Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ενημερωση για το 2ημερο εκδηλώσεων της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα για τον Αχελώο


Στις 10-11/10/09 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, στην Αθήνα (Πολυτεχνείο), το 2ήμερο εκδηλώσεων ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ και ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με προβολές, συζητήσεις και έκθεση φωτογραφικού και έντυπου υλικού. Την εκδήλωση είχε καλέσει από την Μεσοχώρα Τρικάλων στις 9 Αυγούστου η Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα για τον Αχελώο (Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου, Ανοιχτή Συνέλευση Άρτας, σύντροφοι από Τρίκαλα, Πρωτοβουλία Αγώνα από το λόφο του Στρέφη για τη Γη και την Ελευθερία).
Το κάλεσμα της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1086234
Στο διήμερο έγινε ενημέρωση και τοποθετήσεις για τον αγώνα ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου καθώς και μια σειρά άλλους αγώνες που ξεσπούν ενάντια στην επέλαση της ανάπτυξης σε διάφορα σημεία όπου εκδηλώνεται η κρατική - καπιταλιστική επιθετικότητα τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στους ελεύθερους χώρους στις πόλεις σε μια προοπτική συνάντησης και σύνδεσης των μετώπων αντίστασης ενάντια στην καταστροφή, την λεηλασία και τον έλεγχο της φύσης και της κοινωνίας.
Κατά τη συζήτηση έγινε δεκτή η πρόταση Θεσσαλών συντρόφων για πραγματοποίηση στα Τρίκαλα παρέμβασης αντιπληροφόρησης κι αλληλεγγύης ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου και τον αφανισμό της Μεσοχώρας. Η παρέμβαση αποφασίστηκε να γίνει στην κεντρική πλατεία Τρικάλων στις 11 το πρωί της 11ης Νοέμβρη 2009, ημέρα εκδίκασης στην πόλη της υπόθεσης των αποζημιώσεων της ΔΕΗ για την αναγκαστική απαλλοτροίωση της Μεσοχώρας.
Το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτώβρη έγινε στα Προπύλαια με συμμετοχή δεκάδων συντρόφων -και με αφορμή την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της συνταγματικότητας του νόμου 3734/09 που αφορά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του χωριού της Μεσοχώρας-, παρέμβαση αντιπληροφόρησης για τα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ αναβλήθηκε για τις 25 Γενάρη 2010.
Ο αγώνας συνεχίζεται... Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
strefis.ath.cx/