Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Καταγγελία του Θ. Ηλιόπουλου στην 22η ημέρα απεργία πείνας

(Σ.Ι:: η φωτογρασια ειναι απο προσφατη δραση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Θ.Η. στη Χαλκίδα,στο εργ.κεντρο της πολης.)

Παρά την σύσταση της γιατρού του Θοδωρή Ηλιόπουλου, την σύσταση των δικηγόρων του αλλά και κλιμακίου δικηγόρων στην Διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού για τη άμεση παραπομπή του σε χώρο αυξημένης φροντίδας, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μέχρι και σήμερα παραμένει δέσμιος των «τυπικών διαδικασιών» περιμένοντας να αποφανθούν οι υπεύθυνοι για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Εντωμεταξύ, εξαντλημένος πια, υποβάλλεται καθημερινά σε μετρήσεις ζαχάρου, βάρους και πίεσης που όμως δεν αρκούν για τη παραπομπή του στο νοσοκομείο των φυλακών παρά το ότι βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα και με το σωματικό του βάρος να έχει φτάσει πλέον τα 53 κιλά.
Επιστολή - ΚαταγγελίαΤο ημερολόγιο δείχνει 29 Ιουλίου του 2009.Βρίσκομαι στην 20η μέρα απεργίας πείνας, φανερά εξαντλημένος και νευριασμένος με το νοσοκομειακό σύστημα των φυλακών. Όλοι τάχα μου ενδιαφέρονται για μένα, για τη ζωή του συνανθρώπου τους, μα κανείς δεν έχει φροντίσει, «δεν έχει την αρμοδιότητα» να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να μεταφερθώ στο νοσοκομείο των κρατουμένων.Η καθημερινή ταλαιπωρία των εξετάσεων καταβάλει ολοένα τον οργανισμό μου ιδίως δε, η χθεσινή που με βρήκε στο πέρα δώθε επί 2μιση ώρες, ώστε να εξεταστούν τα ηζωτικά όργανα και να παραπεμφθώ σε εξετάσεις αίματος.«είμαι σε πρώτη προτεραιότητα για αυτές».Θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, όταν θα βρίσκομαι ήδη στην 25 ημέρα απεργίας πείνας…Παρότι που καίω πλέον μυϊκό ιστό και η πίεση και το ζάχαρο μου βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.Βέβαια το ότι κρατιέμαι στα πόδια μου, που η ψυχή μου ξέρει πως, θάβεται από κακεντρέχειες του τύπου: «αυτός τρώει κρυφά»
Εις το επανιδεινΘοδωρής ΗλιόπουλοςΑπό τα νεκροσέντονα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού
ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ 24-07-2009Εξέτασα σήμερα στο ιατρείο των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού τον κρατούμενο κ. Θεόδωρο Ηλιόπουλο, 31 ετών, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από την 10η 7ου 2009.Το σωματικό του βάρος είναι 56 Kgr (η μικρή σχετικά απώλεια βάρους οφείλεται στον σωματότυπο του ασθενούς-βάρος εκκίνησης απεργίας πείνας 60 Kgr), έχει όμως, σε σχέση με την προηγούμενη εξέταση, αρχίσει να εμφανίζει απώλεια μυϊκής μάζας. Εμφανίζει έντονη καταβολή και αδυναμία ενώ αναφέρει υπνηλία κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Δεν έχει εμφανίσει παρά μόνον ένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο, πάσχει όμως από ορθοστατική υπόταση (ξαπλωμένος έχει συστολική ΑΠ 100 mmHg και όρθιος 85-90 mmHg). Είναι έντονα ωχρός.Δεδομένου ότι 1. ο σωματότυπος του ασθενούς είναι τέτοιος ώστε δεν θα εκδηλώσει άμεσα μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, αναμένεται όμως να έχει στο άμεσο μέλλον επιπλέον απώλεια μυϊκού ιστού, συμπεριλαμβανομένου και του μυοκαρδίου, 2. δεν έχει υποβληθεί έως τώρα σε εργαστηριακές εξετάσεις που είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν, και τέλος 3. της ορθοστατικής υποτάσεως,είναι επιβεβλημένη η άμεση μεταφορά του σε χώρο αυξημένης φροντίδας (νοσοκομείο κρατουμένων ή κρατικό νοσοκομείο) προκειμένου να προληφθεί οποιαδήποτε βλάβη στην σωματική του υγεία.
Η γιατρόςΌλγα Κοσμοπούλουειδική παθολόγος, επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