Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Παρέμβαση Κοζάνη για Ν.Κουνταρδά και Δεκεμβριανα



Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η εντεινόμενη κρατική καταστολή μετά τα Δεκεμβριανά είναι πλέον αυταπόδεικτη, κάτι που το βλέπουμε και το βιώνουμε. Και επειδή ο Δεκέμβρης αγκάλιασε όχι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά όλη την ελλαδική επικράτεια το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί έχουν εξαπολύσει επίθεση παντού και ειδικά σε επαρχιακές πόλεις όπου το κλίμα είναι πιο ʽπρόσφοροʼ για την κάμψη της αντίστασης και την ποινικοποίηση-στοχοποίηση αγωνιστών.
Στην Ξάνθη έχουμε δίωξη συντρόφων για το Δεκέμβρη δηλαδή 5 μήνες πριν(με κατηγορίες για σωματικές βλάβες, διακριμένες φθορές, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διατάραξη, περί όπλων και απόπειρα ανθρωποκτονίας!!!).Η μήνυση αναφέρεται στις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου έγινε πανεργατική πορεία με πάνω από 500 άτομα, καλεσμένη από τη ΓΣΕΕ, την Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης, το Φοιτητικό Σύλλογο του Πολυτεχνείου και η οποία χτυπήθηκε άγρια από τις δυνάμεις καταστολής όταν έγινε προσπάθεια για συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Ξάνθης.
Φυσικά το κράτος δε θα έμενε μόνο σε νομικό επίπεδο. Εκτός από τις παραπάνω διώξεις, η κρατική καταστολή τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί τόσο στην Ξάνθη θυμίζοντας χούντα. Συνεχείς περιπολίες, αστυνομοκρατία, παρενοχλήσεις συντρόφων έξω από τα σπίτια τους από ασφαλίτες και παράλληλα απειλές για πογκρόμ συλλήψεων.Το Σάββατο 16 Μάϊου ο σύντροφος Νίκος Κουνταρδάς πήγε να παρουσιαστεί στο Α.Τ. λόγω των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί πριν μερικούς μήνες με πρόφαση την απόπειρα εμπρησμού τράπεζας στην Ξάνθη πριν από 2 χρόνια. Εκεί του ανακοινώνεται από τον ασφαλίτη σε υπηρεσία ότι δεν πήγε την πρώτη του Μάη στο Α.Τ. για να δηλώσει ʽπαρώνʼ και να υπογράψει και ο φάκελος του δεν έχει έρθει οπότε και δεν μπορεί να υπογράψει, με βούλευμα πλημ/ικών Ξάνθης έχει βγει ένταλμα σύλληψης και τον συνέλαβαν οι μπάτσοι με πρόφαση την παράβαση των περιοριστικών όρων. Αυτό είναι ξεκάθαρο ψέμα αφού ο Ν. Κουνταρδάς πήγε την πρωτομαγιά μαζί με άλλο σύντροφο που έχει και αυτός περιοριστικούς όρους.Τονίζουμε ότι η εγγύηση που του έχει επιβληθεί (για μια ξεχασμένη υπόθεση που ανακίνησε η ασφάλεια και ο εισαγγελέας) έχει πληρωθεί εμπρόθεσμα και δεν υπήρχε καμία πρόθεση από μεριάς του αποφυγής της παρουσίας του στο Α.Τ. Κυριακή 17 Μάη πέρασε από εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την προσωρινή του κράτηση σε μια διαδικασία αστραπή (ούτε ο δικηγόρος δεν πρόλαβε να τον βρει στο δικαστικό μέγαρο).Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η σύλληψη ενός ακόμα συντρόφου την Δευτέρα 16/5 το βράδυ με την ψευδή δικαιολογία κατοχής εκρηχτικών υλών στο αυτοκίνητο του. Ο σύντροφος αυτός περνάει από το δικαστήριο την πέμπτη μαζί με τους διωκόμενους του Δεκέμβρη που περνούν από προκαταρκτική εξέταση . Η εντεινόμενη καταστολή και η προσπάθεια τρομοκρατίας και ποινικοποίησης των αγώνων πρέπει να λάβει απάντηση. Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ξάνθη αλλά και γενικότερα στοχοποιείται ο ευρύτερος αναρχικός - αντιεξουσιασιαστικός χώρος και αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο. Ο κόσμος αναγνωρίζει τη δράση των διωκόμενων και θα σταθεί πλάι σε κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται και εκτίθεται απέναντι στην κρατική καταστολή, πληρώνοντας για την στάση του και την ιδεολογική του τοποθέτηση ακόμα και με την ελευθερία του. Τόσο οι τρομονόμοι και κουκουλονόμοι, τα κάθε λογής ιδιώνυμα που θέλουν να επιβάλλουν, οι ξεχειλωμένες προφυλακίσεις διαδηλωτών, η στοχοποίηση ατόμων και πρακτικών είναι επίθεση απέναντι σε όλη την κοινωνία που βάλλεται σε όλα τα μέτωπα. Απαιτείται ευρύ αντικατασταλτικό μέτωπο που να αγκαλιάζει όλη την κοινωνία και πρέπει να μπει σε κάθε κοινωνικό χώρο: σωματεία, συλλόγους, σχολεία, γειτονιές. Οι διώξεις στην Ξάνθη δεν είναι τοπικό θέμα.
Ο Νίκος Κουνταρδάς δήλωσε ότι από την σύλληψη του και μετά έχει ξεκινήσει απεργία πείνας - δίψας για να πιέσει προς την κατεύθυνση ανάδειξης της σκευωρίας και της στημένης προφυλάκισης..
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΜΗΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