Σάββατο, 2 Αυγούστου 2008

Αλληλεγγυοι-ες για την κατάληψη Ευαγγελισμού Ηρακλειο Κρήτης
ΣΗΜΕΡΑ(2/8/2008) :

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Λιοντάρια στο Ηράκλειο Κρήτης σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη ...


ΧΘΕΣ (1/8/2008):
κατάληψη πραγματοποιήθηκε στην πρυτανεία του πανεπιστημίου θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης, που βρίσκεται υπό καταστολή κ απειλείται άμεσα με εκκένωση απο τους τοπικούς άρχοντες και τους εκεί πρυτάνεις, σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς ρουφιάνους των ΜΜΕ"με τη δράση μας δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στη κατάληψη Ευαγγελισμού και δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα συντροφό μας μόνο του ποτέ και πουθενά....
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΕΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ
ΕΠΙΣΗΣ (ΧΘΕΣ):


σύντροφοι και συντρόφισσες το πρωι κατέλαβαν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, σαν ένδειξη αλληλεγγύης στην Κατάληψη Ευαγγελισμού που απειλείται άμεσα με έξωση.

H κατάληψη της Πρυτανείας ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί . Στηθηκε μικροφωνική, μπήκαν πανό, μοιράστηκαν κείμενα αλληλεγγύης στην κατάληψη του Ευαγγελισμού, και στέλονται φαξ στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε άλλες αρχές.Το κείμενο της κατάληψης της Πρυτανείας της Αθήνας:Στις 22 Ιούλη, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Παλλήκαρης, συνοδευόμενος από τον αντιπρύτανη, εκπρόσωπο των δημοτικών αρχών, τον εισαγγελέα και τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, «επισκέφτηκαν» την κατάληψη του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης για να απαιτήσουν την εκκένωση του κτιρίου εντός 15 ημερών, απειλώντας ότι θα προχωρήσουν σε αστυνομική επιχείρηση μετά τη λήξη αυτής της διορίας.

Οι πρυτανικές αρχές, εκμεταλλευόμενες την καλοκαιρινή περίοδο, ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να επιβάλουν χωρίς αντίσταση τα κατασταλτικά τους σχέδια σε βάρος της κατάληψης, χρησιμοποιώντας την πρόσφατη άρση του ασύλου σε εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα επιστρατεύουν δημοσιογράφους για τη συκοφάντηση της κατάληψης του Ευαγγελισμού ώστε να νομιμοποιήσουν κοινωνικά την καταστολή.

Τα σχέδια τους όμως δεν θα περάσουν! Η κατάληψη του Ευαγγελισμού δεν είναι μόνη της!
Το επί εικοσαετίας εγκαταλελειμμένο κτίριο του Ευαγγελισμού καταλήφθηκε το Μάη του 2002 από ομάδα νέων, κυρίως φοιτητών αλλά και εργαζόμενων και μαθητών, που το μετέτρεψαν από ερείπιο σε χώρο συλλογικής ζωής και δράσης. Σήμερα, έχοντας κλείσει 6 χρόνια λειτουργίας ως χώρος πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης, 6 χρόνια συμμετοχής σε κοινωνικούς αγώνες, η κατάληψη του Ευαγγελισμού αποτελεί σημείο αναφοράς για τους αγωνιζόμενους στην πόλη του Ηρακλείου. Αποτελεί επίσης κομμάτι ενός πλήθους αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, καταλήψεων και στεκιών, σε όλη τη χώρα αλλά και παγκόσμια, που στα πλαίσια του ευρύτερου αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση προωθούν έμπρακτα και καθημερινά την αντίσταση στην εκμετάλλευση, τη διαμεσολάβηση και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών από το κράτος και τα αφεντικά. Και σαν τέτοιο ανοιχτό κοινωνικό χώρο αντίστασης θα τον υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν θα αφήσουμε την κατάληψη του Ευαγγελισμού βορά στα νύχια των πρυτανικών αρχών και των οικονομικών συμφερόντων, που αποσκοπούν στη δήθεν αξιοποίηση του κτιρίου στα πλαίσια του κέρδους και του ελέγχου.
Δεν θα αφήσουμε έναν αυτοοργανωμένο χώρο βορά στα νύχια της καταστολής, που θέτει στο στόχαστρο τις καταλήψεις και τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια για να καταπνίξει την απήχηση του αντιεξουσιαστικού αγώνα στην κοινωνία. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εκκενωθεί οι καταλήψεις Santa Barbara και Μυλλέρου & Γερμανικού στην Αθήνα, και τον περασμένο Απρίλη η κατάληψη του ΙΚΑ στη Λάρισα, ενώ πολλοί αυτοδιαχειριζόμενοι και κατειλημμένοι χώροι έχουν δεχτεί σειρά παρακρατικών επιθέσεων.
Σε κάθε απόπειρα καταστολής της κατάληψης του Ευαγγελισμού, όπως και κάθε αυτοοργανωμένου χώρου αντίστασης, θα μας βρουν μπροστά τους!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ!


