Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΡΑΤΗΣΗ-ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ.

Τους τελευταίους μήνες το κράτος έχει δείξει ξεκάθαρα τις διαθέσεις του ενάντια σε κάθε «τύπου» αγωνιστικές διαθέσεις, ζωντανό παράδειγμα η κατάσταση που επικρατεί στη Ξάνθη, όπου και διώκονται 3 τουλάχιστον άτομα για την πολιτική τους δράση με γελοία κατηγορητήρια (οι 2 για αφισοκολλήσεις και για σβήσιμο φασιστικών συνθημάτων) και ο 3ος γιατί μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο του, βρέθηκαν είδη camping, τα οποία βαφτίστηκαν «εμπρηστικοί μηχανισμοί» με αποτέλεσμα να κατηγορείται ακόμη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Από τα γεγονότα όλης της υπόθεσης ένα πράγμα γίνεται ξεκάθαρο: οι διωκτικοί μηχανισμοί προσπαθούν πάντα να κατασκευάσουν υπόπτους και ενόχους, άσχετα από το γεγονός αν υπάρχουν στοιχεία η όχι.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο στόχος δεν είναι μόνο οι τρείς παραπάνω διωκόμενοι σύντροφοι και ο Νίκος Κουνταρδάς. Ο στόχος είναι να εγκληματοποιηθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων κάθε πολιτική δράση. Έτσι δεν έχει σημασία αν για τους κατηγορούμενους υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία η όχι. Άνθρωποι τιμωρούνται προληπτικά με πολύμηνες προφυλακίσεις, καταζητούνται και καταδιώκονται τιθέμενοι σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, απειλούνται με εξοντωτικές ποινές, μιας και η πολιτική δράση συκοφαντείται και η επέλαση της δημοκρατίας συνεχίζεται..
Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί η κράτηση-εξόντωση του Ν.Κουνταρδά με κατηγορίες ψεύτικες για παράβαση των περιοριστικών όρων. Όλη αυτή η σκευωρία εναντίον του, τον οδήγησε στον ύστατο τρόπο αντίδρασης που έχει ένας φυλακισμένος, στην απεργία πείνας και δίψας.

ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν.ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 16/05/2009 & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Γράφω δύο λόγια σε μια χαρτοπετσέτα. Κρυφά. Μου έχουν απαγορέψει τα πάντα. Είμαι σε καθεστώς πλήρους απομώνοσης.Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί έξω. Πραγματική τρομοκρατία από το βαθύ κράτος. Όμως θεωρώ δεν είπα την τελευταία λέξη. Ελπίζω να φτάσουν αυτά έξω και να γίνουν γνωστά , να διαδοθούν. Ότι και να γίνει. Να ακούσουν όλοι την κατάθεση ψυχής που έκανα πριν μια εβδομάδα στο Radio Revolt. Η κατάσταση και οι συνθήκες εδώ θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές. Έχουν λυσσάξει όλοι μαζί μου. Δεν ξέρω αν θεωρούμαι πολιτικός κρατούμενος της δημοκρατίας τους, το σίγουρο είναι ότι αν κάποτε πέσει αυτή η κυριαρχία ίσως αναγνωριστώ ώς ένας πρώην πεσόντας ή πρώην κρατούμενος της "δημοκρατίας" τους. Κάτι σαν το τωρινό πολυδιαφημισμένο, πολυτιμιμένο και αναγνωρίσιμο από όλους συναποφηλακισθέντων - εξορισμένων της δικτατορίας. Ως τότε τι ψάχνεις... εκκωφαντική σιωπή. Σιωπή σαν ομερτά που δεν πρέπει να "σπάσει". Δεν πειράζει , κάποτε θα καταλάβουνε , ίσως ξυπνήσει ο λαός.
Εδώ , στο κρατικό τώρα, νοσηλεύομαι από την παρασκευή όπου μεταφέρθηκα σε ημιλυπόθυμη κατάσταση με πίεση 7-5 , ζάχαρο 45 και ελαφρύτερος κατά 6 κιλά. Άς περιγράψω το τι συμβαίνει. Οι γιατροί προσπαθήσανε να μου βάλουνε ορό , όμως δεν δέχτηκα. Συνολικά πάντως ομολογώ ότι παρά τις πιέσεις του κράτους έχουν κρατήσει αξιοπρεπή στάση. Όμως το βράδυ, ξημερώματα Σαββάτου, όσο εγώ δεν είχα τις αισθήσεις μου μπήκε μία περίεργη τύπισσα συνοδεία μπάτσων και μου έκανε ενέσεις ζαχαρούχου νερού και βιταμινών. Είναι ένα περιστατικό που θέλω να δημοσιοποιήσω και να καταγγείλω καθώς υπάρχει και η μαρτυρία του μοναδικού μου συγκρατούμενου εδώ.
Αυτό που θέλω να αναδείξω είναι ότι όλοι μπορούμε να φανταστούμε το τι συνέβει τότε με τον Σάββα Ξηρό στον Ευαγγελισμό. Και επειδή αναφέρθηκα στην παρασκευή, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και συντρόφους που αναστατώσανε την περιοχή του κρατικού.
Κλείνοντας δυο χάρες. Είχα υποσχεθεί κάτι στον Αλέξη στο Π.Φάληρο , ίσως δεν προλαβαίνω. Σύντροφοι προπαγανδίστε τώρα που είναι περίοδος πανελλήνιων εξετάσεων στα σχολεία αυτά τα πράγματα : 6/12/08-6/6/09. Κανείς (συμ)μαθητής μας φέτος υποψήφιος στην ελ.ας. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
και τέλος την Ξάνθη και τα μάτια μας.
Δεν είμαι από αυτόν τον κόσμο ,
ΖΗΤΩ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Με αληθινή αγάπη, Νίκος Κουνταρδάς

Ο Νίκος Κουνταρδάς κατηγορήθηκε στο παρελθόν για συμμετοχή σε επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ, για ανάρτηση πανό ενάντια στο νόμο Ορφανού, και την πλήρως αναληθή κατηγορία για απόπειρα εμπρησμού σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Ξάνθη. Τέλος με την δικαιολογία του γραφειοκρατικού κωλύματος οι υπάλληλοι του Α.Τ. Ξάνθης του είπαν να παρουσιαστεί στις 16/05, όπου θα υπέγραφε και για τις 2 ημερομηνίες (01/05 & 16/05) οπότε και προς έκπληξη του πληροφορήθηκε ότι συλλαμβάνεται με την κατηγορία μη τήρησης των περιοριστικών μέτρων.

Στις 08/06/09 ο Ν.Κουνταρδάς ξεκίνησε 3η απεργία δίψας ενώ συνεχίζει την απεργία πείνας από τις 17/05/09.





Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

UTOPIA A.D. ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ.