Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 6 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕΡΒΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Στις 3/9, η σέρβικη αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια και συνέλαβε νεαρούς, μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας (ASI), με την κατηγορία της ρίψης δύο βομβών μολότοφ στην ελληνική πρεσβεία του Βελιγραδίου (στις 25/8).

Οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν και μετά από διαταγή του εισαγγελέα προφυλακίστηκαν για 30 μέρες. Παραπέμπονται σε δίκη με κατηγορίες για "διεθνή τρομοκρατία". Αυτό σημαίνει, αν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινές από 3 έως 15 χρόνια φυλάκισης. Οι συλληφθέντες αρνούνται κάθε σχέση με το γεγονός. Εξάλλου, μια άγνωστη αναρχική ομάδα («Μαύρος Ήλιος») ανέλαβε με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο, την ευθύνη για την ενέργεια στην ελληνική πρεσβεία. Τη χαρακτήρισε, ως δράση συμπαράστασης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, που εκείνη την περίοδο έκανε απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Σύλλογός μας συμπαραστέκεται στους συλληφθέντες συνδικαλιστές. Ζητάμε να σταματήσει η σκευωρία σε βάρος τους.

Καλούμε και όλα τα σωματεία στην Ελλάδα να εκδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και να πάρουν πρωτοβουλίες γιʼ αυτή την υπόθεση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα γίνουν με αίτημα την αποφυλάκιση των σέρβων αγωνιστών.

Πράξη αδερφοσύνης με τον σέρβικο λαό δεν είναι το να στηρίζουμε τις εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες κλίκες της Σερβίας. Πράξη αδερφοσύνης είναι να στηρίξουμε αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, το να μένουν χιλιάδες εργάτες απλήρωτοι σε εργοστάσια που ρημάζουν, τη διαφθορά. Αυτούς που αγωνίζονται, και γιʼ αυτό δέχονται και την καταστολή του σέρβικου καθεστώτος.
«Στείλετε» μηνύματα διαμαρτυρίας την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα
(FAX: 210-7796436, e-mail: http://gr.mc267.mail.yahoo.com/mc/compose?to=beograd@hol.gr).
17/9/2009

ΠΗΓΗ:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1080915