Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ '73-'08: 35 χρόνια αγώνας χωρίς δικαίωση


ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ γραφει το πανο γιατι καμμια μα
καμία εξουσία δεν μπορεί να δώσει αυτά που έχουμε
αναγκη,αυτα που ονειρευομαστε...........................




ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ ATHENS INDYMEDIA:http://athens.indymedia.org/.ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΤΙΜΗΣ

ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΜΠΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙ




Οι δρόμοι θα γεμίσουν ξανά από την οργή αυτών που δεν έχουν τίποτε να χάσουν. 35 χρόνια μετά, το αίμα αυτών που εξεγέρθηκαν αναζητά τη δικαίωσή του.Στη σύγχρονη αστική δικτατορία του σήμερα, χιλιάδες φυλακισμένοι αντιστέκονται [ 1 2 ], θυσιάζοντας την ίδια τους τη ζωή, για να ξαναβρούν οι λέξεις "ανθρώπινα δικαιώματα" [ 1 2 ] την πραγματική τους σημασία.
Στον αγώνα για επιβίωση, ενώ τα αφεντικά και τα πολιτικά τους τσιράκια σχεδιάζουν την εξαθλίωση, την πείνα και τον θάνατο για όλους μας, νέες ακηδεμόνευτες αντιστάσεις [ 1 2 3 4 5 6 7 ] γεννιούνται από τα κάτω.
Οι φοιτητές και οι μαθητές [ 1 2 ] ξεχύνονται ξανά στους δρόμους, ζητώντας το αυτονόητο, μια ελεύθερη και για όλους παιδεία.
Η μνήμη της εξέγερσης του τότε δείχνει το δρόμο και σήμερα. Καμία εξουσία δεν μπορεί να δώσει αυτά που έχουμε ανάγκη, αυτά που ονειρευόμαστε.
Καμία εξουσία δεν μπορεί, όσο κι αν εξοπλίζεται, να καταστείλει την επιθυμία για ένα κόσμο και μια ζωή δίκαιη και ελεύθερη για όλους.
Καλέσματα [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ]

"Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων εμείς καθόμασταν τα βράδιακαι ζωγραφίζαμε σκηνές από την αυριανή ευτυχία του κόσμου Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας "

[ Αρχείο indymedia "Πολυτεχνείο" ]