Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ 24ΩΡΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΕΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΣΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ


Ενώ τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καταρρέουν το ένα πίσω από το άλλο και τα εγχώρια μέσα μαζικής εξαπάτησης μας ενημερώνουν για τις επιχειρηματικές ανησυχίες των μοναχών και των κυβερνητικών υπουργών η νέα ληστρική επιδρομή που ακούει στο όνομα κρατικός προϋπολογισμός έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας.
Ενώ φορολογούν χιλιάδες μισθωτών που δουλεύουν με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών (το γνωστό κόλπο των αφεντικών για να μην πληρώνουν φράγκο για άδειες, ασφάλιση, κ.λπ. καταργώντας στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας) ταυτόχρονα χαρίζουν 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες (οι οποίες την τελευταία διετία είχαν κέρδη 9,2 δις. ευρώ ) ποσό που είναι διπλάσιο από το σύνολο των δαπανών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για την ασφάλιση, την περίθαλψη και την κοινωνική πρόνοια και 280 φορές μεγαλύτερο από το ποσό που ισχυρίζονται ότι θα δώσουν στο περίφημο «ταμείο κατά της φτώχειας».

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση που μειώνει συνεχώς την αξία της εργασιακής μας δύναμης, αυξάνοντας ταυτόχρονα το κόστος διαβίωσης μας και μας παίρνει τα λεφτά μας για να τα δωρίσει στους τραπεζίτες και τα κάθε είδους μεγαλοαφεντικά η απάντηση δεν μπορεί να είναι μια εθιμοτυπική 24ωρη απεργία-πιστολιά στον αέρα σαν τη σημερινή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά η οργάνωση της δυσαρέσκειας μας με απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο εργασίας σε μια προοπτική συντονισμού και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών με στόχο όχι τη διαμαρτυρία αλλά τη νίκη.
Το ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ είναι γνωστό από την ιστορία αλλά το αποδεικνύει και η στάση τους στο ασφαλιστικό, η εργασιακή ειρήνη που υπέγραψαν για ακόμα μια φορά με αντάλλαγμα την «αύξηση» των 0,77 λεπτών, η άρνησή τους να εντάξουν στα σωματεία όλον αυτό τον κόσμο που δουλεύει part time, χωρίς ένσημα και χωρίς συμβάσεις, η αδιαφορία τους να οργανώσουν στοιχειωδώς ακόμα και τη σημερινή απεργία και τόσα άλλα που τα ζούμε καθημερινά.

Το ζήτημα είναι να μην εναποθέτουμε τις κινήσεις μας σε αυτούς και να δράσουμε μέσα από αυτοοργανωμένα ταξικά σωματεία, να οργανώσουμε απεργιακές φρουρές και πραγματικά απεργιακά ταμεία που θα λειτουργούν όλο το χρόνο διασφαλίζοντας τη δυνατότητα σε όλους μας να απεργήσουμε και να αντεπιτεθούμε διεκδικώντας:

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ- ΣΤΡΑΤΟ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΤΡΙΑΝΤΑ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ-ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ(και είναι και πολλά…)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ese_union@yahoo.gr
http://www.ese.gr/