Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δίκη του αναρχικού Ηλία Νικολάου στις 2 Δεκέμβρη


Στις 13 Γενάρη 2009, συλλαμβάνεται στη θεσσαλονίκη ο αναρχικός Ηλίας Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ξυλοκοπείται από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα διπλό κάταγμα στο χέρι του, πράγμα που αργότερα θα δικαιολογηθεί ως "αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης". Η σύλληψη του Ηλία Νικολάου παρουσιάζεται ως αυτόφωρη και αφορά τον εμπρησμό της Δημοτικής Αστυνομίας Ευόσμου.

Το κατηγορητήριο, 1 κακούργημα -έκρηξη και 2 πλημμελήματα -κατασκευή, σύσταση συμμορίας, είναι εξώφθαλμα κατασκευασμένο αφού βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην μαρτυρία ενός ασφαλίτη. Οι μεθοδεύσεις της αστυνομίας και οι απεγνωσμένες προσπάθειες να βρουν έστω και ισχνά στηρίγματα για τις κατηγορίες, αντικατοπτρίζονται στην εισβολή για έρευνα σε οικείους χώρους του Ηλία Νικολάου, ακόμα και στο χώρο δουλειάς του. Η ανυπαρξία οποιούδηποτε στοιχείου που να μπορεί έστω και έμμεσα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των μεθοδεύσεων της αστυνομίας είναι εκκωφαντική.

Ο Ηλίας Νικολάου είναι ο ένας από τους 3 διωκόμενους για υπόθεση εμπρησμών, υπόθεση για την οποία είχε προφυλακιστεί πέρσυ και ο αναρχικός Β. Μποτζατζής. Βρίσκεται ήδη πάνω από 10 μήνες προφυλακισμένος στις φυλακές της Άμφισσας και η δίκη του ορίστηκε στις 2 Δεκέμβρη 2009 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ:http://athens.indymedia.org/