δεν έχει δικαστεί!
Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος σε µια προσπάθεια να υπερασπίσει την αξιοπρέπεια και τη ζωή του, χρησιµοποιεί το έσχατο όπλο που του αποµένει για να αγωνιστεί: το ίδιο του το σώµα. Από τις 10 Ιούλη βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το αυτονόητο. Την απελευθέρωσή του µέχρι τη δίκη του. Η αλληλεγγύη και η συµπαράσταση στο πρόσωπό του, δεν είναι ζήτηµα ανθρωπισµού, αλλά επιβίωσης των βασικότερων ελευθεριών µας.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ (ΑΠΟ 10/07) ΘΟ∆ΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΡΙΤΗ 21/7, 18:00

3 ΜΕΡΕΣ - ΚΡΙΣΗ, ΑΝΤΙΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ - 31 Ιουλίου - 2 Αυγούστου (Φάμπρικα *Υφανέτ)



Α. ΚΡΙΣΗ ΑΝΤΙΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΝΤΙΑΤΣΕΙΣ-Οι θέσεις μάχης κράτους και αφεντικών στον κοινωνικό πόλεμο


Εκεί που το ουσιαστικό περιεχόμενο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας συναντά την πραγματικότητα της μακράς ύφεσης, οι εξελίξεις επιταχύνονται. Τώρα οι κοινωνίες πολώνονται, στο έδαφος της πραγματικότητας και όχι στον κόσμο των ιδεών, μια πόλωση που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Στο σχέδιο αυτό, κράτος και παρακρατικές φασιστικές συμμορίες συντονίζονται. Η επίθεση τους στους μετανάστες, το στήσιμο του ελληνικού απαρτχάιντ, παράγει μια σειρά διαχωρισμών και νέων περιφράξεων σε μια περίοδο πολιτικής κρίσης. Είναι μια στρατηγική αιχμαλωσίας των αντιστάσεων σε φοβικά ρατσιστικά σύνδρομα. Μια στρατηγική πειθάρχησης των εκμεταλλευόμενων και διαχωρισμού τους σε κοινωνικά κομμάτια που ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ το κράτος επιδιώκει να επιτεθεί σε ριζοσπαστικά κομμάτια για να επιβάλει ανενόχλητο τον ιδεολογικό του μονόλογο, τη γλώσσα του ρατσισμού και του μίσους. Στην ιστορική αυτή συγκυρία θα μας βρουν απέναντι τους.



Οι Καταλήψεις είναι εικόνα από το μέλλον


3 Μέρες
31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου



Παρασκευή 31 Ιουλίου

20:00
Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία - αγώνας για τη γη και την ελευθερία
Ενημέρωση για τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής
Ενημέρωση για την αντίσταση στην εκμετάλλευση της Γκιώνας – η τρομοκρατία των αφεντικών και η αλληλεγγύη στον αγωνιστή Στέφανο Κόλλια

22:30
“Εικόνες για τις Μικρές Εξουσίες”
από τη θεατρική μονάδα VJI



Σάββατο 1 Αυγούστου

19:00
Η επίθεση στους μετανάστες ως κομμάτι της επίθεσης στους αγωνιζόμενους: Κρατικές στρατηγικές, στρατόπεδα συγκέντρωσης και κοινωνικός ρατσισμός
Ενημέρωση για τις νέες αντιμεταναστευτικές πολιτικές
Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων
Ενημέρωση για τα ρατσιστικά πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα
σύντροφοι από τη Villa Amalias

22:00
“Γιατί εκτροχιάστηκε ο Ρομπέρτο Ζούκκο”
από τη θεατρική ομάδα Αντιβίωση

22:30
Συναυλία


Κυριακή 2 Αυγούστου

17:00
Κινηματικές δομές αντιπληροφόρησης και κυκλοφορία των αγώνων – η απόπειρα καταστολής του Indymedia
Ενημέρωση από μέλη του Indymedia Athens

20:00Ρεμπέτικο Γλέντι
www.yfanet.net/

Β. ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

Do not go gentle into that good night
Rage, rage against the dying of the light
Dylan Thomas

Εδώ και κάποιους μήνες εισαγγελείς και υπουργοί έχουν αρχίσει να στοχοποιούν τις καταλήψεις. Τον τελευταίο μήνα προσπαθούν να φτιάξουν στη Θεσσαλονίκη κλίμα καταστολής των καταλήψεων, κάνοντας «επισκέψεις» στους υπεύθυνους φορείς των κατειλημμένων κτιρίων και προσπαθώντας να φτιάξουν κάποιου είδους συμμαχίες. Αυτό το καλοκαίρι δε φαίνεται να είναι σαν όλα τα άλλα. Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη ο αντίπαλος ανασυγκροτείται. Θα δοκιμάσει να πλήξει τις καταλήψεις καθώς εκεί εντοπίζει ένα διακριτό οργανωμένο κομμάτι διάχυσης του κοινωνικού αγώνα. Οι δομές των καταλήψεων αποτελούν ένα χώρο συνάντησης και κοινωνικοποίησης που τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, έχει δημιουργήσει έναν καινούργιο πόλο πολιτικοποίησης με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά. Η εξάπλωση της κοινωνικής πρακτικής της κατάληψης ως μέσο αγώνα, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το Δεκέμβρη, φοβίζει τους κρατικούς μηχανισμούς και τους ωθεί να ενεργοποιήσουν όλα τα επιθετικά και αμυντικά αντανακλαστικά τους. Στους κατειλημμένους χώρους εδαφικοποιείται και πραγματώνεται ένας διαφορετικός τρόπος οργάνωσης των αναγκών, των επιθυμιών και των σχέσεων των υποκειμένων, που διανθισμένος με ριζοσπαστικά περιεχόμενα αποτελεί συνθήκη εν δυνάμει αποσταθεροποιητική και την οποία πρέπει το κράτος με κάποιο τρόπο πρέπει να καταστείλει, να ενσωματώσει και να αφομοιώσει. Οι καταλήψεις βρίσκονται αυτή τη χρονική συγκυρία στο στόχαστρο της καταστολής γιατί αποτελούν σημεία συνάντησης και έκφρασης πολύμορφων απελευθερωτικών προταγμάτων. Η αυτοοργάνωση στις γειτονιές και την καθημερινότητα, η κατάφαση σε επιθετικές κινήσεις ενάντια στο υπάρχον, η δημιουργία μίας απελευθερωτικής κουλτούρας έξω από το εμπόρευμα, η αυτομόρφωση, η αλληλεγγύη σε κοινωνικά κομμάτια που αγωνίζονται, θέτουν τις βάσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης εντός και εκτός των τειχών τους. Αυτή ακριβώς τη ροή ο αντίπαλος θα επιδιώξει να αποκόψει.
Διανύουμε μια περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης. Το σύστημα αδυνατεί να δώσει απαντήσεις ή έστω να μοιράσει κάποια υπόσχεση. Απολύσεις, σπίτια που κατάσχονται από τράπεζες, γενικευμένη κοινωνική ανέχεια. Μια κοινωνία όπου μικρές κοινωνικές εκρήξεις ξεπηδούν διαρκώς και αναπάντεχα. Το κίνημα με αφορμή την Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι συγκρούσεις ενάντια στα ΧΥΤΑ από τη Λευκίμμη μέχρι τελευταία στο Γραμματικό, η έκρηξη οργής των μεταναστών με αφορμή τη βεβήλωση του κορανίου από μπάτσο, η ανάδυση αυτόνομων σωματείων στους εργασιακούς χώρους. Υλικό των κοινωνικών εκρήξεων που έρχονται, όπως άλλωστε προειδοποίησε και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ. Εκρήξεις που όπως ο Δεκέμβρης θα συμπυκνώσουν τα κοινωνικά αδιέξοδα και θα εκφράσουν με δυναμικό τρόπο την έμπρακτη αμφισβήτηση στο σάπιο καπιταλιστικό κόσμο. Είναι δεδομένο για οποιονδήποτε έχει τα αυτιά και τα μάτια ανοιχτά, ότι τα αφεντικά και το κράτος οργανώνουν την έξοδο από την κρίση σε βάρος των καταπιεσμένων. Η επελαύνουσα οικονομική κρίση έχει ήδη δώσει στο κράτος σημεία για να πειστεί ότι δεν θα μπορέσει με κανένα τρόπο ούτε να υποσχεθεί αλλά ούτε και να επιτύχει την κοινωνική ειρήνη. Έτσι, δίπλα στη γνωστή συνταγή του διαίρει και βασίλευε θα εμφανιστεί και η στρατηγική της κοινωνικής πόλωσης, αυτή τη φορά απ ΄ την πλευρά του κράτους.
Ανάλογα με τις ανάγκες της συγκυρίας κατασκευάζεται ο εκάστοτε εχθρός. Ο εσωτερικός εχθρός που τη μια μπορεί να είναι «οι λαθρομετανάστες», την άλλη οι «κουκουλοφόροι», ο ιός της Γρίππης ή η «εγκληματικότητα». Αυτός που είναι υπεύθυνος για την κρίση, για την ανεργία, για τις αρρώστιες, για το κυκλοφοριακό, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, για το ότι ο παοκ δεν πήρε ακόμα πρωτάθλημα και για άλλα χίλια μύρια δεινά.
Προφανώς το κράτος θα προσπαθήσει να ανασυγκροτηθεί με όρους επιβολής και να αποδείξει ότι η υποταγή σʼ αυτό αποτελεί μονόδρομο. Η αμφισβήτηση της δυνατότητας του κράτους να αναπαράγει με όρους ειρήνης – ενσωμάτωσης τις κοινωνικές σχέσεις, είναι πια περισσότερο από ορατή και η όξυνση της καταστολής και του δόγματος της ασφάλειας αποτελεί για το κράτος μόνο καταφύγιο.
Γιατί το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας τη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία φαίνεται να είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης για το σύστημα.
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη για το κράτος να έρθει η κοινωνία, ή μάλλον το μεγαλύτερο κομμάτι της, στην αγκαλιά της τάξης και της ασφάλειας. Η καλλιέργεια φοβικών συνδρόμων γύρω από την «εγκληματικότητα», που χάρη στα ΜΜΕ είναι αλλοδαπής προέλευσης, η απαίτηση για «εθνική ομοψυχία» απέναντι στον κοινό εχθρό, αυτόν της «οικονομικής κρίσης» ώστε να περάσει ανώδυνα για τʼ αφεντικά, η ιδεολογική και όχι μόνο επίθεση σε ριζοσπαστικούς κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, αποτελούν κομμάτια του μηχανισμού που επιδιώκει να παθητικοποιήσει και να συντηρητικοποιήσει τον κοινωνικό ιστό. Η αντιεξέγερση στο μεγαλείο της, θα προσπαθήσει να αναχαιτίσει τους κοινωνικούς ανταγωνισμούς, να εστιάσει στη δημόσια τάξη και τους εκάστοτε εσωτερικούς εχθρούς («λαθρομετανάστες», κουκουλοφόροι κτλ.) και να τους αποτρέψει από το να στραφούν επιθετικά προς την εξουσία. Από τη στιγμή άλλωστε που δεν μπορεί πια ο κοινωνικός συσχετισμός να αναπαραχθεί με ενσωμάτωση, κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί με διαίρεση. ΜΜΕ, πολιτικοί συσχετισμοί στο κοινοβούλιο, παρακράτος και χουντοδέξιοι θα συνεργαστούν αγαστά όχι πια για την κοινωνική ειρήνη, αλλά για την κοινωνική πόλωση. Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι όλα τα κοινωνικά κομμάτια δεν έχουν ακόμα πάρει θέση και ότι όποιος σπέρνει ανέμους, καμιά φορά, θερίζει και θύελλες.
Το ιδεολογικό υπόβαθρο σιγά-σιγά ολοκληρώνεται. Συντηρητικοποίηση, νομιμοφροσύνη, και ο καθένας για την πάρτη του. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση ώστε και η νομοθετική κατοχύρωση της επίθεσης του κράτους να γίνει σύντομα πραγματικότητα. Ο κουκουλονόμος να ποινικοποιεί το ελάχιστο μέσο αυτοπροστασίας του διαδηλωτή απέναντι στον στρατό της αστυνομίας και ο πολλά βαρύς χουντο-Σανιδάς, να στοχοποιεί καταλήψεις και αυτόνομα στέκια, αφήνοντας φυσικά απέξω τις μπίζνες των παπάδων στο Βατοπέδι, και τα οικονομικά σκάνδαλα. Τελευταίο χτύπημα, διπλό μάλιστα, στη διακίνηση της πληροφορίας. Από τη μία τα ΜΜΕ που έχουν κάνει μήνες τώρα καλά τη δουλειά τους σαμποτάροντας την εξέγερση του Δεκέμβρη, θα συνεχίσουν το έργο τους ενισχύοντας τα ρατσιστικά και εθνικιστικά αισθήματα των υπηκόων, πλημμυρίζοντας με εμπορεύματα και αποχαύνωση την καθημερινότητά μας, χειραγωγώντας κομμάτια της κοινωνίας. Από την άλλη, οι κρατικοί και όχι μόνο μηχανισμοί, θα επιλέξουν απʼ την πλευρά τους να χτυπήσουν τα πιο διαδεδομένα μέσα αντιπληροφόρησης. Προσαγωγές για σπρέι και αφισοκολλήσεις, οργανωμένη επίθεση στο Indymedia.
Ω ναι, καλοί μας συνάνθρωποι, μαγειρεύεται επίθεση. Επίθεση που δε θα αφορά μόνο τους αντιεξουσιαστές, τους αναρχικούς και τις καταλήψεις τους, αλλά όσες και όσους αντιστέκονται.
Στον ήχο των ελικοπτέρων που πέταξαν πάνω από την στέγη μας δεν μαζευόμαστε. Παραμένουμε και προτάσσουμε τη δύναμή μας. Με αυτή θα σταθούμε μπροστά σε οποιαδήποτε επιχείρηση κατάσβεσης της φλόγας που σιγοκαίει τα θεμέλια του γερασμένου αυτού κόσμου.



