Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ

"Οι μέρες αυτής της κοινωνίας είναι μετρημένες…
Τα δίκια και οι χαρές της ζυγίστηκαν και βρέθηκαν λειψά…
Οι κάτοικοι της χωρίστηκαν σε δυο κομμάτια …
Εκ των οποίων το ένα επιθυμεί τη καταστροφή της…"
Γκυ Ερνέστ Ντεμπόρ

Μετά τα εξεγερσιακά γεγονότα του Δεκέμβρη, κατά την διάρκεια των οποίων επανελήφθησαν στο σωρό και προφυλακίστηκαν με κατηγορίες καρμπόν εκατοντάδες ανθρώπων εκ' των οποίων τουλάχιστον έξι παραμένουν αιχμάλωτοι, το κράτος σε συνεργασία με τα μμε δρομολόγησε μία σειρά από κατασταλτικά μέτρα προκειμένου να ανατρέψει την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.
Με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί έβαλαν στο στόχαστρο κοινωνικά εγχειρήματα, κοινωνικές πρακτικές αγώνα και στην συνέχεια στράφηκαν ενάντια σε συγκεκριμένα άτομα που ήταν ή έγιναν γνωστά για την δράση τους.
Με εκδικητικό τρόπο, μήνες μετά τα γεγονότα που σημάδεψαν την πιο πρόσφατη ιστορία αυτού του τόπου, οι εντεταλμένοι του κράτους ξεκίνησαν ένα ανθρωποκυνηγητό με όπλα τους κατασκευασμένα κατηγορητήρια και ψεύτικες καταθέσεις, με μοναδικό σκοπό να ανακόψουν κάθε δράση και να λειτουργήσουν παραδειγματικά απέναντι σε όποιον επιμένει να αντιστέκεται σε οτιδήποτε καταπατά την προσωπικότητα του και προσβάλει την ελευθερία του.
Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό έχουμε, αρκετό καιρό μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, τις κλήσεις σε απολογία ατόμων στο Βόλο, την επίθεση των αρχών σε χώρο βιοπορισμού που διατηρούν άτομα που αποτελούν μέρος την Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Νάξου, τις διώξεις, με βάση τον τρομονόμο, δύο ατόμων στη Ξάνθη και την μεθοδευμένη δίωξη του αναρχικού Νίκου Κουνταρδά. Ο τελευταίος, λόγω ακριβώς της πολιτικής του ταυτότητας, διώκεται για άλλη μία φορά με σκοπό την ηθική και φυσική του εξόντωση. Όπως αναφέρει κι ο ίδιος:

«Πρέπει από την πλευρά μου να απαντήσω αποφασιστικά σε αυτό το σχέδιο φυσικής μου εξόντωσης από τη μεριά του παρακράτους της νέας δικτατορίας. Δεν είναι ότι ενάμιση χρόνο μετά κατηγορήθηκα για απόπειρα εμπρησμού τράπεζας χωρίς στοιχεία. Δεν είναι ότι ενάμιση χρόνο τώρα η Ασφάλεια μου έχει κατασχέσει μισό σπίτι πράγματα από τις τότε εφόδους. Δεν είναι ότι μου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να δίνω το "παρών" στο Α.Τ. Ξάνθης κάθε 1 και 16. Δεν είναι ότι με κλείσανε μέσα το Σάββατο 16/5 που έδωσα το "παρών" γιατί δήθεν δεν είχα παρουσιαστεί στο προηγούμενο, ενώ είχα μάρτυρα ο οποίος και αυτός δίνει "παρών". Δεν είναι ότι από την Κυριακή με μετέφεραν στις φυλακές Κομοτηνής και από κει Τρίτη πρωί με άσκηση βίας στην κλούβα για Άμφισσα, συνοδεία 20 πραιτόρων. Δεν είναι ότι απλά περιμένω να γίνει το Συμβούλιο που θα με αποφυλακίσει. Είναι ότι θέλω να επανοικειοποιηθώ τη ζωή που μου κλέψαν'. Είναι ότι θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια. Η ευθύνη για ότι μου συμβεί ας χρεωθεί στον αρχιβασανιστή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια. Αυτά είχα να πω.»

Στο πρόσωπο του Νίκου Κουνταρδά διώκονται όλοι εκείνοι που επιμένουν να κυκλοφορούν και να δρουν ελεύθερα μέσα στην καθημερινότητα, παραμερίζοντας τις κάλπικες αξίες της καθεστηκυίας τάξης. Και είναι ακριβώς εκείνες οι αξίες που οι διάφοροι «αξιοπρεπείς» πολιτικοί, δικαστές και μεγάλο-δημοσιογράφοι ευαγγελίζονται ότι είναι οι θεματοφύλακες τους ενώ δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να συντηρούν ένα σύστημα αδικίας, βίας και εκμετάλλευσης, χωρίς πραγματικές αξίες.

Ο Νίκος Κουνταρδάς ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας στις 16 Μαϊου 2009 αμέσως μετά την προφυλάκιση του και συνεχίζει μέχρι σήμερα να βρίσκεται σε απεργία πείνας θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του, μη έχοντας άλλο μέσο για να διεκδικήσει την ελευθερία του. Ο πραγματικός υπεύθυνος όμως για την κατάσταση της υγείας του δεν είναι άλλος από το κράτος, που στο πρόσωπο του Νίκου Δένδια, υπουργού δικαιοσύνης, έχει βρει τον πιο βίαιο και αδίστακτο εκφραστή του. Η άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή Νίκου Κουνταρδά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την κοινωνία στο σύνολο της στο βαθμό που οτιδήποτε συμβαίνει σε έναν άνθρωπο αναλογεί και στους υπόλοιπους.

*Το ξημέρωμα της 23ης Μαϊου, γυναίκα «αγνώστων» στοιχείων, συνοδεία μπάτσων κι ενόσω ο Ν. Κουνταρδάς είχε απώλεια των αισθήσεων, σύμφωνα με μαρτυρία συγκρατουμένου, του έκανε ενέσεις ζαχαρούχου νερού και βιταμινών σε μια ανέλπιστη προσπάθεια να ακυρώσει την απεργία. Στις πρακτικές του ντόπιου Γκουαντανάμο ο Νίκος απαντά με επανεκκίνηση της απεργίας δίψας και πείνας πολεμώντας για το δίκιο του ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Νίκο Κουνταρδά