Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον διωκόμενο ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ και ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ.

Την τελευταία βδομάδα βλέπουμε στην πόλη μας την αστυνομοκρατία σε πλήρη ανάπτυξη. Μονάδες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης. Με αυτόν τον τρόπο το κράτος προσπαθεί να αποδείξει πως παράγει έργο.
Ενώ πολιτικοί –και όχι μόνο- άρχοντες που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα όπως του Βατοπεδίου, των υποκλοπών, της Siemens, των απαγωγών των Πακιστανών μεταναστών, των “άγονων γραμμών” του Αιγαίου κυκλοφορούν όλοι ελεύθεροι, η κρατική καταστολή και η Δικαιοσύνη στρέφονται εναντίον ανθρώπων που δε σκύβουν το κεφάλι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.
Τη Δευτέρα το βράδυ και μετά από αφισοκόλληση που έγινε στην πόλη από 30 περίπου φοιτητές με τη “συνοδεία” 4 τζιπ της ΟΠΚΕ και όλης της δύναμης της Ασφάλειας συνελήφθη ο φοιτητής και σύντροφός μας Γιάννης Κωτσιόπουλος μπροστά από γνωστό καφέ της πόλης. Κατηγορείται από την αστυνομία για «κατοχή εμπρηστικών υλών», πράγματα (υλικά κάμπινγκ) δηλαδή που προφανώς ο καθένας και καθεμία μας θα μπορούσε να έχει στο αυτοκίνητό του. Είναι μια καθαρά πολιτική δίωξη που σκοπό έχει να στοχοποιήσει ένα φοιτητή με πολιτική και κοινωνική δράση όσα χρόνια είναι φοιτητής στην πόλη μας και έντονη παρουσία στο φοιτητικό κίνημα και στον ευρύτερο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο. Έτσι το κράτος δίνει το μήνυμα πως όποιος αντιστέκεται και πολεμάει για τα δικαιώματά του, όποιος δε σκύβει το κεφάλι στις αποφάσεις που παίρνονται γιʼ αυτόν χωρίς αυτόν είναι εν δυνάμει ύποπτος (και απʼ ότι βλέπουμε κατηγορούμενος) για οτιδήποτε η Αστυνομία αποφασίσει.
Την Τρίτη τα ξημερώματα (αμέσως μετά τη σύλληψη του Γιάννη δηλαδή) πολλοί αλληλέγγυοι φοιτητές/τριες και όχι μόνο βρέθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα διαμαρτυρόμενοι για την αναίτια σύλληψη του συντρόφου μας όπου και αντιμετώπισαν την έντονη κρατική καταστολή. ΟΠΚίτες με ασπίδες να τους προκαλούν και να προσπαθούν να τους διώξουν από το σημείο ενώ η Ασφάλεια έψαχνε το αυτοκίνητο του συντρόφου χωρίς την παρουσία τη δικιά του ή του δικηγόρου του.
Την επόμενη μέρα το πρωί και ενώ βρεθήκαμε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούμε στο Γιάννη, είδαμε και πάλι όλη τη δύναμη της ΟΠΚΕ να βρίσκεται εκεί. Τελικά τον πήρανε άρον-άρον από την πίσω! πόρτα των δικαστηρίων για να μην προλάβουμε να τον δούμε.
Την Πέμπτη 21 Μάη ο Γιάννης Κ. απολογείται στον εισαγγελέα. Είναι ζήτημα του καθενός και της καθεμίας μας να βρίσκεται στο πλευρό του. Δεν πρέπει να τρομοκρατούμαστε.
Την ίδια μέρα περνάνε προανακριτική εξέταση και δύο άλλοι συμφοιτητές μας, ο Παναγιώτης Μουσταφέλλος και ο Σταύρος Φωτεινόπουλος βάση ενός διογκωμένου και υπερβολικού κατηγορητηρίου για γεγονότα του Δεκέμβρη (προσπάθεια ανάρτησης πανό στην Νομαρχία Ξάνθης στην απεργία της ΓΣΕΕ τη 10η Δεκέμβρη, μετά από απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών).
Κανένας σύντροφός μας δεν θα μείνει μόνος του! Καμία δίωξη στον Γιάννη Κ., στον Σταύρο Φ. και στον Παναγιώτη Μ.. Άμεση απελευθέρωση στον Νίκο Κουνταρδά!
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-5, ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ.
αλληλέγγυοι-αλληλέγγυες στο διωκόμενο σύντροφο
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: giannis_19-05-2009.doc (application/msword)...