Πόλεμος κοινωνικός μέχρι την καταστροφή αυτού του κόσμου

Αλληλεγγύη στους μετανάστες

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις



ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ
www.yfanet.net/

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στη ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

η επίθεση των χρυσαυγιτών στην Βίλλα Αμαλίας χθες το βράδυ.(Σ.Ι:ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ) έγινε κατά τις 11 το βράδυ λίγα λεπτά μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης που παρακολουθούσαν εκατοντάδες άτομα (ανάμεσα τους και εγώ). Ομάδα περίπου 20 φασιστών με κράνη, κουκούλες και κρατώντας καδρόνια, βγήκαν από το στενό της οδού Φυλής και κινήθηκαν προς την είσοδο της κατάληψης επί της οδού Χέυδεν. Η περιφρούρηση τους είδε εγκαίρως και τους κράτησε σε απόσταση και όλος ο κόσμος βγήκε αμέσως έξω. Οι ναζί πέταξαν δύο μολότωφ που έπεσαν στον δρόμο και μια-δυο φωτοβολίδες. Ο κόσμος τους κυνήγησε με συνεχή ρίψη αντικειμένων. Ξανακρύφτηκαν στην Φυλής. Άφησαν πίσω τους εξοπλισμό με τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα, όπως σάκο με μολότωφ και καδρόνια, καθώς αποθήθηκαν κακή-κακώς. Δύο λεπτά αργότερα στην παράλληλη οδό, στην Αριστοτέλους εμφανίστηκε διμοιρία των ΜΑΤ. Από την Αχαρνών επίσης άλλη διμοιρία πάρκαρε κοντά. Μέσα σε λίγα λεπτά εκατοντάδες αλληλέγγυοι από αρκετούς πολιτικούς χώρους προσέτρεξαν σε βοήθεια (ανάμεσα τους και δικοί μας σ.) και παραμείνανε μέχρι αργά το βράδυ. Σήμερα πριν την παράσταση θα γίνει ανοιχτή συνέλευση ενημέρωσης. Μερικά στοιχεία: 1. Το απόγευμα την ώρα που ξεκίναγε το αντιρατσιστικό, οι ναζί είχαν αρχίσει να μαζεύονται στην Πλ. Αττικής. Έγιναν αντιληπτοί από αντιφασίστες και ξυλοκοπήθηκαν αγρίως. Ένας μάλιστα ναζί, έχασε και τα ρούχα του ... και διέφυγε με το σώβρακο του μέσα στον σταθμό του μετρό. 2. Λίγη ώρα μετά στην Πλ. Αττικής, κατέφθασε ο υφυπουργός Μαρκογιαννάκης, ο οποίος συνομίλησε με τους Χρυσαυγίτες, προσπαθώντας να τους καθησυχάσει. 3. Μετά ο Μαρκογιαννάκης, πήγε στην Πλ. Αγ. Παντελεήμονα, όπου και συνομίλησε εκ νέου με την χρυσαυγίτικη "επιτροπή κατοίκων" που διαμαρτυρύθηκε για τον ξυλοδαρμό των χρυσαυγιτών και ζήτησε αστυνόμευση της περιοχής και καταστολή στην Βίλλα Αμαλιας. 4. Μίση ώρα μετά την απομάκρυνση του υφυπουργού έγινε η επίθεση της ναζιστικής συμμορίας, που ακολουθούνταν από δύο παράλληλους δρόμους από τις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Γιώργος Κ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7, 9.00 πμ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Θ.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ


καντε κλικ στην εικονα για να δειτε την προκυρηξη σε μεγενθυση

Κάτω τα ξερά σας από τα Indymedia!


