Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Αυτές τις «λίγες γιορτινές ημέρες» έπιασαν δουλειά τα παρακρατικά κατακάθια.

Λίγες ημέρες μετά την τελευταία απόπειρα εμπρησμού του Βοτανικού Κήπου στην Πετρούπολη, μια γνωστή συμμορία φασιστών που περιφέρεται στις περιοχές μας, εμφανίστηκε και στον Αγρό, το αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Η παρακρατική αυτή συμμορία, το βράδυ της Τετάρτης 23 Δεκέμβρη, ξετρύπωσε στο έδαφος του αγρού γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα. Νύχτα και πάλι, όπως φαίνεται να αρέσκεται από αντίστοιχες επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και παλαιότερα. Τα παρακρατικά κατακάθια, αφού παραβίασαν ένα από τα εξωτερικά παράθυρα του κτιρίου όπου στεγάζεται η συλλογικότητα του Αγρού, τοποθέτησαν τις εμπρηστικές τους «πατέντες» στον εσωτερικό χώρο και τις πυροδότησαν. Στο φευγιό τους προς τα σκοτάδια του πάρκου δεν ξέχασαν να καταστρέψουν το αυτοσχέδιο σπορείο το οποίο πρόσφαταείχε καταστρέψει -με άλλα προσχήματα- κι ο δήμος Ιλίου.





Έχουμε αναφερθεί ξανά στη συγκεκριμένη παρακρατική συμμορία, καθώς στην επίθεση τους πριν από λίγες ημέρες στον Βοτανικό Κήπο, στο απειλητικό γράμμα που αφήσανε πίσω τους αλλά και σε άλλες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί παλαιότερα στον Θερσίτη κι αλλού, η μεθοδολογία των επιθέσεων αλλά και τα υλικά των αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών είναι παρόμοια. Στοχοποιηθήκαμεάμεσα (με τις επιθέσεις που δεχτήκαμε στο παρελθόν) αλλά και έμμεσα (με τις παρακρατικές αναφορές για τα «υπόγεια στέκια») ως ένας από τους αυτοοργανωμένους χώρους που λειτουργούν με ανοιχτές κοινωνικές διαδικασίες στην περιοχή. Είμαστε πλέον σχεδόν σίγουροι, πως οι φυσικοί εκτελεστές αυτών των επιθέσεων περιφέρουν στις περιοχές μας σταθερά και μόνιμα τη μισαλλοδοξία τους, το μίσος τους για τους «διαφορετικούς» και την πολεμική επιθετικότητά τους για τα απελευθερωμένα εγχειρήματα. Καθώς λοιπόν οι επιθέσεις αυτές συνεχίζονται κι επειδή φυσικά παραμένουμε αντίπαλοι κάθε εξουσίας που θέλει να αλωνίζει στις γειτονιές μας, έχουμε κάθε λόγο να μην αφήσουμε τις μισαλλόδοξες και φασιστικές πρακτικές αυτές να ανασάνουν.





Ο εμπρησμός του Αγρού αλλά και το σύνολο των τελευταίων παρακρατικών επιθέσεων είναι ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της μετάλλαξης της στρατηγικής της καταστολής μετά τις τελευταίες εκλογές. Οι έως τώρα άμεσες συνεργασίες της αστυνομίας με τους φασίστες αλλά και τους ακροδεξιούς μπορεί να έχουν προσωρινά σταματήσει, καθώς κρίθηκαν ως αναποτελεσματικές επικοινωνιακά. Αυτό όμως το οποίο παραμένει σταθερό στο πλαίσιο της κατασταλτικής στρατηγικής αποτελεί η στοχοποίηση του «εσωτερικού εχθρού», ο ιδεολογικός πόλεμος προς όσους πρεσβεύουν τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Και φυσικά παραμένει σταθερή η ολοένα κι αυξανόμενη επιθετικότητα των μηχανισμών καταστολής. Όλα αυτά είναι που συντελούν και στην σχετική μεταστροφή της παρακρατικής δράσης προς την πρακτική των νυχτερινών επιθέσεων. Τα πρόσφατα κελεύσματα του υπουργού προ.πο. για την «ακροδεξιά τρομοκρατία» είναι που επικυρώνουν, τροφοδοτούν και κλιμακώνουν τις παρακρατικές επιθέσεις. Στα σκοτάδια πλέον τα παρακρατικά σκουλήκια θα συμπληρώνουν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις των κρατικών επιτελείων απέναντι στον εσωτερικό εχθρό. Οι ηθικοί φορείς και οι φυσικοί εκτελεστές αυτών των επιθέσεων μπορεί να μην πράττουν μαζί αλλά ο καθένας αναλαμβάνει το πόστο του. Από τη μια οι επίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί με τις απόπειρές τους για εγκληματοποίηση των αγωνιστών κι από την άλλη οι παρακρατικές συμπράξεις φασιστών, στρατοθρεμένων κι αγανακτισμένων μπάτσων με επιθέσεις στα σκοτεινά.





Απέναντι στη νέα περίοδο κρατικής και παρακρατικής επιθετικότητας εμείς δε θα αφήσουμε κανέναν αγωνιζόμενο άνθρωπο κι εγχείρημα μόνο. Είμαστε και θα είμαστε δυνατοί όσο κι αν επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν. Είμαστε και θα είμαστε στους δρόμους απέναντι στην κοινωνική αδικία και την κρατική βαρβαρότητα. Ο αστείρευτος αγώνας για την ελευθερία είναι αυτός που θα ματαιώσει στην πράξη τις κρατικές και παρακρατικές ορέξεις. Αυτές τις «λίγες γιορτινές ημέρες» όπως δήλωνε πρόσφατα ο υπουργός προ.πο, θα συνεχίζουμε να πράττουμε αλληλέγγυα κι εξεγερτικά σπέρνοντας το μικρόβιο της ελευθερίας σε κάθε γειτονιά

συνεχής ενημέρωση για τον Αγρό:
http://eleftherosagros.blogspot.com/