Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΡΟΔΟΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΝΔΡΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ

Το Κράτος και οι τραμπούκοι τους.

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2009, με αφορμή την επικείμενη προεκλογική ομιλία του Καραμανλή, το νησί είχε αφισοκολληθεί από άκρη σε άκρη. Το βράδυ της ίδιας μέρας και ώρα 23.30 μμ, τέσσερις σύντροφοι, ηλικίας από 17 μέχρι 21, δέχτηκαν επίθεση στον κεντρικότερο δρόμο της Ρόδου (οδός Δημοκρατίας), για τον απόλυτα λογικό λόγο ότι κατέβαζαν αφίσες. Την ίδια ώρα, ένα αμάξι Γκολφ σκούρου χρώματος, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Από αυτό κατέβηκαν τρεις άνδρες και επιτέθηκαν άγρια στα παιδιά ανοίγοντας το κεφάλι του ενός και ξεριζώνοντάς του μια τούφα μαλλιών. Έπειτα από αναγνώριση των δραστών σε αναρτημένες από τους ίδιους φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, η αλήθεια αποκαλύφθηκε. Οι τρεις τραμπούκοι που ξυλοκόπησαν τα παιδιά είναι:
Παναγιώτης Μωυσίδης, μέλος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Πρώην Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Τ.Μ.Σ
Θέμης Μπίμπας, νυν σύμβουλος στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Κόκκινου, μέλος ΟΝΝΕΔ, πρόεδρος Φ.Σ. Τ.Μ.Σ, πρώην μέλος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Άγγελος Γούναρης, , μέλος ΟΝΝΕΔ, πρώην μέλος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Τ.Μ.Σ..

Ακολουθεί η μαρτυρία ενός από τα παιδιά που δέχθηκαν τη φασιστική επίθεση:

«Παρέα με μερικούς φίλους λέμε να πάμε μια βόλτα από το κέντρο. Βγαίνοντας από το Πανεπιστήμιο αντικρίζουμε ένα θέαμα πολύ άσχημο. Σε κάθε κολόνα φωτισμού υπάρχει και από μια αφίσα πολιτικής διαφήμισης. Σαν κάτοικοι αυτής της πόλης παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και κάνουμε κατά την γνώμη μας κάτι πολύ λογικό. Αρχίζουμε και κατεβάζουμε όλες τις αφίσες. Οι αντιδράσεις των περαστικών ήταν θετικές φωνάζοντας “καλά κάνετε παιδία…”
Στο τέλος του δρόμου ένα σκούρο αμάξι σταματάει. Τρεις άνδρες έρχονται προς το μέρος μας. Ο ένας φορούσε μπλούζα ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Με την αφορμή ότι αυτοί τις βάλανε και χωρίς δεύτερη κουβέντα, άρχισαν να μας χτυπάν και να μας βρίζουν, στη μέση του δρόμου. Εμείς απλά αμυνθήκαμε, προσπαθώντας να αποφύγουμε τα χτυπήματα τους. Ένας από εμάς, τους έλεγε “... μη μας χτυπάτε, μπορείτε να μας μιλήσετε …». Εκ μέρους τους δεν υπήρχε τέτοια διάθεση. Όταν άρχισαν να απομακρύνονται, δεχτήκαμε λεκτικές απειλές … »

Την επόμενη μέρα το πρωί, έγινε ενημέρωση στο πανεπιστήμιο για τον ξυλοδαρμό. Ακολούθησε λογομαχία με μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που κατέληξε σε σύγκρουση.

ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.. ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΟΝΩΝ. .
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
paliokylikeio.blogspot.com