Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Ένα χρόνο περίπου μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το κράτος προσπαθεί με μεθοδεύσεις να τελειώνει με ό,τι θυμίζει τη μεγαλείωδη εξέγερση του Δεκέμβρη. Οι τακτικισμοί των κρατούντων έγιναν εμφανείς από τις κινητοποιήσεις του φετινού Δεκέμβρη όπου το καθεστώς, μέσα σε ένα κλίμα πανικού, προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας με εκατοντάδες προσαγωγές, συλλήψεις, έφοδο σε κοινωνικούς χώρους και βία στο δρόμο, κλείνοντας την αυλαία με τη μεταφορά της δίκης των δολοφόνων στην Άμφισσα, προσπαθώντας έτσι να υποβαθμίσει το γεγονός.

Η επιλογή της Άμφισσας ως τόπο διεξαγωγής της δίκης είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να φυγαδεύσει της διαδικασίες και να απομαζικοποιήσει τις όποιες κινητοποιήσεις. Δεν επιθυμούμε να παίξουμε το ρόλο της Πολιτικής Αγωγής. Καμία καταδίκη δεν μπορεί να απαλλάξει τον κρατικο μηχανισμό από την πολιτική του επιλογή ενώ η προσωποποίηση των κατασταλτικών ενεργειών οδηγούν στην νομιμοποίηση του καθεστώτος. Ο Κορκονέας δεν είναι μια εξαιρετική περίπτωση αλλά η συμπυκνωση του νέου δόγματος μηδενικής ανοχής και στρατικοποίησης των κοινωνιών. Η παρουσία μας στην Άμφισσα δεν έχει σκοπό να απαιτήσει τίποτα σε σχέση με τον Κορκονέα. Εξάλλου η «δίκη» του έγινε από το σύνολο της κοινωνίας τον περσινό Δεκέμβρη και συνεχίζεται έως και σήμερα. Η παρουσία μας στην Άμφισσα έχει να κάνει με την καταδίκη των επιλογών του κράτους να απομακρύνει τη δίκη από το κέντρο των διεργασιών ώστε να αποφύγει την κοινωνική εναντίωση αλλά και την καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής επιλογής που όπλισε το χέρι των δολοφόνων.

Το καθεστώς προσπαθεί να οριοθετήσει τη δυνατότητα των κοινωνικών συγκρούσεων. Το δόγμα μηδενικής ανοχής αποτελεί κεντρική επιλογή ενώ τα ιδεολογήματα της ασφάλειας προσπαθούν να χτίσουν την κοινωνική συναίνεση. Η αυξανόμενη κρατική τρομοκρατία με πογκρόμ και ξυλοδαρμούς σε πολίτες και μετανάστες, τοποθέτηση χιλιάδων καμερών για την επιτήρηση του πλήθους αλλά και αστυνομοκρατία στο εσωτερικό των πόλεων καταδεικνύει τις επιλογές του καθεστώτος. Παρόλη την προσπάθεια να τελειώνουν με την εξέγερση του Δεκέμβρη, αδυνατούν να καταλάβουν ότι τέτοιες ρήξεις και θραύσεις δε σταματούν με κανενός είδους συμβολισμούς. Ο Δεκέμβρης διεμβόλισε όλο τον κοινωνικό ιστό. Τίποτα πια δεν είναι το ίδιο. Τα κινήματα τύπου Δεκέμβρη που αμφισβητούν το σύνολο των εξουσιαστικών δομών αποτελούν πλέον τη μοναδική δυνατότητα αντίστασης. Όσο αφορά εμας, θα είμαστε παντού όπου η κυριαρχία θα προσπαθεί να επιβάλει το δικό της νόμο.



Όλοι την Τετάρτη 20/1 στη συγκέντρωση στην Άμφισσα.





ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ



ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ



ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Υ.Γ:Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν Τετάρτη πρωί από το μουσείο

Για κλείσιμο θέσεων επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6975794205