Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008



Δύο αναρχικοί φοιτητές από την πόλη Penza, συνελήφθησαν στις 19 Ιουνίου καθώς μοίραζαν προκηρύξεις! Οι προκηρύξεις έγραφαν “Η κυβέρνηση είναι η φυλακή του ανθρώπου. Γίνε αναρχικός και απελευθερώσου”. Η αστυνομία ασκεί διώξεις εναντίων τον δύο, Oslav Kirosheyev και Vitaly Bakhmasterov οι οποίοι αντιμετωπίζουνενδεχόμενο εκδίωξης από το πανεπιστήμιο και φυλάκιση.
Η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη αφού η αστυνομία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει νόμους εναντίων τουεξτρεμισμού για να θέσει εκτός νόμου κάθε δημόσια αναρχική δραστηριότητα, ακόμη και το μοίρασμα προκηρύξεων. Όπως και τις ημέρες του ολοκληρωτισμού του ενός κόμματος, το έγκλημα της σκέψηςτιμωρείτε με φυλάκιση.
Η Penza είναι μια πόλη μισού εκατομμυρίου κατοίκων. Σε τέτοια μέρη που δεν υπάρχει μεγάλη και οργανωμένη αναρχική δράση, οι αρχές έχουν την άνεση να ασκούν όλη τους την εξουσία στο να καταπνίγουν κάθε προσπάθεια για έναρξη αναρχικής δράσης. Πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό και νασυμπαρασταθούμε στους δυο συλληφθέντες μιας και το κράτος με το τρόπο αυτό προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να καταπνίξει κάθε προσπάθεια δημιουργίας αναρχικής οργάνωσης και δράσης. http://news.infoshop.org/article.php?story=20080622041539170
http://kratoumenoi.ath.cx/