καταληψίες, αλληλέγγυοι-ες
από την Αθήνα
1 Αυγούστου ’08ΚΡΗΤΗ-28/7/2008:

Την Δευτερα 28 Ιουλη συντροφοι ,συντροφισσες και αλληλεγγυοι/ες πραγματοποιησαν δραση αντιπληροφορησης στη συναυλια του Τονινο Καροτονε στο κηποθεατρο.Εξω απο τον χωρο αναρτηθηκαν δυο πανο και μοιραζοταν το κειμενο της καταληψης,ενω αργοτερα μεσα στη συναυλια συντροφοι και συντροφισσες ανεβηκαν στη σκηνη διακοπτοντας την για λιγα λεπτα κρατωντας πανο,ενω διαβαζοντας απο το μικροφωνο το κειμενο της αφισας που βγηκε απο τον Ευαγγελισμο.
Επισης εγινε κατάληψη του ραδιοφωνικου σταθμου kiss στο Ηράκλειο και εγινε ενημέρωση
στον "αερα"σχετικά με την Κατάληψη Ευαγγελισμού.

ΤΕΛΟΣ, νεο προβοκατορικο κειμενο δημοσιευσε η πατσαβουροφυλλαδα " Τολμη "για την καταληψη ευαγγελισμου:
Φαίνεται ότι η κατάληψη του κτιρίου του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο από μια μερίδα ανήσυχων νεαρών που δηλώνουν φοιτητές και η στάση της πρυτανείας που ζητά τώρα την απομάκρυνσή τους έπειτα από πολλά χρόνια έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους εκείνων που δηλώνουν ότι εντάσσονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Χθες μάλιστα προχώρησαν σε καταλήψεις στην πρυτανεία τόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και σε αυτό των Ιωαννίνων. Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσαν από την ιστοσελίδα που διαθέτουν στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή οι καταλήψεις έγιναν σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη του Ευαγγελισμού, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «βρίσκεται υπό καταστολή και απειλείται άμεσα με εκκένωση». Στην ανακοίνωσή τους οι υποστηρικτές των καταληψιών επισημαίνουν ότι δεν τους δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις για τη μελλοντική χρήση του κτιρίου! Παράλληλα εκφράζεται το ενδιαφέρον και από άλλους συναδέλφους τους ανά την Ελλάδα να έρθουν στο Ηράκλειο για να υποστηρίξουν την όλη κατάσταση και να συνδράμουν στην κατάληψη. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 22 Ιουλίου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης έχοντας στο πλευρό του τον εισαγγελέα Ηρακλείου ενημέρωσε τους λιγοστούς… ενοίκους του ετοιμόρροπου κτίσματος ότι θα πρέπει να το εγκαταλείψουν και γιατί κινδυνεύει η ζωή τους ανά πάσα στιγμή, αλλά και γιατί το πανεπιστήμιο έχει σκοπό να το αναστηλώσει και να το χρησιμοποιήσει άμεσα. Μάλιστα έγινε σαφές ότι ήδη έχουν εξευρεθεί τα σχετικά κονδύλια και ο εργολάβος είναι έτοιμος να πιάσει δουλειά. Οι ελάχιστοι νεαροί που βρίσκονται στο κτίριο αυτή την εποχή δεν επέτρεψαν στους ιδιοκτήτες ουσιαστικά του ακινήτου να μπουν στο χώρο, ενώ άφησαν να διαφανεί ότι δε έχουν σκοπό να πάνε πουθενά παρά την 15νθήμερη προθεσμία που τους ανακοίνωσε ο εισαγγελέας. Πάντως το Πανεπιστήμιο Κρήτης φαίνεται αποφασισμένο να εφαρμόσει το νόμο και να εκκενώσει το κτίριο που του ανήκει.