Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΣΕΡΒΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ :ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 8 ΓΚΙΝΗ, ΑΘΗΝΑ


Μια επίθεση σε αναρχοσυνδικαλιστές είναι μια επίθεση σε κάθε αγωνιζόμενο εργάτη! Λευτερώστε τους συντρόφους μας τώρα! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ , Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ,Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ
ΠΗΓΗ:asisolidarity

Αυτό είναι ένα κάλεσμα στα κοινωνικά στέκια και συλλογικότητες του χώρου στην Ελλάδα να συζητήσουν στην επόμενη τακτική συνάντησή τους (αν είναι δυνατόν Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτέμβρη ή και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται) για μια υπόθεση σύλληψης αναρχικών στη Σερβία, και αν θέλουνε να δημοσιεύσουν κάποιο κείμενο αλληλεγγύης, το οποίο μπορείτε να το αποστείλετε και με e-mail στο asisolidarity@riseup.net για να δημοσιευτεί στο blog ενημέρωσης asisolidarity.squat.gr
Η κυβέρνηση της Σερβίας προφυλάκισε τέσσερις αναρχικούς και μία αναρχική (και ψάχνει ακόμη έναν έκτο), όλοι τους νέα παιδιά κάτω των 30 ετών, με τον εκεί εισαγγελέα να σκέφτεται να τους κατηγορήσει για «διεθνή τρομοκρατία», κάτι που δεν έχει καμία βάση πέρα από τη φαντασία των κατασταλτικών μηχανισμών καθώς η υποτιθέμενη «διεθνής τρομοκρατία» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα γκράφιτι και δυο μολότοφ που ρίχτηκαν χωρίς να κάνουν ζημιές στην Ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι από μια ανώνυμη οργάνωση (και άσχετη με τους συλληφθέντες) που ανακοίνωσε πως το έκανε ως ένδειξη αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο. Οι πέντε συλληφθέντες είναι μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας (ASI), η οποία δεν χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους και οι συλληφθέντες έκαναν σαφές πως δεν έχουν καμία σχέση με μια τέτοια δράση. Η ASI είναι μια από τις λίγες ελευθεριακές οργανώσεις στη Σερβία, η οποία μάλιστα διατηρεί σχέσεις με την παγκόσμια αναρχοσυνδικαλιστική ένωση IWA-AIT, ενώ ένας από τους συλληφθέντες ήταν ο γραμματέας της. Οι συλλήψεις έγιναν με σημαντικές παρατυπίες των αστυνομικών, ενώ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στη Σλοβακία η τοπική αστυνομία παρενόχλησε τους διαδηλωτές ζητώντας ταυτότητες κλπ. Επειδή η καταστολή είναι παγκόσμια, η αλληλεγγύη σε κάθε όμηρο του κράτους και οι συμβολικές ειρηνικές μα πεισματικές διαδηλώσεις πρέπει επίσης να είναι παγκόσμιες.
Έως τώρα με την υπόθεση έχουν ασχοληθεί με διάφορες πράξεις αλληλεγγύης αλλά και με μεταφράσεις ανακοινώσεων η οργάνωση αναρχικών της Πολωνίας ZSP, η Ιταλική αναρχοκομμουνιστική οργάνωση FdCA, η γνωστή Ισπανική CNT-AIT, η βρετανική Ομοσπονδία Αλληλεγγύης (SolFed) που επίσης σχετίζεται με την AIT, η Priama akcia-Bratislava της Σλοβακίας (μέλος IWA-AIT), και η Καναδική ελευθεριακή οργάνωση UCL. Θα πρέπει να γίνει σαφές πως για να δείξει κάποιος την αλληλεγγύη του δεν είναι ανάγκη να είναι αναρχοσυνδικαλιστής, καθώς οι συλληφθέντες είναι θύματα μιας κατασταλτικής μανίας που αν καταφέρει να περάσει δικαστικό προηγούμενο με αυτή την υπόθεση θα στραφεί εναντίων όλων όσων έχουν αντίθετη άποψη με το σύστημα, όποια κι αν είναι αυτή. Αυτή τη στιγμή από όσους έχουν κινητοποιηθεί δίνεται ένας παγκόσμιος αγώνας για τη διατήρηση βασικών ελευθεριών στη Σερβία, ένα κράτος που προσβλέπει να γίνει δεκτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και μη σας κάνει εντύπωση αν κάποτε μπει και στο ΝΑΤΟ ακόμα) και έχει κάθε διάθεση να δείξει στις μεγάλες δυνάμεις πως τώρα έγινε κι αυτό μια κλασσική δυτική νεοφιλελεύθερη δικτατορία του κεφαλαίου. Το «καθάρισμα» ενοχλητικών φωνών στο εσωτερικό της Σερβίας είναι μέρος αυτής της διαδικασίας, αλλά θα ήταν κρίμα να μην μας βρουν μπροστά τους, ειδικά στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, μα και παγκοσμίως.
