Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Σε μαζική σφαγή στη Γάζα επιδίδεται το Ισραήλ
















Από το πρωί του Σαββάτου ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει με συνεχή χτυπήματα από αέρα και θάλλασα την Γάζα με αποτέλεσμα χιλιάδες τραυματίες και πάνω από 300 νεκρούς [Φώτο]. Οι ισραηλινοί και τα δυτικά ΜΜΕ δικαιολογούν την επίθεση ως "νόμιμη άμυνα" στις αυτοσχέδιες ρουκέτες που εξαπολύουν οι οργανώσεις της αντίστασης (Χαμάς, Τζιχάντ, Λαϊκό Μέτωπο) από την Γάζα στο έδαφος του Ισραήλ με κύριο στόχο τους ισραηλινούς εποίκους. Η αλήθεια είναι ότι η εκεχειρία έχει παύσει εδώ και καιρό από τους ίδιους τους ισραηλινούς με σκοπό τον αφανισμό της Παλαιστίνης από το χάρτη, στέλνοντας τεθωρακισμένα στα σύνορα και προετοιμάζοντας στρατιωτική εισβολή στη Γάζα. Οι οργανώσεις της παλαιστινιακής αντίστασης καλούν σε νέα ιντιφάντα και σε έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ο Αμπάς αρχικά επιρρίπτει ευθύνες του ολοκαυτώματος στην Χαμάς αλλά κάτω από την πίεση των μαζικών και μαχητικών διαδηλώσεων Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, αλλάζει τις δηλώσεις του. Παράλληλα οι ηγεσίες των αραβικών χωρών αναβάλλουν τη σύνοδο του αραβικού συνδέσμου για την Τετάρτη 31/12, και την μετατρέπουν σε σύνοδο υπουργών εξωτερικών. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα, και ενώ η αιγυπτιακή κυβέρνηση αρνείται να ανοίξει το πέρασμα στην Ράφα για τους Παλαιστίνιους της Γάζας, σε όλες τις αραβικές χώρες πραγματοποιούνται δυναμικές και μαζικές διαδηλώσεις που παίρνουν αντικαθεστωτικό χαρακτήρα.
Η μαζική σφαγή που διαπράτεται στη Γάζα απολαμβάνει την ανοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και την επιβράβευση από τις ΗΠΑ.
Τη Δευτέρα 29/12 απέπλευσε από τη Λάρνακα το πλοίο Dignity με προορισμό τη Γάζα, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτική βοήθεια. Το πλοίο διεμβολίστηκε από τους ισραηλινούς το πρωί της Τρίτης 30/12 και τελικά ξέφυγε από τον ισραηλινό κλοιό, και κατευθύνθηκε προς τον Λίβανο.
Συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης έχουν γίνει στην Ευρώπη. Στην Αθήνα τη Δευτέρα 29/12, καλέστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, όπου Άραβες και Έλληνες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία όταν η συγκέντρωση χτυπήθηκε από τις κατασταλτικές δυνάμεις με αποτέλεσμα 3 συλλήψεις.

[ αρχείο για την Παλαιστίνη ]










ολα τα κειμενα προερχονται απο το :http://athens.indymedia.org/
οι φωτογραφιες ειναι απο το:https://www.indymedia.org.uk/en/2008/12/416355.html