Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Κείμενο και αφίσα για τη πορεία για τις καταλήψεις 28-4-09


ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠʼ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Επιχειρώντας μια σκιαγράφηση της κατάστασης στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές…. Απʼ τη μια πεζές περιπολίες να στριμώχνουν μετανάστες στις γωνίες , μπλόκα να στρατοπεδεύουν στους δρόμους κάνοντας συχνούς ελέγχους ,ματάδες και ζητάδες να περιφρουρουν τα κομματικά αφεντικά τους ,νέα σώματα καταστολής –ομάδα δέλτα- να περιφέρονται νυχθημερόν στην Αθήνα «προστατεύοντας» την κανονικότητα της κατανάλωσης και του εμπορεύματος των φιλήσυχων νεκροζώντανων πολιτών .Και απʼ την άλλη κάμερες -που έρχονται να συμπληρώσουν αυτό το κλίμα αστυνομοκρατίας- να μας περικυκλώνουν ασφυκτικά..
Βρισκόμαστε μπροστά σʼ ένα ευρύτερο πεδίο καταστολής αφού το κράτος έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς του προκειμένου να διασφαλίσει την «κοινωνική ειρήνη» ,να σπείρει τον φόβο και εν τέλει να φιμώσει οποιοδήποτε ζωντανό αυτοοργανωμένο εγχείρημα δημιουργίας και δράσης . Αρχικά με τον Σανιδά στο ρόλο του «ακριβοδίκαιου» εισαγγελέα να απειλεί με άρση ασύλου και εισβολή των Ματ στους καταληψεις. Συνεχίζοντας με την ποινικοποίηση της κουκούλας και των αντικρατικών συνθημάτων . Και τελικά με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ που έρχονται να επικυρώσουν και να ενισχύσουν την κρατική δικαιοσύνη. Τρομολάγνοι δημοσιογράφοι κατασκευάζουν σκηνικά αυξημένης εγκληματικότητας με πρωταγωνιστές τους κουκουλοφόρους. Μέσα σʼ ένα πλαίσιο σύγχυσης και τρομοκράτησης παρουσιάζουν τους κουκουλοφόρους σαν εγκληματικά υποκείμενα αποκομμένα απʼ την πολιτικότητα των επιλογών τους.
Όλη αυτή η επίδειξη δύναμης απʼ το κράτος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέγερση του Δεκέμβρη. Ήταν τότε που χιλιάδες κόσμου συγκρούστηκε στο δρόμο και δημιούργησε εστίες ελευθερίας στο κέντρο και τοπικά. Ήταν τότε που χιλιάδες κόσμου οικειοποιήθηκε την πρακτική της κατάληψης ως μέσο αγώνα . Οι κατειλημμένοι χώροι έχουν μια ιστορία τουλάχιστον 20 χρόνων. Λειτουργούν ως χώροι πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης που στοχεύουν στην ανατροπή της κανονικότητας και στην κατάρρευση της κυρίαρχης λογικής των κάθετων δομών και της διαμεσολάβησης .Αποτελούν κομβικά σημεία συνάντησης και κοινωνικοποίησης σκέψεων και πρακτικών βασιζόμενων σε συγκρουσιακές λογικές .Στηρίζονται στην αυτοοργάνωση, στην αλληλεγγύη, στην αυτοδιαχείριση στην συνδιαμόρφωση και στην αντιιεραρχία . Προφανώς οι λογικές αυτές ενοχλούν και φοβίζουν το κράτος αφού αντιπαρατίθενται στο κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης και κοινωνικών σχέσεων.
Είναι λοιπόν επείγουσα ανάγκη η προληπτική επιβολή του νομού και της τάξης .Όχι μόνο λόγω της δυναμικής των καταλήψεων αφού αποτελούν σημεία αναφοράς για την διάχυση και εξάπλωση του κοινωνικού αγώνα αλλά και λόγω της επικείμενης οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης που θα εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες θα αμβλύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις και που τελικά θα πλήξει κυρίως μη προνομιούχα κομμάτια της κοινωνίας. Ένα κράτος απειλούμενο από κοινωνικές εκρήξεις που το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι η διαιώνιση της ανέχειας και της μιζέριας του είναι λογικό να προβεί σε σπασμωδικές κινήσεις.
Η απάντηση μας απέναντι σʼ αυτό το νέο κατασταλτικό σχέδιο αλλά και σε κάθε τι που λεηλατεί την ζωή μας θα είναι άμεση…
ΠΟΡΕΙΑ για τις καταλήψεις και τα νέα κατασταλτικά μέτρα
ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ 18.ΟΟ 2009
ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ & Ζ.ΠΗΓΗΣ
.::Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου::.