Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Καλή χρονιά, αδέλφια!




Περάσαμε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Με την είσοδό του, ήδη από το 2000 φανήκαν ξεκάθαρα οι σχεδιασμοί των εξουσιαστών και οι διαχειριστές της εξουσίας τοπικά και παγκόσμια έδειξαν το σκληρό πρόσωπο της εκμετάλλευσης και της καταστολής, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των μηχανισμών και θεσμών.

Στον ελλαδικό χώρο υπήρξαν αρκετές στιγμές που δυσκόλεψαν την κυριαρχία. Εξεγερτικές και συγκρουσιακές στιγμές, με τη συμμετοχή χιλιάδων αγωνιζόμενων και ιδιαίτερα νεολαίων. Από εκείνες τις στιγμές που έρχονται πιο έντονα στη μνήμη, χωρίς να απαξιώνονται άλλες μικρότερης έντασης ήταν:

Η χρονιά του 2003 με τα μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια και τις πορείες και συγκρούσεις με τις δυνάμεις του κρατισμού, κατά την διάρκεια της ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την κυβέρνηση Σημίτη.

Η διετία 2006-2007 με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις που όμως ένα μεγάλο κομμάτι όσων βρέθηκαν στον δρόμο επέλεξαν να συγκρουστούν με το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής.

Ο Δεκέμβρης του 2008 και η κοινωνική εξέγερση που τον σημάδεψε .

Κάθε εξέγερση φέρνει πιο κοντά τα όνειρα των ανθρώπων για μια ζωή ανεξούσια και λεύτερη και η δεκαετία 2000-2010 μας άφησε, αναμφίβολα, με τη σειρά της σημαντικές στιγμές σύγκρουσης και ανυποταξίας.

«Γιορτάζουμε κάθε εξέγερση, την προηγούμενη και όλες τις παλαιότερες και μαζί μ’ αυτές κάθε στιγμή ανυποταξίας και σύγκρουσης με την εξουσία για να συνεχίσουμε ακόμα πιο περήφανα, ακόμα πιο επίμονα να βαδίζουμε στο δρόμο για την αναρχία».

δημοσιεύτηκε από συλλογικότητα anarchy press gr
http://anarchypress.wordpress.com/2010/01/01