Mέσα στα πλαίσια των κατασταλτικών μεθοδεύσεων από το κράτος και τους φασίστες εντάσσεται και η δημοσιοποίηση του εξώδικου του ΟΤΕ με σκοπό να κλείσει το athens.indymedia. Την Τρίτη 7 Ιούλη, μία μέρα μετά την απαντητική επιστολή του ΕΔΕΤ στον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ επιστρέφει και με νέο εξώδικο, στο οποίο απειλεί την Πανεπιστημιακή κοινότητα ότι εντός 5 ημερών θα διακόψει τελείως το δίκτυο αν δεν "συμμορφωθεί", δηλαδή αν δεν κόψει τα 2 ελληνικά indymedia. [Τελεσίγραφο του ΟΤΕ στο ΕΜΠ για τα Indymedia]
To αξιοσημείωτο είναι πως και τα 2 εξώδικα δημοσιεύτηκαν ταυτόχρονα με την απόδοση τους στην ΕΔΕΤ σε φασιστοσάιτ ακολουθούμενα από πανηγυρισμούς. Αποδεικνύεται έτσι, για άλλη μια φορά, η αγαστή συνεργασία φασιστών, Ν.Δ. και οργανισμών που έχουν αναλάβει να "κάνουν τη δουλειά" μέσα στα πλαίσια δήθεν εταιρικών συμφωνιών, για το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος των κυβερνώντων. Πραγματικές προθέσεις τους είναι η καταστρατήγηση του ασύλου, η λογοκρισία και η ανελευθερία στη διακίνηση των ιδεών. Αφού απέτυχαν στις προηγούμενες προσπάθειές τους με τεχνικές μεθοδεύσεις προσπαθούν τώρα να γενικεύσουν την απόλυτη καταστολή. Το σχέδιό τους διαφαίνεται πια ξεκάθαρο. Μετά τις εισαγγελικές "παραγγελίες" ενάντια σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τα πογκρομ ενάντια στους μετανάστες, ακολουθεί το indymedia, αφού η αντιπληροφόρηση έπαψε προ πολλού να είναι ένα απλό πείραμα και αποδείχτηκε πολλές φορές στο παρελθόν η χρησιμότητά της.
Το Indymedia, εκτός από μέσο διακίνησης ιδεών, αποτελεί ένα αδιαμεσολάβητο μέσο ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τις κινηματικές δράσεις. Η απάντηση στην καταστολή δεν μπορεί παρά να είναι άμεση, κινηματική και πολιτική.
Την Παρασκευή 17 Ιούλη έγινε παρέμβαση στα γραφεία του ΟΤΕ στην Πατησιών.
Το indymedia είναι δικό μας και θα μείνει ζωντανό, για όσο το χρειαζόμαστε,στην πορεία για την αλλαγή αυτού του κόσμου.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Οι μάσκες έπεσαν ξανά...







Πίσω από το προσωπείο της “αστυνομίας στο πλευρό του πολίτη” και των “μεμονωμένων περιστατικών” φάνηκε για ακόμη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της αλήθειας. Οι μπάτσοι που γεμίζουν καθημερινά τους δρόμους με την παρουσία τους, δε βρίσκονται εκεί για να μας “προστατεύσουν” από τους “κακούς”. Βρίσκονται για να εμπεδώσουμε ότι δεν πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι μπροστά στους κυρίαρχους.

Το χρονικό των χτεσινών γεγονότων
Στις 7 του Ιούλη, χτες, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πορεία αναρχικών-αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυων ενάντια στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τα βίαια προγκρόμ του ελληνικού κράτους εναντίον τους. Πάνω από 3.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο παρά την καλοκαιρινή περίοδο, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στα μοντέρνα κρατικά – φασιστικά σχέδια. Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια με σκοπό να περάσει από τον Αγ. Παντελεήμονα -εκεί όπου το κράτος και η συμμορίες του (ΜΑΤ, Χρυσή Αυγή) έχουν στήσει ένα ιδιότυπο πανευρωπαϊκό πείραμα εξαθλίωσης και εξόντωσης των προσφύγων- και θα τελείωνε στην Αττική. Κοντά στον Αγ. Παντελεήμονα όμως, είχε στηθεί από πριν το σκηνικό της διάλυσης της πορείας. Συγκεκριμένα όταν οι σύντροφοι έφτασαν στο ύψος της οδού Κοδρικτώνος και Αχαρνών εμφανίστηκαν 4-5 διμοιρίες των ΜΑΤ και από πίσω τους, όπως συνηθίζεται, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συνέδραμαν πάλι στο έργο των μπάτσων πετώντας μέσα από τις γραμμές τους πέτρες, φωτοβολίδες, και μία μολότοφ με στόχο τους διαδηλωτές. Έπειτα όπως ήταν αναμενόμενο, μέρος της πορείας συγκρούστηκε με τους ένστολους και μη φασίστες και ακολούθησαν οδομαχίες που επεκτάθηκαν ως την ΑΣΟΕΕ. Ενημερώσεις από την πορεία στην Αθήνα 1 2 , φωτογραφίες 1 2, και από τη πορεία στη Θεσσαλονίκη
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1055532

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1055459

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1055021

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1054883

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΡΙΝΟΥ

Το τι ανεβαζουμε η αναδημοσιευουμε στο μπλογκ μας ειναι δικη μας δουλεια αλλα φαινεται ενοχλει τα μοιρακια με μυαλο τοσο οσο ενα μαλακιο.
Η λασπη που λετε καραγκιοζακια ειναι μια πολιτικη εκτιμηση και αν δεν σας αρεσει μην ξαναδιαβαστε το μπλογκ.Εξαλλου απο λασπη οι φασιστες ξερετε καλυτερα σαν μικροι γκαιμπελισκοι απογονοι του μεγαλυτερου προπαγανδιστη,λασπολογου και ψευτη.Του Γ.Γκαιμπελς:λεγε λεγε κατι στο τελος θα μεινει.
Λετε μικρονοα φασιστακια:Η antifa ! στην Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το μακρύ χέρι του βρώμικου παρακράτους ,εμεις σαφως και δεν μπορουμε να μιλησουμε εκ μερους της antifa-area η των antifa πυρηνων γενικα.Ωστοσο μεχρι σημερα ειναι γνωστο μαλλον το αντιθετο,οτι οι ακροδεξιοι παρακρατικοι -εστω και αν ας εσεις τους "αποκυρησσετε" ως αστουληδες- μεχρι σημερα αποτελουν τον εκτελεστικο βραχιονα του κρατους και των μηχανισμων του για τις πιο βρωμικες δουλειες.
Ειναι γνωστο αλλωστε οτι εκει που δεν φτανει το γκλομπ του μπατσου,φτανει το μαχαιρι του φασιστα.
Γενικα ομως υπαρχει και μια παραδοχη στον κοσμο που συνοψιζεται στο συνθημα: μπατσοι-μμε-ακροδεξιοι,ολα τα καθαρματα δουλευουνε μαζι.
Ποτε δεν ακουσαμε πχ να λεγεται antifa η αναρχικοι μμε και μπατσοι δουλευουνε μαζι.
Ισως δεν σας εβγαινε το συνθημα μια και δεν ειστε και τοσο εξυπνοι.
Καπου αλλου γραφετε:έχει σημασία να της απαντάμε άμεσα και αποτελεσματικά με κάθε μέσο. Εμεις μεχρι σημερα μαθαμε να απανταμε στους καθε λογης ομοιεατες σας στον δρομο και οχι εκ του ασφαλους απο το πληκτρολογιο του υπολογιστη.
Μα τι λεμε τωρα.ειστε ανυπαρκτοι με μηδενικη δραση στις γειτονιες και μηδενικα ανοιγματα στην κοινωνια.
Και αλλου:Καλούμε όλους όσους πιστεύουν στον Επαναστατικό Εθνικισμό και Σοσιαλισμό να αντιμετωπίσουν την antifa ! με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ επιχειρήματα και ΚΙΝΗΣΕΙΣ μέσα στις σχολές , στα σχολεία , στους χώρους εργασίας , στα στέκια της νεολαίας.
Ειλικρινα,μετα απο αυτο σκετομαστε σοβαρα να αναστειλουμε την δραση μας,φοβισμενοι απο τα ανυπαρκτα φαντασματα του παρελθοντος,το ποιο ειδεχθες και μιασνθρωπο κομματι στην ανθρωπινη ιστορια.
Πραγματι ειμαστε αδαιες δεν γνωριζουμε τι σημαινει εθνικοσοσιαλισμος, αλλα ξερουμε οτι αφησε πισω εκατομμυρια νεκρων,τραυματισμενων,χωρις οικογενεια και χωρις σπιτια,χωρις περιουσια και ελπιδα.
Οι περισσοτεροι απ αυτους ηταν γυναικοπαιδα ,αμαχοι και διαφοροι "εχθροι" της λευκης καθαροτητας που ειτε εγιναν παραναλωμα του πυρος στους φουρνους και του αλλους "ναους" του εθνικοσοσιαλισμου,ειτε εξοντωθηκαν -οι πιο τυχεροι με αερια- οι υπολοιποι εγιναν...πειραματοζωα απο το ανθρωπομορφο τερας πιστο στο 3=ο ραιχ κα τις αρχες του εθνικοσοσιαλισμου δρ.Μεγκελε.
Ασπονδυλα μαλακια μαθετε να ειστε σοβαροι επειδη εχουμε διαβασει-και αρα ξερουμε οτι εσεις λασπολογειτεκαι αλλοιωνετε την ιστορια-τα παντα ολα για τον che, ποτε δεν υπηρξε φιλος του περον.
Και φυσικα δεν ηταν πατριωτης αλλα δηλωμενος διεθνιστης,κατι που μπορειτε να δειτε και στα απαντα του,
αν η νοητικη σας καθυστεηση σας επιτρεπει να διαβασετε...
Εβολα ειναι το ειδωλο σας,Εμπολα ειναι αυτο που υπαρχει στο μυαλο σας.
Μας αφηνει παγερα αδιαφορους τι πιστευετε για τον Μοραλες και τον Τσαβες.Εμεις θεωρουμε οτι ειναι το ιδιο τσιρκο με τους υπολοιπους εξουσιαστες του κοσμου,ισως οι τελευταιοι του σοσιαλ-κρατικου καπιταλισμου.
Οσο για τον καλεντζη σας δεν ειναι παρα ενας κοινος δολοφονος που οργανωσε ενα τυφλο χτυπημα το οποιο θα μπορουσε να στερησει την ζωη σε δεκαδες αθωους.
Για'αυτο και η δικαιοσυνη τους,τον τιμωρησε αλλα οπως και τους "κουρκουλακους" τους εβγαλε νωριτερα απο τα σιδερα της φυλακης. Και μονο οταν πειστηκαν οτι ο ¨"ενδοξος μαχητης" εγινε αρνακι.
Ειστε αλληλεγγυοι στην Κωνσταντινα Κουνεβα??? αυτο αποτελει την μεγιστη υβρι για μια αγωνιστρια-μητερα-μεταναστρια,που χτυπηθηκε απο παρακρατικους του συναφιου σας.Η Κωνσταντινα εχει συντροφους που της σταθηκαν και τις στεκονται και δεν χρειαζεται νεοναζιστικα αποβλητα σαν εσας για υπεασπιστες.
Για τα ναρκωτικα,ειμαστε εναντιον,αν ειχατε δει το στικερ που βγαλαμε,αν μπαινατε στον κοπο να ριξετε μια ματια στο μπλογκ,αλλα ξεχασαμε ειναι πολυπλοκο για σας.Παλευουμε εναντια σε καθε εξαρτηση ,ναρκωση και καταστολη.Ωστοσο υπαρχουν συνανθρωποι μας οι οποιοι ειναι εξαρτημενοι,πιστευουμε οτι θα πρεπει να παψουν να διωκονται απηνως καθως ειναι θυματα μιας
αρρωστειας που ειναι αποτοκη μιας γενικοτερης παθογενειας που χαρακτηριζει το συστημα.
Και αλλου γραφετε:Πολλές οι περιπτώσεις όπου "τα δικά σας παιδιά" συνεργάστηκαν άψογα με τους μπάτσους ενάντια σε Εθνικοσοσιαλιστές.Αληθεια πως διελεθε της προσοχης των μμε και της κ(ε)οινης γνωμης και μονο εσεις το πιασατε.Αλλα ειναι αλλος ενας εφιαλτης της μανιοκαταθλιπτικης ψυχωσης σας.
Και το ψυχωσικο παραληρημα συνεχιζεται:Πρόσφατα άτομο δικό σας ζήτησε σε τηλεοπτικό κανάλι αύξηση της αστυνόμευσης και της καταστολής.
Κατά τα άλλα δηλώνει σκληρός αντιφασίστας ... όλα αυτά με στοιχεία και όχι λόγια του αέρα και αν χρειαστεί θα επανέλθω μέσω του Μαύρου Κρίνου στο συγκεκριμένο θέμα.

