Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Επίθεση στον Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό

Εμπρηστική επίθεση, την Τετάρτη 23/12 και περί τις 23:45 το βράδυ, δέχθηκε το Αυτοδιαχειριζόμενο Κατειλημμένο Έδαφός του Αγρού (http://eleftherosagros.blogspot.com/), στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Οι περισσότερες υλικές ζημίες περιορίστηκαν στον χώρο που λειτουργεί ως αποθήκη υλικών και μηχανημάτων για τις εργασίες του Αγρού. Κατά τα άλλα οι ζημιές είναι πιο μικρές και άμεσα επισκευάσιμες. Μετά από εξονυχιστικές έρευνες στο χώρο διαπιστώθηκε πως οι δράστες αφού έσπασαν ένα από τα κάγκελα, παραθύρου του πίσω χώρου του κτιρίου, μπήκαν μέσα και τοποθέτησαν μπιντόνια με εύφλεκτο υγρό σε σημείο κοντά σε παράθυρο και περίελουσαν διάσπαρτα σημεία των υπόλοιπων χώρων. Επίσης βρέθηκαν υπολείμματα μιας τσάντας πλάτης, τα οποία και εξετάζονται. Η μέθοδος ανάφλεξης του ΄΄μηχανισμού΄΄ έγινε με τη χρήση φιτιλιού καθώς επίσης και με εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό πανιών, κομματιών φελιζόλ κ.α. τα οποία βρέθηκαν τυλιγμένα σε πετσέτα. Προφανώς οι δράστες υπολόγιζαν σε μεγαλύτερες ζημιές, αλλά ούτε αυτή τη φορά δεν το κατάφεραν.

Η επίθεση αυτή, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορα στέκια, κατειλημμένους χώρους και άτομα σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Η παρακρατική βία, ή αλλιώς ακροδεξιά τρομοκρατία όπως την αποκάλεσε και την προσκάλεσε να αναλάβει δράση ο Μ. Χρυσοχοϊδης, δεν θα μείνει αναπάντητη. Το πείσμα και η αποφασιστικότητα όσων αντιστέκονται είναι ικανά και τους παρακρατικούς να ξανά κλείσουν στις τρύπες τους και τα κατεστραμμένα στέκια – καταλήψεις να ξανά κάνουν ζωντανούς χώρους αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Η ιστορία άλλωστε το έχει δείξει.

Όσο για τους φυσικούς φορείς των επιθέσεων και τους επικροτητές τους, εικάζω πως το επόμενο διάστημα θα δεχθούν κάποια ΄΄πίεση΄΄. Λογικό δεν είναι;


http://eleftherosagros.blogspot.com/