Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Κατάληψη Πρυτανείας Αθηνών

Σήμερα Παρασκευή 5 Ιούνη καταλάβαμε το χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένδειξη αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους και διωκόμενους της εξέγερσης του Δεκέμβρη.


Η στυγνή δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκωνέα πυροδότησε την κοινωνική εξέγερση που ακολούθησε. Από τις πρώτες κιόλας ώρες χιλιάδες ήταν αυτοί που επέλεξαν να συμμετάσχουν στην γενικευμένη ανταρσία που εξαπλώθηκε σε όλες τις πόλεις του ελλαδικού χώρου. Από τις συνελεύσεις και τις καταλήψεις ως τα οδοφράγματα και τις συγκρούσεις οι εξεγερμένοι έδωσαν τις απαντήσεις που αρμόζουν στην λεηλασία της ζωής μας και παράλληλα χάραξαν μια νέα πορεία για την κοινωνία στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης.
Το κράτος με άγρια καταστολή έμεινε να αποκρούει την επίθεση των εξεγερμένων εξαντλώντας τα χημικά του αποθέματα και προχωρώντας σε εκατοντάδες συλλήψεις, δεκάδες προφυλακίσεις και συνεχείς μέχρι και σήμερα διώξεις των εξεγερμένων.
Στην φυλακή παραμένουν 6 άτομα στους οποίους επιδεικνύεται το πιο σκληρό πρόσωπο της καταστολής και του πειθαρχικού της χαρακτήρα μιας και φέρονται να έχουν συλληφθεί κοντά σε πανεπιστημιακούς χώρους, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός, τα στοιχεία και η τύχη των μεταναστών που συνελήφθησαν.
Αυτή τη στιγμή εξετάζεται η συνέχιση ή όχι της προφυλάκισης των φυλακισμένων του Δεκέμβρη λόγω της συμπλήρωσης 6 μηνών στα κολαστήρια της δημοκρατίας. Η αλληλεγγύη στο πρόσωπό τους είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν θα αφήσουμε κανένα αγωνιστή μόνο του απέναντι στην καταστολή.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ 6 μμ



Άμεση απελευθέρωση του Α. Κυριακόπουλου, Θ. Ηλιόπουλου και όλων των προφυλακισμένων του Δεκέμβρη.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους