Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009

Είμαστε όλοι ελεύθεροι… να καταναλώνουμε.(και παλι για το MALL)Καταναλώνω ελεύθερα
θλίψη και προϊόντα κουβαλώ
σε σκάλες κυλιόμενες.
Αυτόματο ερέθισμα
ανάγκη δανεισμού, κατάντια
ζωή στα τέσσερα.
Σαν μια βιτρίνα σπάσει
κλαίω, μαυρίζω, θυμώνω
μου κλέβουν αυτό που
εγώ γουστάρω να πληρώνω.

Είμαστε όλοι ελεύθεροι… να καταναλώνουμε.

Το να ψωνίζουμε σήμερα μας φαίνεται κανονικό. Κανονικά φαντάζουν και τα εκατομμύρια φωτάκια, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα βραδινά φορέματα των ρεβεγιόν. Κανονικό είναι όμως και κάποιοι να δουλεύουν τις Κυριακές, η ανασφάλιστη εργασία, τα 700 ευρώ μισθός· κανονικό είναι να αποφασίζουν άλλοι για μας, οι κάμερες στους δρόμους και να μας πυροβολούν το Σαββατόβραδο σε έναν πεζόδρομο.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη εξέφρασαν την αντίθεση της κοινωνίας ενάντια σε αυτήν ακριβώς την κανονικότητα. Η καταστολή δεν μπόρεσε να απαντήσει στην ορμή της εξέγερσης και τώρα καλείται να την καταστείλει η ίδια η ουσία του συστήματος, η κανονικότητα της παραγωγής και της κατανάλωσης. Την αμφιβολία και την άρνηση για τις δομές και τα στοιχεία του συστήματος που μας αποξενώνουν έρχεται να καταπνίξει το αδυσώπητο «πνεύμα των Χριστουγέννων».
Ενάντια στη μιζέρια και την υποχρεωτική ευτυχία υπάρχει ο δρόμος της συνέχισης των εξεγερτικών γεγονότων. Οι εκατοντάδες συλληφθέντες και οι δεκάδες προφυλακισμένοι μας καλούν να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, η οποία μπορεί να είναι μόνο η συνέχιση του αγώνα. Για να μην καταφέρει το shopping αυτό που δεν κατάφεραν τα ΜΑΤ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Χαλανδρίου και γύρω περιοχών
dimarxeio-antipliroforisi.blogspot.com