Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Από τις 1 εως 5 Νοεμβρίου συνεδριάζει στην Αθήνα το Παγκόσμιο Διακυβερνητικό Φόρουμ για τη μετανάστευση με τη συμμετοχή υπουργών, ΜΚΟ και άλλων “προοδευτικών” φορέων με στόχο να χαραχτεί κοινή πολιτική για το μεταναστευτικό ζήτημα. Η σύνοδος έρχεται μετά από μία περίοδο παρατεταμένης κ πρωτοφανούς καταστολής, από πλευρά του ελληνικού κράτους στους μετανάστες. Ο εγκλεισμός εκατοντάδων μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η εκκένωση κατειλλημένων κτιρίων όπου διέμεναν, ο εμπρησμός και η ολοκληρωτική καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στην Πάτρα σηματοδοτούν μια νέα εποχή στις μεθόδους “επίλυσης” του μεταναστευτικού. Σε όλα αυτά έρχονται να συμπληρωθούν τα διαχρονικά εγκλήματα από πλευράς κρατικών λειτουργών με αποκορύφωμα τις δολοφονίες στην Πέτρου Ράλλη(Τμήμα Αλλοδαπών) και ο θάνατος ύστερα από βασανιστήρια (ξυλοδαρμός,ηλεκτροσόκ) του Μωχάμετ Ατίφ Καμράν στο Α.Τ. Νίκαιας.

Η νέα πολιτική και η αναγκη χάραξης παγκόσμιας στρατηγικής προκύπτει από τη διαχρονική μεταβολή των αναγκών του καπιταλισμού. Έτσι την εποχή της βαρειάς βιομηχανίας οι μετανάστες ήταν ευπρόσδεκτοι σαν φτηνά, αναλώσιμα και χωρίς δικαιώματα εργατικά χέρια ενώ στην εποχή της κρίσης απλα δεν χωράνε εντός των τοιχών του δυτικού ανεπτυγμένου κόσμου. Έτσι στην γειτονική βιομηχανική Ιταλία οι νέοι φασιστικοί νόμοι που ποινικοποιούν ακόμα και την φιλοξενία “λαθραίων” μεταναστών έρχονται να προστεθούν στις μαύρες περιπολίες νεοναζί, ενώ αξιοσημείωτα απάνθρωπη είναι η παράγραφος που ορίζει ότι τα παιδιά παράνομων μεταναστών που γεννιούνται στην Ιταλία δίνονται για υιοθεσία!!

Το πρόσχημα για την φασιστική ολίσθηση της Ιταλίας (και όχι μόνο) δεν είναι άλλο από το κατασκευασμένο κλίμα ανασφάλειας και την στοχοποίηση των μεταναστών για την φαινομενική αύξηση της εγκληματικότητας. Η ενορχηστρωμένη καλλιέργεια φόβου από ΜΜΕ, κράτος και φασιστοειδή σε συνδυασμό με μεγάλη δόση εθνικιστικών ιδεολογημάτων του στυλ “οι ξένοι μας κλέβουν τις δουλειές” έχει ως σκοπό την τυφλή συναίνεση της κοινωνίας στα εγκληματικά νέα μέτρα. Ειδικά τον τελευταίο καιρό με την άνοδο του φασιστικού ΛΑΟΣ και τις κραυγές των ακροδεξιών βρικολάκων ο μισανθρωπισμός και η ξενοφοβία προβάλλονται ως ακόμα μια πολιτικά ορθή άποψη.

Σε επίπεδο κεντρικών κρατικών επιλογών οι όροι παραμονής και νομιμοποιήσης εδώ και χρόνια κινούνται στην κατεύθυνση της διατήρησης της κοινωνικής ηρεμίας. Έτσι για να πάρει κάποιος χαρτιά πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, που σημαίνει ότι ο συνδικαλισμός, οι αγώνες, τα κινήματα και γενικότερα η “επικίνδυνη” πολιτική δράση όταν συνεπάγεται μπλεξίματα με τον νόμο (φαινόμενο όχι και τόσο σπάνιο) οδηγεί σε απέλαση.

Για μας που δεν αναγνωρίζουμε κράτη, φυλές, θεούς και πατρίδες προφανώς οι μετανάστες δεν χωρίζονται σε παράνομους και νόμιμους. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι τα θύματα του πολέμου που έχουν κηρύξει τα αφεντικά του πλανήτη στην ανθρωπότητα. Στους “εκτος των τειχών” της Ευρώπης-Φρούριο, στους εντός των τειχών εξαθλιωμένους, στους οχτώ πνιγμένους ανοικτά της Λεσβου αν κοιτάξει κανείς καλά θα αναγνωρίσει το άγριες μέρες που έρχονται.Στις κραυγές των ανήλικων κρατούμενων στην Παγάνη θα αναγνωρίσει τις ήσυχες μέρες που χάνονται. Στα πρόσωπα των κολασμένων αυτής της γης θα αναγνωρίσει την επερχόμενη εξέγερση.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 6ΜΜ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ανοιχτός κοινωνικός χώρος

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΙΚΠΑ(ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ)