Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η προσφυγιά και η μετανάστευση ήταν και είναι καταστάσεις που υφίστανται σε κάθε εποχή της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι μετανάστες φεύγουν από τον τόπο τους κυρίως εξαιτίας οικονομικών λόγων, όπως άλλοτε οι Έλληνες που αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε Αμερική και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπως στην Γερμανία. Οι πρόσφυγες είναι ένα άλλο είδος μετανάστευσης. Άνθρωποι που διαφεύγουν από τις εστίες του κυνηγημένοι λόγω εμφυλίων πολέμων ( Σομαλία, Πακιστάν ) ή εθνικών πολέμων ( Αφγανιστάν , Ιράν..) , που μαίνονται σε αυτές. Η Ελλάδα ,ως το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης είναι δυνατόν να δέχεται μεγάλο μέρος από αυτά τα κύματα προσφύγων και μεταναστών.
Οι άνθρωποι αυτοί ερχόμενοι στην Ελλάδα , υφίστανται τον ρατσισμό και την κρατική καταστολή και μπαίνουν για άλλη μια φορά σε ένα νέο κύκλο κυνηγητού και αίματος .Αυτό που έχουν να συναντήσουν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντιμεταναστευτικές νομοθεσίες, απελάσεις, τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις από συνοριοφύλακες, βούλιαγμα βαρκών στο Αιγαίο, φασιστικές επιθέσεις, συνεχής προσπάθεια για απόκτηση χαρτιών ,που σπάνια παίρνουν και μπορούν να τους οδηγήσουν και στο θάνατο ( πολύωρο στίβαγμα στη Πέτρου Ράλη με θανάτους τα τελευταία χρόνια ).
Στα πλαίσια της πολιτικής της μηδενικής ανοχής ʽʼ, που έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό ο Μαρκογιαννάκης , έχει ενταθεί ο πόλεμος κατά μεταναστών και προσφύγων. Κόμματα, ΜΜΕ και ακροδεξιά στοιχεία ,βαπτιζόμενα αγανακτισμένοι πολίτες ΄΄ προσπαθούν να αποδείξουν , ότι η Ευρώπη δεν είναι πέρασμα αλλά φρούριο. Προσπαθούν να καθαρίσουν Παλαιό εφετείο , πλατεία Αττικής και Πάτρα με κάθε ΄΄ξένο΄΄ στοιχείο προς αυτούς. Αποκορύφωμα η φασιστική αστυνομική και θεσμική (Δήμος , Νομαρχία, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ) επιχείρηση στην Πάτρα , που είχε ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση και τον εμπρησμό του καταυλισμού των Αφγανών. Αποτέλεσμα , δεκάδες συλληφθέντες σε αστυνομικά τμήματα διάφορων πόλεων χωρίς νερό, φαγητό και νομική υποστήριξη και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Κόνιτσα, Μυτιλήνη, Σάμο. Συγκεκριμένα στη αστυνομική Διεύθυνση Αιτ/νίας έχουν μεταφερθεί σίγουρα 26 μετανάστες Αφγανοί και Σομαλοί , στοιβαγμένοι σε κελία κάτω από άθλιες συνθήκες. Ταυτόχρονα, 14 μετανάστες στο Α.Τ Γλυφάδας και 4 στην ʽΆρτα βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τα αυτονόητα. Το ίδιο το κράτος καταπατά τις διεθνής συνθήκες του 0ΗΕ σχετικά με το πολιτικό άσυλο.
Έτσι και αλλιώς το ανθρωπινό προσωπείο του κράτους έχει πέσει έδω και καιρό. Κυρίως είναι μέλημα της ίδιας της κοινωνίας να αποτρέψει το φασιστικό παραλήρημα των τελευταίων μηνών και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Εμείς , ως κομμάτι της, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι για τους μετανάστες άλλα μαζί με αυτούς για ένα κόσμο ελεύθερο με ισότητα και αλληλεγγύη χωρίς σύνορα, κράτη, πατρίδες, εκμετάλλευση.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


ΑΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