Να επανελθετε να επανελθετε ιδεολογοι του αχταρμα,του συμφυρματος και του οτι ναναι,να επανελθετε οταν παρετε γραμμη απο την γαδα,αλλα να ερθετε διαβασμενοι αυτη την φορα.
Και αλλου:Εμείς ονειρευόμαστε την στιγμή που θα κλείσει το Indymedia όχι φυσικά από τους μπάτσους - άλλωστε αυτοί δήλωσαν ότι το στηρίζουν το Indymedia - αλλά απο όλους ΕΜΑΣ και όλους αυτούς που έχουν καταλάβει τον ρόλο του.
Εσεις και οι καθε λογης συνοδοιποροι σας η ιδεολογικα ομοιοι σας απο το λαος και την χρυση αυγη μεχρι την ελευθερη ωρα,τον στοχο,την πατριωτικη συμμαχια και τον ελευθερο κοσμο,ονειρευεστε να μπει λουκετο στο INDYMEDIA.Eιναι προφανες οτιο δεν σας αρεσουν οι αληθειες που λεει και προτιματε να διαχειριζεστε εσεις κατα το δοκουν την ενημερωση οπως πιο πανω οτι σκληρος αντιφασιστας,δηλωσε οτι θελει αυξηση της αστυνομευσης....ποσο φουμαρα πουλατε και ποσο ηλιθιοι ειστε και σεις που τα λετε και ακομα πιο ηλιθιοιι αυτοι-αν υπαρχουν βεβαια-που τα πιστευουν.Η λασπη, τα εμμετικα γκαιμπελιστικα ψεμματα σας,χωρις στοιχεια,ανωνυμα απο καποιον πτολεμαιο,δειχνει οχι μονο την συγχυση και την τρικυμια εν κρανιω αλλα και την αδηριτη επιθυμια σας να παρουσιασετε με καθε τροπο μια φασιζουσα αποψη.
Δεν προκειται να ασχοληθουμε στο μελλον μαζι σας γιατι ουτως οι αλλος εισαστε μια ολιγαριθμη κλικα "καμμενων",που σας δινουμε αξια.
Εξ'αλλου εμεις εχουμε μαθει να μιλαμε στους δρομους με την δραση μας,εσεις εχετε μαθει να μιλατε η με την λασπη η με τα μαχαιρια.
ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΝΑΖΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ.

εκ μερους του μπλογκ omnia sunt communia

Δωρα Τομελη- Νικολας Ασηθιανακις


Δειτε το ανεκδιηγητο,παραληρηματικο δημοσιευμα των φασιστων με το κρινο:

http://mavroskrinos.blogspot.com/2009/07/clowns-omnia-sunt-communia.html
&
http://mavroskrinos.blogspot.com/2009/06/clown-antifa-area-omnia-sunt-communia.html

Για τον γκαιμπελς:
http://el.wikipedia.org/wiki/Γιόζεφ_Γκαίμπελς

Για τον καλεντζη:
http://www.iospress.gr/ios1996/ios19960623b.htm &

http://www.iospress.gr/ios1999/ios19990117b.htm

προταση πολατιδη (λα.ο.ος) στην βουλη για indymedia:
http://antifa-area.blogspot.com/2009/04/indymedia_15.html &

http://antifa-area.blogspot.com/2009/04/blog-post_6413.html

το κειμενο της(διαλυμενης εδω και μηνες)antifa-area που προκαλεσε την μηνι των ναζι:
http://antifa-area.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.html &

http://antifa-area.blogspot.com/2009/03/omnia-sunt-communia-httpomniasuntcommun.html

Eθνικισμός και θρησκεία στη νεωτερικότητα:
http://antifa-area.blogspot.com/2009/03/e.html(αν και γνωριζουμε apriori οτι τα ανεγκεφαλα και ασπονδυλα του κρινου, δεν διναται να το καταλαβουν...)

τελος
για τον εθνικσοσιαλισμο:
http://www.politikokafeneio.com/ethnikos/fasismos71.htm &

