Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Δεκέμβρης 2008 – Δεκέμβρης 2009: «Όλα μα όλα αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν»

6/12/2009: 1 χρόνος από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
από σφαίρες της αστυνομίας
22/12/2009: 1 χρόνος από τη δολοφονική επίθεση στην καθαρίστρια συνδικαλίστρια
Κωνσταντίνα Κούνεβα, με βιτριόλι στο πρόσωπο.

- Στο όνομα της κρίσης καθημερινά εκατοντάδες απολύσεις. Ο υπουργός Εργασίας δηλώνει πως η καταγεγραμμένη ανεργία φτάνει στο 13%, ενώ πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΕ έδειξε ότι η πραγματική ανεργία προσεγγίζει το 17%.

- Οι εργασιακές σχέσεις διαρκώς ελαστικοποιούνται.. Η επισφάλεια και η μαύρη εργασία ιδιαίτερα για τη νέα γενιά αυξάνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

- Οι μισθοί διαρκώς συμπιέζονται. Ιδιαίτερα η νεολαία αναγκάζεται να ζει με 600 ή και 500 ευρώ.
- Χιλιάδες εργαζόμενοι στα stage απολύονται χωρίς δισταγμό και ρίχνονται στην ανεργία, ενώ το καθεστώς των stage στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζει να κρατά τους εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρίας χωρίς ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα.

- Το ευτελές επίδομα ανεργίας δίνεται με ασφυκτικές προϋποθέσεις. Ελάχιστοι άνεργοι μπορούν να το πάρουν, ενώ η κυβέρνηση πετάει τα ψίχουλα της «κοινωνικής αλληλεγγύης» την ίδια ώρα που μιλάει για μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς.

- Οι δολοφονημένοι εργάτες, στα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα», μέσα στο 2009 έφτασαν τους 70. Τα μη θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα ξεπερνούν τα 10.000 κάθε χρόνο.

- Τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση καλύπτονται με κακοπληρωμένους ωρομίσθιους.

- Συνεχίζεται αμείωτο το σύγχρονο δουλεμπόριο ελλήνων και μεταναστών στους εργολάβους καθαριότητας. Οι μετανάστες εργάτες είναι το πιο εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης.

- Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα το έργο της ΝΔ, λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία. Μετά τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα Ναυπηγεία και τις ακτές ήρθε η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

- Ο νέος προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβρη είναι μια από τα ίδια: λιτότητα και νέοι φόροι για τους φτωχούς, περικοπές κοινωνικών δαπανών, νέα προνόμια για τους πλούσιους.Δεκέμβρης 2008 – Δεκέμβρης 2009: Όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, όργιο φασιστικών – παρακρατικών επιθέσεων σε μετανάστες, αγωνιστές, συνδικαλιστές, στέκια νεολαίας, γραφεία οργανώσεων. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η κρατική τρομοκρατία μένει.

Δεν παραμυθιαζόμαστε από την πράσινη κυβέρνηση, την πράσινη ανάπτυξη, τα πράσινα ΜΑΤ, τα πράσινα άλογα.

Οι κυβερνήσεις και τα αφεντικά καταλαβαίνουν μόνο από τον εκβιασμό των λαϊκών αγώνων. Αν δε θέλουμε να πληρώσουμε την κρίση τους, αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, ας ξαναπιάσουμε τα μόνο όπλα που έχουμε: την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, την ενότητα, τη συναδελφική αλληλεγγύη. Διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, μπλόκα. Δεν αναμένουμε. Επιμένουμε!


………………………………………………………………………………………………………………
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση - διαδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου: Κυριακή 6 Δεκέμβρη 13.30 από τα Προπύλαια.
………………………………………………………………………………………………………………..

Διαδηλώνουμε και καταδικάζουμε τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές των εργοδοτών και των κυβερνήσεων (των όποιων κυβερνήσεων). Διαδηλώνουμε και καταδικάζουμε την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στο κίνημα. Διαδηλώνουμε και υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως η οργή της νεολαίας και όλου του λαού ενάντια σε ό,τι μας πνίγει δεν καταστέλλεται, δεν περιθωριοποιείται, δεν αμβλύνεται. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να λείψει απ’ αυτή τη διαδήλωση. Το χρωστάμε στον Αλέξανδρο, το χρωστάμε στην Κωνσταντίνα, το χρωστάμε στον Μοχάμεντ Καμράν, το χρωστάμε σε μας τους ίδιους, στο μέλλον αυτού του τόπου, στο μέλλον αυτής της κοινωνίας.
Μαζί με άλλα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία προχωράμε στη συγκρότηση ενός εργατικού μπλοκ στη διαδήλωση της Κυριακής.
- ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

- ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ- Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΕ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ, ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ, ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ
Εμπρός για έναν εργατικό Δεκέμβρη

libertario comunismo