Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Χακαρίστικε το site του ΠΑΜΕ




Η συνηθισμένη εμποροπανήγυρης που γίνεται κάθε χρόνο στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε και φέτος. Μαζεύονται σε ένα χώρο οι αρχικαπιταλιστές , η εκάστοτε κυβέρνηση τους και τα διάφορα παρατρεχάμενα τσιράκια τους και χαϊδεύονται μεταξύ τους μέχρι να καταλήξουν στις αναμενόμενες εξαγγελίες βιασμού (οικονομικού, ψυχολογικού και σωματικού) όλων πλην τον ιδίων και όσων επιλέξουν να σκύψουν και να τους ακολουθήσουν..
Απέναντι από αυτό το θέατρο στήνουν όλοι όσοι πουλάνε επανάσταση το δικό τους πανηγύρι. Εκεί γίνονται διάφορες προσπάθειες για την ανάδειξη της Μις Αντιπολίτεύομενη Αριστερά. Οι υποψήφιες μαζεύονται από όλη την Ελλάδα όχι τόσο για να προσπαθήσουν να διαλύσουν την παραπάνω διαδικασία αλλά για να διαμαρτυρηθούν. Να φωνάξουν πόσο κακή είναι αυτή η πολιτική και πόσο κακός είναι ο Καραμανλής και κάθε Καραμανλής και σιγά σιγά να πάρουν τα πούλμαν τους για να γυρίσουν στα σπίτια τους επαναστάτες, ψημένοι από τον αντικαπιταλιστικό αγώνα, και έτοιμοι να ανατρέψουν το σύστημα, την παγκοσμιοποίηση, τα δεξιά (μόνο) αφεντικά τους Ουρούκ Χ άι και τον Δρακουμέλ..
Τόση η σοβαρότητα και η αξιοπιστία των αγώνων τους που δεν μαζεύουν παρά τα λίγα μέλη τους, τις οικογένειες τους και κανένα φουκαρά που είδε την φωτεινή επαναστατική επιγραφή και μπήκε...
Βέβαια όταν νοιώθουν ότι απειλείται η περιοχή τους κάνουν τα πάντα για να την διατηρήσουν και να την επεκτείνουν ακόμη περισσότερο.
Χαρακτηριστικό δείγμα είναι το συνδικαλιστικό κίνημα των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα. Χαρακτηρισμένο όχι μόνο από πολιτικές αποχρώσεις αλλά κυρίως από πολιτικές σκοπιμότητες όχι μόνο έχει καταντήσει ανίκανο να διεκδικήσει αλλά είναι και επικίνδυνο για όσους επιλέγουν να αγωνιστούν, αφού οι μέθοδοι και η δράση των συνδικαλιστικών παρατάξεων έχει φανερά παρακρατικά χαρακτηριστικά αλλά προσφέρει σαφή κρατική στήριξη αφού δρουν στην καλύτερη σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης της κοινωνικής οργής μέχρι και σαν κατασταλτικός μηχανισμός
Το ΠΑΜΕ όντως το συνδικαλιστικό όργανο ενός πολύ συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η επίσημη γραμμή είναι εδώ και πολλά χρόνια αντιδραστική, ακολουθεί το δόγμα “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας” σε κάθε πτυχή της δράσης και του λόγου του. Κάθετα ιεραρχημένο με σαφή πολιτική καθοδήγηση και με ευρύ οπλοστάσιο για όσους αγωνιστές δεν ακολουθούν την γραμμή του θυγατρικού κΏματος η που έστω παρεκκλίνουν αυτής.
Ψέματα, συκοφαντίες, τραμπουκισμοί και συνεργασίες ακόμη και με τα κρατικά μέσα καταστολής προκειμένου όλα να βρίσκονται σε ένα πολιτικά καθαρό περιβάλλον και σε μια “ασφαλή” και ήσυχη κοινωνία. Ακόμη και τρομοκρατία χρησιμοποιεί το συνδικάτο όταν βλέπει αντιδράσεις με ριζικά μέσα και ανατρεπτικούς σκοπούς. Παράδειγμα οι φήμες που σαν γνήσιοι χαφιέδες μετέφεραν στους εργαζόμενους της Ζώνης του Περάματος, τα αρχιμέλη του συνδικάτου μετάλλου. Έλεγαν ότι οι αναρχικοί θα πάνε να δείρουν τους εργάτες και να τους σπάσουν τα μηχανάκια και τα σπίτια τους..
Μπορεί να φαίνεται χοντροκομμένα αφελής μια τέτοια φήμη αλλά σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και τους υπόλοιπους κυρίαρχους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς δημιουργούν και διατηρούν ένα κλίμα τρομοκρατίας των κοινωνικών αγώνων και αγωνιστών.
Όμως δεν θα τους περάσει. Ούτε στο Πέραμα, ούτε στην Θεσσαλονίκη – που πάλι προστάτευαν την τάξη και την ησυχία – ούτε και στο δρόμο.
Όσοι επιλέγουν τα γινονται εθελοντές μπάτσοι θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους κανονικούς μπάτσους.
Όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν του αγώνες για να μαζεύουν ψήφους θα έχουν αντιμετώπιση με τους απεργοσπάστες
Όσοι επιλέγουν να προστατεύουν άμεσα η έμμεσα τα αφεντικά θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτά .
Καμία Ειρήνη με τα αφεντικά και τους εθελοντές δούλους και ρουφιάνους τους.
Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης.
κειμενα & φωτο:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=905630