Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Μαζικές-επιθετικές διαδηλώσεις η απάντηση στην τρομοϋστερία και την καταστολή




Με μαζικές και επιθετικές διαδηλώσεις απάντησε ο κόσμος στην τρομοκρατία που προσπάθησε να επιβάλλει ο κρατικός μηχανισμός. Ένα χρόνο μετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους. Η προληπτική καταστολή και η κρατική τρομοκρατία που εξαπολύθηκε δεν μπόρεσε να καταπνίξει την κοινωνική οργή που ξέσπασε ενάντια στο κράτος και την εξουσία.
Η αστυνομική βαρβαρότητα δεν κατάφερε να επιβάλλει τη σιωπή που επιθυμούσαν. Εκτός από τις δυναμικές πορείες, πολλοί δημόσιοι χώροι καταλήφθηκαν, και πολλές αυθόρμητες πορείες έγιναν σαν απάντηση στις αμέτρητες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες κατέληξαν σε συλλήψεις, με αλλαγές στις δικογραφίες για να εφαρμοστεί ο "κουκουλονόμος", αλλά και με κατασκευή κατηγοριών [2].
Αυτή ήταν η απάντηση στους αναίτιους ξυλοδαρμούς στους δρόμους από μπάτσους και ασφαλίτες, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών [2] [Ανταπόκριση από συλλήψεις]. Στις δολοφονικές επιθέσεις των μπάτσων ενάντια σε αγωνιζόμενους ανθρώπους, είτε με τόνους χημικών είτε με μηχανές δελτάδων και ζητάδων που πέφτουν καταπάνω τους ή και με πτυσσόμενα σιδερένια γκλοπ.
Για πολλοστή φορά, φασίστες ασφαλίτες και ΜΑΤ επιτίθενται και απειλούν διαδηλωτές, ενώ δελτάδες με το όπλο στο χέρι κυνηγάνε τον κόσμο που διαδηλώνει.
Απ΄ τη μεριά τους τα ΜΜΕ επιβεβαίωσαν επάξια το ρόλο του ρουφιάνου, αφού αναμεταδίδοντας την κρατική προπαγάνδα, προσπάθησαν επιμελώς αρχικά να αποκρύψουν τις διαδηλώσεις της Κυριακής 6/12 αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά, και πολύ αργότερα το απόγευμα όταν πια ήταν αδύνατον να αποσιωπηθούν οι συγκρούσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις έκαναν ψευδείς αναφορές για "κουκουλοφόρους που σπάνε", χωρίς να λένε οτιδήποτε για τις δολοφονικές τακτικές κάθε είδους σώματος της καταστολής. Και ενώ από τη μία συνεργάζονται με τους μπάτσους δίνοντάς τους φωτογραφικό υλικό, παράλληλα παρουσιάζουν ψευδώς ότι ξυλοκοπήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μπήκε στην εντατική, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως δεν υπήρξε καμιά βιαιοπραγία σε βάρος του. Και η παραπληροφόρηση συνεχίζεται, στην προσπάθεια να διασωθεί το γόητρο των πληγωμένων δογμάτων της εξουσίας.
Το δόγμα της μηδενικής ανοχής όμως έπεσε στο κενό, και η απάντηση των αγωνιζόμενων ανθρώπων ήταν άμεση και δυναμική σε όλη τη χώρα. Η βαρβαρότητα του "σοσιαλισμού" και της εξουσίας θα βρίσκεται πάντα αντιμέτωπη με τους αγώνες και τις αντιστάσεις των αγωνιστών που δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε και τώρα αλλά θα βρίσκονται πάντα μαζί στους δρόμους της αλληλεγγύης [2] και ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - οικονομική ενίσχυση για τις εγγυήσεις των συλληφθέντων του αναρχικού Ρεσάλτο
Ενημέρωση για τους συλληφθέντες
Ανακοινώσεις
Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Για τις μεθοδεύσεις ενάντια στο Άσυλο: 1 2 3
Για την εισβολή στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Για τον προφυλακισμένο Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Ridvan Celik (Ηράκλειο Κρήτης) - Ψηφίσματα: 1 2 3 4 5
Κινήσεις Αλληλεγγύης
Δράσεις αλληλεγγύης & αντιπληροφόρησης - Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή, Μαρούσι Συλλογική κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης - Αυτόνομο στέκι Συντροφική κουζινα οικονομικής ενίσχυσης - Φάμπρικα ΥφανέτΜικροφωνική αντιπληροφόρησης & αλληλεγγύης - Ηράκλειο Κρήτης [Φωτο]Πάρτυ αλληλεγγύης & οικονομικής ενίσχυσης - Πολυτεχνείο (Αθήνα)Μικροφωνική αντιπληροφόρησης & αλληλεγγύης - Στέκι Αντίπνοια (Πετράλωνα)Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης - ΣπάρτηΣυνθήματα στο Ηράκλειο για τον Ridvan Celic (Rido) Παρέμβαση αλληλεγγύης - Πτολεμαΐδα3ήμερο δράσεων-εκδηλώσεων-συζητήσεων από το ΡεσάλτοΠαρέμβαση μικροφωνική - ΊλιονΕκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης - ΛονδίνοΚατάληψη Πρυτανείας - Πάντειο