http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=6744

ΚΑΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ


Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ INDYMEDIA ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Εδώ και κάμποσο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας γενικευμένης επίθεσης απο την πλευρά της κυριαρχίας. Μιας επίθεσης που στόχο έχει τους μετανάστες χωρίς χαρτιά μέσω της φυσικής τους εξόντωσης με τις μαζικές απελάσεις και το στίβαγμά τους στις νέες ανθρωποφυλακές που χτίζονται αυτην την ώρα, αλλά και στους έχοντες τα μαγικά κωλόχαρτα ορισμένου χρόνου μεσω των δηλώσεων νομιμοφροσύνης χρησιμοποιώντας τους ως ένα απο τα ελάχιστα γι' αυτό και σημαντικό προπύργιο ιδεολογικής νομιμοποίησης του απάνθρωπου μηχανισμού της δημοκρατίας. Ταύτόχρονα πάει να ανοίξει για πολλοστή φορά μέτωπο με ένα κομμάτι της κοινωνίας που αποτελεί το ανταγωνιστικό κινήμα και το μοναδικό ανάχωμα στα σχέδιά τους. Με πολλαπλές και σπασμωδικές κινήσεις συμβουλεύονται τους ομοιδεάτες τους των ξένων κρατικών συμμοριών και αντιγράφουν τις δικές τους μεθοδέυσεις που είναι όμως προσαρμοσμένες σε διαφορετικά κοινωνικά δεδομένα. Η αφήγηση απο εδώ και πέρα είναι αφόρητα στερεότυπη και απλά δείχνει ότι όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα δεν έχουν καταλάβει ακόμα αυτο που παν να αντιμετωπίσουν κι έτσι ιδρύουν εδώ και εκεί νέου τύπου επιχειρισιακές μονάδες, επιταχύνουν το ρυθμό εκτροφής χοιρινών επαναγκαθιστούν τις δεκάδες καμένες κάμερες και προσθέτουν άλλες τόσες, μαγειρεύουν νέους νόμους για το μεγαλύτερο έλεγχο και τη δυναμικότερη δειύσδηση στο προσωπικό πεδίο του καθενός απο εμάς και όλα αυτά στην απλοική , προβοκατόρικη γλώσσα τους "για τους γνωστους αγνώστους κοκουλοφόρους -τους κακούς του αντιεξουσιαστικού χώρου". Με την ιστορία να γίνεται αφόρητα επαναλαμβανόμενη τα μμε γίναν αρωγοί σ'όλο αυτο το έκτρωμα του μονοπωλίου της βίας με "διαροές" για επερχόμενα σαρωτικά χτυπήματα της ελλας σε κατελημένους πολιτικούς χώρους όσο και στον αναρχικό χώρο γενικότερα αλλα που με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποσιωπίσουν τα γεγονότα με τις χιλιάδες αλληλέγγυους που κατέβηκαν στο δρόμο σε Αθήνα και θεσσαλονίκη όσο και τις μετέπειτα δράσεις.Πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε εξώδικο του οτε που ζητά το τερματισμό του athens indymedia. Έλειψη αποιουδήποτε ιδεολογικού πλαισίου και στηριγματος για μια ανοιχτή αντιπαράθεση του κρατικού μηχανισμου με ένα τόσο κοινωνικά εδραιομένο μέσω εντιπληροφόρησης μιας και αυτη η επίθεση αντιβαίνει πρακτικά τις αξιακές εξαγγελίες περι διακίνηση ελέυθερων ιδεών που η δημοκρατία σαν καραμέλα πρόφάσιζε όλο αυτον τον καιρό για τους σκοπούς της , η τελευταία βάζει τώρα μια εταιρία να ξελασπώσει - αποιδεολογικοποιήσει - νομιμοποιήσει την καταστολή του ανταγωνιστικού μέσου. Έτσι μαθαίνουμε ότι μια εταιρία γνωστή για το ξέπλημα χρήματος και τα "πλυντήρια" που έχει στήσει στην κύπρο θεωρεί ότι ένα μέσο διακίνησης ελέυθερων ιδεών και μόνο παρανομεί σύμφωνα με τη δεοντολογία της, τη στιγμή που μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και απο τις ίδιες υποδομές της εταιρίας λειτουργούν δεκάδες εμπορικές και κομματικών συμφερόντων ιστοσελίδες. Η κίνηση αυτή έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα όλων των προηγουμένων και ολοκληρώνει το καρέ που θέλει το κράτος να διεκπεραιώνει μια ολομέτωπη επίθεση σύμφωνα με τη στενή αντιληπτική του ικανότητα. Καθώς όπως ειπώθηκε πιο πάνω οι κινήσεις της κυριαρχίας φαίνονται σπασμωδικές και διακρίνονται απο έλλειψη κατανόησης έτσι και σε αυτη την περίπτωση υιοθετεί απεγνωσμένα -για τι απο ότι φαίνεται πουλαέι τελευταία, την ακρδοδεξιά σουρεαλιστική ρητορική που λέει ότι το indymedia είναι η μήτρα όλων των κακών στην ελλάδα.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA
Κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής θα μας βρίσκει μπροστά της.

Radio Revolt

Η αντιπληροφόρηση δε σας φοβάται.Το κίνημα σας φοβίζει!

Στις 3 Ιουλίου o Ο.Τ.Ε., συμπαρατασσόμενος με τα φασιστοειδή αποβράσματα του ΛΑΟΣ και τις εδώ και πολλούς μήνες επίμονες επερωτήσεις τους στη Βουλή σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των athens και patras indymedia , απέστειλε εξώδικο προς το «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε.» (ΕΔΕΤ). Στο εξώδικο, ο «εθνικός» μας πάροχος τηλεπικοινωνιών, καταγγέλει τη σύμβαση την οποία έχει υπογράψει με την εν λόγω εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τις οπτικές ίνες του, για λογαριασμό του Ε.Μ.Π.. Όπως αναφέρεται, «...αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης... είναι η παροχή από τον ΟΤΕ προς την ΕΔΕΤ υπηρεσιών υλοποίησης δικτύου οπτικών ινών, η παραχώρηση από τον ΟΤΕ στην ΕΔΕΤ του δικαιώματος χρήσης του δικτύου οπτικών ινών για 15 έτη, καθώς και η παροχή υπηρεσιών συντήρησης του δικτύου οπτικών ινών για 15 έτη, σύμφωνα και με τους ειδικότερους όρους της σύμβασης αυτής». Με το σκεπτικό λοιπόν πως η εταιρεία δεν πληρεί τα συμφωνηθέντα της σύμβασης αφού το δίκτυο της χρησιμοποιείται από τρίτους για μη «ερευνητικούς» και «εκπαιδευτικούς» σκοπούς και συρμένη από την ακροδεξία, η κυβέρνηση ορίζει, στα γερμανικά αφεντικά του ΟΤΕ, την απειλή για λήψη όλων των νόμιμων μέτρων που «δικαιούνται» εντός 5 ημερών από την αποστολή του εξώδικου, εάν η ΕΔΕΤ δεν προβεί στις απαραίτητες(;) ενέργειες.Η επίθεση εναντίον athens και patras indymedia δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από την μεθοδευμένη (αμέσως μετά τα γεγονότα του πρόσφατου Δεκέμβρη) καθεστωτική καταστολή απέναντι σε ένα ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα που κατάφερε να προκαλέσει ρήγματα στην κοινωνική συναίνεση και τη δημόσια σφαίρα δρώντας «από τα κάτω» και επέβαλε με κινηματικούς όρους την παρουσία του στην κοινωνική σκηνή. Πρώτα ήρθε η αστυνομοκρατία στο δρόμο, ακολούθησαν οι «γνωμοδοτήσεις» και οι προτροπές των κρατούντων για το σπάσιμο των κατειλημμένων χώρων, σε αυτά προστέθηκαν οι επιθέσεις (νομοθετικές αλλά και φυσικές) στο εργαζόμενο κομμάτι αυτού του κινήματος. Tο κερασάκι στην τούρτα της καταστολής, αποτελεί το μαζικό πογκρόμ εναντίον των μεταναστών που από τον Ιούνιο λαμβάνει χώρα στο μητροπολιτικό κέντρο. Δεν είναι λοιπόν μία μεμονωμένη επίθεση σε ένα σαιτ αντιπληροφόρησης. Σε αυτό συνέβαλε και ο πρώην αρχι-εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σανιδάς, μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση-«δώρο» στα αφεντικά του, που αφορά την άρση του απορρήτου σε μπλογκς και σαιτ και την διαφαινόμενη περιστολή της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών στο διαδύκτιο. Χτυπώντας το indymedia, οι εξουσιαστές χτυπούν ένα ολόκληρο δίκτυο ακηδεμόνευτης επικοινωνίας και μία συνολική προσπάθεια για κινηματική αντιπληροφόρηση. Στο πολεμικό αυτό μέτωπο η αντιπληροφόρηση είναι το μόνο μας επικοινωνιακό όπλο, ο μόνος δίαυλος με τα κοινωνικά υποκείμενα που προσπαθούν να ορίσουν την πραγματικότητα με όρους διαλεκτικούς και όχι επιβολής. Σε όλες τις κοινωνίες οι άνθρωποι εμπλέκονται στην παραγωγή και ανταλλαγή πληροφοριών και συμβόλων. Από τη μη λεκτική έως τη διαμεσολαβημένη επικοινωνία, η κοινωνικότητα των ανθρώπων εξυφαίνεται από την παραγωγή, διάδοση και την διαχείριση των πληροφοριών, πιο απλά, από την μεταξύ τους επικοινωνία. Η τελευταία, επίσης, θα μπορούσε να θεωρηθεί αίτιο και παράλληλα αιτιατό της κοινότητας και της έμφυτης τάσης των ανθρώπων να συσπειρώνονται σε κοινοτικά πλαίσια. Εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης ανάγκης για κοινωνικοποίηση και επικοινωνία, προέκυψε η εμφάνιση και εξέλιξη των ΜΜΕ. Και αυτά ήταν που συντέλεσαν και συνεχίζουν να συντελούν στη διαμόρφωση της «δημόσιας σφαίρας». Το διαδίκτυο είναι το πιο πρόσφατο μέσο μαζικής επικοινωνίας. Η πιο πρόσφατη μεταβλητή διαμόρφωσης της δημόσιας σφαίρας. Στις διαδυκτιακές κοινότητες συντελείται μία ριζική επαναδιαπραγμάτευση της δημόσιας σφαίρας. Οι άνθρωποι απευθύνονται όλο και πιο μαζικά σε τέτοιου είδους κοινότητες κι αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί χωριστά από τις παραγωγικές ταχύτητες της σύγχρονης κοινωνίας, οι οποίες περιορίζουν το χώρο και το χρόνο των ανθρώπων για συναναστροφή. Διεξάγεται, εν τέλει, μία ευρείας κλίμακας διεθνοποίηση της επικοινωνίας αφού χώρος και χρόνος αναιρούνται.Οδηγούμαστε λοιπόν, σε μια στρεβλή αναμόρφωση της δημόσιας σφαίρας και στη δημιουργία ενός πεδίου δημοσίου διαλόγου (διαδίκτυο), οπού η επικοινωνιακή και διαλεκτική «φίμωση» των κοινωνικά αποκλεισμένων κομματιών της παγκόσμιας κοινότητας συνεπάγεται και την δημιουργία μιας νέας τάξης τεχνολογικά προνομιούχων - διαχειριστών της επικοινωνίας. Μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια των κρατούντων «η πιο σταθερή μας σχέση», ο ΟΤΕ. Η ίδια εταιρεία, που εξαγοράστηκε από τους Γερμανούς της Deutsche Telekom (που πέρυσι προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο στη Γερμανία για τις πολυάριθμες τηλεφωνικές της παρακολουθήσεις και τη συνακόλουθη παραβίαση του απόρρητου της επικοινωνίας) και που βρίσκεται αναμεμειγμένη μέσα στο βούρκο των πρόσφατων σκανδάλων και διαφθοράς , βλέπε Siemens, μίζες και σύστημα «επιτήρησης» C4I (όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτούς που ελέγχουν το τηλεπικοινωνιακό πεδίο της χώρας). Ας κλείσουν λοιπόν τον ΟΤΕ για να καθαρίσει ο τόπος από τη δυσωδία της σαπίλας τους και όχι τα indymedia.Η κίνηση για τη φίμωση των athens και patras indymedia δε μας φοβίζει. Ούτως ή άλλως, εναλλακτικές για τη συνέχιση της λειτουργίας τους υπάρχουν. Παρόλαυτά, μπορούμε να την εντάξουμε σʼ ένα ευρύτερο επικοινωνιακό και ουσιαστικό πόλεμο που έχει κηρυχθεί στην κοινωνία από το κράτος και την πολιτική και οικονομική εξουσία. Αντίθετα, με την πρόσφατη αυτή κίνηση, η αστική Δημοκρατία και τα δεκανίκια της (επιχειρηματικά και πολιτικά) δείχνουν πόσο πολύ φοβούνται ένα κίνημα που έχει, από καιρό, απορρίψει την ανακωχή στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο. Ένα κίνημα πολύμορφο και ευρύ, που με όρους ισοτιμίας, αντιεραρχικούς και συλλογικούς προσπαθεί να αναμορφώσει από τα κάτω την κοινωνική πραγματικότητα, που η δυναμική του δεν παρεμποδίζεται από «φράγματα» σε οπτικές ίνες, αλλά τα γκρεμίζει και γίνεται αισθητή στο δρόμο και στην καθημερινή αδιαμεσολάβητη δράση. Όσα αστικά δικαιωμάτα και αν θεσμίσετε για να μπορείτε έπειτα να καταπατήσετε, όπως εν προκειμένω το ταλαίπωρο «δικαίωμα στην πληροφόρηση», το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα θα συνεχίσει να αυτοθεσμίζεται και να αυτοαμύνεται όπως αυτό, ακηδεμόνευτα, επιλέγει.

