Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Τίποτε δεν τέλειωσε... Όλα συνεχίζονται*

Πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και προφυλακισμένουςτης Εξέγερσης του ΔεκέμβρηΚαλέσματα
Αθήνα, Σάββατο 24 Γενάρη στις 12:00 μ.μ. στο Μοναστηράκι
1 2 3 4 5 6 Στις άλλες πόλεις: Κέρκυρα Νάξος Χανιά Ρέθυμνο Ηράκλειο Πτολεμαΐδα Χαλκίδα Βόλο Θεσσαλονίκη Μυτιλήνη Πάτρα
Τα
εξεγερτικά γεγονότα που ακολούθησαν την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη στα Εξάρχεια από τον μπάτσο Κορκονέα, αντιμετωπίστηκαν από το κατασταλτικό κράτος με εκατοντάδες προφυλακίσεις, ξυλοδαρμούς, δεκάδες συλλήψεις και διώξεις με τον τρομονόμο.
Οι απειλές για
άρση ασύλου και εισβολή των ΜΑΤ στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο. Η κατασταλτική και ιδεολογική επίθεση κράτους και ΜΜΕ ενάντια στους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων που συναντήθηκαν στους δρόμους και τα οδοφράγματα, η προσπάθεια χειραγώγησης και απονοηματοδότησης αυτών των αγώνων και η προσπάθεια φίμωσης και καταστολής της αντιπληροφόρησης, δεν καταφέρνουν να σβήσουν τη φλόγα της εξέγερσης. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εξεγερμένων δεν κατάφερε να σταματήσει τους αγώνες για κοινωνική απελευθέρωση που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Η Εξέγερση του Δεκέμβρη ενέπνευσε μια σειρά
αγώνων και κινητοποιήσεων αλληλεγγύης και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, μετά την πορεία αλληλεγγύης, τις συγκεντρώσεις έξω από πολλές φυλακές της χώρας με την αλλαγή του χρόνου και την πανελλαδική πορεία στην Λάρισα το Σάββατο 17/1 [Φωτο], οι δράσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους και προφυλακισμένους συνεχίζονται το Σάββατο 24/1 με συγκεντρώσεις και πορείες σε μια σειρα πόλεων.
Το blog της
Ανοιχτής συνέλευσης Εξεγερμένων

[
Αρχείο για την Αλληλεγγύη Αρχείο για την κρατική καταστολή Η Εξέγερση του Δεκέμβρη ]
ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
10 Γενάρη 2009Η χούντα δεν τελείωσε το ΄73...
Ένα μήνα μετά την εν ψυχρώ
δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Ε. Κορκωνέα, στον οποίο αρκετοί -εκτός του ανεκδιήγητου δικηγόρου του- έσπευσαν να δώσουν άλλοθι, την Παρασκευή 9 Γενάρη, οι εξεγερμένοι φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι κατεβαίνουν και πάλι στο δρόμο στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με συνθήματα όπως "από τα Εξάρχεια μέχρι την Παλαιστίνη, το σύστημά τους δολοφονεί", "Λεφτά για την παιδεία", "Τίποτε λιγότερο από τα πάντα" "Λευτεριά στους φυλακισμένους της εξέγερσης".
Ένα μήνα μετά τον
Δεκέμβρη της εξέγερσης και ύστερα από μια βδομάδα τρομοϋστερίας [1 2 3 4 5 6] και παραπληροφόρησης από τα μαζικα μέσα εξαπάτησης με αφορμή τον πυροβολισμό του μπάτσου έξω από το υπουργείο πολιτισμού, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κατέβηκαν ξανά στους δρόμους σε μια μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας (ενώ αεροβόλα όπλα φύτρωναν στις ζαρντινιέρες της Πανεπιστημίου), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το δόγμα μηδενικής ανοχής που προσπαθούν να επιβάλλουν όχι μόνο δεν πτοεί, αλλά εξοργίζει και κινητοποιεί τους αγωνιζόμενους ανθρώπους.
Εγιναν
δεκάδες απρόκλητες και αναίτιες προσαγωγές, δεκάδες άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν από τον τρομοστρατό των διαδηλώσεων (ΜΑΤ), τραυματίες αφέθηκαν αιμόφυρτοι στους δρόμους, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εισπνεύσουν τα ασφυξιογόνα τους μαζί με όλους τους διαδηλωτές, και όλα αυτά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, σε μια πορεία δυναμική αλλά ταυτόχρονα ειρηνική. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα καταστολής και αμέσως μετά τη μεταφορά των προσαχθέντων στη ΓΑΔΑ ο κόσμος αυθόρμητα συγκεντρώθηκε έξω από το μπατσομέγαρο όπου και εκεί χτυπήθηκαν αλληλέγγυοι και δικηγόροι χωρίς να έχει καμιά διάθεση να εγκαταλείψει τον αγώνα μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Τελικά, απ' όλες τις προσαγωγές, συνελήφθησαν 2 άτομα.
Οι εικόνες που έφτασαν στα κανάλια, που κατά βάση προέρχονται από κρυφές κάμερες δημοσιογράφων που συστηματικά υιοθετούν αυτές τις τακτικές τη στιγμή που πολλοί
συναδελφοί τους ξυλοκοπούνται προκειμένου να μην φτάσει στον κόσμο η κτηνωδία του στρατού κατοχής, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και δεν μπορούν πια να εξαπατήσουν σχετικά με το ρόλο που, τα καθεστωτικά μέσα, επέλεξαν να παίξουν απέναντι στους χιλιάδες αγωνιστές. Την κρατική καταστολή ένιωσαν καλά και οι ρεπόρτερ, φωτορεπόρτερ και καμεραμάν, καθώς εμποδίστηκαν ποικιλοτρόπως να πλησιάσουν τα σημεία καταστολής. Οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις και οι λεηλασίες καμερών χτύπησε την πόρτα και των εργαζομένων στα μμε.
Κατάληψη της
ΕΣΗΕΑ [english] το blog της κατάληψης

Καταγγελία της Ομάδας Νομικής Βοήθειας
Φωτογραφίες από την Αθήνα: 1 2 3 4 5 6 7 8
Video από την πορεία και από τον αποκλεισμό διαδηλωτών στην Ασκληπιού:
1 2
Ενημέρωση από τις διαδηλώσεις στις άλλες πόλεις
Ηράκλειο Κρήτης Θεσσαλονίκη Σέρρες Γιάννενα Λάρισα
Το Χρονικό της Εξέγερσης του 1991 Ο Τεμπονέρας ζει μέσα στις καρδιές μας (Μνήμες αγώνα ενάντια στη Λήθη)
*ολα τα κειμενα προερχονται απο την κεντρικη σελιδα του athens indymedia:
http://athens.indymedia.org/?lang=el

[
Αρχείο για την κρατική καταστολή ]