Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Βομβαρδίζουν τη «μεγάλη φυλακή» της Γάζας

Πλησιάζουν τους 300 οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες από τις βόμβες που σπέρνουν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο το πρωί τα ισραηλινά αεροπλάνα.
Από το πρωί του Σαββάτου 27/12 το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς τη Λωρίδα της Γάζας - οι πρώτες αναφορές. Οι νεκροί πλησιάζουν τους 300 τις πρώτες 48 ώρες, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Υπό τη γνωστή δικαιολογία ότι χτυπάνε στόχους της Χαμάς, οι ισραηλινοί ισοπεδώνουν πολυκατοικίες, φαρμακαποθήκες (φωτογραφίες), τα τούνελ που αποτελούν την μόνη δίοδο για την εισαγωγή των βασικών αγαθών στη Λωρίδα όπου ζουν 1,5 εκατομμύριο παλαιστίνιοι χωρίς καμιά δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο λόγω του πολύμηνου αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ. Οι δυτικές κυβερνήσεις περιορίζονται σε εκκλήσεις για «παύση των εχθροπραξιών απ' όλες τις πλευρές».
Στη Γάζα βρίσκονται μέλη του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και άλλων οργανώσεων, που μεταφέρουν από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί: Ανταπόκριση από τη Γάζα, Κυριακή 28/12 // Βίντεο από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα - και νεότερες ειδήσεις // Εικόνες από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας
Το πλοίο Dignity του Free Gaza θα αποπλεύσει σήμερα, Δευτέρα, από την Κύπρο για να φτάσει στην αποκλεισμένη Γάζα.
Διαδηλώσεις συμπαράστασης στον βομβαρδιζόμενο λαό της Γάζας έχουν ξεσπάσει σε πολλές αραβικές χώρες, αλλά και μέσα στο Ισραήλ και στη Δυτική Οχθη - όπου χτυπήθηκαν από την αστυνομία της Παλαιστινιακής Αρχής. Συγκεντρώσεις έγιναν και σε Παρίσι και Λονδίνο, ενώ για σήμερα έχει καλεστεί συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.
Ισραηλινοί φυλακισμένοι αντιρρησίες ζητούν συμπαράσταση // Συνεχής ενημέρωση από τον Σύλλογο Ιντιφάντα και (στα αγγλικά) από το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (ISM): http://www.palsolidarity.org/ // Αρχείο του Indy.gr για την Παλαιστίνη

και απο το http://athens.indymedia.org/ :