Φαινεται οτι πατσαβουροφυλλαδα "Τολμη" δεν εχει ακουσει τιποτα για τα εργα και τις ημερες Παλληκαρη.Απαντουν συντροφοι απο τον αναρχικο χωρο:
Η "Τολμη" στο παραπανω ρεπορταζ για μια ακομη φορα ψευδομενη προσπαθει να αναδειξει το "ανθρωπιστικο προσωπο" του λαμογιου πρυτανη Παλληκαρη,οτι ταχα μου κινδυνευει η ζωη των συντροφων/ισσων απο τη στατικοτητα του κτηριου της καταληψης,ενω στην συνεχεια του στρατευμενου της αρθρου της "ξεφευγει" η ρηση οτι ο ευαγγελισμος ειναι ιδιοκτησια του πρυτανη οπως καταλεξη εγραψε:"...Οι ελάχιστοι νεαροί που βρίσκονται στο κτίριο αυτή την εποχή δεν επέτρεψαν στους ιδιοκτήτες ουσιαστικά του ακινήτου να μπουν στο χώρο."Ρωταμε τον πρυτανη Παλληκαρη,απο που και ως που το κτηριο του Ευαγγελισμου ειναι ιδιοκτησια σου;Το πηρες κληρονομια απο τον παππου σου;Ποιος ειναι ο εργολαβος που εχει αναλαβει το εργο αποκαταστασης του κτηριου;Ποτε εγινε ο διαγωνισμος ;Που ειναι η προκυρηξη διαγωνισμου και σε ποιο ΜΜΕ εχει δημοσιευτει οπως ο νομος επιτασει;Ακομη και αν προκειται για απευθειας αναθεση του εργου,τα κονδυλια ποτε βρεθηκαν;Γιατι κανενα μεσο δεν εχει δημοσιευσει το παραμικρο σχετικα με το εργο αποκαταστασης;Γιατι κ.Παλληκαρη οταν κατεβηκες στον Ευαγγελισμο συνοδευοσουν και απο την αντιδημαρχο Ηρακλειο που ειναι υπευθνηνη για το χωροταξικο της παλιας πολης;Τι σχεση εχει ο δημος Ηρακλειου σε ενα πανεπιστημιακο εργο;Μηπως εχει να κανει με την προ δυο σχεδον χρονων φημολογια για ανταλλαγη κτηριων μεταξυ του του πανεπιστημιου Κρητης και του δημου Ηρακλειου;Τελος,τι εχεις να απαντησεις στους πολιτες της Κρητης σχετικα με οσα σε κατηγορει η ΥΠΕΕ και το πορισμα της το οποιο ειναι στα χερια του εισαγγελεα εδω και εικοσι μερες;http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=899340
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=899316
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=899260
http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=11738http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=898371
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=899627
http://www.tolmi.gr/one.asp?ui={C2EC5958-BF02-4C3A-B005-C9FECFC3378D}