Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

29 και 30.01. ημέρες αλληλεγγύης στην FAU

Αλληλεγγύη με την FAU Βερολίνου!



Στις 5 του Γενάρη υπήρξε επιβεβαίωση της δικαστικής απόφασης η οποία απαγορεύει στη FAU Βερολίνου να αποκαλεί τον εαυτό της “συνδικάτο” ή “συνδικάτο βασης”. Με προηγούμενη απόφαση, της έχει ήδη απαγορευτεί να αναλάβει αγωνιστική συνδικαλιστική δράση. Στην περίπτωση μη συμόρφωσης σ' αυτές τις υποδείξεις, η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει την καταβολή προστίμου ύψους αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η αλληλεγγύη.



Η δικαστική επίθεση ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι αποτέλεσμα ενός εργασιακού αγώνα ανάμεσα στη FAU και τους εργαζόμενους του κινηματογράφου Babylon από τη μία και τη διεύθηνση αυτού από την άλλη. Η FAU πιστεύει ότι είναι δουλειά δικιά μας, των εργατών και μόνο αυτών, να επιλέγουμε αλλά και να προσδιορίζουμε τι σημαίνει συνδικάτο. Η απόφαση στην οποία αναφερόμαστε, αποτελεί δικαστικό προηγούμενο και μας αφορά όλους και όλες.



Η FAU έχει αποφασίσει να αμυνθεί ενάντια στην απαγόρευση ουσιαστικά της δράσης της με ποικίλους τρόπους. Έτσι, μεταξύ άλλων, έχει ανακηνωθεί ότι θα κινηθεί η νομική διαδικασία με στόχο την ανάκληση της απόφασης. Το πιο δυνατό μας όπλο βέβαια δεν είναι η πίστη μας στα δικαστήρια αλλά η πλατιά και πέρα από κάθε σύνορο αλληλεγγύη.



Στο εξωτερικό, η δικαστική απαγόρευση έχει προκαλέσει ήδη αγανάκτηση. Σχεδόν καθημερινά λαμβάνουν χώρα δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης. Έχει έρθει η ώρα πλέον να αναλάβουν και εδώ πέρα δράση όλοι και όλες που δεν προτίθενται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα όταν καταργείται με το έτσι θέλω η συνδικαλιστική δράση από τα κάτω.



Η FAU Βερολίνου καλεί όλες τις συγγενείς και φιλικές προς αυτήν οργανώσεις, όλους τους ανήσυχους συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες, τους φίλους και τις φίλες μας, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες ώστε να συμμετάσχουν σε μια κοινή, διεθνή κινητοποίηση. Αρχίζουμε στις 29 Ιανουαρίου του 2010 με μια ημέρα διαμαρτυρίας. Για αυτήν τη μέρα έχουν ήδη προγραμματιστεί σε πολλές χώρες μια σειρά δράσεων έξω από τις πρεσβείες και τις πολιτιστικές αντιπροσωπείες του γερμανικού κράτους. Στη Γερμανία τώρα ομάδες της FAU θα πραγματοποιήσουν δράσεις αλληλεγγύης στις 29 όσο και στις 30 του μηνός.



Όσοι και όσες τώρα θέλουν να συνεισφέρουν στο να ακουστούν και να γίνουν γνωστές αυτές οι σκανδαλώδες καταστάσεις, ας έχουν το νου τους για τυχόν δράσεις στις διάφορες πόλεις. Πληροφορίες σχετικά με το που θα πραγματοποιηθούν οι όποιες δράσεις, θα αναρτιούνται στην κεντρική αλλά και στις ιστοσελίδες των κατά τόπων ομάδων. Η FAU Βερολίνου χαιρετίζει επί της ευκαιρίας και καθε άλλη ανεξάρτητη προτοβουλία.



Για τις ανάγκες οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρησης μπορείτε να επικοινωνήσετε με

soli-faub@fau.org