Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Άμεση απελευθέρωση του Η.Νικολάου

Στις 13 Γενάρη 2009 συλλαμβάνεται για απόπειρα εμπρησμού ο Ηλίας Νικολάου, με μοναδικό στοιχείο τις έωλες καταθέσεις κάποιων αστυνομικών. Από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Όλα συνέβησαν λίγους μήνες μετά τη λήξη της ιδιότυπης ομηρίας του για την υπόθεση που κατηγορούταν μαζί με το Β. Μποτζατζή και άλλα 2 άτομα.
Ο Η. Νικολάου δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στον αναρχικό χώρο. Αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί τις διωκτικές αρχές τόσο που μετά τη διαφαινόμενη κατάρρευση της προηγούμενης σκευωρίας δεν άργησαν να στήσουν νέα. Η υπόθεση όμως δεν εξαντλείται μόνο στην πολιτική δράση του Ηλία.
Η σύλληψη και προφυλάκισή του εντάσσεται στο κλίμα καταστολής της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Η συνέχιση της προφυλάκισής του μέχρι σήμερα είναι ένα κομμάτι του σχεδίου της κυριαρχίας για τη συκοφάντηση, την καταστολή και τελικά την απομόνωση των κοινωνικών κομματιών που αντιστέκονται, αλλά και την τρομοκράτηση της κοινωνίας εν γένει.
Είμαστε αντιμέτωποι με τη σκλήρυνση του νομικού οπλοστασίου της κυριαρχίας, την ολοένα εντεινόμενη αστυνομική βία, την εργοδοτική και (παρα)κρατική τρομοκρατία. Το βιτριόλι στην Κούνεβα, η χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια, ο κουκουλονόμος, η πρόσφατος ξυλοδαρμός του μετανάστη στην Ηγουμενίτσα και η προφυλάκιση του Ηλία είναι απλώς οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω.
Η εξουσία ποτέ δε θα συγχωρήσει το Δεκέμβρη. Θα κάνει τα πάντα για να ξεριζώσει ό,τι αυτός άφησε πίσω του για να μην έρθει ξανά αντιμέτωπη με μια ακόμη πιο γενικευμένη εξέγερση. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο της κοινωνίας απέναντι στην εξουσία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως ο Ηλίας δεν είναι μόνος του...
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
www.resistance2003.gr, buenaventurasc.blogspot.com