Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

ΑΝ Η ΜΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ...





ΠΕΡΑΜΑ 1η Αυγούστου 08 - Πορεία διαμαρτυρίας από αναρχικους/ες -




«Η χούντα είναι ζωντανή, φοράει άσπρα κράνη και μας ακολουθεί»
Η χούντα της δημοκρατίας ως στρατός κατοχής περικυκλώνει το Πέραμα από νωρίς το μεσημέρι, θέλοντας να δημιουργήσει ένα αρνητικά φορτισμένο πολεμικό κλίμα με κλούβες, ένστολα κάθε είδους, περιπολικά, ζηταδες και ασφαλίτες να σέρνονται και να παρακολουθούν αυτούς τους αναρχικούς που ήρθαν να διαδηλώσουν. Δεκάδες ζητάδες κινούμενοι σαν σμήνος από μέλισσες άσπρες περιπολούσαν αδιάκοπα στην αρχή της συγκέντρωσης μπροστά από την είσοδο της ζώνης ενώ προσπάθησαν να ρίξουν κάτω σπρώχνοντας τρεις μοτοσικλετιστές εν κινήσει που πλησίαζαν στο χώρο της συγκέντρωσης.
Νωρίτερα σε μπλόκα στο δρόμο από το αστυνομικό τμήμα (φρούριο ένστολων και ασφαλιτών κάθε είδους) μέχρι στην κάθοδο προς ζώνη σταματούσαν μοτοσικλετιστές και δεν τους άφηναν να συνεχίσουν.
Όταν άρχισε να μαζεύεται περισσότερος κόσμος λίγο μετά τις 6.30 τα καλόπαιδα της άμεσης δράσης στρατοπέδευσαν αλλού.
Διμοιρίες ΜΑΤ ήταν ακροβολισμένες σε ολη τη ζώνη περιμετρικά και στην είσοδο του λιμανιού για Σαλαμίνα. Μια από τις γνωστές διμοιρίες κατά των φοιτητών και των αναρχικών μπλοκ… συνόδευσε την πορεία από την ώρα που ξεκίνησε (περίπου στις 7.30) στην αρχή σε μια σχετική απόσταση αλλά κατά την πορεία πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής.
Οι ρομαντικές και συναισθηματικά φορτισμένες εκτιμήσεις για 15.000 μαυροκόκκινες μαζί με εργάτες της ζώνης σαν σιδερένια γροθιά να χαιρετίζουν με πορεία τον κόσμο του περάματος που ξεχύνεται σε παράθυρα μπαλκόνια πλατειές κλπ και ενώνεται με την φωνή οργής για τη δολοφονία 8 εργατων στη ζώνη του περάματος… όπως αναφέρθηκε σε πηγαδάκι περί εκτιμήσεων της συγκέντρωσης…. έμειναν μόνο ρομαντικές και συναισθηματικά φορτισμένες εκτιμήσεις.
Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική και πραγματικά μαζική με δυναμική πορεία διαμαρτυρίας 1η Αυγουστου στο Πέραμα και που άφησε στον απόηχο των συνθημάτων την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.. Δεν ήταν πολλά τα χέρια που χειροκρότησαν στα συνθήματα για τις δολοφονίες εργατών από κράτος και εφοπλιστές. Ήταν δυνατά όμως τα χειροκρότημα και δυνατές οι σηκωμένες γροθιές στον αέρα… και το πάθος της αλληλεγγύης ενωνόταν εκεί στα σοκάκια της πόλης και γινόταν παλμός και έκανε τα σίδερα των σαπιοκάραβων να ταρακουνιούνται και τα όργανα του κράτους και του παρακράτους… να εξαφανίζονται τρομοκρατημένα μέσα στα κράνη τους.
