Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Έξι μήνες έχουν περάσει από την εξέγερση του δεκέμβρη και δεκάδες νέοι βρίσκονται ακόμα προφυλακισμένοι ως αιχμάλώτοι πολέμου με βαρύ κατηγορητήριο το οποίο πάντα στηρίζεται στις ψευδομαρτυρίες κάποιου μπάτσου. Οι περισσότεροι προφυλακισμένοι έχουν παρουσιάσει πολλούς μάρτυρες που καταθέτουν πως δεν έχουν σχέση με τα συγκεκριμένα κατηγορητήρια.. Η δικαιοσύνη τους έτσι όπως αθωώνει πραξικοπηματικά και προκλητικά τους βρωμερούς πολιτικάντηδες του κοινοβουλίου με την ίδια ευκολία καταδικάζει νεαρούς χωρίς στοιχεία προφυλακίζοντας τους ώστε να τιμωρηθούν ψυχολογικά και σωματικά για την επιλογή τους να φωνάξουν και να βρεθούν στο δρόμο.
Η εκδικητικότητα αλλά και η προσπάθεια τρομοκράτησης από την μεριά του κράτους των νέων που τολμούν να αντιδρούν στα εγκλήματα τους , είναι τόσο μεγάλη που 6 μήνες μετά την εξέγερση στην Νάξο στο Βόλο και στην Ξάνθη καλούν ανθρώπους στους ανακριτές κατηγορώντας τους ως υποκινητές της εξέγερσης και φορτώνοντας τους κατηγορίες βαριές όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας..
Η μόνη απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι αυτή που εκτελείτε από τους εισαγγελείς της νέας δικτατορίας απέναντι στον αναρχικό σύντροφο Νίκο Κουνταρδα. Αυτήν την στιγμή Νίκος Κουνταρδάς βρίσκεται στην 19η μέρα απεργίας πείνας έχοντας παράλληλα προβεί 2 φόρες για τέσσερις μέρες σε απεργία δίψας..Ο Νίκος δεν είναι συλληφθέντας του Δεκέμβρη. Ο Νίκος είχε φυλακιστεί για 18 μήνες ως πολιτικός κρατούμενος. Ανά 15 μέρες έπρεπε να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της Ξάνθης μιας και τελούσε την υπόλοιπη ποινή του υπό αναστολή. Όταν πήγε στις 1η Μάη να παρουσιαστεί στο τμήμα της Ξάνθης μαζί με ένα φίλο του και μάρτυρα πλέον, οι τοπικοί αστυνόμοι τον έδιωξαν με την δικαιολογία πως δεν είχε σταλθεί ο φάκελος του και τον προέτρεψαν να επιστρέψει σε 15 μέρες όπως και έκανε. Παράλληλα από τους μπάτσους στηνόταν μια απίστευτη σκευωρία και όταν στις 15 Μάιου ξαναπήγε να παρουσιαστεί τον συνέλαβαν με την δικαιολογία πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους αφού δεν παρουσιάστηκε στο τμήμα την 1η Μάιου .Έκτοτε ακλούθησε μια προσπάθεια εξόντωσης με ψυχολογική βία και συνεχείς μεταγωγές παρά το ότι ήταν απεργός πείνας. Ο Νίκος αυτήν την στιγμή είναι στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας σε κακή κατάσταση.
Η αλληλεγγύη σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο που βρίσκεται στα χέρια του κράτους δεν πρέπει να είναι θέμα συζήτησης πολιτικής ορθότητας αλλά να είναι ισχυρότερη από οποιαδήποτε πολιτική διαφορά και βασικό μας όπλο στον δρόμο για την ελευθερία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ


Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης(Ι.Κ.Α.)