Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Ανοιχτό κάλεσμα αναρχικών, αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυων

EΙΜΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ

Στις περιοχές στις οποίες κατοικούν και δρουν οι μεγαλοαστοί, καπηλευτές του δημόσιου πλούτου ζούμε και ΕΜΕΙΣ. Πολλές από τις περιοχές που μένουμε και ως αποτέλεσμα κοινωνικοποιούμαστε ιδρύθηκαν από πρόσφυγες που έχοντας ξενιτευτεί από το τόπο τους οργάνωσαν τη ζωή τους σε κοινότητες βασισμένες στην αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα. Λόγω της οικονομικής ανέχειας και φτώχειας που ακόμα βιώνουμε έχουμε ένα όνειρο. Την αταξική κοινωνία που εσείς ονομάζετε ουτοπία. Την κοινωνία αυτή που ο άνθρωπος δεν θα χρειάζεται να «πατάει» στον άνθρωπο για μια θέση. Η κοινωνία που προτάσσουμε σαν αναρχικοί είναι μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, αγάπης και κατανόησης. Μια κοινωνία ΟΛΩΝ και όχι των λίγων. Μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και τα πολλαπλά του προσωπεία όπως ο αποκλεισμός λόγω της κοινωνικής τάξης, η φυλετική μισαλλοδοξία, ο θρησκευτικός φανατισμός, ο σεξισμός, η κρίση κάποιου λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων και η αποπομπή των ασυμβίβαστων και απροσάρμοστων όπως ορίζονται από το σύστημα. Να ξέρετε όμως και το άλλο γνωστό, πως οι περιοχές αυτές έχουν γίνει ορμητήριο καπιταλόσκυλων που εγκαταστάθηκαν σ' αυτό το τόπο και πουλάνε το lifestyle του στα πανάκριβα μαγαζιά τους.
Στην εποχή που κυριαρχεί η πλαστική ομορφιά, το πρότυπο barbie, η «κουλτούρα» του καταναλωτισμού, εμείς είμαστε εδώ να σπάσουμε την ήσυχη ζωή τους. Χτυπάμε στη καρδιά του κακού αποφασισμένοι. Η καλοπέραση, η ανεμελιά που αυτοί ορίζουν πάνω στις πλάτες μας είναι εξ ολοκλήρου ανήθικη όπως ορίζει άλλωστε και η καπιταλιστική τους σκέψη. Ήρθε η ώρα να ακουστεί στις γειτονιές και έξω από τα σπίτια τους πως εμείς δε μασάμε στα ιδανικά που μας πλασάρουν. Δεν δίνουμε τη ζωή μας και την αγάπη μας σ' αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αλλά την οργή μας από το ταξικό μίσος που μας διακατέχει. Όσο για τους ξεφτίλες, μικροαστούς γείτόνους μας για το μόνο πράμα που τους είμαστε πραγματικά ευγνώμονες είναι το ότι ποτέ δεν μας κατάλαβαν.
Παρ' όλ' αυτά συνεχίζουν να σκύβουν το κεφάλι στους μεγαλοαστούς εκμεταλλευτές τους και να εξαργυρώρουν το εργατικό τους 8ωρο, δηλαδή τη μισθωτή σκλαβιά στην οποία υποτάσσονται πεποισμένοι πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, για την ψεύτικη και εφήμερη ευτυχία τους. Ούτως ή άλλως έχουν φάει τόσο κουτόχορτο που η πλύση εγκεφάλου τους κάνει να νομίζουν πως οι πλαστικές και χωρίς νόημα ανάγκες τους υπάρχουν γιατί πρέπει να υπάρχουν. Ενώ όλη η ζωή τους είναι έτσι δομημένη για το συμφέρον των εξουσιαστών τους.
Καταπίεση: 8 ώρες σχολείο - 5 ώρες φροντιστήριο - 3 ώρες διάβασμα . Ο καθηγητής σα μπάτσος να σου λέει τι είναι το σωστό και τι λάθος χωρίς να μπορείς να εκφράσεις την άποψή σου γιατί ως γνωστό είναι μεγάλος φασίστας. Να σου μαθαίνουν πράματα που εκείνοι θέλουν. Η ανυπέρβλητη καταπίεση που μας ασκείται μας οδηγεί στο άγχος. Καθημερινό ξύπνημα με αντάλλαγμα καθοδηγούμενη διδασκαλία. ΠΟΤΕ θα ζήσουμε εμείς;

Καθηγητές ακοινώνητοι, κατακάθια του αστικού πολιτισμού κάντε στην άκρη, η ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗ θα σας σβήσει όλους από το χάρτη.

Είναι γνωστό πως το κράτος διαχώρισε την πόλη σε ζώνες και ανάγκασε τις μειονότητες να μείνουνε μόνες. Απ' τη μια οι πλούσιοι μετακινούνται στα προάστια ενώ από το κέντρο και πέρα βλέπεις μονάχα φτώχεια. Υπάρχουν όμως και άτομα που επιθυμούν να ζουν αυτό-οργανωμένα και συλλογικά σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.
Έχοντας πάρει το κοινωνικό και πολιτικό μας ρόλο στα σοβαρά προπαγανδίζουμε τις ιδέες οι οποίες μας εμπνέουν να έχουμε συνείδηση καθαρή πέρα από κόμματα. Σας καλούμε τη Κυριακή 10 Μαίου στον ΗΣΑΠ Κηφισιάς στις 6μμ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μέσα απο ιδεολογικά και φιλικά μονοπάτια ώστε να δραστηριοποιηθούμε πολιτικά και αναρχικά στη περιοχή μας, εννοώντας την ευρύτερη περιοχή που απαρτίζουν τα βόρεια προάστια της Αθήνας (Ερυθραία, Δροσιά, Κηφισιά, Αγ.Στέφανος, Κρυονέρι, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Άνοιξη, Ροδόπολη, Σταμάτα κλπ.), με τρόπους ακτιβιστικούς όπως αντι-πληροφόρηση, αντικαπιταλιστικές δράσεις και άλλες ενέργειες εναντίον του συστήματος.



ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥ ΚΟΥΤΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ




Ανοιχτό κάλεσμα αναρχικών, αντιεξουσιαστών και
αλληλέγγυων τη Κυριακή 10 Μαιου στις 6μ.μ. στο σταθμό Η.Σ.Α.Π. της Κηφισιάς.(Αφού μαζευτούμε θα καταλήξουμε σ' ένα πάρκο για να συζητήσουμε.)


Πρωτοβουλία Αναρχικών Βορείων Προαστίων Αθήνας