Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ . . .

Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη πέφτει νεκρός από σφαίρα μπάτσου ο 15χρονος Αλέξης στα Εξάρχεια. Αφού μυριστούν το αίμα, αμέσως δραστηριοποιούνται τα κοράκια της εξουσίας(δημοσιογράφοι και λοιποί καραγκιόζηδες) και σπεύδουνε να δηλώσουνε την λύπη τους για 'τον άδικο χαμό του μικρού'. Η μνήμη του μαθητή ξεφτιλίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις αστικές φυλλάδες ενώ όλοι οι κρατικοί φορείς δηλώνουνε σοκαρισμένοι και ζητούν τη παραδειγματική τιμωρία του ειδικού φρουρού. Φυσικά και δεν μας συγκινούν οι υποκριτικές φωνές τους και τα ψεύτικα 'δάκρυα' τους που ως στόχο έχουνε μόνο να αυξήσουνε την τηλεθέαση των καναλιών υπηρετώντας πιστά τα μεγαλοαφεντικά τους ενώ οι ίδιοι θα απολαμβάνουν την ζωούλα τους. Εξάλλου έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές ότι η ανθρώπινη ζωή γι' αυτούς δεν έχει καμιά αξία και ουσιαστικά δεν δίνουν δεκάρα για τον κάθε Αλέξη.
Ξαφνικά όλη η χώρα φλέγεται. Η φωτιά ζεσταίνει τις νύχτες των εξεγερμένων(μικρών και μεγάλων) κρατώντας τους συντροφιά και συμπαρασύροντας τους στον μαγευτικό χορό της εξέγερσης. Μπάτσοι, τράπεζες , κρατικοί και εμπορικοί στόχοι δέχονται επίθεση από τον εξαγριωμένο κόσμο και πυρπολούνται . Η μνήμη του Αλέξη διατηρείται ζωντανή μέσα από την δυναμική σύγκρουση των 'βάνδαλων και ταραχοποιών', πίσω από τα οδοφράγματα που υψώνονται στους δρόμους των πόλεων. Χάος και αναρχία παντού. Το κράτος και τα τσιράκια του στην κυριολεξία τρέχουν να κρυφτούν! Οι εικόνες των συγκρούσεων κάνουν το γύρο του κόσμου διαφημίζοντας σε παγκόσμιο επίπεδο την Ελλάδα.
Με δεδομένη την όλη κατάσταση, κόμματα και κάθε λογής ʽειδικοίʼ αναλυτές κραυγάζουν για ειρηνικές διαδηλώσεις και δράσεις καταδικάζοντας κάθε πράξη βίας που , όπως δηλώνουν, βεβηλώνει την μνήμη του νεκρού ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας , όπως για παράδειγμα διαδίδονται φήμες για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή την ενεργοποίηση του στρατού που ως στόχο έχουν να εμποδίσουν τον κόσμο να βγει στον δρόμο.
Ανάμεσα στους εξεγερμένους και πάρα πολλοί μαθητές οι οποίοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την προπαγάνδα των τηλεοράσεων, εφημερίδων καθώς και τις οδηγίες κομμάτων, όπως αυτή των ρουφιάνων του KKE , και πετροβολούν τα κρατικά γουρούνια στην ψύχρα. Δεν είναι δυνατόν τα διάφορα 'συντονιστικά μαθητών' και διάφορες άλλες κομματικές οργανώσεις(μαθητικές η μη) να προσπαθούνε να 'μαζέψουνε' και να καταστείλουν ,ζηλεύοντας τον ρόλο των μπάτσων, τους συνομιλήκους τους που δεν έχουνε κανέναν άλλο στόχο από το να συγκρουστούν με τους μπάτσους και να μην επιδίδονται σε καθιστικές διαμαρτυρίες ή να προσφέρουνε λουλούδια στους ένστολους δολοφόνους(όλη η ξεφτίλα στο μεγαλείο της) . Χιλιάδες μαθητές καταλαμβάνουν τα σχολεία, βγαίνουν στους δρόμους , επιτίθενται σε μπατσικά τμήματα και γεύονται την χαρά της εξέγερσης. Αυτοί οι ανυπότακτοι , ʽμπαχαλάκηδεςʼ όπως τους χαρακτηρίζουν, χαλάνε κάθε είδους παθητικότητα και απραξία και ξυπνάν εφιαλτικές μνήμες στους δήμιους των ζωών μας.
Οι πορείες, οι καταλήψεις συνεχίζονται σε όλη την ελλάδα. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους ταραχοποιούς μαθητές που αυθόρμητα και χωρίς καμιά καθοδήγηση βγηκαν-βγαίνουν στους δρόμους, σε όλους αυτούς τους συμμαθητές μας που δεν συνετίζονται ούτε χειραγωγούνται από κανέναν αρχηγό και καμιά οργάνωση, σε εκείνα τα παιδιά που νιώθουνε την ανάγκη να πάρουν θέση στα οδοφράγματα για τον θάνατο ενός άγνωστου φίλου τους, σε εκείνους που δεν γουστάρουνε να ζούνε με νόμους και θεσμούς αλλά να είναι ελεύθεροι .....

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ-ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ-ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΜΗ ΒΙΑΣ



ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