Συμμετέχοντες στην αντιπληροφόρηση,
αλληλέγγυοι/ες

Συλλογικότητες athens.indymedia.org και patras.indymedia.org


Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: telikogejg1b.pdf (application/pdf)σε pdf για τύπωμα

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Αφού δεν επιλέγουμε το που θα γενηθούμε, ας προσπαθήσουμε να επιλέξουμε το πως θα ζήσουμε.

Ντόπιοι εναντίον μεταναστών.Σε διάφορες περιπτώσεις και σε διάφορες εκδοχές.Λες και δικαίωμα σε ένα μέρος και σε όσα αυτό προσφέρει έχει μόνο όποιος γεννήθηκε σε αυτό.Λες και υπόγραψε κάποιο συμβόλαιο με τον Θεό για την γη.Αν όντως η Ελλάδα ή ο πλανήτης δεν μας χωράει όλους και δεν μπορεί να μας προσφέρει νερό και φαγητό για την επιβίωσή μας, εντάξει.Ας γυρίσουμε σε καταστάσεις ζούγκλας, όπου θα είναι ο καθένας για την πάρτη του σκοτώνοντας για επιβίωση.Όχι όμως συγκροτόντας μια κοινότητα με τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά ο καθένας για την πάρτη του.Όμως η κατάσταση δεν είναι έτσι, ευτυχώς...Άλλωστε από την μία έχουμε υπερπληθυσμό και από την άλλη υπογεννητικότητα.
Βλέπουμε λοιπόν και στην Ελλάδα να επιφυλλάσεται μια πολύ επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε διάφορους ανθρώπους που δεν είναι ντόπιοι.Και διάφοροι ντόπιοι να έχουν την αξίωση να έχουν και περισσότερα δικαιώματα στην ζωή από ότι οι μετανάστες αλλά και ακόμα χειρότερα μεγαλύτερο δικαίωμα στο επίπεδο διαβίωσης από ότι ένας μετανάστης στην ζωή.
Αρκετοί άνθρωποι που φτάνουν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν σχεδόν ούτε ευρώ στην τσέπη με την άφιξή τους, χωρίς να έχουν ευκολία στην μετακίνηση (λόγω του καθεστώτος που τους επιβάλει ως παράνομους αν δεν έχουν κάποια ʽʽμαγικάʼʼ χαρτάκια), χωρίς να έχουν κατοικία είτε καθόλου είτε χωρίς κάποιες στοιχειώδης ʽʽανέσειςʼʼ, αρκετοί άνθρωποι που τους λείπει κάτι ή μερικά από τα παραπάνω έιτε και και όλα μαζί.Άνθρωποι που ορίζονται εξ αρχής ως κατώτεροι από κάποιους επειδή είναι μετανάστες...
Ας διωχθούν λοιπόν από την Αθήνα και όσοι μετανάστευσαν σε αυτήν μετά το 60 από την υπόλοιπη Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η αστυφιλία (αν πρέπει να αντιμετωπιστεί).Και σε όσα νησιά υπάρχει πρόβλημα με το νερό ας κόβεται η παροχή νερού σε όσους μετανάστευσαν σε αυτά από την υπόλοιπη Ελλάδα τα τελευταία χρόνια...
Και όμως οι πόροι φτάνουν και περισσεύουν.Και για στέγαση και για τροφή και για όλα.Μένει μόνο να καταλάβουμε τα άδεια σπίτια και να ξαναμοιράσουμε τις περιουσίες όσων έχουν και κατέχουν.Όσων, έχουν πλήθος διαμερισμάτων και σπιτιών να νοικιάσουν και να μείνουν, έναντι όσων ντόπιων και μεταναστών δεν έχουν ούτε κεραμμύδι και κοιμούνται άστεγοι, ή έχουν λίγα τετραγωνικά για να μείνουν μαζί με πολλούς άλλους, στριμωγμένοι και χωρίς τα ʽʼστοιχειώδηʼʼ.
Επίσης να σημειωθεί πως οι κομματικοί και όχι μόνο διαχειριστές των συνόρων και των μηχανισμών καταστολής δεν περίμεναν κανένα ακροδεξιό κόμμα να πιέσει για να προβούν σε απελάσεις, διασπορά ναρκών που διαμελίζουν ανθρώπους και κλειστά σύνορα με πνιγμένους ανθρώπους στο Αιγαίο που προσπαθούν να τα περάσουν.Ούτε περίμεναν για να δημιουργήσουν καμπινέδες ψυχών που ακούν στο όνομα ʽʽκέντρο φιλοξενίαςʼʼ, η το κολαστήριο-κρατητήριο της Πέτρου Ράλλη μέσα στο οποίο δίνονται μάλιστα και τα ʽʽμαγικάʼʼ χαρτάκια, και έξω από το οποίο έχουν σκοτωθεί άνθρωποι περιμένοντας να τα πάρουν...Ούτε βέβαια και διάφοροι εργοδότες περίμεναν κάτι τέτοιο για να καταπατήσουν ακόμα και ʽʽκατοχυρομένα δικαιώματαʼʼ...Ούτε και διάφοροι άλλοι ντόπιοι περίμεναν για να βγουν παγανιές μεταφορικά και κυριολεκτικά...
Απέναντι στους εξουσιαστές, η επίθεση σε κάθε είδους ρατσισμό,η διάλυση των συνόρων και η οριστική και αμετάκλητη καταστροφή κάθε εθνικού στρατού που σπέρνει θάνατο, φυγή και στέρηση...
Η αναρχία...

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 3/7/2009


anarhikidrasi.blogspot.com.


anarhiki_drasi@hotmail.com

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ(προβολη στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής


ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ-ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ (Κάλεσμα στην πορεία Θεσσαλονίκη Τρίτη 7/7 Καμάρα, 18:30)


Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Μετανάστες και πρόσφυγες, οι άνθρωποι χωρίς τίποτα. Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε τα πάντα! (Προκήρυξη πάρκου Ναυαρίνου για τους μετανάστες)

