Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

Κινητοποίηση για Ιράν

Μετά την εξέγερση που ακολούθησε τις προηγούμενες εκλογές στο Ιράν, εκατομμύρια Ιρανοί και Ιρανές βρίσκονται πάλι στον δρόμο ενάντια στο θεοκρατικό και δικτατορικό καθεστώς του Ιράν που έχει πνίξει κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Είμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα όλων εκείνων των ανθρώπων που παλεύουν για πολιτικά δικαιώματα, ισότητα και ελευθερίες σε μια κοινωνία που τις στερούν παντελώς κάθε δικαίωμα. Η αμερικανική ιμπεριαλιστική πολιτική και εχθρότητα απέναντι στο Ιράν και οι «ευαισθησίες» της Δύσης δεν μας εμποδίζουν να βλέπουμε τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων στο Ιράν, τις δολοφονίες διαδηλωτών, τους βασανισμούς των γυναικών και την βαρβαρότητα του καθεστώτος.
N.A

Η εξέγερση στο Ιράν, μετά τις παρατυπίες στις προηγούμενες εκλογές, είχε ήδη κάνει ορατή τη μαζική αμφισβήτηση του θεοκρατικού και δικτατορικού καθεστώτος.Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που διεκδίκησαν δικαιώματα κι ελευθερίες, αντιμετωπίστηκαν με άγρια καταστολή, βασανιστήρια, ακόμα και δολοφονίες.

Αυτές τις μέρες ξαναβρίσκονται στο δρόμο χιλιιάδες πολίτες του Ιράν, γιατί ασφυκτιούν κάτω από αυτό το καθεστώς που τούς στερεί κάθε δικαίωμα (ιδαίτερα από τις γυναίκες). Και πάλι το καθεστώς των μουλάδων αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες κνητοποίήσεις με ωμή βία. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους. Ο λαός του Ιράν έχει ανάγκη την αλληλεγγύη των κινημάτων, και όχι τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης, η οποία συνεχίζει να τον απειλεί με πόλεμο.

- Αλληλεγγύη στην Ιρανική εξέγερση

- Να σταματήσει η σφαγή - Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 5 Γενάρη, 6 μ.μ στο φάρο Ψυχικού και πορεία προς την Ιρανική πρεσβεία