Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Άλλο ένα περιστατικό επιβεβαίωσης του αστυνομικού τσαμπουκά.

Έχουμε παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη την συντονισμένη προσπάθεια της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τον κόσμο με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων κυρίως στην περιοχή του κέντρου αλλά και των πανεπιστημίων. Στόχος των συνεχών περιπολιών των ομάδων Δ και Ζ είναι οι εκτεταμένες εξακριβώσεις στοιχείων σε κόσμο που σχετίζεται με πολιτικές διαδικασίες.
Σήμερα άλλο ένα περιστατικό επιβεβαίωσε αυτήν την τακτική από μεριά της αστυνομίας.
Συγκεκριμένα μετά το τέλος της πορείας αλληλεγγύης προς τους μετανάστες με αφορμή την δολοφονική επίθεση λιμενικών στην Ηγουμενίτσα εναντίον του κούρδου πρόσφυγα Αμπντουλάχ Οσμάν μέλος της ομάδα Ζ σταμάτησε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στο οποίο επέβαινε μέλος της συνέλευσης μας μπήκε μέσα και της ζήτησε να κατέβει. Ο λόγος ήταν ότι η συντρόφισσα τραβούσε φωτογραφίες από την πορεία. Ο ζητάς την ακολούθησε από την πορεία και πλεύρισε το λεωφορείο με σκοπό να πάρει τη μηχανή και να σβήσει τις φωτογραφίες με πρόφαση ότι φαινόντουσαν σε αυτές και αστυνομικοί.
Δεν θεωρούμε τυχαία τέτοια περιστατικά. Εντάσσονται σε ένα κοινό πλαίσιο τρομοκρατίας που προωθεί η αστυνομία. Στο στόχαστρο μπαίνουν δημόσιοι χώροι και κοινωνικοί αγώνες. Δεν θεωρούμε επίσης τυχαίο το γεγονός ότι μετά το Δεκέμβρη, και δη μετά την πορεία αντίστασης στις εντολές Σανιδά και αλληλεγγύης στις καταλήψεις η αστυνομία στην προσπάθεια να ξαναεφεύρει το κύρος της ανακαταλαμβάνει το πεζοδρόμιο.
Δεν θα περάσουν.
Αλληλεγγύη-Αντιεξουσιαστική Κίνηση
www.resistance2003.gr, buenaventurasc.blogspot.com
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1025831