Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Η ΣΚΕΥ(Η)ΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ




Το βράδυ της Τετάρτης 23 Σεπτέμβρη, κουκουλοφόροι τρομοκράτες της "αντι"τρομοκρατικής "υπηρεσίας" εισβάλουν σε 2 σπίτια. Γίνονται συνολικά 4 συλλήψεις. Η μόνη "πληροφόρηση" που υπάρχει αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαρροές της ΓΑΔΑ, την οποία αναπαράγουν ρουφιανοδημοσιογράφοι, φτιάχνοντας έτσι ένα κλίμα τρομο-υστερίας, αντικαθιστώντας και κρύβοντας κάτω από το χαλάκι, τα 1α θέματα της επικαιρότητας, τα μεγάλα σκάνδαλα και τη διαπλοκή.

Η τρομουστερία έχει στηθεί... Τα αυτόματα βγήκαν στους δρόμους και σημαδεύουν ανθρώπους, τα μπλόκα και η μαζική παρουσία των ομάδων καταστολής στους δρόμους συμβάλλουν στη δημιουργία του κλίματος.

Πριν ακόμα γίνουν γνωστά τα ονόματα των συλληφθέντων, μπάτσοι και εκπρόσωποι τύπου τους (βλέπε ρουφιανοδημοσιογράφοι) φόρεσαν το προσωπείο του εισαγγελέα και δικαστή και ανακοίνωσαν πως οι συλληφθέντες είναι μέλη της "τρομοκρατικής" οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι κατηγορίες έχουν κατασκευαστεί και έχουν μοιραστεί έτσι όπως συνέφερε την έκβαση της υπόθεσης προς όφελός τους.

Ο σκοπός όλου αυτού του θεάτρου είναι διττός αλλά σαφής: Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, η πολιτική εξουσία μέσα στην ανικανότητά της, μέσα από τα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα, οφείλει να επιδείξει παραγωγικό έργο, τάξη και ασφάλεια. Η εκτελεστική εξουσία επίσης, η ηγεσία των κατασταλτικών δυνάμεων, οφείλει να διαφυλάξει τους θώκους της και να εξασφαλίσει τη θέση της λίγες μέρες πριν από το πανηγύρι της δημοκρατίας τους (βλέπε εκλογές).


Εκτός από τους 4 συλληφθέντες καταζητούνται και άλλοι 6 άνθρωποι με σαθρά και κατασκευασμένα δήθεν στοιχεία εναντίον τους. Παράλληλα, ενώ οι ίδιοι εντολοδόχοι δημοσιογράφοι μιλάνε για πολύμηνες παρακολουθήσεις σπιτιών και τηλεφώνων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΑΔΑ ισχυρίζεται πως "δεν γίνονται παρακολουθήσεις πολιτών"!

Την Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη, οι 4 συλληφθέντες παιρνούν από ανακριτή και εισαγγελέα. Αρνούνται τις κατηγορίες και χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τις στοιχειοθετούν, οι 3 από αυτούς προφυλακίζονται. Η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Για άλλη μια φορά η κατασκευή κατηγορητηρίου στοχεύει τους αγωνιστές,
ποινικοποιεί πολιτικούς χώρους και τις κοινωνικές σχέσεις αγωνιζόμενων ανθρώπων.

πηγη:http://athens.indymedia.org/