Μετανάστες και πρόσφυγες. Για την ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική εξουσία αποτελούν το “μεταναστευτικό πρόβλημα”, είναι οι “απόβλητοι” της νέας εποχής, οι άνθρωποι που περισσεύουν. Ανθρωπιστές και δημοκράτες βομβαρδίζουν τις χώρες τους, τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες αρπάζουν τη γη και το νερό τους, λεηλατούν τις πρώτες ύλες και τις ζωές τους. Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να φτάσουν στον “αναπτυγμένο κόσμο”. Ορισμένοι πεθαίνουν προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης ή σακατεύονται από τα βασανιστήρια αστυνομίας και λιμενικών.
Περίπου 12.000 είναι οι νεκροί την τελευταία δεκαετία στο ευρωπαϊκό φρούριο και 400.000 είναι τα θύματα βασανιστηρίων. Μόνο το 2008 1.502 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, ενώ κανείς δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ναυαγίων-“φαντασμάτων”… Και δεν είναι μόνο η θάλασσα που τους σκοτώνει. Είναι η κάψα της Σαχάρας, είναι οι σφαίρες των αστυνομικών στην Αίγυπτο, είναι οι νάρκες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα φορτηγά στα οποία κρύβονται στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Γαλλία, τα “σύμφωνα” και οι “ντιρεκτίβες” του θανάτου και της υποταγής.
Μετανάστες και πρόσφυγες. Αφρικανοί, Ασιάτες και Λατινοαμερικανοί, που ήταν ευλογημένο εμπόρευμα, σκλάβοι και υποτελείς τους προηγούμενες αιώνες, σήμερα βαφτίζονται “λαθρομετανάστες”, αποτελούν τον νέο “εσωτερικό εχθρό” και γίνονται ανεκτοί μόνο ως ελεγχόμενα φτηνά εργατικά χέρια στον ευρωπαϊκό εφιάλτη.
Και στη “φιλόξενη” Ελλάδα;
257 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στον ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο μόνο μέσα στο 2007, 181 το 2008 και πάνω από 1.000 την τελευταία δεκαετία. Το ίδιο διάστημα, 50 από αυτούς δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς, λιμενικούς ή “αγανακτισμένους νοικοκυραίους”, χωρίς να υπολογίζονται οι εργατικές δολοφονίες λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας (13 μετανάστες είναι οι νεκροί μόνο στα ολυμπιακά έργα).
Μετανάστες και πρόσφυγες. Δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, στα χωράφια, στις οικοδομές, στους δρόμους, στα σπίτια. Χωρίς χαρτιά, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ελευθερία. Όταν αντιδρούν, όπως έκαναν η καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι εργάτες γης στη Μανωλάδα, οι χιλιάδες που ξεχύθηκαν στους δρόμους το Δεκέμβρη ή διαδήλωσαν πρόσφατα στην Αθήνα ενάντια στην προσβολή που υπέστησαν από τον αστυνομικό που έσκισε το Κοράνι, απειλούνται, ξυλοκοπούνται, φυλακίζονται, εκδιώκονται από τις πλατείες, τις παιδικές χαρές και τα κτίρια όπου βρίσκουν καταφύγιο, απελαύνονται. (Μόνο το 2008 οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν 88.000 αποφάσεις απέλασης).
Μετανάστες και πρόσφυγες. Βιώνουν την αστυνομική βία, τις “επιχειρήσεις-σκούπα”, τη βαρβαρότητα της Πέτρου Ράλλη, τα αστυνομικά τμήματα-κολαστήρια, τις επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες στα σπίτια τους, τον καθημερινό εξευτελισμό, το ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους, το μαχαίρι του φασίστα και του παρακρατικού, τα βασανιστήρια, την άγρια εκμετάλλευση, τις συνθήκες δουλείας. Πριν από μερικά χρόνια τους δολοφονούσαν για ένα καρπούζι, σήμερα τους σέρνουν στους δρόμους δεμένους με σκοινιά με την υποψία μιας ασήμαντης κλοπής.
Και ο πόλεμος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ενάντια στην ανθρωπότητα, ο πόλεμος του θανάτου ενάντια στη ζωή εντείνεται… Κυβέρνηση, κανάλια και φασιστο-“επιτροπές κατοίκων” θέλουν να “εκκαθαρίσουν” τις πόλεις από τους “ανθρώπους-σκουπίδια”, να τους κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-χωματερές, να εκμεταλλευτούν μόνον όσους τους είναι απαραίτητοι ως υπηρετικό προσωπικό, να πνίξουν την οργή τους, να εξαλείψουν τις πορείες, τις απεργίες πείνας και τις διαμαρτυρίες κατά της καταστολής και του ρατσισμού. Για το λόγο αυτό υιοθετούν τη γλώσσα της φασιστικής ακροδεξιάς (“το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι οι λαθρομετανάστες και οι κουκουλοφόροι”) και στήνουν μηχανισμούς εξόντωσης όχι μόνο για τους μετανάστες, αλλά για όλους τους “παρείσακτους”: τους καταληψίες, τους φτωχούς, τους ανυπότακτους, τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, ΕΜΑΣ.
Θα μας βρίσκουν ξανά και ξανά μπροστά τους
Με το πιο ισχυρό μας όπλο: την αλληλεγγύη

*ΠΡΟΒΟΛΗ, Δευτέρα 6 Ιουλίου, 9μμ, αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου

*ΠΟΡΕΙΑ, Τρίτη 7 Ιουλίου, 7μμ, Ομόνοια

ανοιχτή συνέλευση αυτοδιαχειριζόμενου πάρκου Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το 85ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


ΠΟΡΕΙΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ - 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-


ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ(εκδηλωση στο λοφο του Στρεφη)


Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Το σύγχρονο απαρτχάϊντ που ορθώνεται και η αλληλεγγύη που πρέπει να το ξεριζώσει

ο πόλεμος τους διώχνει…

Πρόσφυγες και μετανάστες, άνθρωποι κατατρεγμένοι και ξεριζωμένοι από τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τις χώρες καταγωγής τους. Δεν το επέλεξαν να αφήσουν πίσω ανθρώπους δικούς τους, δεν το επέλεξαν να αφήσουν πίσω τον ίδιο τους τον τόπο, αλλά εξαναγκάστηκαν να οδηγηθούν στους δρόμους της φυγής. Με απλά λόγια, τους έδιωξαν από τα μέρη τους. Ποιοι; Μα φυσικά τα ευρωπαϊκά και δυτικά κράτη, οι στρατιωτικοί και οικονομικοί πόλεμοι που αυτά διεξάγουν στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και των μεταναστών, πόλεμοι που αφήνουν πίσω τους εκατόμβες νεκρών και σακατεμένων ανθρώπων, συντρίμμια και διαλυμένες οικονομίες. Πόλεμοι οι οποίοι ξεκίνησαν από το 2001 και το 2003 σε Αφγανιστάν και Ιράκ και που στις ημέρες μας συνεχίζονται και διευρύνονται με πολεμικές επιχειρήσεις που καμουφλάρονται έντεχνα με τον τίτλο της «ειρηνευτικής αποστολής». Το ελληνικό κράτος –σε συνεργασία με τα υπόλοιπα δυτικά κράτη- αξιώνει τη συμμετοχή του στις «αντιτρομοκρατικές» πολεμικές εκστρατείες και στα «ειρηνευτικά» πολεμικά μέτωπα με ενεργά στρατεύματα κατοχής στα πεδία των μαχών (ας σημειώσουμε πως μόλις πριν λίγους μήνες διπλασιάστηκε η παρουσία του ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν).
Κι όμως ο πόλεμος που διεξάγουν τα δυτικά κράτη, δεν τους διώχνει απλά από τον τόπο τους. Ο ίδιος αυτός ο πόλεμος των δυτικών κρατών τους ακολουθεί παντού…

…κι ο πόλεμος τους ακολουθεί παντού

Στο δρόμο της φυγής, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες συναντούν τον αστυνομικό και πολεμικό στρατό των δυτικών κρατών, τα ληστρικά κυκλώματα των δουλεμπόρων, τα αφεντικά που τους πίνουν το αίμα, τα κράτη που τους απαξιώνουν τη ζωή.
Τα ναρκοθετημένα χερσαία σύνορα με τα διαμελισμένα σε αυτά σώματα των μεταναστών, τα περίπολα των συνοριοφυλάκων κι οι «αδέσποτες» σφαίρες τους που βρίσκουν πάντα στόχο, οι θανάσιμες θαλάσσιες περίπολοι της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής (frontex) που εμβολίζουν τις λέμβους των μεταναστών, τα κυνηγητά που καταλήγουν σε εν ψυχρώ δολοφονίες από τους «επίλεκτους» λιμενικούς φρουρούς στα λιμάνια όπου οι μετανάστες αναζητούν μια θέση στο πλοίο της γραμμής για το «ευρωπαϊκό όνειρο», οι «επιχειρήσεις σκούπα» με την παραδοσιακή αστυνομική βία που τις συνοδεύει στις μητροπόλεις, τα βασανιστήρια και η κακομεταχείριση στα κελιά των αστυνομικών τμημάτων και στις φυλακές των στρατοπέδων κράτησης, η μαύρη εργασία και το ξεζούμισμα των μεταναστών από τα ντόπια αφεντικά σε κάθε λογής εργασιακό κάτεργο, τα κλειδωμένα δωμάτια μέσα στα οποία εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση γυναίκες μετανάστριες από μεικτά κυκλώματα, οι ουρές της ταλαιπωρίας για τις πράσινες και ροζ κάρτες προσωρινής παραμονής στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη που εξελίσσονται σε αστυνομικές επιχειρήσεις απώθησης χιλιάδων μεταναστών (με τρεις νεκρούς μετανάστες το τελευταίο εξάμηνο), η καθημερινή εξαθλίωση, γκετοποίηση, υποτίμηση και κοινωνικός αποκλεισμός των προσφύγων και των μεταναστών από τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του κράτους και των διακρατικών συμφωνιών…