Ήδη έχουν γίνει ή έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στη Βαρσοβία (Πολωνία), το Λονδίνο (από την SolFed), τη Βιέννη (Αυστρία), το Βελιγράδι, τη Μελβούρνη (Αυστραλία), το Ζάγκρεμπ (Κροατία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία)… Μα είναι δυνατόν να λείπει η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ή και άλλες πόλεις; Ακόμα και αν δεν υπάρχει Σερβικό προξενείο σε μια πόλη (πχ Πάτρα), μπορούν κι εκεί να αυτο-οργανωθούν συμβολικές πράξεις αλληλεγγύης.
Είναι ανάγκη τα στέκια και οι συλλογικότητες του κινήματος στην Ελλάδα να πάρουν θέση. Το κάθε στέκι, κατάληψη, και συλλογικότητα καλείται στην επόμενη τακτική συνάντησή του, κατά προτίμηση μέσα στο Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτέμβρη, να συζητήσει αυτή την υπόθεση, και να βγει ένα κείμενο θέσεων και ιδεών για δράσεις το οποίο μπορείτε να το αποστείλετε με e-mail στο asisolidarity@riseup.net για να δημοσιευτεί στο blog ενημέρωσης asisolidarity.squat.gr (το οποίο είναι ανεξάρτητο και δεν σχετίζεται με την ASI, και μπορείτε αν θέλετε να το ζητήσετε με e-mail και να γίνετε κι εσείς μέλη για να βοηθάτε στην ενημέρωση)
Μέσα από τις συζητήσεις στα στέκια μπορούν μετά να κανονιστούν πιο κεντρικές συνελεύσεις (στα πανεπιστήμια πχ) και τελικά (αν είναι δυνατόν 14-16 Σεπτέμβρη) να γίνουν ειρηνικές διαδηλώσεις έξω από τη πρεσβεία και τα προξενεία της Σερβίας, οι οποίες καλό θα ήτανε αντί να δωθεί όλη η ενέργεια σε μια μόνο συγκέντρωση να γίνουν πολλές ειρηνικές συμβολικές συγκεντρώσεις που να επαναλαμβάνονται τακτικά για αρκετές εβδομάδες, που είναι και η στρατηγική που ακολουθείται στο εξωτερικό. Άλλες ήπιες δράσεις όπως κρέμασμα πανό και μοίρασμα κειμένων επίσης βοηθάνε πολύ. Σημασία έχει να μάθει για την υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος γίνεται και να ασκείται ήπια μα σταθερή και μακροχρόνια συμβολική πίεση για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
(το κάλεσμα αυτό είναι ανεξάρτητο και δεν έχει σχέση με κάποια οργάνωση)
(για οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση μπορείτε είτε να στέλνετε e-mail εδώ είτε και να επικοινωνήτε και με την αλφα3 μέσω alfa3.squat.gr)
E-mail: asisolidarity@riseup.net (supports GPG)
IRC (more info): #asisolidarity at chat.indymedia.org or click here to chat
asisolidarity.squat.gr/
Η άλφα3 ανταποκρίνεται στο κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων από όλο τον κόσμο, και προτείνει στους συναγωνιστές μέλη του δικτύου της, το συντονισμό της δράσης μας με στόχο, την εκδήλωση αλληλεγγύης στους πέντε συντρόφους που συνελήφθησαν στο Βελιγράδι στις 4 Σεπτέμβρη. Οι πέντε συλληφθέντες μέλη της Σερβικής Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας (ΣΑΠ-ASI) , κατηγορούνται για πράξη “διεθνούς τρομοκρατίας”, γιατί συμμετείχαν σε εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο, έξω από την ελληνική πρεσβεία στις 25 Αυγούστου. Σε ανακοίνωση της η ΣΑΠ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις μικρές υλικές καταστροφές (γκράφιτι, και ένα σημάδι από εύφλεκτο υλικό στον τοίχο) που προκλήθηκαν στην πρεσβεία.
Θεωρούμε ότι ο αυτοοργανωμένος συντονισμός της δράσης μας σε ελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να φράξει τα σχέδια των εκμεταλλευτών και των υπερεθνικών συνασπισμών εξουσίας τους (οικονομικών και πολιτικών), αλλά και να προετοιμάσει την έφοδο μας στο μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα. Οι πέντε σύντροφοι της ASI ρίσκαραν την ελευθερία τους, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα μας για διεθνή αλληλεγγύη στον Θοδωρή Ηλιόπουλο. Είναι η στιγμή που και ο ελλαδικός χώρος μπορεί και οφείλει να απαιτήσει την απελευθέρωση τους από τα χέρια του σερβικού κράτους. Για το λόγο αυτό καλούμε τις συλλογικότητες, καταλήψεις, στέκια, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, για κοινή δράση στις ημερομηνίες 15-16 Σεπτεμβρίου
Για την ενημέρωση και το συντονισμό της δράσης μας υπάρχει to blog της http://asisolidarity.squat.gr, όπου μπορείται να βρείτε συνεχή ενημέρωση για κινήσεις αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταφράσεις ανακοινώσεων, καλέσματα, banners κλπ, και στην οποία μπορείτε να συνεισφέρετε με δικό σας υλικό αντιπληροφόρησης αλλά και ενημέρωση. Επίσης μπορείτε να έρθετε σε άμεση επικοινωνία και συντονισμό μεσω IRC: #asisolidarity στο chat.indymedia.org
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΑΠ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
alfa3.squat.gr/