Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Στο δρόμο για την ελευθερία, κανείς αιχμάλωτος του κοινωνικού πολέμου δεν θα είναι μόνος του...





Πορεία αλληλεγγύης Πέμπτη 3 Ιουλίου, Πλατεία Βικτωρίας στις 6:00 μ.μ.
Στις 5 Ιούνη 2007 συλλαμβάνονται στο Π. Φάληρο, οι αγωνιστές Μάριος Τσουραπάς και Χρυσόστομος Κοντορεβυθάκης, για απόπειρα εμπρησμού αυτοκινήτου της δημοτικής αστυνομίας, λίγο αργοτερα συλλαμβάνεται και μια φοιτητρια της ΑΣΟΕΕ που αρνείται επίμονα τις κατηγορίες . Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και των τριών και αφού πέρασαν τρεις μέρες στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία κρίνονται προφυλακιστέοι.
Οι αναρχικοί Μάριος Τσουραπάς και Χρυσόστομος Κοντορεβυθάκης, μετα τον βασανισμό τους στη ΓΑΔΑ ανέλαβαν την ευθύνη για την απόπειρα εμπρησμού του οχήματος της δημοτικής αστυνομίας αλλά αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή της Σ.Δ., τελικά προφυλακίζονται στις φυλακές Κορυδαλλού και στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας αντίστοιχα, όπου και κρατούνται μέχρι σήμερα. Την Παρασκευή 11 Ιούλη δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας με βαρύτατες κατηγορίες.
Η φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ παρόλο που βασανίστηκε σωματικά και ψυχολογικά, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί φρουρούμενη, ο εισαγγελέας όμως διατάσσει τη μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου και τελικά αποφυλακίζεται ενώ συνεχίστηκε η νοσηλία της.
Στην εποχή της βίας της εξουσίας και των αφεντικών, της καταστολής, των νεκρών εργατών σε δολοφονίες που βαφτίζονται “εργατικά ατυχήματα”, των δολοφονημένων μεταναστών στα σύνορα, των βασανισμών στα αστυνομικά τμήματα, των “τυχαίων” εκπυρσοκροτήσεων, των “μεμονομένων” περιστατικών συνεργασίας των μπάτσων με ακροδεξιούς και φασίστες, των παρα-κρατικών δολοφονικών επιθέσεων, της καταλήστευσης των ταμείων και του ληστρικού ξεζουμίσματος χιλιάδων εργαζομένων, της ανεργίας δυο άνθρωποι δικάζονται με βαριές κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού. Αυτό επιβάλλει το δόγμα της μηδενικής ανοχής και ο στραγγαλισμός κάθε μορφής αντίστασης.
Γράμμα των δύο προφυλακισμένων