Ένα από τα παραλειπόμενα – σε σταμάτημα της πορείας έξω από σπίτι όπου οι χαροκαμένοι συγγενείς ενός από τους εργάτες του περάματος χαιρέτιζαν με τον τρόπο τους την διαμαρτυρία ήταν συγκινητική η αντιμετώπιση . Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών αντήχησε σε όλο το πέραμα. Φονιαδες ληστές καπιταλιστές. Χέρια γροθιές στον αέρα τα μάτια των ανθρώπων έκλαιγαν και τα συνθήματα να δονούν το χώρο.
Τα τρικάκια ταξίδευαν ακόμη περισσότερο με τον αέρα, οι τοίχοι γέμισαν συνθήματα ενάντια στους εφοπλιστές, μοιράσθηκαν προκηρύξεις και έντυπο υλικό
Μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν το Πέραμα.
-Εργατικά ατυχήματα και σφαίρες στο ψαχνό τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ.
-Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.
-Καμία ειρήνη με τα αφεντικά τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά.
-Ίδια είναι τα αφεντικά δεξιά κι αριστερά
-Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει
-Δεν είναι ατυχήματα μην έχετε αυταπάτες κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν εργάτες
-Στού λιμανιού τον πάτο οι ναυτιλιακές, φονιάδες ληστές εφοπλιστές.
-Αλήτες λέρες εργατοπατέρες -ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ (φωναχτηκαν σε στάση της πορείας, έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ τα οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτα από περιφρούρηση!)
-Αλήτες είναι τα Ματ και οι ασφαλίτες, Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι και ένα από τα καλύτερα συνθήματα για την αστυνομοκρατία και το εμπόλεμο κλίμα που ήθελαν να δημιουργήσουν οι μπάτσοι ακούστηκε σε ολο το λιμάνι.
-Η χούντα είναι ζωντανή, φοράει άσπρα κράνη και μας ακολουθεί.
Βέβαια δεν ήταν έτσι δυναμικοί οι χαιρετισμοί από τους κατοίκους της πόλης που κοιτούσαν την πορεία.
Εξ άλλου στην πλειονότητα τους τα αστικά ΜΜΕξαπάτησης διαμορφώνουν χρόνια τώρα το αρνητικό κλίμα ώστε ο κόσμος να ανατριχιάζει στην ιδέα ότι θα διαδηλώσουν ανάμεσα τους «άγρια αναρχικά τέρατα που κατασπαράσσουν αυτοκίνητα, καταστήματα περιούσιες και πίνουν αίμα αθώων πολιτών»
Εκτός τρεις-τέσσερις ιδιαίτερα χαρακτηριστικές περιπτώσεις συμμετοχής του κόσμου με χειροκροτήματα και σηκωμένες γροθιές αλλά και χαμόγελα αξιοπρέπειας από μεμονωμένους κάτοικους –κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες- στην πλειονότητα του ο κόσμος ήταν απλά παρατηρητικός. Είχε βγει στα παράθυρα και στα μπαλκόνια, κάποιος νεαρόκοσμος ειχε αφήσει τις καφετέριες και στεκόταν στο πεζοδρόμιο και κοιτούσε την πορεία… ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση, ηλικιωμένη έβαλε τις φωνές σε έναν διαδηλωτή που ανέμιζε τρικακια. «Γιατί τα πετάς παιδί μου στο δρόμο; Ποιος θα τα μαζέψει…»
Γκεμπελ ζεις ΠΑΜΕ οδηγείς
Η αναρχία είναι αρρώστια κολλητική … μην τους πλησιάζετε θα στείλουμε απεσταλμένους να μας πουν πόσοι είναι αυτοί οι αναρχικοί. Εσείς μην πάτε. Θα πάμε εμείς για εσάς και θα σας πούμε. Αυτά και άλλα πολλά σύμφωνα με κατασκοπευτικές πληροφορίες χρησιμοποιούσαν οι διοργανωτές της επιχείρησης απομάκρυνσης των εργατών από την αναρχική πορεία. Αυτοί έχουν έρθει να κάψουν μηχανάκια και να σπάσουν μαγαζιά>>
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η είσοδος της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ήταν κλειστή, είχε ελάχιστους εργάτες (προσωπικό ασφαλείας –περιφρούρηση), ενώ ο κύριος κορμός των εργατών… είχε μεταφερθεί σε γειτονικά καφενεία… και σε απόσταση ασφαλείας από τον απόηχο των συνθημάτων.
