Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008

Το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, η γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων Κωνσταντίνα Κούνεβα, έπεσε θύμα μαφιόζικης επίθεσης με βιτριόλι (!) έξω από το σπίτι της στα Α. Πετράλωνα. Η Κωνσταντίνα είχε απειληθεί πολλές φορές στο παρελθόν όπως και οι συναδέλφισσές της συνδικαλίστριες, λόγω της δράσης τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλει οι εργολάβοι με την κάλυψη ακόμα και δημόσιων οργανισμών όπως ο ΗΣΑΠ και η ΕΛΒΟ, οι οποίες συνεργάζονταν με τον εργοδότη της Κωνσταντίνας.
Η Κωνσταντίνα νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», σε κακή κατάσταση, με σοβαρές και μόνιμες, απ’ ό,τι φαίνεται, βλάβες στην υγεία της. Το γεγονός ότι ήταν μετανάστρια από τη Βουλγαρία και γυναίκα, κάνει την περίπτωση ακόμα πιο χαρακτηριστική του κλίματος τρομοκρατίας προς κάθε κατηγορία εργαζομένων που θεωρείται πιο αδύναμη και ευάλωτη.
Η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ αν και δήλωσαν την συμπαράσταση τους, φέρουν ευθύνες καθώς η όλη υπόθεση τους ήταν γνωστή εδώ και χρόνια. Τα ΜΜΕ πέρασαν το θέμα στα «ψιλά» παρ’ ότι είναι φανερό ότι αποτελεί τομή στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Ανακοινώσεις οργανώσεων και συνδικαλιστικών φορέων
Ενημέρωση από το νοσοκομείο 26/12/2008
Κείμενο σωματείων για την Κούνεβα (συλλέγονται υπογραφές)
Ένας εκπαιδευτικός γράφει για το θέμα
Τα Βουλγάρικα ΜΜΕ
Eνδιαφέροντα δημοσιεύματα
Κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΗΣΑΠ 27-28/12 To blog της κατάληψης.
Πορεία αλληλεγγύης στον Ευαγγελισμό 28/12
Κάλεσμα για πορεία στα Α. Πετράλωνα 3 Ιανουαρίου
Immigrant worker and trade unionist K. Kuneva was attacked with sulfuric acid. [Read more] Solidaridad con Konstantina Kouneva Solidaritet per Kostandina Kuneven Solidaritaet mit Constandina Kuneva ­ Quando Attaccano uno di noi, ci attaccano tutti Solidarity to Konstantina Kuneva
Υπάρχει ανάγκη για οικονομική στήριξη της Κωνσταντίνας. Ο αριθμός λογαριασμού είναι: 5012-019021-277 Τράπεζα Πειραιώς DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA - ­Περισσότερα εδώ­ ­
Υπάρχει ανάγκη για οικονομική στήριξη της Κωνσταντίνας. Ο αριθμός λογαριασμού είναι: 5012-019021-
και εδω:http://indy.gr/