Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΘ 2008: Ανακοίνωση της ΑΚ για τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη


Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία ζει μόνιμα κάτω από τη σκιά της απειλής του μπλακ άουτ και της ενεργειακής ανεπάρκειας. Οι ενεργειακοί κολλοσοί, η ΔΕΗ και το κράτος επικαλούνται αυτή την απειλή για να εισβάλουν επιθετικά στην κοινωνική υγεία και στο περιβάλλον σχεδιάζοντας νέες μονάδες με «βρώμικα» ορυκτά καύσιμα, επαναφέροντας ταυτόχρονα τον μπαμπούλα της πυρηνικής ενέργειας.
Όλοι εμείς που συγκροτήσαμε το μπλοκ ενέργειας βρεθήκαμε στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη για να στήσουμε ανάχωμα στα σχέδιά τους. Για να φωνάξουμε πως η λεηλασία της φύσης δεν θα περάσει!
Το μπλοκ ενέργειας συγκροτήθηκε στην Καμάρα όπου και πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους «Πολίτες Κατά του Λιθάνθρακα» και τον «Σύλλογο για την ανεργία και την ανάπτυξη Αγ. Δημητρίου - Ρυακίου Κοζάνης». Αξίζει να σημειωθεί πως ένα λεωφορείο του Συλλόγου από τον Αγ. Δημήτριο παρεμποδίστηκε από την αστυνομία.
Το μπλοκ της ενέργειας πορεύτηκε μέσω της Εγνατίας, έστριψε στην Αγ. Σοφίας και μέσω της Τσιμισκή έφτασε στο ύψος της ΧΑΝΘ. Ο σκοπός μας ήταν να φτάσουμε μπροστά στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπου πίσω από κάγκελα και ΜΑΤ βρίσκονταν αυτοί που σχεδιάζουν την ενεργειακή πολιτική του τόπου.
Εκεί βρεθήκαμε μπροστά στις παρατεταγμένες δυνάμεις του ΚΚΕ, οι οποίοι με πλάτη στο Βελλίδειο και μέτωπο στις υπόλοιπες πορείες εμπόδιζαν την διέλευσή μας. Αρνούμενοι αυτόν τον αποκλεισμό συγκρουστήκαμε με τους κρανοφόρους του ΚΚΕ για να δηλώσουμε ότι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα στην ελευθερία συνάθροισης και διαδήλωσης.
Η ΑΚ συμμετείχε στο μαζικό μπλοκ των πολιτών για την ενέργεια και είναι πεπεισμένη για την διεύρυνση και την προοπτική αυτού του κινήματος. Ενός εγχειρήματος όχι για την κοινωνία, αλλά με την κοινωνία.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Αντιεξουσιαστική Κίνηση
http://www.resistance2003.gr/