Το ΚΚΕ είχε καταφέρει όσο καλύτερα μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση και να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα… γκεμπελικού τύπου.
Προσπάθησε με κάθε τρόπο τους να μην συναντηθούν εργάτες με διαδηλωτές.
Μάλιστα σύμφωνα με ένα εργαζόμενο που ήρθε αγανακτισμένος και με τη θερμη του τσίπουρου λέγοντας «καλά ρε παιδιά απειλείτε τους εργάτες, είναι σωστο αυτό που κανετε;» γιατί αυτό του είπε κάποιο εργατοστέλεχος στο καφενείο. Τα είχε πιει ο άνθρωπος, θόλωσε το μάτι του και ήρθε να εκφράσει το παράπονο του. Μόλις πείστηκε ότι δεν υπάρχει καμία απειλή από κανέναν … και κατάλαβε ότι αυτά του είχαν πει στο καφενείο οι εργατοπατέρες ήταν ψέματα, παρέμεινε για λίγη ώρα στη συγκέντρωση και μετά αποχώρησε.. Ότι δηλαδή οι αναρχικοί που κάνουν συγκέντρωση απειλούν τους εργάτες.
Παράλληλα αστυνομία και εργατοπατέρες έχουν αρχισει να διαρρέουν έντονες φημολογίες…για επερχόμενη επίθεση από αναρχικούς βανδάλους που ήρθαν για να κάψουν μηχανάκια και να σπάσουν μαγαζιά.
Υ.Γ «Αυτά τα κοκκινα σημάδια στους τοίχους μπορεί να είναι και από αίμα…»
Υπάλληλοι του συνεργείου επισκευών Σουρλή (εκ των οποίων οι δυο ιδιοκτήτες του προφυλακίσθηκαν ) μαζεύτηκαν αμέσως έξω από το συνεργείο και οργισμένοι εκτόξευαν μένος για τις κόκκινες μπόγιες που συμβόλιζαν το αίμα στους εξωτερικούς τοίχους και για δυο σπασμένα παραθυράκια. Ενοχλήθηκαν παρά πολύ από τις μπογιές… και δεν ήθελαν να δοθεί και πολύ δημοσιότητα.
Μάλιστα ζήτησαν ταυτότητα από δημοσιογράφους που κατέγραφαν το συμβολικό στιγματισμό ενώ έκαναν και μίνι σύσκεψη για το αν θα πρέπει να τραβηχτούν φωτογραφίες..
Στο ίδιο περιστατικό εμφανίσθηκε και ένας άλλος κύριος ο οποίος ήξερε τους εργάτες με τα μικρά τους και αντάλλαξαν χαιρετούρες και ο οποίος εκτός από ότι έβριζε γιατί δεν πρόλαβε να πιάσει έναν από τους αλήτες που πέταξαν μπογιές να του "γαμήσει το μουνί της μάνας του", δήλωνε και εν αποστρατεία δημοσιογράφος του Καρατζαφέρη…! Έμεινε εκεί και τα έλεγαν όλοι μαζί βρίζοντας τους αλήτες αναμασώντας συνέχεια το «Εχε χάρη τα κωλοπαιδα Έχε χάρη που δεν κάναμε τίποτα γιατί δεν έπρεπε να δημιουργήσουμε πρόβλημα και να οξύνουμε την κατάσταση και τους αφήσαμε".
Ίδιες φόρμες φορούσαν αυτοί οι εργάτες υπερασπιστές των άσπρων τοίχων του επισκευαστικου συνεργείου. Ίδιες φόρμες φορούσαν με αυτές των 8 ανθρώπων, των 8 συνάδελφων τους που σκοτώθηκαν στην ίδια ζώνη δουλείας.
Ευχαριστούμε τον φωτορεπόρτερ.
κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=899477