Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση της Αλληλεγγύης-ΑΚ για την διαδήλωση της Πέμπτης 28/5

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την όξυνση της κρατικής καταστολής ανά την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα βλέπουμε να ξεδιπλώνεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης αγωνιστών και πολιτικών χώρων.

Ο Ηλίας Νικολάου βρίσκεται ήδη μήνες στη φυλακή με τη γνωστή απάνθρωπη διαδικασία της προφυλάκισης χωρίς να ορίζεται δικάσιμος, μέτρο καθαρά εξοντωτικό.

Στην Ξάνθη κράτος και κεφάλαιο προσπαθούν να αδρανοποιήσουν το αντιεξουσιστικό κίνημα της πόλης με την αστυνομοκρατία και την δημιουργία σκευωριών απέναντι σε μέλη του.

Ο Νίκος Κουνταρδας βρίσκεται με την ψευδή κατηγορία της καταπάτησης των περιοριστικών όρων ήδη στη φυλακή και αντιστέκεται με την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει.

Ο Γιάννης Κωτσιόπουλος περιμένει το συμβούλιο εφετών να αποφασίσει για την προφυλάκιση του ή μη ενώ κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών υλών με γελοία και αστήριχτα στοιχεία.

Την Τετάρτη περνάν από ανακριτή οι σύντροφοι Πάνος Μουσταφέλλος και Σταύρος Φωτεινόπουλος με κατασκευασμένες καταθέσεις μπάτσων με κατηγορίες που αφορούν το κίνημα του Δεκέμβρη.
Παράλληλα στην Αθήνα η ΕΛ.ΑΣ μαζί με την αιχμή του δόρατος της, τις παρακρατικές συμμορίες όπως την Χρυσή Αυγή επιχειρούν ενάντια στο σύνολο των μεταναστών.

Ενώ στη Θεσσαλονίκη με εντολή των εντεταλμένων καθαρμάτων Σανιδά, Φλωρίδη προσπαθούν να χτυπήσουν τους χώρους αντίστασης, καταλήψεις και δημόσιους χώρους.

Ο Δεκέμβρης γέννησε την ελπίδα για τα καταπιεσμένα στρώματα για την κοινωνία της αντίστασης γιʼ αυτό κράτος και κεφάλαιο προσπαθούν λυσσαλέα να τον κατακομματιάσουν, να διαλύσουν τις ελπίδες για ένα ανατρεπτικό κίνημα των από-τα-κάτω.

Συμμετέχουμε και καλούμε στο συλλαλητήριο της Πέμπτης όλους τους φορείς αντίστασης, τις επιτροπές κατοίκων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αγωνιστικές ταξικές πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς, τους συναγωνιστές και τις συλλογικότητες που συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα του Δεκέμβρη.

· Άμεση απελευθέρωση του Η. Νικολάου και του Ν. Κουνταρδά.
· Καμιά δίωξη σε Π. Μουσταφέλλο, Σ. Φωτεινόπουλο και σε όσους άλλους κατηγορούνται σε Νάξο και Βόλο για τα γεγονότα του Δεκέμβρη.
· Να πέσουν οι κατηγορίες για τον Γ. Κωτσιόπουλο.
· Να μην περάσει ο κουκουλονόμος, να αγωνιστούμε για την μη εφαρμογή του τρομονόμου σε κανέναν.
· Απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων του Δεκέμβρη.
· Κάτω τα χέρια από άσυλο-καταλήψεις-δημόσιους χώρους
· Να αφοπλιστεί η αστυνομία, να καταργηθούν τα ΜΑΤ, να γκρεμίσουμε τις καμερες-χαφιέδες.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 28/5 18.30 ΚΑΜΑΡΑ

Αλληλεγγύη-Αντιεξουσιαστική Κίνηση


www.resistance2003.gr buenavenurasc.blogspot.com