το σύγχρονο απαρτχάιντ που ορθώνεται…

Μέσα σε αυτό το πολεμικό για τους μετανάστες και πρόσφυγες περιβάλλον, επιχειρείται να στηθεί στην ελληνική επικράτεια και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου διαμένουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ένα σύγχρονο απαρτχάιντ. Ένας άτυπος φυλετικός νόμος ο οποίος επιχειρείται να νομιμοποιηθεί κοινωνικά και θεσμικά έτσι ώστε να διαχωριστούν οι άνθρωποι με βάση την καταγωγή τους και ακολούθως να αντιμετωπιστούν από τα κρατικά όργανα και διάφορους «καλοθελητές» με τον γνωστό περιποιητικό τρόπο: φυλάκιση, εκδίωξη, θάνατος.
Τους τελευταίους μήνες λοιπόν, με πρωτεργάτες τους ιδεολογικούς μηχανισμούς τους κράτους και κάποιες δράκες ακροδεξιών και φασιστών, αλλά και με σχεδόν τα περισσότερα πολιτικά κόμματα να μετατοπίζουν τις πολιτικές τους αναφορές σε συντηρητικές έως ακροδεξιές αντιλήψεις, επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί στην κοινωνική συνείδηση πως «οι ξένοι είναι εγκληματίες». Ένας καλλιεργούμενος φόβος για τους μετανάστες που επιζητά περισσότερη κρατική κι αστυνομική επέμβαση. Η εγκληματοποίηση των μεταναστών από τα ΜΜΕ, τα καθημερινά δελτία, οι αναφορές για την εγκληματική δράση των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και οι προτροπές για κάθαρση του τοπίου της μητρόπολης, αποπροσανατολίζουν το δημόσιο αίσθημα και την κοινή γνώμη, καθώς ουδεμία αναφορά δε γίνεται στους λόγους για τους οποίους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν φτάσει ή έχουν αφεθεί σε τέτοιες συνθήκες εξαθλίωσης, γκετοποίησης και αποκλεισμού. Και φυσικά όλος αυτός ο αποπροσανατολισμός, στοχεύει στην άντληση της απαραίτητης κοινωνικής συναίνεσης για περισσότερη εθνική συνοχή και φυσικά περισσότερα μέτρα τάξης και ασφάλειας ενάντια στους «διαφορετικούς».
Σε μια περίοδο που το ελληνικό κράτος (όπως και πληθώρα κρατών ανά τον κόσμο) βρίσκεται σε βαθιά οικονομική και συστημική κρίση, είναι αναγκαία η εύρεση ενός κοινού «εχθρού» απέναντι στον οποίο θα υπάρξει εθνική συνένωση, έτσι ώστε να υπερπηδηθούν τα καθημερινά προβλήματα της ολοένα και μεγαλύτερης ανεργίας και της επίτασης της εκμετάλλευσης. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου παρατηρείται έντονη κοινωνική πόλωση, με αφορμή την εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη και την έμπρακτη αμφισβήτηση σε βάθος χρόνου των θεσμών και του κράτους.
Σε αυτήν τη χρονική περίοδο είναι που το ελληνικό κράτος αυξάνει τις επιχειρήσεις σκούπα και απειλεί για εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας από τους μετανάστες, πολιορκεί τον κατειλημμένο χώρο του παλαιού εφετείου όπου έχουν βρει στέγη εξαθλιωμένοι μετανάστες και απειλεί για άμεση εκκένωσή του, προαναγγέλλει τη δημιουργία νέων στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, διευρύνει τις συνεργασίες του για «αποτελεσματικότερη» λειτουργία της ενιαίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής (frontex), ξαμολάει τους ένστολους στο δρόμο και συνεργάζεται με φασιστικές επιτροπές κατοίκων για την εκδίωξη μεταναστών από γειτονιές.
Σε αυτήν την χρονική περίοδο είναι που ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα οργανώνουν το λόγο και την πρακτική τους ενάντια στους μετανάστες (όπως στις 9 Μάη όταν σε κάλεσμα της Χρυσής Αυγής εξελίχθηκε συνεργατικό με την αστυνομία πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες που έχουν βρει προσωρινή στέγη στο κατειλημμένο παλαιό εφετείο της οδού Σωκράτους).
Ενδεικτικό επίσης σημείο της περιόδου όπου διανύουμε είναι και το ότι στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, συγκροτήθηκε ολιγομελής επιτροπή κατοίκων στην οποία συμμετέχουν κατά κύριο λόγο μέλη και φορείς του ακροδεξιού «ΛΑ.ΟΣ» και της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», με σκοπό την εκδίωξη των μεταναστών από την πλατεία, διενεργώντας περίπολα και προβαίνοντας σε προπηλακισμούς κι επιθέσεις προς όσους μετανάστες παραμένουν σε δημόσια θέα στην πλατεία. Έναν ρόλο τον οποίο έχει αναλάβει τις πρωινές ώρες το επίσημο ελληνικό κράτος με τις ένστολες περιπολίες του και τις συλλήψεις μεταναστών και τις βραδινές ώρες τον αναλαμβάνει μια γκρούπα φασιστών με το όνομα «επιτροπή κατοίκων» …

…κι η αλληλεγγύη που πρέπει να το ξεριζώσει

Την στιγμή που ένα σύγχρονο απαρτχάιντ ορθώνεται, είναι απαραίτητο να ξεδιπλωθεί ακόμη πιο συστηματικά και βαθιά η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ας μην περιμένουμε τίποτα από την αριστερή ευαισθησία, ειδικά τώρα που η αριστερά γλύφει τις εκλογικές της πληγές και ξαναμετράει χαμένα ψηφαλάκια στο χαμένο ούτως ή άλλως παιχνίδι των εκλογών. Μπουχτίσαμε από τον αντιρατσισμό των «ρεαλιστικών» λύσεων, των διαβουλεύσεων με θεσμούς σε στρογγυλά τραπέζια, της χειραγώγησης των μεταναστών. Αν όλο το σύστημα μετατοπίζεται προς την όξυνση της επίθεσης στους μετανάστες, αν σύσσωμη η δημοκρατία ξερνάει πάνω τους τα πιο προσβλητικά επίθετα, αν τους χρεώνει –με σκοπό να εγγραφεί αυτό στην κοινωνική συνείδηση- ένα διαρκές πρόβλημα που απαιτεί «γενναίες» κατασταλτικές στρατηγικές, αν τους φυλακίζει και τους απαξιώνει για το μοναδικό τους «αδίκημα» (να περάσουν δηλαδή χωρίς άδεια τα σύνορα του ευρωπαϊκού «παραδείσου»), αν η υποστήριξη προς τους μετανάστες και πρόσφυγες διεκπεραιώνεται με φιλανθρωπίες και η κοινωνική ευαισθησία ξεχρεώνεται με νομικές και «ρεαλιστικές» διευθετήσεις, είναι πλέον περισσότερο από ποτέ αναγκαίο η αλληλεγγύη να δυναμώσει έμπρακτα κι επιθετικά. Να αρθρώσει με πραγματικά κοινωνικούς όρους απαντήσεις για την υποστήριξη των μεταναστών. Να ακυρώσει τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε νόμιμους ή παράνομους, «λαθραίους» και μη. Να ξεδιπλωθεί δίχως πολιτικές ή κοινωνικές διαμεσολαβήσεις, με μοναδικούς κι αδιαπραγμάτευτους στόχους την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την ελευθερία.
Και φυσικά είναι πλέον περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, να σταλεί το μήνυμα και οι απαντήσεις προς το κράτος και τους μηχανισμούς του, πως οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι, δε θα μείνουν μόνοι απέναντι στις ένστολες συμμορίες και απέναντι στους επίδοξους νοσταλγούς του ναζισμού και της φυλετικής υπεροχής.
Αν αυτήν την στιγμή, το κράτος και οι δράκες των ακροδεξιών και των φασιστών, πειραματίζονται με τα ιδιότυπά τους πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας και στο πλακόστρωτο της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα, αν η αστική-δυτική δημοκρατία φυλετικοποιεί τα κοινωνικά προβλήματα, δεν έχουμε παρά να σταθούμε συλλογικά κι αποφασισμένα απέναντι σε όσους θέλουν να ριζώσουν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία στις γειτονιές.
Το αυγό του φιδιού σπάει κάθε φορά που το εκκολάπτει η μαμά δημοκρατία. Και αυτά τα πειράματα πρέπει να κοπούν στο ξεκίνημά τους. Από την Ομόνοια, τον Άγιο Παντελεήμονα, τη Μανωλάδα, μέχρι σε κάθε γειτονιά όπου θα επιδιώξουν να εμφανιστούν κρατικοί ή παρακρατικοί καλοθελητές, νοσταλγοί του Χίτλερ, ρατσιστές ή υπερπατριώτες -κραδαίνοντας το μίσος τους- και δημοκράτες -κραδαίνοντας το νόμο τους- εκτελώντας ο καθένας με τον τρόπο του πογκρόμ προς τους μετανάστες. Με πίστη στις παρακαταθήκες της εξέγερσης του περασμένου Δεκέμβρη αλλά και όσων γεγονότων ακολούθησαν, όπου χιλιάδες ντόπιοι και μετανάστες συναντήθηκαν στους δικούς τους δρόμους απέναντι σε ό,τι καταδυναστεύει τη ζωή τους, να ξεριζώσουμε το σύγχρονο απαρτχάιντ που ορθώνεται.

η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας



πηγη: www.thersitis.gr