Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Νεοναζί με παραλλαγή

Η πρόσφατη επίθεση στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελοκήπους, το περασμένο Σάββατο, αναδεικνύει το νέο μεταλλαγμένο πρόσωπο της νεοναζιστικής ακροδεξιάς.
Οι φασίστες «κλέβουν» σοσιαλιστική φρασεολογία και την προσαρμόζουν στις ιδέες τους, ενώ χρησιμοποιούν και αντιεξουσιαστικά «σύμβολα». Αποτελείται από ομάδες που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αντιφασιστικά σλόγκαν ώστε να διεισδύσουν στους νέους και ιδίως στους εφήβους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπήρχαν δεκατρείς ανήλικοι.
Συμμετείχαν στους «Αυτόνομους Εθνικιστές» που εδώ και καιρό διψούσαν για πιο «ακτιβιστική» δράση. Στις 10 Ιανουαρίου εισέβαλαν στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, με στόχο εκδήλωση της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό».
Εγραψαν συνθήματα, διάβασαν κείμενο κατά του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση και κατηγόρησαν ως προδότες όλους τους παρευρισκόμενους. Αυτοαποκαλούνται «Αυτόνομοι», ενώ την ίδια στιγμή προτάσσουν ως σύμβολό τους ένα σταυρό μέσα σε κύκλο που σημαίνει «Λευκή Δύναμη». Μοιάζει με κακόγουστο αστείο ότι κατά την εισβολή τους στον χώρο φορούσαν μάσκες σαν αυτή του αναρχικού πρωταγωνιστή του «V for Vendetta», μιας ταινίας με σαφή αντιεξουσιαστικά μηνύματα.
Πρόκειται για ένα ακόμη ξενόφερτο «φρούτο». Διάφορες νεοναζιστικές ομάδες σε χώρες της Ευρώπης ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την κοινωνική απομόνωσή τους. Θέλουν να εμφανιστούν ως αντισυστημικοί αντικαπιταλιστές κατά της παγκοσμιοποίησης. Κλέβουν αντιμπεριαλιστικά, αντιαμερικανικά, σοσιαλιστικά και αναρχικά συνθήματα και τα προσαρμόζουν στις ρατσιστικές ιδέες τους. Κάποιοι φορούν μέχρι και παλαιστινιακή μαντίλα προσπαθώντας να καπηλευτούν το κίνημα των Παλαιστίνιων, για τους δικούς τους αντισημιτικούς λόγους.
Ορισμένες ομάδες στην Ελλάδα χρησιμοποιούν έντεχνα τον όρο «πατριωτική αριστερά». Χαρακτηριστική περίπτωση ο νεοναζιστικός «Μαύρος Κρίνος» που αποτελείται από πρώην χρυσαυγίτες. Καταφέρονται κατά της επίσημης «συμβιβασμένης» ακροδεξιάς. Ολοι όμως έχουν κοινό εχθρό τους «αντιρατσιστές πράκτορες του Σόρος», τους αριστερούς και τους αναρχικούς. Και εκτάκτως το νομοσχέδιο για τους μετανάστες που συσπείρωσε όλες τις ακροδεξιές τάσεις.
Στην ιστοσελίδα τους οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές» ονειρεύονται τη δημιουργία αγωνιστών που θα είναι ικανοί να ενσαρκώσουν την «κοσμοθεωρία του Εθνικού Σοσιαλισμού». Πιστεύουν σε μια «λευκή Ευρώπη των εθνών» και στενοχωριούνται επειδή «έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια μια διαδικασία διάβρωσης της Πατρίδας μας, τόσο σε φυλετικό - εθνολογικό όσο και σε συνειδησιακό επίπεδο. Είμαστε σε μια διαρκή αμυντική τακτική. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι έχουμε αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον εχθρό». Στρέφονται ενάντια στις «μειονότητες των παρακρατικών αριστεριστών που στηρίζουν κάθε ξένο στοιχείο».
Μάλιστα παρουσιάζουν «υπερήφανοι» και οπτικό υλικό όχι μόνο της παρέμβασής τους στο πολιτιστικό κέντρο αλλά και στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Γκουρογιάννη «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή».
Διείσδυση συμμοριών στα λύκεια
«Το τελευταίο βίντεό τους προβάλλεται και αλλού όπως σε ιστοσελίδες της νεολαίας του ΛΑΟΣ. Είναι μία ακόμη ένδειξη για τη σχέση μεταξύ των φασιστικών συμμοριών και της κοινοβουλευτικής έκφρασης του ακροδεξιού "χώρου"», τονίζει ο Γρ. Δεμέστιχας, μέλος της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό».
Η γειτονιά στους Αμπελοκήπους στέκει ακόμη μουδιασμένη από τη διείσδυση των νεοναζιστών στα λύκεια της περιοχής. «Εδώ και καιρό περιέγραφαν στους συμμαθητές τους διάφορες ιστορίες ξυλοδαρμών Ασιατών, εκφόβιζαν αριστερούς μαθητές με την απειλή ότι θα καλέσουν ακροδεξιές ομάδες», μας πληροφορεί ένας γονιός.
Αυτή δηλαδή που πραγματοποίησε τελικά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου μέρα μεσημέρι. Οχι όπως πριν από δύο μήνες σε νυχτερινή επίθεση στον Νέο Κόσμο, όταν σαράντα κρανοφόροι έστειλαν στο νοσοκομείο τρεις πολίτες και λεηλάτησαν δύο μαγαζιά Αράβων, ενώ φώναζαν μανιασμένοι «έξω οι ξένοι».
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=127066


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
ο λυκος και να φορεσει προβια δεν παυει ναναι λυκος και αξιζει το λιθοβολισμα.
οτι και στολη να φορεσουν οι φασιστες θα ειναι παντα οι απεχθεις ναζι που ολο ξερουμε.
Προσφατα ρωτηθηκαμε γιατι δεν συνεχιζουμε την αντιφασιστικη δραση.
Η απαντηση ειναι δεν την σταματησαμε απλα εδω ισχυει οτι οι ηλιθιοιι ειναι αητητοι
και με δεν εχουμε σκοπο να αναλωνουμε τον χρονο μας με ηλιθιους.
Το κειμενο της αστικης εφημεριδας τα λεει με ευγλωτο τροπο και του νεοναζι του αυτονομου-και καλα- δικτυου, το οποιο στην ουσια φτιαχτηκε απο χρυσαυγιτες που διαφωνησαν με την οργανωση της δρασης.Τα αλλα περι αστικου και προλεταριακου εθνικοσοσιολισμου που επικαλουνται οι...αυτονομοι,ειναι ιστοριες για αγριους η απλα μυθοπλασιες .